Tekrar merhaba,
yazıları takip ediyorum arkadaşlar, bebek sahibi olmak için gerçekten pek çok şeye katlanıyorsunuz. kendi adıma pek çok şeyler denedim, süreli uğraştım diyemem... Rahatına düşkün biriyim normalde.
şimdi ise 29. haftamızdayız, bebeğimizi heyecanla bekliyoruz. Bu sırada uğraştığım şeyler ise artık hiç rahatını düşünen biri gibi değil... Bana hamilelik şekeri tanısı kondu. Bundan sonra hiç sürdüremediğim kadar uzun süre diyetimi devam ettiriyorum. her hafta sonu sabah kalkıp yogaya gidiyorum. akşamları çömelme hareketleri yapıyorum, yakın zamanda evde kedi gibi yürümeye başlayacağım. (bebeğin dönmesine de yardımcı oluyormuş) akşamları eşimle çıkıp yürüyüş yapıyoruz, bunu daha ilginç hale getirmek için de her yürüyüşü bebek eşyası satan mağazalarda sonlandırıyoruz :)
maalesef diyetim açlık şekerimi düşüremedi. endokrinoloji doktoru insülin verdi, bu akşamdan itibaren de ona başlayacağım.
şeker için en etkili şey diyetin yanında egzersiz yapmakmış arkadaşlar. Bu yüzden mümkün olduğunca egzersiz yapmak lazım. Tüm bu şeyler hamilelik duygusallığıyla da birleşince baya zorlayabiliyo. özellikle diyete rağmen şekerim düşmeyince, insüline başlayacağız denilince bir hayli üzüldüm ve dert edindim.
ama insan her şeyin üzerinden geliyo sonuçta.
velhasıl, hiçbir şey dört dörtlük değil, herkes bir uğraş içinde. ama sonu güzel olsun deyip önümüze gelen tüm sorunları teker teker aşıyoruz.