• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolu tüp bebek tedavisi.

bende insülin direnci var pco yok düşük amh olduğundan ağustostan buyana tedavim sürüyor sadece 1 embriyo elde edebildik tekrar bir embriyo dsha elde edebilmek için devam ediyoruz
Rabbim gönülünüze göre versin insAllah hakkinizda hayirlisi olsun.

Merhaba hanımlar ben 95 kiloyum tüp bebeğe başlayacağım kilolu olupta tutan varmi? Yardimci olurmusunuz
Bende pco hastasiyim 2 tane tup bebek denemem oldu ilki konmadan öldü digeri tutmadi kilo aliminin her zaman tup bebekde olumsuz etkileri vardir yapabilirseniz zatiflayip tedaviye baslamanizi oneririm

40 küsür yaşında bir tanıdığım var ilk tüp bebğinde 90 kiloydu doktor kilo ver birdahakine kilo vermezsen yine olmaz demiş, kadın 32-33 kilo verdi geçen ay tekrar tedavi oldu tüp bebek yaptırdı yine tutmadı, yine aynı şekilde 90 kilo civarında bir arkadaşım yaptırdı tüp bebek tuttu şuanda doğum bile yaptı, kilo vs herşey bahane Allah ol derse olur, kafanıza takmayın kilo işini verebilirseniz verin bir kaç kilo.

Bende tombisim , tüp bebekle hamile kaldım çok şükür, bir de doktor yumurta gelişimi için bir diyet uyguladı, bebek sahibi olabilmek için yasaklı şeylerin hiç birini yenmeyince 5 kilo verdim:) darısı başınıza inşallah.
Öncelikle Hayırlı olsun bebekleriniz sağlikla gelsinler inşalalh darisi tüm isteyenlere doktorunuz yumurta gelişimi için önerdiği diyeti bizimlede paylaşirmisin rica etsem

Öncelikle Hayırlı olsun bebekleriniz sağlikla gelsinler inşalalh darisi tüm isteyenlere doktorunuz yumurta gelişimi için önerdiği diyeti bizimlede paylaşirmisin rica etsem
Diyette, kahve, maydanoz, çok fazla et tüketimi, yumurta , gibi şeyler yasaktı. Üzerinden biraz zaman geçtiği için çok hatırlamıyorum ama özellikle bitki çayları yasak, hurma, ananas yasak . Tavuk kesinlikle hem erkek hem kadın için yasak, sirke , salata sosları, patates, mısır , fıstık, kiraz sapı, beyaz un,kahvaltı gevreği, sucuk , salam, sosis, kızartma, ayçiçek yağı, margarin , soda, kola ,enerji içeceği , sakatatlar . Portakal, mandalina, nar, elma, olgun muz, ketçap, mayonez , kabuklu deniz ürünleri yasak. Süt ve sit ürünleri , et ve balık en fazla haftada 2 kere.

Uyması epey zordu ama bire-bir uydum.

Diyette, kahve, maydanoz, çok fazla et tüketimi, yumurta , gibi şeyler yasaktı. Üzerinden biraz zaman geçtiği için çok hatırlamıyorum ama özellikle bitki çayları yasak, hurma, ananas yasak . Tavuk kesinlikle hem erkek hem kadın için yasak, sirke , salata sosları, patates, mısır , fıstık, kiraz sapı, beyaz un,kahvaltı gevreği, sucuk , salam, sosis, kızartma, ayçiçek yağı, margarin , soda, kola ,enerji içeceği , sakatatlar . Portakal, mandalina, nar, elma, olgun muz, ketçap, mayonez , kabuklu deniz ürünleri yasak. Süt ve sit ürünleri , et ve balık en fazla haftada 2 kere.

Evt epey zor bi liste imiş gerçekten ne kadar süre böyle beslendiniz acaba

Neler yediniz peki

Yumurtalar toplanana kadar, bu listedekiler hariç sebze falan yiyebilirsiniz.
Bendesi görüşmeye gittim canim doktorum kilo engel deyil dedi bakalim sadece yumurta kalitesi için verilmesi iyi dedi. Hakkimizda hayirlisi olsun rabbim isteyen herkese nasip etsin bende önümüzdeki ay tedaviye başlıyorum allahtan bisey cikmassa banada dua edin bu liste haric baska bisey yaptiniz mi liste gerçekten baya zor

Bendesi görüşmeye gittim canim doktorum kilo engel deyil dedi bakalim sadece yumurta kalitesi için verilmesi iyi dedi. Hakkimizda hayirlisi olsun rabbim isteyen herkese nasip etsin bende önümüzdeki ay tedaviye başlıyorum allahtan bisey cikmassa banada dua edin bu liste haric baska bisey yaptiniz mi liste gerçekten baya zor
Bunlar hariç bisey , kabak çekirdeği yedim, avakado yiyebilirsiniz, armut, yani rahime benzeyen gıdalar:) bir de bol bol su içtim. Zaten bu listeye uyunca kilo veriliyor . Hem de yumurtalar daha kaliteli oluyor . Tabi Allah izin verirse 🤲🤲😊

Pkos var olmaz demiştim 97 kiloyla normal yolla hamile kaldım 🙏🏼 Üstelik kendimde kilolu hamile kalmak istemiyordum hiçbir zaman
Toplamda 7 kilo aldım 104 kilo ile doğuma gittim
Kızımı kucağıma alalı 20 gün oldu şuan 98kilodayım.

Normalde yemek yemeği severim hamilelikte normal bir iştahım oldu hatta porsiyonlarım kendiliğinden küçüldü
her gördüğümü canım istemedi nedense

Bu süreçte gözlemlediğim Kilolu hamile kalanlar zayıf hamile kalanlara kıyasla genelde daha az kilo alıyorlar

Tüp bebekte de benzer hikayeler var allahım inşallah sizede istediğiniz zamanda nasip etsin 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Ayyyyy bana umut oldun canım Allah senden razı olsun bende kilom var diye düşünmüyorum baya bi zaman düşündüm ama olmayınca herhalde dedim kilodan bir de kendimi çok yıprattım dedim düşünmüyorum artık önce kilo vereceğim önce sağlık için tabii🥰🥰

Back
X