• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolarim ve kocam

Ayıp ya karı koca arasında kilonun bu kadar sorun yapılması kadını aşağılama derecesine gelmesi. Üzüldüm ama eşinizin takıntısı normal değil.
O kimmis acaba bir fizik dahisi filan mi ayıp ayıp !

O içinizdeki canavar aslında başka bir hastalık. Hiç bir şeyi bahane etmeden bir profesyonel destek alın. Bunu başta fizyolojik sağlığınız için yapın çünkü bir sağlık probleminiz olduğu kesin, ikinci olarak ikincil sağlığınız için yapın Allah korusun bir hastalık yüzünden kilo alacaksanız, bu kilo yüzünden yeni problemler çıkacak, kısır döngü döner gider. Psikolojik hasarına değinmiyorum bile...

Beslenme ve diyetetik mezunu biri olarak yazıyorum, kimse zayıf olmak zorunda değil, Türkiyede nasıl bilmem ama ben mezuniyetimde "herkesi zayıflatıcam" diye yemin etmedim. "danışanlarıma kendi doneleri doğrultusunda en sağlıklı yaşamı empoze edip en sağlıklı kiloya ulaşmalarına çabalayacağım." diye yemin ettim. çocukluk ve ergenlik dahil hiç zayıf olmadıysanız, o sizin için sağlıklı olan değildir zaten. Ama bu tabi ki şişmanlık sizin için sağlıklı demek anlamına gelmez.

İnanın sağlık sorunu olmayan bir insan, orta dereceli harekette bulunuyorsa kilolu olmaz zayıf olmaktan daha zor. O kiloların suçlusu siz değilsiniz, bunu baştan bilin ve alttaki sebebi çözmek için cesur olun.

Son olarak size sağlıklı bir yaşam dilemeden önce haddimi aşarak eşinize bir iki lafım olacak, şimdiden affedin. Madem tek güzellik kriteri zayıflık, zamanında 34 bedenlik birini bulsaymış. Gönlü size konmuşsa, zamanında sizi seçmişse demekki sizinle uyuşan başka bir çok kriteri varmış, şimdi o güzellikleriniz ona her gün görmekten sıradan geliyor, kıymetinizi bilmiyor, tek bir detaya takılıp kalıyor.
Çok teşekkür ederim ama defalarca diyetisyen gittim hiçbiri testlerde bir sorun görmedi.çok için.fiyatlara bile.d iyetisyene gittim.pko var antidepresan kullanıyorum ölümden döndüğüm için depresyondaydim safra kesem yok.baskada bildiğim bana söylenen birşey olmadı başka gitmem gereken biryer var mi acaba

Kilo verince sana bakmam desene sen de. Ayrıca kendisi nasıl kaslı 3gen vücutlu boylu poslu manken gibi mi? Mesela çok yakışıklı mı acaba ?

Nisanlim, yani 3 gun sonraki esimle tanistigimda 160 boyumla, 78 kiloydum. O ise fit uzun boyluydu. Baslarda kendimi kotu hissettim. Ama o kiloyu hic takmadi bile. Ben ne kadar takiyorsam, o da o kadar takmadi.

Taktim taktim derken bakmisim 55 kilo olmusum:halay:
Valla esin ayip ediyor bence bu konu hakkinda konusmalisiniz. Yani biz kadiniz sonucta. Dedigim gibi nisanlimla tanistigimda 78 simdi 55 kiloyum. Belki 2 sene sonra 90 sonraki sene 60 olacagim. Kadin olmamiz sebebiyle zaten her an kilo alip verebiliyoruz.
Kus kalmadan, tartismadan konusursaniz cozebileceginizi dusunuyorum.

Cunku, kilo vermeliyim kilo vermeliyim dedikce kilo veremezsiniz. Yillarca kilo problemi ceken biri olarak bildigim en net sey.

Eşiniz biraz kaba bir yaklaşım da bulunmuş .Konuyla ilgili yardımcı olamiycam çünkü iki senelik evli ilk senesinde 12 kilo alan biri yazıyor şuan ve daha fazla kilo devamında neden oluyor bilmiyorum yemiyorum su icsem kilo alıyorumderler ya oöyle oldum işde bende.Bugün öğlen cçikolatalı pasta ve neskafemi içerken bi diyet veriyorlardı TVde kkeşke bi sihirli değnek olsa dabana dokunsa dedim.Diyetisyene gidenlerin tığ gibi old gördüm imkânınız varsa gidin bence

Gittim defalarca diyetisyene maalesef hep husran

Yanına gelip birlikte gitmek istiyorum dra sınrada diyetisyene.
Drun atladığı bişey olduğunu düşünüyorum tiroid insülin direnci vs
Eğer devlet hastanesinde yaptırdıysan testlerini enabız sitesinden e devlet şifrenle hepsini görebilirsin
Bakıp buraya yapıştırır mısın?
Tiroid referansın dışına çıkmadan drların çoğu farketmiyo sınırda da olabilir

Size şunu söyleyeyim belki daha iyi anlarsınız evlendim 38 beden ve bir kere bile cinsel anlamda bir kadının görmek istediği arzuyu değerli hissini arzulanmak hissini yaşamadım bir kere bile.evet bugün kilom arkadasin dediği gibi bir dana kadar olmuskende bununla tehdit ediliyorum sanırım kandiriyorum kendimi adamın kafasında ne varsa ben hiç o olamayacagim.bu arada yeniden sorulduğu için söylüyorum esim kaslı yakışıklı falan değil benden 4cm uzun.ben 172 yim. Sadece zayıf.ve sevgiliyle tek bir kişi onu yanıma yakistirmadi dugundede sonrada ve gün geçtikçe sindirildikce tukendikce yedim yedim yedim ve arkadasin dediği gibi bir DANA oldum.Ama bu kiloları verecgim.emin olduğum birşey var ben hicbirzaman bu adama yetmeyecegim

Yanına gelip birlikte gitmek istiyorum dra sınrada diyetisyene.
Drun atladığı bişey olduğunu düşünüyorum tiroid insülin direnci vs
Eğer devlet hastanesinde yaptırdıysan testlerini enabız sitesinden e devlet şifrenle hepsini görebilirsin
Bakıp buraya yapıştırır mısın?
Tiroid referansın dışına çıkmadan drların çoğu farketmiyo sınırda da olabilir
Maalesef hep ozel e gittim ve geçen sinirle hepsini yirttim

Hayır yasak ilaç kullanmam maalesef siz diyetisyenmisiniz

Hayır canım diyetisyen değilim
Birzamanlar kilolu sonrasında hep zayıf biriyim
Pcoluyum pcolu birsürü insan tanıyorum
vücududa bizide hormınlar yönetiyo çok iyi biliyorum
pco varsa tiroid kaçınılmaz son oyüzden ısrarla git diyorum
Doğum kontrol yasaksa söktürücü mü kullanıyosun ? reglin düzenli mi

O tarz ilaçların hepsi yasak bana oda ayrı bir hikaye

Yani bu konuda artık bir tedavi almıyorum ilaçlar yasak doğumda kistler alındı ameliyat sırasında.şimdi yeniden olustu

Yeme hazzı sonu gelmeyen birşey.İlk lokmayla 100. lokmanın hazzı aynı bunu beyninize kazımaya çalışın ve nasılsa bitmeyecek bişeyi daha erken bırakmaya çalışın..Zevk için yiyorsanız yani..

Back
X