Kilolarım psikolojimi bozuyor

İnternetten bulduğunuz diyetle olmaz o iş
Diyetisyenler bu iş için yıllarca okuyor. Nasıl ki çok zayıflık kötü ise çok kilo da sağlığa zararlı
İnsülin direncinizi troid bezlerinizin testlerini ve diger hormon testlerinizi yaptırarak bir uzmandan yardım alın
Ayrıca maddi durumunuz varsa tüp mide ameliyatının sonuçları da kalıcı ve harika oluyor.

Git diyetisyene kurtul canim inan hic zor degil kuzenim 80 kusur kilolardaydi boyuda kisa esinin yaninda annesi gibi gorunuyordu

Diyetisyene gitti hic zorlanmadan 1 senede 50 kilo oldu oylede guzel olduki

Uzme kendini o verdiyse sende verirsin

Önce bi dahiliye bölümüne git herşeyine baktır canım eğer baktırmadıysan.kilo almana yada verememene bi sebep varmı araştırsınlar.istersen başarırsın canım.başaran nasıl başarıyo;)

tatlim oncelikle diyet yapmamani oneririm. Cunku diyetleri yaparsin kiloya ulasinca birakir ve fazlasiyla geri alirsin. Yapman gereken sey hayatin boyunca yediklerine dikkat etmek. Bunu 2 ayda 12 kilo vermis ve o kiloyu su an sabit tutmayi basarmis biri olarak soyluyorum:)

Kizartma yeme, yada kirk yilda bir ye, yogurt tuket, bol yesillik ye, abartmadan herseyden ye. Pilav makarna ve turevlerini olabildigince hayatindan cikart kirk yilda bir nefsini koreltmek icin 2-3 kasiktan fazla yeme. Baktirdinmi bilmiyorum ama kilo sorunun oldugu icin insulin direnci ve troid hormonlarinda bozulmus olabilir, bakilmadiysa saglik ocaginda testlerini yaptir gerekli ilaclari duzenli kullan cunku boyle bir sorunun varsa ilacsiz kilo vermen cok zor.

Pasta, tatli,hamur isleri, kizartma kilo yapan ne varsa hayatindan tamamen cikartmak yerine olabildigince azalt sadece uzun araliklarla kendini odullendirmek icin tuket. Eger diyet yapmak yerine bu sekilde beslenmeyi hayatin boyunca aliskanlik haline getirirsen hem kilo verir hem de kilonu sabitlemis olursun.

Merhaba arkadaşlar direk konuya gireyim. Geçen yıl 87den 74 e düşmüştüm ve çok mutluydum. Devam ediyordum diyetime. Boyum 160di. Hayatımda hep kiloluydum zaten hatırladığım en zayıf kilom 67.8 o da lise 1 deykendi galiba. Sonra ameliyat oldum ve 87ye çıkmıştım. Çabaladım verdim ve şimdi tekrar aldım. Evlendim ve 3 ayda Puff. 79la düğünüm oldu ve ben şimdi 93.5 kiloyum. Tamam belki benden daha yüksek kiloda olanlarda olabilir. Ama ben çok mutsuzum. Ciddi derecede obezim artık. Daha yaşım çok genç. Esimde çok mutsuz. Kilo vermemi istiyor. Bana şaka yollu söylenmeye başladı ve unutamıyorum dediklerini. Şu an konuşmuyorum onunla bir gündür kavgaliyiz. Pişman ama artık çok geç.
Benim hatam zayifladigimdaki resimleri buldum dosyadan. Gösterdim onada. Baskı yaptı biraz. Bende bi türlü zayiflayamiyorum. Olmuyor başlayamiyorum. 2 gün bile tam olarak diyet yapamıyorum. Psikolojim alt üst oldu. Yeni gelinim giyecek hiç bi şeyim yok. Kalmadı. Dolap dolu sık güzel elbiselerle ama ben ayı gibi olduğum için hiç biri bana olmuyor. :KK43:(
Herkesn ayrı sorunları var anlıyorum ama bu benim psikolojimi dahi bozuyor. O yüzden yazmak istedim

Merhaba. Yaşadıklarınızı az çok anlayabiliyorum ben. Öncelikle kendiniz için kilo vermelisiniz. Allah bize sağlıklı bedenler vermiş büyük bir ödül bu. Asla geç değil. Diyetisyene gitme imkanınız varsa hiç beklemeyin bir yerden başlamak gerekiyor. Evli olabilirsiniz bekar olabilirsiniz bu hayat sizin unutmayın. Herşeyi başarabilecek kapasiteye sahip olduğunuza inanıyorum. Olaya diyet olarak bakmayın bir yaşam biçimi haline dönüştürebilirsiniz. Zayıfladığınız zaman mutlu olduğunuzu yazdınız. O mutluluğunuzu düşünün o dönemde nasıl hissettiğinizi düşünün. Tekrar neden olmasın?

Egzersiz yapin mutlaka bolgesel deneyin mesela cok sıki diyet yapamiyorsaniz bile tam doymadan kalkin sofradan akabinde egzersiz yapin yemek yedikten sonra hemen otrumayin uyumayin yani hareketsiz kalmayın o kaloriler yansin birde umutsuz olmayin ibsan kafasina takincada veremeyebilir zaten daha once yapmissiniz size lazim olan hareket yemek yiyp az hareket kilo almaya sebep oluyor

trioid, insülin direnci d vitamini (aslında vitamin değil bir hormonmuş) gibi değerlerine baktır derim neden bu kadar bu kadar motivasyon eksikliğin var, hem çok rahatsızsın ne yapman gerektiğini biliyorsun ama yapmıyorsun acaba psikolojik bi sorunun olabilir depresyon gibi onun içinde psikayatriye git derim. leptin ve ghrelin hormonları nasıl çalışıyor bunları öğren derim, sağlık kitapları oku, hem seni motive eder, hem vücudun hakkında bilgilendikçe nasıl çalıştığını öğrendikçe daha mantıklı davranmaya başlarsın
eşine kızma bence belki bi şekilde seni motive etmeye çalışıyordur, 160 a 93 kilo çok fazla sağlık için çok riskli
bence tekrar lisedeki kilona dönebilirsin sanırım yaşında çok ileri değil bu da güzel bir avantaj

Ben de Psikolojim bozuk o yüzden yemek yiyorum olayını hiç anlamıyorum. Eşinize kizmaniz da yersiz kim ister yanında annesi gibi kadını ki??
Bütün gün çevremizde pastalar tatlılar börekler varken asıl bunları yemeden durmak psikolojimizi bozuyor. Kolay mı iradeli davranmak sanıyorsun ki?? Yani hem pastami yiyeyim hem zayıf gezeyim öyle bir dünya yok. Yemeyeceksin ve spor yapacaksın hepsi bu..

İlk işin spor salonuna yazılmak olsun yazılamıyorsan günde en az 1 saat yürü bol bol su iç ekmeği ve abur cuburu kes bak tıkır tıkır gidiyor kilolar sadece biraz dirayet

bence bir diyetisyenden yardım alın.. zaten size bir liste verecek ve yediğiniz şeyleri yazmanızı isteyecek o durumda genelde çok dışına çıkamıyorsunuz işin..

gün boyu ne yiyorsun canim yazarsan belki hatalarini görebiliriz

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Tek tek alıntı yapıp cevap vermeyi çok isterdim. Bunu yapamadığım için özür dilerim. Sebebi ise telefondan giriyor olmam.
Ama genel olarak size şöyle cevap vereyim.
Bu sabah başladım burası vesile oldu. Şimdilik her sey yolunda. Minik hatalar yaptım ama olsun. Devam ediyorum. Eskisine göre daha iyi gidiyor şimdilik. Çok şükür. İnşaAllah devamı olur.
Ayrıca ben olsam bende şişman bir kadın istemezdim. Bazıları çok sert eleştirmiş. Tebessüm ederek okudum. Gir kabıma konuş. Girmeden bilemezsin kardeşim :)
Gerçekten yardımcı olmak için yazan arkadaşlarım içinde şöyle söylemek istiyorum ... mide operasyonuna kesinlikle karşıyım. Çünkü Allah a çok şükür 100 kilo olmadım. Daha fazla değilim. Görüyorum başaranlardan 100 ustundekiler dahi ameliyatsız olarak mevcut.
Bende daha önce başardım ama şimdi ciddi bi bunalım içindeydim dün buraya yazdım ve bana bir umut oldu. Belki dedim...
Bu arada daha önce de kaç kez olcturmustum Allah a şükür tiroit vs sorunum yok. Şu anda gidip olcturemem çünkü Türkiye de yaşamıyorum. Ve yeni dili henüz tam bilmiyorum. Eşimin ailesinin haberi olarak gitmem gerekir oda istemiyorum o sekilde bi durum içine girmek.

Zayiflarsam bir ay iki ay sonra gidip ölçüm yaptırabilirim. O zaman yüzüm olur.:)
Teşekkür ederim tekrar...
Çok sagolun
İyiki bu Portal varmis:)

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Tek tek alıntı yapıp cevap vermeyi çok isterdim. Bunu yapamadığım için özür dilerim. Sebebi ise telefondan giriyor olmam.
Ama genel olarak size şöyle cevap vereyim.
Bu sabah başladım burası vesile oldu. Şimdilik her sey yolunda. Minik hatalar yaptım ama olsun. Devam ediyorum. Eskisine göre daha iyi gidiyor şimdilik. Çok şükür. İnşaAllah devamı olur.
Ayrıca ben olsam bende şişman bir kadın istemezdim. Bazıları çok sert eleştirmiş. Tebessüm ederek okudum. Gir kabıma konuş. Girmeden bilemezsin kardeşim :)
Gerçekten yardımcı olmak için yazan arkadaşlarım içinde şöyle söylemek istiyorum ... mide operasyonuna kesinlikle karşıyım. Çünkü Allah a çok şükür 100 kilo olmadım. Daha fazla değilim. Görüyorum başaranlardan 100 ustundekiler dahi ameliyatsız olarak mevcut.
Bende daha önce başardım ama şimdi ciddi bi bunalım içindeydim dün buraya yazdım ve bana bir umut oldu. Belki dedim...
Bu arada daha önce de kaç kez olcturmustum Allah a şükür tiroit vs sorunum yok. Şu anda gidip olcturemem çünkü Türkiye de yaşamıyorum. Ve yeni dili henüz tam bilmiyorum. Eşimin ailesinin haberi olarak gitmem gerekir oda istemiyorum o sekilde bi durum içine girmek.

Zayiflarsam bir ay iki ay sonra gidip ölçüm yaptırabilirim. O zaman yüzüm olur.:)
Teşekkür ederim tekrar...
Çok sagolun
İyiki bu Portal varmis:)

Gerçekten çok ama çok sevindim. Allah yardımcınız olsun. Bugün sizin için yeni bir sayfa açma günü. Azim ve sabır olduğu sürece devamı kolayca geliyor. Psikolojik yönden zor durumda olduğunuzu anlıyorum ne yaşadığınızı anlamıyor olabilir insanlar, herkes kendi yaşadığını bilir bu da geçecek. Siz her halinizle çok güzelsiniz :KK36:

Son düzenleyen: Moderatör:
Motive ederken hirslandirmaya çalışırken kırıcı olmamak çok ince bi çizgi.. takilmayin kim ne demiş.. Sağlıklı beslenme ve spor planinizi yapın 6 ay sonra yaza fit olursunuz bile.. yeter ki isteyin.. ben de 82 den bi zahmet 60 a gideceğim bu yıl.. tadını çıkara cikara vereceğim :)))

6 kilo fazlam var.
Eşim şaka yollu takılıyor ama onu bile kaldıramıyorum.
O göbeğimi görünce sinir oluyorum.
Ve inan çok iradesiz bir insanım yemek konusunda.
Abur cubur olsun, gece kalkıp kaşık kaşık nutella yemek olsun, kilolarca çekirdek çitlemek olsun hepsi mevcut.
Yapamam diye kendimi öyle şartlamışım ki artık dur dedim neden yapamayacakmışım
Her gün en az 2 - 2.5 lt su içmeye çalışıyorum.
Ekmek yemeği bıraktım, tıka basa doymadan kalkıyorum ve yavaş yiyorum.
Yürüyüş yapma imkanım yok eğer senin varsa sabah akşam 1 saat yürüyüş yap.
İnternetten araştırıp evde düzenli egzersizde yapabilirsin.
Doktora falan gidemiyorum dediğin için böyle kendimce evde yapabileceğin şeyler yazıyorum.
Eğer diyetisyene ve spora gidebilirsen hiç durma.
Hem sağlıklı hem de sıkı bir kilo verirsin.

Back
X