Kiloluyum diye tek bir arkadaşım bile yok çok zoruma gidiyor😞😞

Maalesef o dönemde çok baskı yedim o günden beridir psikolojikmen duzelemedim zaten 😞 Su an zaten arkadaşlarım yok açık açık sen bizim yanımıza yakışmıyorsun diyorlar bı yere gittiklerinde bende geleyim deyince yok ya sen ayak uyduramayan birisin yorulursun diyorlar
Muhtemelen kendini çok soyutladigin için böyle yapıyorlar ama hiç mi kafa dengi arkadaşın yok hepsi mi böyle yani bide şuan 18 üstü falansindir diye düşünüyorum bu çağlardan sonra böyle tepkiler normal değil

Merhaba, böyle düşündüğün an, burada bir arkadaşın olduğunu unutma, ne zaman dertleşmek, konuşmak, içini dökmek istersen burada olurum, ayrıca kime göre kilolu kime göre değil?

Kiloluyum diye arkadaşım yok diye bir şey olmaz. Başka sebebi vardır muhtemelen kendi kendinize tribe giriyorsunuz

Kilolusunuz diye arkadaşsızlık olmaz. Ama kilolusunuz diye özgüveniniz yok ve buda psikolojinize davranışlarda dengesizlik, çekingenlik, vb şekilde yansıdı ise arkadaşsız kalmış olabilirsiniz.

Ne kadar fazla kilonuz var - size göre - bilmiyorum ama denediğim bir diyetten bahsedeceğim. Ben 67 kiloyum ama 8-9 kilo kadar falan vermek istiyordum, ama diyetler işe yaramıyor (en azından nefsim için), doymayacağım kadar yersem daha çok midem kazınıyor, tabağımda ki kibrit kutusu peynir haşlanmış yumurta 3 zeytin cidden moralimi bozuyor, 'eeeaa amaan o zaman hiç yemiyim' moduna giriyorum. İnternette Su orucu diye bir şey okudum. 1, 3 yada 7 gün kadar aç kalınarak yapılıyor. 7 benim için çok fazla, hemde korktum bana bişey olur mu diye (bir çok kaynak açlığın çok faydalı olduğunu yazıyor ama..). Neyse, 3 günlük yaptım. Inan hiç bi şey yememek, avuç içi kadar yemekten yada salata yemekten daha kolay geldi. 3 gün sonunda bozdum, akabindeki 3 gün günde bir öğün sebze çorbası ve 1 dilim çavdar ekmeği yedim. Yine akabindeki 3 gün su orucu tuttum hiç bi şey yemedim. Sonraki üç gün günde 1 öğün yine sebze çorbası ve 1 dilim çavdar ekmeği. Midem bişey yememeye alıştı açıkçası ve sonra günde bir öğüne (gün ortası) devam ettim. Bunu yaptığım 9 günde 6 kilo vermişim 😱. 2 ay oldu geri de almadım, hatta akabindeki 2 ay 2 kilo daha verdim.
Kendimi de baya dinç ve sağlıklı, hafif hissediyorum. Kilonuz ve yağ oranınız benden fazla ise, daha hızlı ve çok kilo veririrsiniz sanırım.
Tavsiye ederim ama yine de bunu internette araştırın, varolan bir sağlık probleminiz varsa doktora sorun derim. Hızlı kilo verince insan seviniyo bi mutlu oluyo :) Bide normal diyette, 1 ay içinde kaç kilo verebileceğinizden emin olamıyorsunuz, buda motive etmiyor. Ama bu 3 günlük oruç sürelerinde günde 1 kilo %100 gidiyor. Emin olunca motiveniz artıyor

Merhaba, öncelikle yukarda arkadaşlarım da bahsettiği gibi profesyonel destek almalısın. Kan değerlerine baktır ve Diyetisyen desteği al. Bazı insanlar diyet yaparken bile farkında olmadan fazla yiyor.

lisedeyken kötü kişilere denk gelmiş olabilirsin, sırf gerçekten kilolusun diye seninle görüşmeyen insanlara da ihtiyacın yok zaten hayatında.

Ama bence arkadaşının olmamasının tek sebebi kilo değil, biraz özgüvensiz ve iradesiz olduğunda , kendine değer vermediğinde bunu karşı taraf hisseder ve vakit geçirmez seninle. Sosyal becerilerin düşükse bunu geliştirmelisin.

Benim çalıştığım okulda çok kilolu bir hoca vardı, kendisi öğretmendi ve dışlanıyordu. Dışlanmasının sebebi kilo olduğunu düşünüyordu ama kilosuyla asla alakası yoktu. Hep aynı t-shirt’ı giyen, değiştirmediği için üstü başı kokan (ilkokul öğrencileri bile öğretmen kokuyor diyordu) birisiydi. Ve iletişim kurmaya çalışıyordu sohbet etmeye çalışıyordu, ama en basitinden sohbet etmeyi de bilmiyordu. İki insan konuşurken bir anda sohbete dahil olmak için bildiği ingilizce kelimeleri söylüyordu mesela kendimiz başka bir şey konuşurken (ben ingilizceciyim diye). İlk başta kendisine iyi ve anlayışlı davranmaya çalışsak da, insan yapmacık bir şekilde dostluk kuramıyor. Sohbet edemediğim birisi ile nasıl derin bir arkadaşlık bağı kurayım ki?

Başka çok kilolu bir kadın hoca arkadaşımız vardı. O kadar neşeli eğlenceli ve cıvıl cıvıldı ki, bi yere giderken onu hep şaşırırdık çünkü eğlenceli sohbeti şen kahkahaları bizi de eğlendiriyordu. Çok akıllı bir kadındı. Ve çok özgüvenliydi. Ne yalan söyleyeyim okulda bir kaç erkek hoca da bu kozun peşindeydi çünkü cilveliydi de aynı zamanda 😍

Demek istediğim, eğer arkadaşların normal insanlarla, muhtemelen senin enerjinle ilgili bir problem vardır. Kimse kimseyi kilolu diye dışlamaz. Ama birisi benim modumu düşürüyorsa, sürekli mızmızlanıyorsa, sürekli olumsuz şeyler konuşup enerjimi düşürüyorsa ya da sürekli kendiyle ilgili sevmediği şeylerden bahsedip değiştirmeye çalışmıyorsa ben pek vakit geçirmem o kişiyle. Kendi derdim kendime yetiyor çünkü.

Ahmet apanin diyeti var seviye seviye sağlık diye ben yenj başladım 3 günde 2 kilo düştüm 88 ile başladım. Yaza fit olmak istiyorum.🤩 Yorucu değil herkes uygulayabilir daha önce uygulayıp 12 kilo vermiştim bazı sebeplerden geri aldım.

Ahmet apanin diyeti var seviye seviye sağlık diye ben yenj başladım 3 günde 2 kilo düştüm 88 ile başladım. Yaza fit olmak istiyorum.🤩 Yorucu değil herkes uygulayabilir daha önce uygulayıp 12 kilo vermiştim bazı sebeplerden geri aldım.

Eklentiler

• Screenshot_20230528_010041.webp
    Screenshot_20230528_010041.webp
    52,9 KB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_20230528_010039.webp
    Screenshot_20230528_010039.webp
    58,9 KB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_20230528_010034.webp
    Screenshot_20230528_010034.webp
    54 KB · Görüntüleme: 78
  • Screenshot_20230528_010030.webp
    Screenshot_20230528_010030.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_20230528_010027.webp
    Screenshot_20230528_010027.webp
    49,7 KB · Görüntüleme: 63
  • Screenshot_20230528_010023.webp
    Screenshot_20230528_010023.webp
    40 KB · Görüntüleme: 88
Selamün aleyküm kızlar 🌼 Bugün biraz size sıkıntımdan bahsedip dertleşmek istedim .
Ben kendimi bildim bileli biraz kilolu bir insanım yapım gereği iriyim . Liseye gittiğim dönemlerde hep küçümserdi arkadaşlarım beni , yanlarına almazdilar 😞 Heleki öğretmenlerim onlar bende tam travma yaşattı 😡 Hep kilomla dalga gecerdiler bu yüzden sürekli okula gitmek istemezdim 🤷 büyüdüm spor yapıyorum diyet yapıyorum ama yok kilom gitmiyor bıktım artık gerçekten 😭 Kiloluyum diye tek bir arkadaşım bile yok çok zoruma gidiyor...
Her gece başımı yastığa koyunca çok ağlıyorum , inanmazsiniz belki ama yıllardır çok çok acil ihtiyaç olmadıkça dışarı çıkmıyorum utanıyorum diye🤲 Çok bunaldım çevremde beni dinliyecek kimsem yoktu bende burda sizinle dertleşmek istedim 🌼 Lütfen bol dua edin bana tekrar diyete başladım inşallah istedigim sonucu alırım 🤲 Hayırlı akşamlar kızlar🌸🌺🌼💜
Bir psikoloğa gitmeyi deneyin ,siz kendinizi sevmeden insanların sevmesini beklemeyin .En yakın arkadaşım kilolu ve bayılıyorum ona hayatımdaki en doğru karar onun arkadaşlığı diye düşünüyorum, rengarenk enerji dolu bir insan kendisi. O olmadan hayatım çok sıradan mutsuz olurdu 😍dış görünüş arkadaşlıkta önemli değil kendinizi geliştirecek arkadaş edinecek aktiveteler bulun ,mesela benim çocuklarla ilgili ugrasim olsun bekar olmasına rağmen benimle beraber uğraşır yorulur ,o diyete başlayacak olsun pek kilo sorunum olmasada bende başlarım güle oynaya geçer sıkıntılı dönemlerimiz. Siz kiloluda olsanız zayifta olsanız sizsiniz ve değerlisiniz unutmayın bunu .Ne emeklerle uğraşlarla büyütülduk ve şuan çocuklarımızı büyütüyoruz kiloyla değer biçilirmi. Lütfen bir hobi eninin ,çalışmıyorsanız ise başlayın ozguveniniz yerine gelecektir

Maalesef o dönemde çok baskı yedim o günden beridir psikolojikmen duzelemedim zaten 😞 Su an zaten arkadaşlarım yok açık açık sen bizim yanımıza yakışmıyorsun diyorlar bı yere gittiklerinde bende geleyim deyince yok ya sen ayak uyduramayan birisin yorulursun diyorlar
Kusura bakmayın ama bence sizin probleminiz farklı.Öğretmenlerim travma yaşattı demişsin,ben senin yanlış anladığını düşünüyorum.Bizim de var kilolu öğrencilerimiz;konuşmayı,imayı bırak, dikkatli bir şekilde bakmam dahi.

Onlar ne biçim arkadaşlar ya. Hiç arkadaşımın fiziğine bakıp yanıma yakıştırma ya da yakıştırmama durumum olmadı. Arkadaşlarımda bana yapmadı bunu. Sen çevreni değiştir bence.
Ondan sonra terapi al mutlaka. Sonra da canın istiyorsa diyetisyen desteği ve spor.

Gercekten istemek onemli zayıflamak bir disiplin işidir vucudu yeni disipline alıstırırsanız gerisi gelecektir. Porsiyonlar mutlaka kuculecek hamur isi tatlı yok ve bol su içilecek. Detoks caylarıyla vücuttaki odem atılacak. Ve en onemlisi egzersiz spor yaparak kalori yakmanız lazım. Kalori hesabı için akıllı saat almanızı tavsiye ederim. Tüm egzersiz programları içinde oluyor. Hangi sporu yapıyorsanız yaktıgınız kaloriyi goreceksiniz bu da sizi daha cok gaza getirecek. Fitness salonuna veya yüzme kurslarına da gidebilirsiniz. Yüzme de tüm vucut calısıyor ve diğer sporlara gore daha kısa sürede daha fazla kalori yakıyorsunuz.Ayrıca fazla kilo verildiginde vucutta sarkmalar olur sarkma olmaması içinde spor yüzme cok onemli. Kısacası hem zayıflama hemde sıkılasma için spor sart. İp atlamak da cok kalori yaktırıyor her gün ip atlamaya calısın. 50 atlama 7 kalori yakıyor.Ayrıca kilo verirken kasların erimesini onlemek için diyetinizde bol protein olması lazım.

Diyet ile kilo veremiyorsanız vitaminlere başlayın. Zaten yemekleri vitamin mineral almak için kullanıyoruz. Herşeyi için d vit centrium vb vb. Yağlı yemeği bırakın Protein, karbonhidrat ağırlıklı yiyin. Bir hafta böyle gidin, sonra 4 gün boyunca yemek yemeyin acıktıkça acı biber ve limonlu su için doldurun koca bidona. 4ncü gün yavaş yavaş açın detoksu lapa tarzı yiyin(keşkek falan). Sonra vitamine ve yemeklere tekrar başlayın. Açlık otu için fazla kaynatın 1 saat falan (dışarı çıkacağınız gün içmeyin😬). 2 günde 1, yada ağır yemek yediğinizde için. Önerebileceklerim bu kadar. Umarım kendinize inanıp kendiniz için kilo verirsiniz. Hele genetik ise çok zorluyordur, kafaya takmayıp mutlu olmaya çalışın🙏🏻.

Bu sizce doğru taktik mi?

Dahiliyeye gitsin. Hangi vitaminleri eksikse onları tamamlasın. Sonrasında kendi bedenine uygun diyeti diyetisyenle belirlesin. Kimisi ara öğün ana öğün derken yoğun yemek yiyerek alabiliyor kimisi de günde iki öğünle.
Elbette ara ara detoks vs gerekir ama bu arkadaşın muhtemelen beslenme düzenini baştan aşağı değiştirmesi gerekir öyle bir kaç haftalık mesele değil.

Merhaba, böyle düşündüğün an, burada bir arkadaşın olduğunu unutma, ne zaman dertleşmek, konuşmak, içini dökmek istersen burada olurum, ayrıca kime göre kilolu kime göre değil?
Çok teşekkür ederim iyiki varsınız 💜

Bir sürü kilolu arkadaşım var ve hepsi ile çok iyi anlaşıyoruz. Bense elli kiloyu geçemeyen ayakta zor duran biriyim.
Kendinizi insanlardan soyutlamayin ne demek yanımıza Yakışmazsin size bunu diyecek insanlar zaten arkadaşlariniz olamaz. Yeni insanlar tanımalisiniz bence. Ortam çok önemli. Okul ortamında ergen çocuklar belki disladi sizi öyle hissettiniz belki de. Hayat evde geçmesin kendinize bunu yapmayın. İstediğiniz zaman bana da yazabilirsiniz hayat yalnız geçmesi için çok kısa kendinize yapmayın bunu

Kilolular çok mutlu ve çok sosyal insanlar diye biliyordum ben hep bu konuya şaşırdım

Kusura bakmayın ama bence sizin probleminiz farklı.Öğretmenlerim travma yaşattı demişsin,ben senin yanlış anladığını düşünüyorum.Bizim de var kilolu öğrencilerimiz;konuşmayı,imayı bırak, dikkatli bir şekilde bakmam dahin
Ne mutlu size 🙏🌺 biz arkadaşlarla öğle arası yemek yemeye gitmiştik herkesin için de oo bu ayıyı nasıl içeri almışlar demişti... Allah büyük

Ergenlikte çoğu insanın bir şeyleri ile dalga geçilir. Hiç bir şeyi olmayanın sıradanlığıyla dalga geçilir. Bunları takıntı haline getirmişsiniz psikologtan destek alabilirsiniz. Ben çok etkinlik ortamlarda bulundum her türlü fiziksel özellikten insan vardı. Kilı ile arkadaşlığın ilgisi olamaz bence. Dahiliyeye gidin endokrine yönlendirmesini isteyin detaylı araştırılsın kg verememe sebebiniz.

Boy kilo kac ?

Back
X