Transfer Öncesi Psikoloji

tatli peynir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
424
123
103
41
Selamlar,

Başlığı açıp açmamakta kararsız kaldım. Ancak birilerine anlatmazsam çıkamayacağım bu durumdan. Transfer sürecindeyim, haftaya ilk kontrol...

Transfer süreci için ilaçlara başladım. Saatlerini düzenlemek, nedense bende karmaşa yarattı. Sabah alarm kurup kalkıyorum, sonra uykuya devam ediyorum. Uyku problemi yaşamaya başladım. Gün içinde midem bulanıyor, açlık çekiyorum fakat canım hiçbir şey yemek istemiyor.

Psikolojim dengesiz. Günlük hayatta, normalde asla yapmayacağım basitlikte hatalar yapıyorum. Unutkanlık da var. Yapmam gereken işleri yapamıyorum. En önemlisi de evi temizlemek istemiştim fakat bir şekilde yapamadım. Son 4-5 günüm böyle geçti ve bu disiplinsizlik beni çok rahatsız etti. Sanki aylardır bugünlerin geleceğini bilmiyormuşum gibi bir telaş başladı içimde.

Sanırım büyük bir kaygı içerisine düştüm. Etrafımdaki herkesin, en iyi halde olmasını istiyorum. Bunu kontrol edemem ama kendi transferim olduğunda kafam rahat olsun istiyorum.

Sizin süreciniz nasıldı? Lütfen, özellikle psikolojik anlamda desteğe ihtiyacım var.

Merhaba, hissettikleriniz bu süreçte çok normal.
Zor ve stresli bir süreçten geçiyoruz haliyle hem kafamızı toparlamak zor oluyor hem de hormonların etkisiyle de alt üst oluyoruz. Ama inanın bu duygudan sizi çıkaracak tek kişi yine kendinizsiniz. Ailemiz sevdiklerimiz bir yere kadar görebiliyor yaşadıklarımızı ama içimizdeki sıkıntıyı biz biliyoruz.
Bugün ben de tüm gün dokunsalar ağlayacak gibiydim ,gözlerim dolu ,tahammülüm yok kimseye ,çok karamsarlığa kapıldım galiba olmayacak diye ama şuan yine sadece ben kendim kendimi toparladım ve hayır tüm bunlar bitecek,sağlıklı bir bebeğim olacak dedim. Umut hep var hep olmalı, bazen kayboldu sansak da içimizde bir yerde elinden tutulmayi bekliyor umutlarımız 🙏🏻
Size naçizane önerim, kafanızı dağıtmak , sürekli bunu düşünmemek yönünde olabilir. Dizi ,film izleyebilirsiniz ,sevdiğiniz bir el işi yapmayı deneyin ya da kişisel gelisim planları yapabilirsiniz. Burda çok olumsuz durumlarda olup da hikayesi çok güzel biten bir sürü kişi var ,bana bu da ümit veriyor. Çok uzun yazdım 🤭 süreciniz pozitif sonuçlanır sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah,güzel hayaller kurun lütfen 🥰 kaç embriyo transfer edilecek ve ne zaman belli mi ?

Merhaba, hissettikleriniz bu süreçte çok normal.
Zor ve stresli bir süreçten geçiyoruz haliyle hem kafamızı toparlamak zor oluyor hem de hormonların etkisiyle de alt üst oluyoruz. Ama inanın bu duygudan sizi çıkaracak tek kişi yine kendinizsiniz. Ailemiz sevdiklerimiz bir yere kadar görebiliyor yaşadıklarımızı ama içimizdeki sıkıntıyı biz biliyoruz.
Bugün ben de tüm gün dokunsalar ağlayacak gibiydim ,gözlerim dolu ,tahammülüm yok kimseye ,çok karamsarlığa kapıldım galiba olmayacak diye ama şuan yine sadece ben kendim kendimi toparladım ve hayır tüm bunlar bitecek,sağlıklı bir bebeğim olacak dedim. Umut hep var hep olmalı, bazen kayboldu sansak da içimizde bir yerde elinden tutulmayi bekliyor umutlarımız 🙏🏻
Size naçizane önerim, kafanızı dağıtmak , sürekli bunu düşünmemek yönünde olabilir. Dizi ,film izleyebilirsiniz ,sevdiğiniz bir el işi yapmayı deneyin ya da kişisel gelisim planları yapabilirsiniz. Burda çok olumsuz durumlarda olup da hikayesi çok güzel biten bir sürü kişi var ,bana bu da ümit veriyor. Çok uzun yazdım 🤭 süreciniz pozitif sonuçlanır sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah,güzel hayaller kurun lütfen 🥰 kaç embriyo transfer edilecek ve ne zaman belli mi ?
Teşekkür ederim desteğiniz için. Uzun gelmedi yazdıklarınız:)

Çift embriyo. Haftaya olabilir, haftabaşı kontrolde daha netleşir. Başka embriyomuz yok ve onu da zor elde ettik. Belki de kaygım bu yüzden.
Siz transfer oldunuz mu, transfere hazırlık mı sizin de?
Haftaya dediğiniz gibi sadece sevdiğim şeyleri yapmayı planlıyorum ancak evi de derleyip toparlamak gerekiyor. Sonrasında benim için yapacak kimse yok.

Teşekkür ederim desteğiniz için. Uzun gelmedi yazdıklarınız:)

Çift embriyo. Haftaya olabilir, haftabaşı kontrolde daha netleşir. Başka embriyomuz yok ve onu da zor elde ettik. Belki de kaygım bu yüzden.
Siz transfer oldunuz mu, transfere hazırlık mı sizin de?
Haftaya dediğiniz gibi sadece sevdiğim şeyleri yapmayı planlıyorum ancak evi de derleyip toparlamak gerekiyor. Sonrasında benim için yapacak kimse yok.
Ayy bakın ,çok şahane bir haber ,bunun sevincini ,heyecanını yaşayın , inşallah ikisi de sımsıkı tutunur sağlıkla kucağınıza alırsınız 🥰🙏🏻
Ben yumurta toplama surecindeyim. 2 ay toplama yaptık henüz 2 embriyom var. Bu ay fazla var diye sevinmiştim bugün kontrolde gözükmedi, ona moralim bozuldu baya. Benim sorunum amh düşüklüğü ve endometriozis. Bu 4.denemem olacak ,inanılmaz yorgunum psikolojik olarak ama bir yandan düşüp diğer yandan kendi kendimi kaldırıyorum yine inanın 🥲
Bir de şöyle bir şey de var ,çok embriyosu olup tutmayan da var ,1 transfer olup ondan ikizleri olan da var ,hayat mucizelerle dolu ,embriyolariniza güvenin ve keyif aldiginiz şeyleri yapın inşallah olacak🙏🏻

Aynı sorunlara sahibiz🥹
Siz hiç transfer sürecine geçtiniz mi?
Benim de 3 kez opu yapılacaktı, biri folikül gelişmediği için yarım bırakıldı. Birinde hiçbir şey elde edilemedi.

Aynı sorunlara sahibiz🥹
Siz hiç transfer sürecine geçtiniz mi?
Benim de 3 kez opu yapılacaktı, biri folikül gelişmediği için yarım bırakıldı. Birinde hiçbir şey elde edilemedi.
Yeni tedavi olduğum merkezde transfer yapılmadı henüz. Aslında aşırı heyecanlıyım burada olur diye çok umutlanıyorum. Daha önce paldır küldür bir özelde denemem oldu hiç memnun kalmadım, sonra daha çok maddi kaynaklı devlette tedavi gördüm ama o da çok kötüydü. 3 kez transfer oldu yani 3ü de tutmadı. Bence ehline denk gelemedim o yüzden.
Benim doktorum yumurta sayısı her ay farklı olabilir dedi , o yüzden kendime hep diyorum ki eminim bir ay 4 5 tane embriyom olacak tek seferde 🤭
Siz havuz istemediniz mi peki ya da doktorunuz önermedi mi?

Yeni tedavi olduğum merkezde transfer yapılmadı henüz. Aslında aşırı heyecanlıyım burada olur diye çok umutlanıyorum. Daha önce paldır küldür bir özelde denemem oldu hiç memnun kalmadım, sonra daha çok maddi kaynaklı devlette tedavi gördüm ama o da çok kötüydü. 3 kez transfer oldu yani 3ü de tutmadı. Bence ehline denk gelemedim o yüzden.
Benim doktorum yumurta sayısı her ay farklı olabilir dedi , o yüzden kendime hep diyorum ki eminim bir ay 4 5 tane embriyom olacak tek seferde 🤭
Siz havuz istemediniz mi peki ya da doktorunuz önermedi mi?
Havuz yaparken yaşandı söylediklerim. İlk seferde elde edilen embriyolar transfer edilecek.

Back
X