Kilolulara bakis acisi

Aynen ya bilindik bir markanın S bedeni bildiğin L gibiydi, geçen denedim. Asla oturmuyor üzerine.
Ha tabi kalıpları olduğundan küçük markalar da var ama onlar azınlıkta.

Dün şöyle bir mağaza gezeyim dedim, hep şifon herkese olabilecek şeyler satılıyor, öyle göğüsü beli vurgulayacak parçalar pek yok.
aynen dar bi sey bulamiyorum iki yildir.hep sekilsiz kiyafetler.

baslik sahibi boyunu kilosunu yeni gordum kuzeninizin.fazla degil.bence siz gereksiz sorun ediyorsunuz.o kiloda pek cok insan var begenilen,guzel bulunan.Türkler kilolu sever hem zayif sevmez

Bakarız/bakarlar,biz milletçe kimin ne giydiğine,saçının rengine,boyuna,kilosuna herşeye bakarız. Hatta abartıp bellide ederiz.
Kızım doğduktan sonra kiloluydum bir dönem, bendede aynı rahatsızlıklar mevcut haliyle yavaş kilo veriyorum neyse,birgün kızım avmde koşuyor bende arkasından koşabildiğim kadar!koşuyorum,kadının biri beni baştan aşağı süzüp "sendende aynı performansı bekliyorum,koş koş "gibi bir cümle kurdu,hala unutamam. Yani sanane,seni ne ilgilendirir? Nereden biliyorsun sağlık problemim olmadığını? Nasıl ediyorsun bu lafı? Belki ben memnunum halimden sana ne oluyor?Ama yok,herşey üzerimize vazifeymiş gibi saçmalıyoruz. Herkes kendi işine baksa,hicbir sorun kalmayacak zaten ama yok illaki sataşacağız. Ben o gün içimden "inşallah sende benim kiloma ulaşırsın ve benim gibi tırmalar,gıdım gıdım verirsin"diye geçirmiştim hatta hiç unutmam.
Takmasin diyemem. Takmamak zor biliyorum,insanı yaralayan birşey bu ama daha çok genç muhakkak verir isterse kilolarını.

Iyi aksamlar hanimlar
benim kiz kuzenim kilolu insulin direnci troid sorunu var zorlaniyor kilo vermekte. yurtdisinda yasiyoruz ve tatile türkiyeye birlikte gidecegiz bir hafta sonra.
kendisi 25 yasinda kilosu 85 gibi (kimseye söylemiyor kilosunu tabi).
Neyse bugün birlikte tatil icin alisveris yaptik vs. cok üzgündü sohbet ederken icini döktü
Aslinda tatile gitmeyi sevdigini ama istekli gitmedigini söyledi cünki her türkiyeye gittiginde insanlarin ona uzaydan gelmis gibi baktiklarindan sikayet etti ve dogrudur bende bir kac kez sahit olmustum. Ordayken disarda yemek yemiyor artik insanlarin bakislarindan dolayi
Akrabalarin sürekli kilosuna laf atmalarindan hic bahs etmeyelim bile. O üzüldükce bende üzülüyorum.
Oysaki cok bakimlidir kendisi ve gözlere kötü gelecek seylerde giymez

Sizce abartiyormu? Yoksa Trdeki insanlar gercektende kilolu insanlara farklimi bakiyorlar
cevaplara seviniriz
ben de mesela 85 kiloyla evlendim şimdi daha fazlayım güzel biri olmama rağmen dünyanın en çirkini ilan edildim beyaz tenliyim gözle görünecek kadar ama bana sırf kilom yüzünden kapkara demişler bir de sonradan neler neler duydum sağolsun tüm dedikoduları kaynanamdan aldım..
kilo sanki bir kusur bir suç gibi insanlarda insanın da kendine güvenini yıkıyor ..
ben öyleyim mesela kendime güvenim azaldı ve insanların iradesiz olarak sana bakışları sanki şok yemek yiyormuşsun gibi düşünceleri de başka ben kendi evimde çok kaynatamdan falan bile yeme içme konusunda kalbim kırıldı halbuki çok ekmek falan yemem tek derdim tatlı olmasına rağmen

Birinin acigini buldugunda laf soylemeye bayilir millet.
Cogu insan kilolu birini gordugunde kilo verme tavsiyesi vermeyi hak buluyor kendinde.
Daha gecen gun bozdum birini.
Bi tanidigimiz, cok saf cok temiz bir kiz kilo fazlaligi var biraz. Spora gittiginden bahsediyor bir arkadasiyla birlikte, arkadasi zayif.
Kadin da dedi ki, aa sen onun yaptigi sporun iki katini yapmalisin, denk degilsiniz.
Kiz bir sey demedi guldu evet o uc gun gidecek ben 5 gun dedi.
Spor hocasi miydiniz bilmiyordum hic dedim, yoo dedi. Oyle bilmediginiz konu hakkinda cok guzel atip tutuyorsunuz da oylesiniz sandim kusura bakmayin dedim kalkti gitti.
Tek meziyeti zayif olmakti.
Ne o arkadasin guzelligine, ne safligina, ne guzel kalbine sahip. Sadece ondan daha zayif ve kendini ustun goruyor.
Kime ne ya, niye rencide ediyorsun o insan farkinda degil mi.
Deli oluyorum

Allah Allah ne ilgisi varmış?
Türkiye'de hiç kilolu görmüyorlar sanırsın :)
Başka bir şey için bakıyorlar desen anlıycam da bakma kriteri kilo değil bence.

aynen dar bi sey bulamiyorum iki yildir.hep sekilsiz kiyafetler.
dar mı bulamıyorsunuz eskinin 36 bedeni şimdinin 38 bedeni oldu :KK14:
hele zara falan bildiğin 34 bedene çalışıyor asıl kilo olunca hep şekilsiz kıyafetler çıkıyor yada iki cm fazla kumaş koyunca iki katı fiyat veriyor firmalar

hastalık olsun olmasın benim kilom seni ilgilendirmez desin versin cevabını herkezin götü boklu valla cok üstüne gelirse sen zayıfsında ne oluyo deyiversin
boyle uslup karsısında emın ol arkalarına bakmadan kacarlar

85 kıloya uzaylı gıbı bakan ulke turkıyeyse :D
sahsen ben kımseye oyle bakmıyorum
o daha cok zayıfların oldugu ulkede olsa neysede turkıye deyınce sasırdım

Inanin kiloyla alakasi yok. Bir arkadasim baya esmer, ona laf soylenir, birinin benleri var, ona soylenir... Hatta ben oldukca zayifim boyum da kisa. Acik acik sen neden boylesin dediler bana. Hatta 100 kilo bir kadin bana sen de ne kadar kucucuk birisin dedi. Yani illa konusacak bir seyler buluyorlar.

Tatil icin sececeginiz yer de onemli.
Ruslarin falan cok olduğu yerlerde insan kendini kotu hissediyor. Dogumdan sonra fazlaliklarimi hemen versem de karnimin toplanmasi biraz zaman almisti. Gittiğimiz yer hep dal gibi kizlarla doluydu, karnimi icime ceke ceke katilmistim resmen:KK48:
Sonraki yil Mersine gittik. Neredeyse hic yabancı turist yok. Çoğunluk yakin diye Antepten falan gelmiş. Cogunda kilo sorunu vardi ama ben kimsede o özgüveni görmedim. Herkes bikinili, mayo giyen bile yok. Müzik olayini da cozmusler, hele hele hele Antepli diye calmaya bir başlıyor. Herkes aninda halay mendiliyle ortada:halay::halay::halay:
Hayatimda en cok eglendigim tatillerden biriydi. O rahatligi, o dogalligi hicbir yerde görmedim :KK68:

Tatil icin sececeginiz yer de onemli.
Ruslarin falan cok olduğu yerlerde insan kendini kotu hissediyor. Dogumdan sonra fazlaliklarimi hemen versem de karnimin toplanmasi biraz zaman almisti. Gittiğimiz yer hep dal gibi kizlarla doluydu, karnimi icime ceke ceke katilmistim resmen:KK48:
Sonraki yil Mersine gittik. Neredeyse hic yabancı turist yok. Çoğunluk yakin diye Antepten falan gelmiş. Cogunda kilo sorunu vardi ama ben kimsede o özgüveni görmedim. Herkes bikinili, mayo giyen bile yok. Müzik olayini da cozmusler, hele hele hele Antepli diye calmaya bir başlıyor. Herkes aninda halay mendiliyle ortada:halay::halay::halay:
Hayatimda en cok eglendigim tatillerden biriydi. O rahatligi, o dogalligi hicbir yerde görmedim :KK68:
:D
anteplıyım
ve aynen dedıgın gıbı :D

Ben hayatımda kimseyi dış görünüşünden dolayı eleştirmedim buna kıyafette dahil....
Ama bakıyorum bazı kendini bilmez hadsiz insanlar aynaya bakıp kendi kusurlarını göremeyen acizler çıkıp laf söyleyebiliyorlar,her zaman söyledim ve yine söyleyeceğim onun boyu,bunun kilosu,şunun suratı diye eleştiri yapanlar benim gözümde gerçek özürlünün ta kendileri... Allah ın yarattığı hiç bir varlığı hor görmek kimsenin haddine değil...
İnsan içine kilosundan utanıp çıkmıyormuş hey yavrum hey kim utansın biliyormusun?? Hırsız olan,namussuz olan,hak yiyen,ahlaksız olan......
Daha çok şey yazardım ama nys anlayan anladı.......

gayet tombik bir kadın olarak onların bakış açılarını da yerim ben.. kuzeninize söyleyin bu ülkeye tatil için bile geliyorsa gardını alarak gelsin.. "el-alem ne der" dini bizde çok yaygın, aman kendisi düşmesin bu tuzağa.. zaten bizim millet çalana, çırpana, dövene, vurana bakmaz.. sadece kilo alana, saçı dökülene, kaşı kısa olana falan bakar :) allah aşkına tatil için gidecek başka yer mi yok, ne diye sinirlerini bozacak ki?

İnsülin direncini falan bahane etmesin bence. Boğazını tutmayi beceren kilo verir yani. Evet kilolu olunca tatil yerlerinde dikkat cekiyor insanlar bu gerçek tabiikii..çünkü bikininin ya da mayonun icinde vücudundaki bütün löp löp yağlar , varsa selulitler meydana cikacak ve ister istemez dikkat çekecek..insanlar boş yere mi rejim diyet yapiyor yaza giricem diye..benim de önümden sallanan gobegiyle bikinili geçse biri bi dikkatimi çeker yani..yapacak bisey yok..dost acı söyler

Kesinlikle diyetisyene yonlendirin onlar bu insulin direncinide hesaba katarak guzel bi programla zayiflatabilirler.
Bircok erkek kilolu kizlarla dalga geciyor.Gelin bakan aileler ilk dis gorunuse gore seciyor.
Ben sahden saglik seektorunde calistigim icin oncelikle dusundugum kilo bircok hastaligi beraberinde getiriyor.Bunun disinda kilolu kizlarinda psikolojisi bozuluyor toplum bakisi yuzunden ve boyle bisey hissetmek gercekten cok can acitici.Fakat istese kilo verir.İnsulin direnci engel degil.

Size iğrendiğim bir zihniyeti anlatacağım.
"Onlar kendilerine saygı duymazlar."
"İstedikleri gibi eş seçemezler; ezik bodur bir erkek onlarla evlenmek isterse mecbur onlarla evlenirler"
"İstediğin kadar paran olsun istediğin kadar iyi okuldan mezun olsun, asla işlerinde yükselemezler."
"Kilolu insanlar 2. sınıf bile değil, 3. sınıf insandır."
:ukala::ukala::ukala::ukala::ukala::ukala::ukala::ukala::ukala::ukala::ukala::ukala:

İnanın Türkiye'de böyle düşünmeyenlerin sayısıda çok.
Bu cümleleri kuran kişi benim babam
Konu aracılığı ile kendisine selam ederim.
Psikolojimin içine ettiği zamanlardan yadigar yeme bozukluğumun sebebi sensin.:tokat:

Edit: Bu söylediklerinin hepsinin tam tersi oldu :süslü:

Kimse kimseye 85 kilo olduğu için uzaylı muamelesi yapmaz...

Üstüne basarak neden Türkiye'yi belirtmişsiniz diyenlere, ee tatili türkiye'de yapacak ve başka bir ülke de yaşıyorsa, Amerikayı örnek gösterecek değil ya?
Kaldı ki, Türkiye'nin çok şekilci bir Ülke olduğunu da inkar etmeyin lütfen.
Gözlük takana : 4 göz.
Kısa boyluya: bodur.
Uzun boyluya: deve.
Zayıflara: sıska.
Kilosu fazla olanlara: obez. (5 kilo fazlası olana bile yapıştırılır bu etiket)
Bu liste böyle devam eder.

Bu değişmeyecek maalesef!
Kuzeniniz kulaklarını ve gözlerini kapayacak ve tatilin tadını çıkarmanın peşinde olacak.

Keyifli tatiller.

Back
X