kilolu olupta hamile kalmak isteyenler hangi yöntemleri deniyorsunuz?

buarada aksam eşime soyledım cok sasırdı hıc okadar yukselecgını dusunmemıstık 8 mılyondan 56 mılyona cıkması bızım ıcın bı mucıze herkesın esı mutlaka bıranonce varıkosel amelıyatı tanısı konulduysa hemen olmalı tanıdıgınız herkese soyleyebılrıısnız bızzat bız yasadık cok sukur olumlu sonuc aldık rabbım dermansız dert vermsin inşşaallaah bende bi rahım filmimi cektırsemde noldugunu anlasak dün yumurtlama gunumdu inşaallaah bebeğim yumurtamı bulmusturda artık daha fazla bekletmez cümlemiz anneliği tadaırız bıranone inş cnm sende tadı damagında kalmadan bırkes daaha annelıgı yasarsın hergun dualarımdasınız ....allahım kabul etsin iinşaallaah
amin canım..varikosel zaten erkek infertilitesinde düzelebilen nadir sorunlardan bir tanasi.erkekte her sorun düzelemeyebiliyor..canım sen ovulasyon günlerine dikkat et ama fazla kafaya takma.. yoksa güçleşebiliyor stresten tamammı.. sen kilo vermeye devam et hem dış görüntünü daha çok beğenirsin zayıfladıkça daha çabuk hamile kalabilirsin..kilo verme telaşında birde bakmışsınki bebek gelivermiş..:KK46:

allahım sağlıcakla kucagınıza almayı nasip etsin darısı bizim basımıza siz herhangi bir tedavi aldınız mı hamılleık boyunca kılo aldınız mı herhangı bır saglık problemınız oldu mu bulmuken sızden ogrenecegımız cok sey var kusura bkmayın sordukca sordum kac yıllık evlıydınız nekadar zman korundunuz nekadar zman korunmadınız kornumadıgınız zmanlarda neler denedınız oakadar cok güzel haberler duymaya ıhtıyacımız var kı sız bı motıvasyon oldunuz allah razı olsun buarad boyunuz uzun mu

Çok teşekkürler, inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi alırız kucağımıza.
Sorularınıza gelince: Dediğim gibi bir türlü kilo veremeyip en sonunda oluruna bırakmıştım. beş yıllık evliyiz ve bu sürenin sonunda korunmayı bıraktık. İlk çocuk düşündüğümüz zaman doktora gidip bazı testlerden geçmiştim. tabii tiroid, kan sayımı, jinekolojik muayene falan. bildiğimiz genel tetkikler... Sonra bir daha gitmedim, çünkü hemen hamile kalmama gibi bir olasılık bulunduğunu bildiğim için mümkün olduğunca sabırlı davranmaya çalıştık.
zaman zaman, özellikle 6-7 aydan sonra umutsuzluğa kapıldığımı söylemeliyim. eşimle birlikte yediğimize içtiğimize dikkat etmeye çalıştık, ama özel kürler falan uygulamadık. ben çalışıyorum, biraz da yoğun ve stresli bir iş dönemindeydik her ikimiz de. maalesef bu yorgunluk ve stres her iki tarafın vücudunu ve doğurganlığı etkiliyor. sonra yavaş yavaş düzene girdik ikimiz de. (ha bu arada bende sigara kullanımı da vardı) valla anlayacağınız tüm şartlar olumsuzda seyrederken hamile kaldım.
bu yüzden eğer ciddi bir sıkıntı yoksa olur bir zaman diyorum.
hamile kaldıktan sonra ilk üç-4 ay falan bulantılarım oldu malum... kilo vermedim, ama almadım da. sonrasında da almadım. sanki hamilelik beni sağlıklı beslenmeye yönlendiriyor gibi oldu hep. yararlı şeyleri canım istiyor, olmayanları ise istemiyordu. kilo dolayısıyla yüksek tansiyon ve şeker riski olduğu söyleniyordu. tansiyon son derece normal fakat şekerim biraz yüksek çıktı. şimdi onu kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. ciddi bir noktada değilim. diyet yapıyorum. şu an ortaya çıkan asıl sorun, bu diyet dolayısıyla 2 kilo vermiş olmam. vermemeye çalışıyorum. porsiyonları büyüttüm falan... ama bebeğimin kilosu yerinde şimdilik. üç hafta sonra tekrar doktora gideceğim. bebeğin kilosu ve boyuna yeniden bakacaklar. umarım yine bir sıkıntı olmaz.
demem o ki, genel olarak sorunsuz bir hamilelik geçiriyorum.
hormonal denge sarsılması ve bazan gelen ağlama krizlerini saymazsak tabii :))

Çok teşekkürler, inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi alırız kucağımıza.
Sorularınıza gelince: Dediğim gibi bir türlü kilo veremeyip en sonunda oluruna bırakmıştım. beş yıllık evliyiz ve bu sürenin sonunda korunmayı bıraktık. İlk çocuk düşündüğümüz zaman doktora gidip bazı testlerden geçmiştim. tabii tiroid, kan sayımı, jinekolojik muayene falan. bildiğimiz genel tetkikler... Sonra bir daha gitmedim, çünkü hemen hamile kalmama gibi bir olasılık bulunduğunu bildiğim için mümkün olduğunca sabırlı davranmaya çalıştık.
zaman zaman, özellikle 6-7 aydan sonra umutsuzluğa kapıldığımı söylemeliyim. eşimle birlikte yediğimize içtiğimize dikkat etmeye çalıştık, ama özel kürler falan uygulamadık. ben çalışıyorum, biraz da yoğun ve stresli bir iş dönemindeydik her ikimiz de. maalesef bu yorgunluk ve stres her iki tarafın vücudunu ve doğurganlığı etkiliyor. sonra yavaş yavaş düzene girdik ikimiz de. (ha bu arada bende sigara kullanımı da vardı) valla anlayacağınız tüm şartlar olumsuzda seyrederken hamile kaldım.
bu yüzden eğer ciddi bir sıkıntı yoksa olur bir zaman diyorum.
hamile kaldıktan sonra ilk üç-4 ay falan bulantılarım oldu malum... kilo vermedim, ama almadım da. sonrasında da almadım. sanki hamilelik beni sağlıklı beslenmeye yönlendiriyor gibi oldu hep. yararlı şeyleri canım istiyor, olmayanları ise istemiyordu. kilo dolayısıyla yüksek tansiyon ve şeker riski olduğu söyleniyordu. tansiyon son derece normal fakat şekerim biraz yüksek çıktı. şimdi onu kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. ciddi bir noktada değilim. diyet yapıyorum. şu an ortaya çıkan asıl sorun, bu diyet dolayısıyla 2 kilo vermiş olmam. vermemeye çalışıyorum. porsiyonları büyüttüm falan... ama bebeğimin kilosu yerinde şimdilik. üç hafta sonra tekrar doktora gideceğim. bebeğin kilosu ve boyuna yeniden bakacaklar. umarım yine bir sıkıntı olmaz.
demem o ki, genel olarak sorunsuz bir hamilelik geçiriyorum.
hormonal denge sarsılması ve bazan gelen ağlama krizlerini saymazsak tabii :))
ayy kıyamam hamıeller cok duygusal olurmus olsun gecer bugunler uzel anı olarak kalır rabbim saglıklı bır dogum ve hayırlı bır bebek nasp etsin dogru soyluyorsun ben cok kafama takıyorum bızde 2 yıl olacak korunmayalı tabı esım amelıyat olaı daha 1 yıl oluyor ama beklemek okadar zorkı genelde kılolu hamıle kalanlar hıc kılo almadan hatta kılo vererek dogum yapıyorlarmıs sende dıyetıne dıkkat et arkadasım kılo basa bela seker cıddı bı problemmıs sımdıye kadar gelmıssın artık cogu gıtmıs azı kalmıs inşaallaah kolaylıkla dogum yaparsın darısı bızlere inşaallaah senın boyun uzunsa o yuzdende kılon fazla olabılır benım boyumda kısa kılomda fazla o yuzden sorun oluyo sanırım genelde uzun boylu ve kılolu olanlar kolaylıkla hamıle kalıyormus edındıgım bılgılere goe ama rabbım duysun sesını bizlerde en yakın zmanda annelıgı tadalım inşşallaahartık sende bızım bı aıle ferdımız sayılırsın senı aramızda gordugumuz ıcın cok mutluyuz guzel haberlerını beklıyor olacagız cıcı annemiz sayfamızın ılk annesı sensın :)buarada bitanede daha once 7 yıl once anne olan bı arkadasımız daha var senı unutmadık mek etme:)

amin canım..varikosel zaten erkek infertilitesinde düzelebilen nadir sorunlardan bir tanasi.erkekte her sorun düzelemeyebiliyor..canım sen ovulasyon günlerine dikkat et ama fazla kafaya takma.. yoksa güçleşebiliyor stresten tamammı.. sen kilo vermeye devam et hem dış görüntünü daha çok beğenirsin zayıfladıkça daha çabuk hamile kalabilirsin..kilo verme telaşında birde bakmışsınki bebek gelivermiş..:KK46:
amin canım amin rabbim duysun sesini inşaallaah ben v beım gıbı evlat hasretı ceken herkes evladına kavusur rabbim bizleri evlat hasretiyle sınamasın inşaallaah .evet aklısın ben cok kafama takıyorum dusunmedıgım dk yok her dk dua edıyorum cocugu olanları gordukce aglıyorum psıkolojım bouldu galıba dıytıme devam edıyorum haftasonalrı bozuyorum bıraz ama pes etmıyorum dogru dıyosun 8 kılo benım cıın cok buyuk degısıklık yaptı sımdı daha rahat yuruyrum hafıfledıgımız hıssedıyorum cok sukur hemde artık kılo verdıgım ıcın mı yoksa glıforun mu etkıbılmuyorum adetlerımde duzene gırdu cok sukur dr da zayıflasın demıs annemlere ozel bı dr gıtmıstım benı uzmemek ıcın kılo vermesı lazım yumurtalıklarında yglanma var demıs ama ben arastırdım yumrutalıklarda yaglanma olamzmıs hatta baska dr larada sordum oye sey olmaz dedıler ama kılo vermem sart tabı belkıde etkılemıstır bellı mı olur ama oyle bısey olsa okadar ultrason test falan yaptılar aynı sekılde rahım ıcıne ultrason gıbı bı alet yerlestırıp tekrar baktılar oyle bısey yok dedıler ama benım yınede aklımı kurcalıyo ıste cok takıntılıyım galıba ahh bıraz boserebılsem aklıma gelmese keske ama ıste cıkmıyo rabbim daha bekletmesin inşşallaah aslında cok sabırlıyımdır ama artık o da elımden gemmıyo hergun bebegım olsun dıye mutlaka bı goz yasım akıyo tutamıyorum kendımı esımde cok sıtıyo onu oyle gordukce ıcım parcalanıyo herkeste ustune ustluk tekrar tekrar sormuyo mu en cokta o canımı yakıo borclarımız falan var dıyıp gecıstırıyorum inşaallaah dediğin gibi olur canım kılo verdıkce bebeğim daha cok yaklasır inşaallaah bana .... amin

amin canım amin rabbim duysun sesini inşaallaah ben v beım gıbı evlat hasretı ceken herkes evladına kavusur rabbim bizleri evlat hasretiyle sınamasın inşaallaah .evet aklısın ben cok kafama takıyorum dusunmedıgım dk yok her dk dua edıyorum cocugu olanları gordukce aglıyorum psıkolojım bouldu galıba dıytıme devam edıyorum haftasonalrı bozuyorum bıraz ama pes etmıyorum dogru dıyosun 8 kılo benım cıın cok buyuk degısıklık yaptı sımdı daha rahat yuruyrum hafıfledıgımız hıssedıyorum cok sukur hemde artık kılo verdıgım ıcın mı yoksa glıforun mu etkıbılmuyorum adetlerımde duzene gırdu cok sukur dr da zayıflasın demıs annemlere ozel bı dr gıtmıstım benı uzmemek ıcın kılo vermesı lazım yumurtalıklarında yglanma var demıs ama ben arastırdım yumrutalıklarda yaglanma olamzmıs hatta baska dr larada sordum oye sey olmaz dedıler ama kılo vermem sart tabı belkıde etkılemıstır bellı mı olur ama oyle bısey olsa okadar ultrason test falan yaptılar aynı sekılde rahım ıcıne ultrason gıbı bı alet yerlestırıp tekrar baktılar oyle bısey yok dedıler ama benım yınede aklımı kurcalıyo ıste cok takıntılıyım galıba ahh bıraz boserebılsem aklıma gelmese keske ama ıste cıkmıyo rabbim daha bekletmesin inşşallaah aslında cok sabırlıyımdır ama artık o da elımden gemmıyo hergun bebegım olsun dıye mutlaka bı goz yasım akıyo tutamıyorum kendımı esımde cok sıtıyo onu oyle gordukce ıcım parcalanıyo herkeste ustune ustluk tekrar tekrar sormuyo mu en cokta o canımı yakıo borclarımız falan var dıyıp gecıstırıyorum inşaallaah dediğin gibi olur canım kılo verdıkce bebeğim daha cok yaklasır inşaallaah bana .... amin
ayyy canımya çok yıpratma kendini ALLAH ın izni ile olur merak etme sen.. bende yeni evli iken çok istiyordum eşimle beraber.. sanki hiç olmayacakmış gibi geliyordu sabırsızlıktan..bir okadarda umutluydum..aylar ayları kovaladı...korktuğum başıma geldi..sorun eşimde çıktı.. o benim gibi çabalamadı.. ben kendimi çok yıprattım bütün hayatım bebek oluverdi.. sonra bize çok uzak olan tüp bebek başarılarıyla patlama yaptı ve biz 5. yılımızda tüp bebek yaptık.. tutmayacak gibi geliyordu bana öylede oldu.. kolay kolay adet olmayan ben transferin 8. günü kanama oldum.. biliyorum tutmuştu ama bırakıverdi bebeklerim beni çünkü test tarihimde beta hcg testi tam sfırlanmamıştı.. sonra ben kendimi kapattım dış dünyaya bir daha tüp bebek yaptırmicam dedim sonra doktora zorla görüşmeye götürdü eşim beni..doktor baktı dosyamıza bu kadın hamile kalır dedi..o an bir mutluluk yaşadımki anlatamam sonra bizim paramız kalmadı tedavi pahalı dedik ben yardımcı olurum siz tekrar yapın dedi ha birde bu kadın ufak dozlarla çok güzel yumurtalara sahip olmuş dedi hamile kalır dedi.. şimdi bende senin hamile kalacağına çok inanıyorum sorunlarınız çözülmeye başlamış biraz daha gayret.. buda bir gerçek zayıflayan bayanın yumurtaları daha iyi çalışıyor..

ayy kıyamam hamıeller cok duygusal olurmus olsun gecer bugunler uzel anı olarak kalır rabbim saglıklı bır dogum ve hayırlı bır bebek nasp etsin dogru soyluyorsun ben cok kafama takıyorum bızde 2 yıl olacak korunmayalı tabı esım amelıyat olaı daha 1 yıl oluyor ama beklemek okadar zorkı genelde kılolu hamıle kalanlar hıc kılo almadan hatta kılo vererek dogum yapıyorlarmıs sende dıyetıne dıkkat et arkadasım kılo basa bela seker cıddı bı problemmıs sımdıye kadar gelmıssın artık cogu gıtmıs azı kalmıs inşaallaah kolaylıkla dogum yaparsın darısı bızlere inşaallaah senın boyun uzunsa o yuzdende kılon fazla olabılır benım boyumda kısa kılomda fazla o yuzden sorun oluyo sanırım genelde uzun boylu ve kılolu olanlar kolaylıkla hamıle kalıyormus edındıgım bılgılere goe ama rabbım duysun sesını bizlerde en yakın zmanda annelıgı tadalım inşşallaahartık sende bızım bı aıle ferdımız sayılırsın senı aramızda gordugumuz ıcın cok mutluyuz guzel haberlerını beklıyor olacagız cıcı annemiz sayfamızın ılk annesı sensın :)buarada bitanede daha once 7 yıl once anne olan bı arkadasımız daha var senı unutmadık mek etme:)

güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. benim boyum 1.67 falan. çok da uzun boylu sayılmam. bizim eğer bir yılın sonunda olmamış olsaydı yine buradan okuduğum bilgiler ile yumurta çatlatma, aşılama gibi yöntemleri denemeye karar vermiştik.

ayyy canımya çok yıpratma kendini ALLAH ın izni ile olur merak etme sen.. bende yeni evli iken çok istiyordum eşimle beraber.. sanki hiç olmayacakmış gibi geliyordu sabırsızlıktan..bir okadarda umutluydum..aylar ayları kovaladı...korktuğum başıma geldi..sorun eşimde çıktı.. o benim gibi çabalamadı.. ben kendimi çok yıprattım bütün hayatım bebek oluverdi.. sonra bize çok uzak olan tüp bebek başarılarıyla patlama yaptı ve biz 5. yılımızda tüp bebek yaptık.. tutmayacak gibi geliyordu bana öylede oldu.. kolay kolay adet olmayan ben transferin 8. günü kanama oldum.. biliyorum tutmuştu ama bırakıverdi bebeklerim beni çünkü test tarihimde beta hcg testi tam sfırlanmamıştı.. sonra ben kendimi kapattım dış dünyaya bir daha tüp bebek yaptırmicam dedim sonra doktora zorla görüşmeye götürdü eşim beni..doktor baktı dosyamıza bu kadın hamile kalır dedi..o an bir mutluluk yaşadımki anlatamam sonra bizim paramız kalmadı tedavi pahalı dedik ben yardımcı olurum siz tekrar yapın dedi ha birde bu kadın ufak dozlarla çok güzel yumurtalara sahip olmuş dedi hamile kalır dedi.. şimdi bende senin hamile kalacağına çok inanıyorum sorunlarınız çözülmeye başlamış biraz daha gayret.. buda bir gerçek zayıflayan bayanın yumurtaları daha iyi çalışıyor..
canım ya sende cok ugrasmıssın sonunda muradına ermıssın darısı ıkıncıye artık benım moralımı okadar düzeltıyorsunkı cok saol allah razı olsun bnde hep olumlu dusunmeye calsıyorum ama yoruluyorum gercekten denemedıgım sey kalmadı ama sabırla devam eıcem dogru kılo yumurtalıklarıda etkılıyo 8 kılom gıttı spor yapablsem daha cok gıdecekte yapmaya fırsatım olmuyo bıde tek basıma sıkılıyorum evdede anca kısıtlı hareketler yapabılıyorum bklım kısmet senın benım hamile kalacagıma inanaman beni okadar mutlu ettıkı anlatamam pekı sen daha once tup bebekle hamıle kalmıssın sende pek bı problem yok sanırım esının morfolojısındekı sorun ne çakşırkoku denedınız mı bırde badem ve karadutözü o da cok ıyı gelıyormus ve hareketlerını arttırmak ıcın ılıskıden once sert bı kahve bunlarıda deneyın .maddi olanakların olması cok oenmlı tabı bızımde cok borclarımız oldugu ıcın zaten ne rahım fılmını hmen cektırebılıyoruz nede dısardan asılama tup bebek faln dusunebılıyoruz hersey kısmet allah razı olsun o drdanda yardımcı olmus neguzel bak onun sayesınde bebegıne kavusmussun benımde okadar uzarsa kı allahın zniyle inşaallaah okadar uzamaz bıranonce bebegıme kavusurum bizde elımızde avucumuzda nevarsa verıp bebegımız olması ıcın cabalarız allahımın takdırı bu sonucta elden bısy gelmez rabbim yeterki uzun süre evlat hasretiyle sınamasın bizleri....amin erkek infertilitesini arastırdın mı kadınlar kulubnden birde ordan bılgı edın belkı faydalanabılecegın bılgıler vardır ben artık bitkilere dadandım sizinde şifanız belkı bıtkılerdendır inşaallaah rabbim bizleri cok bekletmez bırkere kaldıysan yıne kalırsın gonlunu ferah tut cnm

güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. benim boyum 1.67 falan. çok da uzun boylu sayılmam. bizim eğer bir yılın sonunda olmamış olsaydı yine buradan okuduğum bilgiler ile yumurta çatlatma, aşılama gibi yöntemleri denemeye karar vermiştik.
ne güzel gerek kalmadan mücizenize kavusmussunuz allahım sağlıcakla kucagnıza almayı nasip etsin inşaallaah. ben 1,57mişim diyetısyenım olctu boyumu bıkac cm kısalmısım galıba yada ben cok uzun zman once olcmustum yanlıs olcmusum 1,62 bılıyordum 1,57 mısım suankı kılomda 85 daha cok vermem lazım tabı sizin boyunuz gayet iyi uzun yani bize göre :)

buarada göbeğiniz nasıl cok cıktı mı en buyuk korkum iyice tostoparlak olmak hareket edememek sizin hareketlerınızde ksıtlanma yaptımı teyzemin bacakları su toplamıstı ve catır catır catlıyordu derısı inş sizde oyle sorunlar olammaısır suan benım idolumsunuz cunkı :)

canım ya sende cok ugrasmıssın sonunda muradına ermıssın darısı ıkıncıye artık benım moralımı okadar düzeltıyorsunkı cok saol allah razı olsun bnde hep olumlu dusunmeye calsıyorum ama yoruluyorum gercekten denemedıgım sey kalmadı ama sabırla devam eıcem dogru kılo yumurtalıklarıda etkılıyo 8 kılom gıttı spor yapablsem daha cok gıdecekte yapmaya fırsatım olmuyo bıde tek basıma sıkılıyorum evdede anca kısıtlı hareketler yapabılıyorum bklım kısmet senın benım hamile kalacagıma inanaman beni okadar mutlu ettıkı anlatamam pekı sen daha once tup bebekle hamıle kalmıssın sende pek bı problem yok sanırım esının morfolojısındekı sorun ne çakşırkoku denedınız mı bırde badem ve karadutözü o da cok ıyı gelıyormus ve hareketlerını arttırmak ıcın ılıskıden once sert bı kahve bunlarıda deneyın .maddi olanakların olması cok oenmlı tabı bızımde cok borclarımız oldugu ıcın zaten ne rahım fılmını hmen cektırebılıyoruz nede dısardan asılama tup bebek faln dusunebılıyoruz hersey kısmet allah razı olsun o drdanda yardımcı olmus neguzel bak onun sayesınde bebegıne kavusmussun benımde okadar uzarsa kı allahın zniyle inşaallaah okadar uzamaz bıranonce bebegıme kavusurum bizde elımızde avucumuzda nevarsa verıp bebegımız olması ıcın cabalarız allahımın takdırı bu sonucta elden bısy gelmez rabbim yeterki uzun süre evlat hasretiyle sınamasın bizleri....amin erkek infertilitesini arastırdın mı kadınlar kulubnden birde ordan bılgı edın belkı faydalanabılecegın bılgıler vardır ben artık bitkilere dadandım sizinde şifanız belkı bıtkılerdendır inşaallaah rabbim bizleri cok bekletmez bırkere kaldıysan yıne kalırsın gonlunu ferah tut cnm
pınarcımben eşim için çok çabaladım bir sürü şey denedim hızı tek ilerledi sperm sayısı 10 milyondu 5 milyona düştü .. meğerse eşimde hormon yüksekliği varmış .. ben çok araştırıyorum canım..kadınlar kulübünden bir doktor bulduk ve gittik zaman içinde sperm sayısı normale döndü hız ve morfoloji biraz düşük inşALLAH onlarda düzelir .. canım ben çok meraklıyım çok araştırıyorum..araştırdığım kadar yazmıyorum.. bazen senin gibi çok endişelenen birini görürsem tahlillerindende birşey anlıyorsam yazma ihtiyacı duyuyorum ki gerçeği bilip boşuna üzülmesinler nede olsa biz bu yollardan daha önce geçtik..artı bu tedavilere verdiğimiz paralar ile kesin 3 tüp bebek yapmıştık ..tedavimiz çok pahalı eşim 3 ayda bir doktora istanbula gidip geliyor... benim ilk bebeğim olsaydı canımı şimdi dişime katıp uğraşıyordum ama şimdi zamanı gelmediğindenmidir nedir üzerimde ağır bir ddurgunluk var

boy-kilo oranlarsak ben daha kilolu olurum yalnız...
genel yorumlar uyarınca çok iyi dönemde hamile kalmışım. çünkü arkadaşlar özellikle yaz aylarında şişliklerden falan çok şikayet ediyorlardı. bende çok fazla şişlik olmuyor. ama tabii bir numara büyük spor ayakkabı ile dolaştığımı söylemeliyim.
hani çocukken hep bir beden-numara büyük alınır ya kıyafet ve ayakkabılar, ben de şimdi öyle yapıyorum. ne de olsa kilo alacağım deyip büyük alıyorum. işin doğrusu benim hamilelikten önce de hatırı sayılır bir göbeğim olduğu için hamilelik öyle ilk aylarda belirli olmadı. beşinci aydan sonra belli olmaya başladı karnım. amaaann istediğim kadar toparlak olayım, ne olacak ki... sağlığımız yerinde olsun yeter...
hareketlerim biraz biraz yavaşladı tabii, ama bu da eğlenceli olabiliyo. uzandığım yerden kalkarken eşim arkadan itiyo mesela :KK48: daha yavaş yürüyorum, biraz da koruma iç güdüsüyle...
hiçbir sorunum yok diyemem. hamilelik güzel ama zor bir süreç. allah hepimize kolaylık versin.

pınarcımben eşim için çok çabaladım bir sürü şey denedim hızı tek ilerledi sperm sayısı 10 milyondu 5 milyona düştü .. meğerse eşimde hormon yüksekliği varmış .. ben çok araştırıyorum canım..kadınlar kulübünden bir doktor bulduk ve gittik zaman içinde sperm sayısı normale döndü hız ve morfoloji biraz düşük inşALLAH onlarda düzelir .. canım ben çok meraklıyım çok araştırıyorum..araştırdığım kadar yazmıyorum.. bazen senin gibi çok endişelenen birini görürsem tahlillerindende birşey anlıyorsam yazma ihtiyacı duyuyorum ki gerçeği bilip boşuna üzülmesinler nede olsa biz bu yollardan daha önce geçtik..artı bu tedavilere verdiğimiz paralar ile kesin 3 tüp bebek yapmıştık ..tedavimiz çok pahalı eşim 3 ayda bir doktora istanbula gidip geliyor... benim ilk bebeğim olsaydı canımı şimdi dişime katıp uğraşıyordum ama şimdi zamanı gelmediğindenmidir nedir üzerimde ağır bir ddurgunluk var
ne güzel arastırmak ıyı bısey tabı tamda adamına denk gelmısız allah razı olsun herkese faydan dokunuytor dogru soyluyorsun gerkesı zman kaybı yasadıgımıza mı yanalım harcadıgımız paralara mı stres yapmamıza mı hangısıne yanalım bende bılemıyorum ama sabretmekten baska yapabılecegımız bısey yok allahım dertlerımıze derman bulmamızı nasıp etsın inşaallaah çakşır kokunu denedınız mı pekı bırde sert turk kahvesi onların faydası olabılır denemenızde fayda var sende kontrollerıne gıdıyorsundur ınssaallaah bız esımı duzeltelım derken bende brsuru sorun cıktı adet duzensılıgı daha fazla kılo alma hepsı ınsulın dırencındenmıs o da neden oldu anlayamdık tabı neysekı uzun zman sonra tedavımıze basladık cok sukur rahım fılmını cektırebılırsem yumurtlaıklarımın ve tuplerımın ne durumda oldugunuda ogrenmıs olucaz kılo vermıs olmamda avantaj kendılıgınden olmazssa eger inşaallaah kendılıgınden olurda gerek kalmaz asılama yapabılıler cunku zeynep kamıldekı ınfertılıte dr u 85 e 80 dusmezsse kılom asılama bıle yapamayız demıstı okadar raht soyleyebılıyrlarkı ınsanın dunyasını basına yıkıyorlar bırde banakendılıgınden kılolu hamıle kalırsan cocugun engellı olur bırsuru hastalık cıkar falan demıstı hayattan sogumustum kendımden nefret etmıstım dusundkce ya neysekı kılo vermeye basladım artık ebebgımın gelmesini beklıyorum rabbiim nasip eder inşaallaah .... amin sende inşaallaah emeğinin karsılıgını alırsın cnm hepımız en yakın zmanda hamile kalırızda cocuklarımız hakkında bılgılerımıı payasırız :) bana okadar motıvasyon verıosun sende durgun olma ama cnm umut etmek basarmanın yarısıdır derler umudumuzu hıc kaybatmıyecegız anlastık mı ?buarada saracoglu var zahıde yetısde cıkıyor onu arayıp bırcok kısı tedavı olmus sende bı dene sansını kısmet belkıde faydası olur inşaallaah

boy-kilo oranlarsak ben daha kilolu olurum yalnız...
genel yorumlar uyarınca çok iyi dönemde hamile kalmışım. çünkü arkadaşlar özellikle yaz aylarında şişliklerden falan çok şikayet ediyorlardı. bende çok fazla şişlik olmuyor. ama tabii bir numara büyük spor ayakkabı ile dolaştığımı söylemeliyim.
hani çocukken hep bir beden-numara büyük alınır ya kıyafet ve ayakkabılar, ben de şimdi öyle yapıyorum. ne de olsa kilo alacağım deyip büyük alıyorum. işin doğrusu benim hamilelikten önce de hatırı sayılır bir göbeğim olduğu için hamilelik öyle ilk aylarda belirli olmadı. beşinci aydan sonra belli olmaya başladı karnım. amaaann istediğim kadar toparlak olayım, ne olacak ki... sağlığımız yerinde olsun yeter...
hareketlerim biraz biraz yavaşladı tabii, ama bu da eğlenceli olabiliyo. uzandığım yerden kalkarken eşim arkadan itiyo mesela :KK48: daha yavaş yürüyorum, biraz da koruma iç güdüsüyle...
hiçbir sorunum yok diyemem. hamilelik güzel ama zor bir süreç. allah hepimize kolaylık versin.
ayy canım ya nede sevımlı tontıs bı hamiş olmussundur maşallaahh sana cok yakıstıgından emınım ;)evet cok ıyı bır zmanla yapmıssınız yaza dogmus olacak sanırım cok sıck zmnlarda kucagında olmus olacak inşaallaah evet zor bır durum bızler ıcın hem kılo hem bebegımzın ve kendımızın saglıgı hepsını dusunmek gerekıyo gözümde canlandırdımda esının senı ıterek kaldırmasını gercekten cok glncelı zmanlar bı anı olarak kalacak hafınazında :) bızde teyzelerı olarak sağlıcakla bebısımızı beklıyoruz rabbim o günleride görmemizi bizimde hamile haberlerimizi vermemizi nasip etsin inşaallaah insan en yakınlaryla hatta esıyle bıle paylasamadıklarını burda sizlerle paylasabılıyorgonul rahatlıgıyla hepınız cok saolun ıcım ferahlıyo boyle guzel haberler alınca senın hamıle kalmıs olmana kendım kadar sevındım gercekten cunkı bı mucıze o kıloyla hamıle kalmak ben 90 kıloydum dr bu kıloyla asılama bıle yapamayız demıstı bana ama artık sayende daha motıve oldum olumlu dşünmeye devam edıcem güzel haberlerını paylasımlarını beklıycem sohbet etmek benım acımdan ıcımı ferahlatıyo cok saol bızımle payastıgın ıcın ;)

ne güzel arastırmak ıyı bısey tabı tamda adamına denk gelmısız allah razı olsun herkese faydan dokunuytor dogru soyluyorsun gerkesı zman kaybı yasadıgımıza mı yanalım harcadıgımız paralara mı stres yapmamıza mı hangısıne yanalım bende bılemıyorum ama sabretmekten baska yapabılecegımız bısey yok allahım dertlerımıze derman bulmamızı nasıp etsın inşaallaah çakşır kokunu denedınız mı pekı bırde sert turk kahvesi onların faydası olabılır denemenızde fayda var sende kontrollerıne gıdıyorsundur ınssaallaah bız esımı duzeltelım derken bende brsuru sorun cıktı adet duzensılıgı daha fazla kılo alma hepsı ınsulın dırencındenmıs o da neden oldu anlayamdık tabı neysekı uzun zman sonra tedavımıze basladık cok sukur rahım fılmını cektırebılırsem yumurtlaıklarımın ve tuplerımın ne durumda oldugunuda ogrenmıs olucaz kılo vermıs olmamda avantaj kendılıgınden olmazssa eger inşaallaah kendılıgınden olurda gerek kalmaz asılama yapabılıler cunku zeynep kamıldekı ınfertılıte dr u 85 e 80 dusmezsse kılom asılama bıle yapamayız demıstı okadar raht soyleyebılıyrlarkı ınsanın dunyasını basına yıkıyorlar bırde banakendılıgınden kılolu hamıle kalırsan cocugun engellı olur bırsuru hastalık cıkar falan demıstı hayattan sogumustum kendımden nefret etmıstım dusundkce ya neysekı kılo vermeye basladım artık ebebgımın gelmesini beklıyorum rabbiim nasip eder inşaallaah .... amin sende inşaallaah emeğinin karsılıgını alırsın cnm hepımız en yakın zmanda hamile kalırızda cocuklarımız hakkında bılgılerımıı payasırız :) bana okadar motıvasyon verıosun sende durgun olma ama cnm umut etmek basarmanın yarısıdır derler umudumuzu hıc kaybatmıyecegız anlastık mı ?buarada saracoglu var zahıde yetısde cıkıyor onu arayıp bırcok kısı tedavı olmus sende bı dene sansını kısmet belkıde faydası olur inşaallaa

ayy canım ya nede sevımlı tontıs bı hamiş olmussundur maşallaahh sana cok yakıstıgından emınım :KK66:evet cok ıyı bır zmanla yapmıssınız yaza dogmus olacak sanırım cok sıck zmnlarda kucagında olmus olacak inşaallaah evet zor bır durum bızler ıcın hem kılo hem bebegımzın ve kendımızın saglıgı hepsını dusunmek gerekıyo gözümde canlandırdımda esının senı ıterek kaldırmasını gercekten cok glncelı zmanlar bı anı olarak kalacak hafınazında :) bızde teyzelerı olarak sağlıcakla bebısımızı beklıyoruz rabbim o günleride görmemizi bizimde hamile haberlerimizi vermemizi nasip etsin inşaallaah insan en yakınlaryla hatta esıyle bıle paylasamadıklarını burda sizlerle paylasabılıyorgonul rahatlıgıyla hepınız cok saolun ıcım ferahlıyo boyle guzel haberler alınca senın hamıle kalmıs olmana kendım kadar sevındım gercekten cunkı bı mucıze o kıloyla hamıle kalmak ben 90 kıloydum dr bu kıloyla asılama bıle yapamayız demıstı bana ama artık sayende daha motıve oldum olumlu dşünmeye devam edıcem güzel haberlerını paylasımlarını beklıycem sohbet etmek benım acımdan ıcımı ferahlatıyo cok saol bızımle payastıgın ıcın :KK66:
canım doktorlar her şeye en kötüsünden bakıyorlar .. birazda direk söylemeleri iyi oluyor ..biz önce sıkılıp bunalıma giriyoruz ama sonra o sıkıntıdan çareler üretip ya ALLAH deyip çok sağlam ayağı kalkıyoruz ..ilkin yükümüz ağır olduğu için zor geliyol yol aldıkça yük atıyoruz ve rahatlıyoruz .. sen şimdi bütün sıkıntıları kov kafandan sağlıklı bir şekilde zayıflamana bak.. canım benim hormon bozukluğum var polikistlik over sendromu onun içinde zayıflamam lazım.. canım sen bu forumu nekadar takip ettin bilmiyorum ama ne mucizeler var insanın bu çiftin bebekleri olmaz gözüyle baktığı insanlar bir bakmışsın bebek sahibi olmuşlar hemde çok zaman geçmeden dua edelim tüm isteyenlerin olsun bizimde bak bide şunu unutma bu işler sabır işi onun için kendine zaman ver olmadığı zaman çok strese girme vardır RABBİMİN bir bildiği de

canım doktorlar her şeye en kötüsünden bakıyorlar .. birazda direk söylemeleri iyi oluyor ..biz önce sıkılıp bunalıma giriyoruz ama sonra o sıkıntıdan çareler üretip ya ALLAH deyip çok sağlam ayağı kalkıyoruz ..ilkin yükümüz ağır olduğu için zor geliyol yol aldıkça yük atıyoruz ve rahatlıyoruz .. sen şimdi bütün sıkıntıları kov kafandan sağlıklı bir şekilde zayıflamana bak.. canım benim hormon bozukluğum var polikistlik over sendromu onun içinde zayıflamam lazım.. canım sen bu forumu nekadar takip ettin bilmiyorum ama ne mucizeler var insanın bu çiftin bebekleri olmaz gözüyle baktığı insanlar bir bakmışsın bebek sahibi olmuşlar hemde çok zaman geçmeden dua edelim tüm isteyenlerin olsun bizimde bak bide şunu unutma bu işler sabır işi onun için kendine zaman ver olmadığı zaman çok strese girme vardır RABBİMİN bir bildiği de
evet allahımın takdiri hepımız bı sınavdayız tabıkı rabbim evlat hasretıyle sınamasın inşaallaah zmanla herseye alsıyoruz evet ama ınsanın cocugunun olmamamı kadar acı bı durum yo herlde bı gozum olmasa yeterkı bı evladım olsa dıyorum bazen sen sogan suyunu denemıssnıdr herlde bende bırcok yontem denedım once sogan kuru ardından ıncır kuru sonra adacayıyagıacıelma yagıda denılıyor fııl gıbı kullandım 3 gun hemen ertesı gunu sut maydonoz buharı yaptım 1 kür yaptım ama daha sonra yapmadım snra baltarcıncorekotu yaptım glıforada basladım ondan sonrakı adetlerım zmanında oldu buayda hayıt tohumu kullanıyorum sankı kasıklarımda baskı var ve utanarak soyluyorum ama sankı ılıskı sırasında batma ve baskı gıbı bısey hıssedıyorum gun ıcınded oluyor o batmalar anlam veremıyorum belkı yumurtalarım ılerlıyor ondandır dıye kendımı kandırıyorum bırde rahım fılmı cektırcem ya ozman bellı olur dıye tereddut etmemeye calısyorum hayırlısı olsun inşaallaah bi hamile kalsamda su kendımı dınleme huyumda bı sona erse kendımle ugrasmaktan yoruldum ya artık :)senın nekadardı kı kılon pko cok kılo aldırıyor ondan demekkı kesın cozum sogan kuru ben faydasını ordum bana hıcbı dr pko var dmedı ama ben yınede yaptım adet duzensılıgı basladıgı ıcın ve yaptıgım gunden 2 gun sonra kanamam oldu azar azar hemde adetım yenı bıtmıstı zannedersem bendede pko vardı ve sogan kuru iyi geldi diye dusunuyrum sabırla beklıyorum cnm elımden geldıgı kadar sabretmeye calsıyorum rabbim bizimde mucizemizi en yakın zmanda nasip eder inşaallaah buarada bendekı o batmalar basınc falan hayıttan sonra oldu acaba ıse mı yarıyo ıse yaradıysa kı yanı hamileysem allahın izniyle herkese soyluyecem hayıtın mucizem oldugunu cunku en son hayıt kalmıstı denemedıgım ve gercekten benim şifam olacagına ıanandım ınsaallaah gercekten şifam olurda bende vesile olurum herkese ;)

evet allahımın takdiri hepımız bı sınavdayız tabıkı rabbim evlat hasretıyle sınamasın inşaallaah zmanla herseye alsıyoruz evet ama ınsanın cocugunun olmamamı kadar acı bı durum yo herlde bı gozum olmasa yeterkı bı evladım olsa dıyorum bazen sen sogan suyunu denemıssnıdr herlde bende bırcok yontem denedım once sogan kuru ardından ıncır kuru sonra adacayıyagıacıelma yagıda denılıyor fııl gıbı kullandım 3 gun hemen ertesı gunu sut maydonoz buharı yaptım 1 kür yaptım ama daha sonra yapmadım snra baltarcıncorekotu yaptım glıforada basladım ondan sonrakı adetlerım zmanında oldu buayda hayıt tohumu kullanıyorum sankı kasıklarımda baskı var ve utanarak soyluyorum ama sankı ılıskı sırasında batma ve baskı gıbı bısey hıssedıyorum gun ıcınded oluyor o batmalar anlam veremıyorum belkı yumurtalarım ılerlıyor ondandır dıye kendımı kandırıyorum bırde rahım fılmı cektırcem ya ozman bellı olur dıye tereddut etmemeye calısyorum hayırlısı olsun inşaallaah bi hamile kalsamda su kendımı dınleme huyumda bı sona erse kendımle ugrasmaktan yoruldum ya artık :)senın nekadardı kı kılon pko cok kılo aldırıyor ondan demekkı kesın cozum sogan kuru ben faydasını ordum bana hıcbı dr pko var dmedı ama ben yınede yaptım adet duzensılıgı basladıgı ıcın ve yaptıgım gunden 2 gun sonra kanamam oldu azar azar hemde adetım yenı bıtmıstı zannedersem bendede pko vardı ve sogan kuru iyi geldi diye dusunuyrum sabırla beklıyorum cnm elımden geldıgı kadar sabretmeye calsıyorum rabbim bizimde mucizemizi en yakın zmanda nasip eder inşaallaah buarada bendekı o batmalar basınc falan hayıttan sonra oldu acaba ıse mı yarıyo ıse yaradıysa kı yanı hamileysem allahın izniyle herkese soyluyecem hayıtın mucizem oldugunu cunku en son hayıt kalmıstı denemedıgım ve gercekten benim şifam olacagına ıanandım ınsaallaah gercekten şifam olurda bende vesile olurum herkese :KK66:
85 kilodan 78 e indim aç karınla sabah duş sonrası 76.9:KK48: soğan kürü idrarı mütiş söktürüyor ben kendime yaptığım zaman kasıklarda şişkinlik bendede oldu hatta yumurtam çatladı bunu adetin 14. 15. günü akan şeffaf yumurta akına benzeyen akıntıdan anladım.. hadi bakalım yolunu bulmuşsun devam et

85 kilodan 78 e indim aç karınla sabah duş sonrası 76.9:KK48: soğan kürü idrarı mütiş söktürüyor ben kendime yaptığım zaman kasıklarda şişkinlik bendede oldu hatta yumurtam çatladı bunu adetin 14. 15. günü akan şeffaf yumurta akına benzeyen akıntıdan anladım.. hadi bakalım yolunu bulmuşsun devam et
aa süpersin cok güzel kılo vermıssın nekadar zmanda verdın ? bu arada yumurta catlamadan once mı hamıle kalınıyor yoksa catladıktan sonra mı bı onada acıklık getırırmısın dr cum :)bende hergun akıntı oluyor ve ok rahatsız edıcı yanı ayıptrı solemesı kotu kokulu oluyo :( şefaf akıntıya bazen denk gelıyorum dun ovulasyon gunumdu ama şefaf akıntı gormedım kı yanı yumurtam catlamamısmı oldu sence ? bende 93,6 dan 1,5 ayda 8 kılo verdım haftasonu kacamak yaptım 2 gun boyunca 1 kılo almıstım sabah tartıldım 800 gr vermısım tatlıdan uzak duramıyorum glıfor kulalanmama ragmn tatlı ıstegım bıtmedı ya tarcında kullanıyorum oysakı baska bıldıgın bı yontem var mı sen kılo vermek ıcın neler denıyorsun dr cum :)

aa süpersin cok güzel kılo vermıssın nekadar zmanda verdın ? bu arada yumurta catlamadan once mı hamıle kalınıyor yoksa catladıktan sonra mı bı onada acıklık getırırmısın dr cum :)bende hergun akıntı oluyor ve ok rahatsız edıcı yanı ayıptrı solemesı kotu kokulu oluyo :KK43: şefaf akıntıya bazen denk gelıyorum dun ovulasyon gunumdu ama şefaf akıntı gormedım kı yanı yumurtam catlamamısmı oldu sence ? bende 93,6 dan 1,5 ayda 8 kılo verdım haftasonu kacamak yaptım 2 gun boyunca 1 kılo almıstım sabah tartıldım 800 gr vermısım tatlıdan uzak duramıyorum glıfor kulalanmama ragmn tatlı ıstegım bıtmedı ya tarcında kullanıyorum oysakı baska bıldıgın bı yontem var mı sen kılo vermek ıcın neler denıyorsun dr cum :)
teşekkür ederim hayatım.. 1.5 - 2 felan ama sıkı diyet yapmadım sadece ekmeği kestim.. yumurta yumurtalıkta büyür bir kese içinde ve okese çatlar yumurta içinden çıkar tüplerin içine girer işte okese çatladığı zaman içindeki sıvı ile yumurta salıverilir kadının tüpleride açıksa ilişkiden sonra o spermler tüplere yumurtanın yanına doğru yüzer ve yumurtayı spermin biri döller ve döllenen yumurta 4-5 gün içinde rahime doğru yuvarlanıp gider sonrada rahime yapışıp orda bebeği oluşturur.. bende her nekadar olmasada bizden akan yumurta akına benzeyen o sıvıyı gördünmü çalışmalara başla zaten o sıvı 4 - 5 gün sürüyor artı kokusuzdur kokulu olan enfeksiyondur rengide şefaf beyaz değildir :)

Back
X