• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim bu adam?

pembee

Bşl:66 Hdf:58
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2011
407
706
103
Merhaba hanımlar benim iş yerinde bir sıkıntım var. Şirketimiz el değiştirdi ve yeni patronlarımız şeker gibi insanlar. Alcakgonullu, cana yakın personellin mutlulugunu önemseyen insanlar. Sektörde daha yeniler ve pek bilgileri yok. Patronum x bey benden oldukça memnun sağolsun. yaklaşık 20 şubeyiz ve en kıdemli yöneticilerden biriyim, x beyde bunu anlamış olmalı ki gerek bana gerekse benim üst yöneticilerime pembee hanım sevdiğim güvendiğim yöneticim diye övgüyle bahsetmiş . şimdi merkeze bir sorumlu atadılar o da Ali Bey olsun. Ali Bey herkesi tersleyen ( sirket whatsapp grubunda) , yardımci olmak yerine insanların canını sıkan bir adam. Geçen gün şubemle ilgili bir sıkıntı vardı ve kendisine sorumluluk verilmeden ben bunu patronum x beye anlatmıştım o da çözüm için onay verdi ama çözümü sağlayacak usta gelmedi ve ben ali beyinde haberi olsun diye bilgilendirdim " ali bey ben daha önce onayını patrondan aldım fakat usta gelmedi şimdi tekrar cagiracağım " diye. Vay sen misin bunu yazan. Siz benim kim olduğumu biliyormusunuz, bundan sonra ne olurda olsun bana sormadan x beyde olsa aramayacaksınız gibi. Yemin ediyorum şok oldum. diyorum ki bakın ali bey ben onay aldığımda henüz siz yoktunuz ve usta gelmedi bir daha cagiracağım zaten onayım var sadece sizin bilginiz olsun diyorum yoookkk anlamıyor. ukalaca birşeyler daha yazdı direkt çıktım whatsapptan. Bir merkez calisani bu kadar özgüveni kendinde nasıl bulur? Siz olsanız patrona durumu anlatır mısınız? İlkokul çocuğu gibi şikayet etmekte hiç tarzım değildir. Napacagim bilmiyorum

anlatırım,
çünkü böyleleri kendi hatalarını başkalarına yıkma eğilimi taşırlar, yakında illa ki en ufak bir sorunda sizin adını ortaya atacak, şimdiden patrona adamın size karşı tavrından/önyargısından sözedin ki, sonrasında zor durumda kalmayın.

Ali beyle yaklaşımı ve uslubu konusunda anlaşamayacağımızın tecrübesini yaşadığım için onun bilgisi olması gereken konularda iş yerimizdeki şubemizdeki sukunet düzen ve ikili ilişkilerdeki ılımlılık için beni aracı olarak kullanmamanızı istiyorum diye patronumla gerekli konuşmayı yapardım. perşembenin gelişi çarşambadan belli olur

Merhaba hanımlar benim iş yerinde bir sıkıntım var. Şirketimiz el değiştirdi ve yeni patronlarımız şeker gibi insanlar. Alcakgonullu, cana yakın personellin mutlulugunu önemseyen insanlar. Sektörde daha yeniler ve pek bilgileri yok. Patronum x bey benden oldukça memnun sağolsun. yaklaşık 20 şubeyiz ve en kıdemli yöneticilerden biriyim, x beyde bunu anlamış olmalı ki gerek bana gerekse benim üst yöneticilerime pembee hanım sevdiğim güvendiğim yöneticim diye övgüyle bahsetmiş . şimdi merkeze bir sorumlu atadılar o da Ali Bey olsun. Ali Bey herkesi tersleyen ( sirket whatsapp grubunda) , yardımci olmak yerine insanların canını sıkan bir adam. Geçen gün şubemle ilgili bir sıkıntı vardı ve kendisine sorumluluk verilmeden ben bunu patronum x beye anlatmıştım o da çözüm için onay verdi ama çözümü sağlayacak usta gelmedi ve ben ali beyinde haberi olsun diye bilgilendirdim " ali bey ben daha önce onayını patrondan aldım fakat usta gelmedi şimdi tekrar cagiracağım " diye. Vay sen misin bunu yazan. Siz benim kim olduğumu biliyormusunuz, bundan sonra ne olurda olsun bana sormadan x beyde olsa aramayacaksınız gibi. Yemin ediyorum şok oldum. diyorum ki bakın ali bey ben onay aldığımda henüz siz yoktunuz ve usta gelmedi bir daha cagiracağım zaten onayım var sadece sizin bilginiz olsun diyorum yoookkk anlamıyor. ukalaca birşeyler daha yazdı direkt çıktım whatsapptan. Bir merkez calisani bu kadar özgüveni kendinde nasıl bulur? Siz olsanız patrona durumu anlatır mısınız? İlkokul çocuğu gibi şikayet etmekte hiç tarzım değildir. Napacagim bilmiyorum
Tutumu yanlış olabilir ama,sonuçta o geldiğinde tekrar böyle bir olay olduğunda onunla görüşmeliydin.Geçen sefer böyle olmuştu siz yoktunuz ben onay almıştım.Şimdi siz varsınız ne yapalım diye ?

anlatırım,
çünkü böyleleri kendi hatalarını başkalarına yıkma eğilimi taşırlar, yakında illa ki en ufak bir sorunda sizin adını ortaya atacak, şimdiden patrona adamın size karşı tavrından/önyargısından sözedin ki, sonrasında zor durumda kalmayın.

Sadece bana degil bu tavrı. Ama bugün hemen bir olay patlak verdi. Onayını istediğim bir başka arıza için yazmıştım ve hiç cevap yazmadı. Patronda bugün 'pembee hanım arıza için birşey yapmadınız mı fiyat teklif almadiniz mı 'diye yazdı. Hemen cici kız halimle " aaa olur mu ben şu tarihte ali beye yazdım sanırım gözden kaçırdı " deyip konuşma görüntüsünü de attım :bicak::skandal:

tatlı dille git patronuna anlat. Ali BEy ona da haber vermemi ve ondan da izin almamı istedi. Prosedürü değiştircek miyiz yoksa yine sadece sizinle mi iletişimde olayim de.

Tutumu yanlış olabilir ama,sonuçta o geldiğinde tekrar böyle bir olay olduğunda onunla görüşmeliydin.Geçen sefer böyle olmuştu siz yoktunuz ben onay almıştım.Şimdi siz varsınız ne yapalım diye ?
Evet dediğiniz gibi onunla görüşmek için yazdım . konuyu arz etmekti derdim ama dinlemeden azarlamaya başladı. Çünkü onayı verilmiş bişey ve aciliyeti var .mail atın ve takipte kalın diyor. Ama ne hikmetse mail adresini vermiyor? Isteyincede hangisini versem ki diyor

bence ne sorunun varsa anlat ıcınde tutma.

Evet dediğiniz gibi onunla görüşmek için yazdım . konuyu arz etmekti derdim ama dinlemeden azarlamaya başladı. Çünkü onayı verilmiş bişey ve aciliyeti var .mail atın ve takipte kalın diyor. Ama ne hikmetse mail adresini vermiyor? Isteyincede hangisini versem ki diyor

ali bey ben daha önce onayını patrondan aldım fakat usta gelmedi şimdi tekrar cagiracağım.Sen böyle bir cümle yazmışsın.Daha önce dediğin zamanı bilemez.Bildi kabul edelim.Çağıracağım diye kendin kararını tebliğ ediyorsun.Bence onun yaklaşımı kadar senin üslubunda yanlış olmuş.Sonuçta patronlar sorumluluğu ona vermiş.Geçen sefer böyle olmuştu....ne yapalım demeliydin.Acilse aciliyetini bildirmeliydin.Gerisi ona kalmış.Mail vermiş vermemiş o ayrı bi konu.Ama watsaptan da olsa ulaşmışsın.

Anlatın tabii ki, sonuçta ortada bir saygısızlık var. Patronunuza gidin "Ben sizden onay aldığımı Ali Bey'e de söyleyerek bilgisi olsun istedim fakat bana bu şekilde davrandı, illa ki kendisinden onay almamı istiyor, ben ne yapayım?" diye söyleyin. Bu ilkokul çocuğu gibi şikayetlenmek de değil hem. Siz uğraşacağınıza Ali Bey yüz yüze gelsin patronunuzla bakalım.

anlat durumu patrona sonra birşey olduğunda mesul sen olma

Tekrarlandiginda anlatirdim sizin yerinizde olsam. Profesyonel calisanlarsiniz, patrona sikayet etmek icin sureklilik gostermelidir bazi seyler (terbiyesizlik ve buyuk saygisizlik olmadigi surece).

Back
X