Kilolu hamile kalanlar?

SoranBayan00

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
58
17
18
Ben 104 le hamile kaldım. Şuan 20+1 deyim ve 108.5 kiloyum. Bugün aşı için sağlık ocağına gittim. Ve oradaki ebe biraz korkuttu beni. Haklı aslında. Çok kilo alırsam erken doğum olabilir dedi. İnternetten baktım bebeğimde fiziksel sorunlar olabilirmiş. Tansiyonumda 13 lerde çıktı. Bu haftalarda yüksekmesini beklemeyiz dedi. Yani sanki bu yolun uzun sürmez der gibi baktı sanki. Ama bu zamana kadar hiç bebeğimde bir sorun çıkmadı. İnşallah bundan sonrada çıkmaz. Daha önce tansiyon, şeker hastalığımda olmadı. Yani kilolu hamile kalıp sorunsuz bebeğini kucağına alan var mı? Yada sorun yaşayıp yinede sağlıklı bebeği doğan.

115 kiloyla hamile kalan bir tanıdığım var. Gebelik boyunca dikkat etti kilo verdi, sanırım 110 ile falan doğurdu. Gayet sağlıklıydı bebek. Şuan 4 yaşında falan.

Dün akşam annemlere gittim onum tansiyon cihazı ile ölçtüm. Hatta yemekte yemiştim. 12/7 çıktı tansiyon. Maske tansiyonu etkiliyo demişti hastane hemşirem bu sağlık ocağındaki maske çol etkilemez dedi. Bide bi dinlendirmedi beni ölçmeden önce. Normalmiş işte tansiyonum. Beni korkuttu nasıl kızdım.

Ya bende hemsireyim biliyorum. Bizim hastaları strese sokmamiz degil yatistirmamiz lazim. Hem de gebesiniz yani. Anlamiyorum bazi saglikcilari empati duygusu yogun olmasi gereken bir meslek. Gebe bir insanla nasil konusulacagini gercekten bilemiyolar bazen. Bende gebeyim ve 111 kilo ile hamile kaldim. Daha cok yeni 5 haftalik. Doktor baska seyler yüzünden beni strese soktu. Zaten neler olacabilecegini bildigimden strese giriyorum bi de doktor kötü çıkınca hep strese giriyor insan

Back
X