Kilolulara bakis acisi

CicimBalim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
475
257
103
32
Iyi aksamlar hanimlar
benim kiz kuzenim kilolu insulin direnci troid sorunu var zorlaniyor kilo vermekte. yurtdisinda yasiyoruz ve tatile türkiyeye birlikte gidecegiz bir hafta sonra.
kendisi 25 yasinda kilosu 85 gibi (kimseye söylemiyor kilosunu tabi).
Neyse bugün birlikte tatil icin alisveris yaptik vs. cok üzgündü sohbet ederken icini döktü
Aslinda tatile gitmeyi sevdigini ama istekli gitmedigini söyledi cünki her türkiyeye gittiginde insanlarin ona uzaydan gelmis gibi baktiklarindan sikayet etti ve dogrudur bende bir kac kez sahit olmustum. Ordayken disarda yemek yemiyor artik insanlarin bakislarindan dolayi
Akrabalarin sürekli kilosuna laf atmalarindan hic bahs etmeyelim bile. O üzüldükce bende üzülüyorum.
Oysaki cok bakimlidir kendisi ve gözlere kötü gelecek seylerde giymez

Sizce abartiyormu? Yoksa Trdeki insanlar gercektende kilolu insanlara farklimi bakiyorlar
cevaplara seviniriz

Valla insanlarımız kendilerine benzemeyenleri çok güzel benzetiyor af edersiniz.Kiloluya bir laf kısa boyluya ayrı laf uzun boylulara ayrı laf.Ben bakışlara da sözlü ifadelere de denk geldim açıkçası ne yazık ki çevremdekiler için yapacak bir şey yok.

Türkiye'de kilo anlayışı değişiktir. 1.60 55 kilo hatun kendini zayıf olarak görebilir mesela yani söz meclisten dışarı bu ülkede herkes çok zayıf (!) olduğu için kuzenine uzaylı gözüyle bakmaları normal... İnsulin direnci kilo vermeye engel değil yalnız, iradeli olması gerek. İnsulin ve tiroid ilaçlarını düzenli kullanıp dengeli beslenme+spor ile aşabilir sorununu. Yaşının genç olması büyük avantaj.

Iyi aksamlar hanimlar
benim kiz kuzenim kilolu insulin direnci troid sorunu var zorlaniyor kilo vermekte. yurtdisinda yasiyoruz ve tatile türkiyeye birlikte gidecegiz bir hafta sonra.
Neyse bugün birlikte tatil icin alisveris yaptik vs. cok üzgündü sohbet ederken icini döktü
Aslinda tatile gitmeyi sevdigini ama istekli gitmedigini söyledi cünki her türkiyeye gittiginde insanlarin ona uzaydan gelmis gibi baktiklarindan sikayet etti ve dogrudur bende bir kac kez sahit olmustum. Ordayken disarda yemek yemiyor artik insanlarin bakislarindan dolayi
Akrabalarin sürekli kilosuna laf atmalarindan hic bahs etmeyelim bile. O üzüldükce bende üzülüyorum.

Sizce abartiyormu? Yoksa Trdeki insanlar gercektende kilolu insanlara farklimi bakiyorlar
cevaplara seviniriz
İyiye iyi, güzele güzel denmez ama bi kusur görünce, allah muhafaza bi hatanız olursa bi tekme de insanlar atıyolar. Kuzeniniz kendi sağlığı için zayıflasa tabi ki daha iyi ama insanların eleştirmek için çok fazla malzemesi var. Boşuna takmasın...

Biz de kusur aranır kardeşim. Ne olursa kabulümüzdür. Vuracak yerimiz olsun yeter ki. Kusur yoksa yaratırız, iftira ve çamur atarız ki izi kalsın. Boyuna bakarız, sevgilisi, kocası var mı. Eğitim. Merak etme buluruz birşey. Sadece kuzenin değil sen de nasiplenirsin. Gel hele. Bütün herşeyimiz dört dörtlük çünkü. Yapacak iş kalmadı.

Iyi aksamlar hanimlar

cevaplara seviniriz
hastalık olsun olmasın benim kilom seni ilgilendirmez desin versin cevabını herkezin götü boklu valla cok üstüne gelirse sen zayıfsında ne oluyo deyiversin

Maalesef böyle bir durum var, çok sevdiğim biri yaşıyor.
İş hayatında, özel hayatında hatta sosyal hayatta bile olumsuzlukları oluyor.
Örneğin bir mağazaya girse, görevliler ilgilenmez.
Tatile gitse aldığı tabağa bakıp insanlar fısır fısır konuşup güler.
Garsonlar bile güleryüz göstermez.
Ben de çok inciniyorum, o kişiyle beraberken çok rahatsızlık duyuyorum, mahçubiyeti karşısında bir şey yapamayacın daha da üzülüyorum.
İkinci sınıf vatandaş arıyorsanız bu ülkede, kilosu fazla olanlardır.

''Sana ne'' demeyi öğrenemedikten sonra gözleri yeşil değil kahverengi olduğu için bile eleştirilebilir insanlar.
Kabahat ona laf söyleyende olduğu kadar,lafı söyletende de var.

85 kilo cok asiri kisa degilse anormal bir durum degil. Ben daha anormal kalirim yaninda zayifliktan.

Bendede tam tersi oluyo, sasirdim biraz. Bizim akrabalarda Turkiye ye gidince, nasil zayifsin sen, niye yemiyosun, al sunu ye, ye, ye, ye... Hic bisey yemedin.. Bunlari duyuyorum cogunlukla. Kilom 47, boyumda 1.60

Türkiyede yasiyanlar yurtdisindan gelenleri nasil fark ediyorsunuz hani konusmasalar bile ? Ben buna sasiyorum her sefer

Yani bence kuzeniniz takmasin milletin bakisina sözlerine agzi olan konusur vallah yurtdisinda da kilolu olanlara mobbing ediyorlar. Bazi insanlar baskasini inciterek kendisini mutlu hissediyor bu mantikda insanlar varken 90 60 90 olsanda insanlar hep bir laf eder

Bendede tam tersi oluyo, sasirdim biraz. Bizim akrabalarda Turkiye ye gidince, nasil zayifsin sen, niye yemiyosun, al sunu ye, ye, ye, ye... Hic bisey yemedin.. Bunlari duyuyorum cogunlukla. Kilom 47, boyumda 1.60

Aynen oyle oluyor ya zaten. Ben biara cook zayiftim. Bi akraba derdi ki kilo al biraz cok zayifsin. Sonrada ergenlik sonucta birden kilo almistim ki cok aşırı da degildi. Bu sefer de benim kizim manken gibi (ki oyleydi ama banane) kilo almissin demeye başladı En Büyük KK sevdigim biriydi ama yine de bozuluyor insan. Gerçekten bence de bizim millet kilo konusunda tuhaf.

Simdi de ne zaman memlekete gidecek olsam diyete giriyorum önce. Her gorenin ilk soyledigi kilo almissin, şişmişsin vs olunca cok moralim bozuluyor çünkü. Ben hic böyle şeyler diyemem kimseye almissa almistir yani. Simdi yine aldim ve bu sefer ugrasacak irade yok su an icin ben de. Off :KK51::KK34:

Her ortamda bir kilo eleştirisi yapılır ülkemizde :)
Bakışı, tavrı geç söze döken bile vardır.
Ben şişmanken densizin biri kocaman göbeğin var, tartı seni tartıyor mu gibi laflar etmişti sırf canımı yakmak için.

Türkiyede şöyle bişey var 3 çocuk doğurduysan mesela ve zayıfsan a senin kilolu olman lazım hiç öyle olurmu genç kız gibi olurmu hiç acık etli butlu olur kadın dediğin; nolacaksa sanki:KK70:ama eğer genç kızsan hiç kilolu olmaya sanki hakkın yokmuş gibi aaa daha çocuk doğurmadın bi çocuk doğurursan nolursun sen derler, ben senin gibiyken etek üstümden düşerdi zayıflıktan 4 parmak belim vardı diye iyice abartırlar:KK70: tuhaf milletiz vesselam en iyisi kimseyi fazla şey yapmayın öyle kasmayın:anneadayı:

Bunu türkiye yada başka bir yer olarak ayırt etmeniz ne mana anlayamadım. Ayrıca 85 kilo demişsiniz bu kadar abartı bir kilo değil ki. İnsanlar öcü görmüş gibi bakıyorlarmış. Kiloyu mu yanlış yazdınız acaba ?

Back
X