Kim Bu İkinci Kadınlar :)))

Sonarzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2008
48
0
86
İzmir
Az önce okuduğum konunun etkisinde kaldım sanırım..

Şimdi burda hepimiz hemcinsiz ve ilişki yaşayan bir kadın ile bir erkek arasına, ikinci bir kadın girdiğinde hepimiz o kadına lanet okuyoruz.

Ya da beraber olduğumuz insanın suçu hafifliyor ve:

"Hep o kadın yüzünden, gözü kör olmasın.." moduna giriyoruz.

Kadının bu kadar çok olduğu bir ortamda herkes ikinci kadınlara karşı nefret doluyken, bu ikinci kadınlar kim yahu?

Yani sonuç itibariyle baktığımız zaman o da bir kadın..

Yanlış anlamayın sakın, araya giren ikinci kadınları savunmuyorum kesinlikle. Ya da bu konudaki çıkışlarınız sahtedir diye bir iddiam yok..

Kadınların çoğu bu şekilde düşünüyorsa madem, bu İkinci Kadınlar kim? Merak ettiğim bu sadece.

Tecrübesi olanlar paylaşsınlar lütfen :)

Ne demek istediğimi anlatabildim mi, onu da bilmiyorum ya neyse :)

Aranizda kimler mi ikinci kadin demek istiyorsun yani??
Biraz sacma bir soru olmus sanki:uhm::uhm:

Hayır kimler ikinci kadın demiyorum.. Dedim ya yanlış anlaşılmayayım.

Benim merak ettiğim şu;

Allah insanları yaratmış ve elbette ki kadın-erkek ayırt etmeksizin her insanda kötü huylar mevcut.

Ama ben kadını ve erkeği farklı yarattığına inanıyorum her yönden karşı cinsle farklılıklarımız var.

Fakat bizler de kadınken ve Allah bize kısaca "Kadınlık Gururu" dediğimiz ve tanımı çok geniş bir kavramı bahşetmişken, bu şekilde gurursuz insanlar nasıl olabiliyor?

Bildiğim kadarıyla bütün kadınlar buna karşıyken, bu İkinci Kadınlar nasıl ve nerden çıkıyor ortaya?

Umarım anlatabilmişimdir.. :))

yani gördüğün ve görmediğin bütün kadınlar kk damıda böyle bir yorum yaptınız resmen şaşırdım...siz demek istiyorsunuz ki tabi benim anladığım bütün kadınlar kk da...ve bu kadınların hepsi bu duruma karşı ama o kadaınlar içimizde...kusura bakmayın ama banada saçma geldi arkadaşım...
sevgiler...

bir kadının diğer bir kadını çekemeyip hakarete varan sözleri ve kırıcılığı hakkında sorun yanılmıyorsam
hepimiz kadınsak birbirimizi anlayışla karşılayacağıma destek olacağımıza
yanlışı nerde yapıyoruz bumu sorun benmi yanlış anladım acaba........?

galiba burada ve çevremizde bunca kadın 2.kadın olmaya karşıyken
bu 2.kadınlar kim o zman diyor
burası bi örneklemse ve kimse 2.kadınlığı onaylamıyorsa nerden çıkıyorlar diyor

evet uzaydan inmiyorlar
bazen para bazen aşk bazen yalnızlık bazen nefret bazen korku bazen acizlik bazen zaaf
vs gibi sebeplerden 2.kadın olunabiliyor.

Songül, hayır ben öyle demek istemedim. O halde ben de bu ikinci kadınları kınadığım için ve KK da olduğum için, ben de onlardanım sonucu çıkar bundan :)

Bildiğim kadarıyla bütün kadınlar iki kişinin yaşadığı bir ilişkinin arasına giren ikinci kadınlara karşı dedim :)

bir kadının diğer bir kadını çekemeyip hakarete varan sözleri ve kırıcılığı hakkında sorun yanılmıyorsam
hepimiz kadınsak birbirimizi anlayışla karşılayacağıma destek olacağımıza
yanlışı nerde yapıyoruz bumu sorun benmi yanlış anladım acaba........?

Evet, sürekli karşı cinsin bizleri anlayamadığından şikayet edip duruyoruz demi? Ya da ilişkilerimiz hakkında bir sorunumuz olduğunda hemen kız arkadaşlarımıza anlatıp, onlarla dertleşiyoruz, çünkü kadın olduklarından en iyi onlar anlayabiliyor bizi.

Bir kadın iki kişinin arasına girerken hiç kendini o kadının yerine koymuyor mu acaba? Aynı şey kendisinin başına geldiğinde, aynı acıları çekebileceğini düşünmüyor mu?

Ya da ikili ilişkilerin dışında şöyle bir örnek vereyim;

Misal iş hayatında tartışmaların çoğu kadınlar arasında yaşanıyor.

Madem birbirimizi en iyi anlayan bizlersek, neden bu ikinci kadınlar böyle bir durum sözkonusu olduğunda anlayamıyor?

Selin ve cinsilatif, beni anlayabildiğiniz için teşekkür ederim :))

Son düzenleme:
ben ne demek istediğini anladım. olay "kadın kadının kurdurur" a geliyo yine dönüp dolaşıp... ama pek yorum yapılcak bi konu da değil o ayrı. erkeklerin zihniyetinden şikayetçi olsak, onları yetiştiren de yine kadınlar. yalnız üstteki link cuk oturmuş, güldüm akşam akşam:))

Linki okudum ben de demek ki arkadaşlar KK'da da varmış bu İkinci Kadınlardan :)))

Misal az önce öğrendiğime göre 1 adet var yani :))

Songül, hayır ben öyle demek istemedim. O halde ben de bu ikinci kadınları kınadığım için ve KK da olduğum için, ben de onlardanım sonucu çıkar bundan :)

Bildiğim kadarıyla bütün kadınlar iki kişinin yaşadığı bir ilişkinin arasına giren ikinci kadınlara karşı dedim :)

Evet, sürekli karşı cinsin bizleri anlayamadığından şikayet edip duruyoruz demi? Ya da ilişkilerimiz hakkında bir sorunumuz olduğunda hemen kız arkadaşlarımıza anlatıp, onlarla dertleşiyoruz, çünkü kadın olduklarından en iyi onlar anlayabiliyor bizi.

Bir kadın iki kişinin arasına girerken hiç kendini o kadının yerine koymuyor mu acaba? Aynı şey kendisinin başına geldiğinde, aynı acıları çekebileceğini düşünmüyor mu?

Ya da ikili ilişkilerin dışında şöyle bir örnek vereyim;

Misal iş hayatında tartışmaların çoğu kadınlar arasında yaşanıyor.

Madem birbirimizi en iyi anlayan bizlersek, neden bu ikinci kadınlar böyle bir durum sözkonusu olduğunda anlayamıyor?

Selin ve cinsilatif, beni anlayabildiğiniz için teşekkür ederim :))

herşeyin başı dürüslük dürüst olamıyorsak tabiki bu sorunları yaşıyoruz
gerçek fikirlerimiz yerine hep yapay fikirlerimizi dile getiriyoruz
aslında o olay hakkında o an gerçek düşüncelerimizi kırıcı olmadan yapmayı başarırsak
zaten sorun kalmayacak
herkes aynı düşünceyi
herkes aynı ahlakı
herkes aynı terbiyeyi
almadığına göre tabiki fikirlerimiz bir başkasına ters gelebiliyor
fakat kırıcı olmadan hakarete varmadan kendi fikrimizi iyi bir dille ortaya koyarsak
ve fikrimizi söylerken dediğiniz gibi biz yaşamamış olabiliriz ama başımıza gelmeyecek diye bir kural yok o kişinin yerine koyup düşünerek davranırsak daha doğru olur

"""Kadının bu kadar çok olduğu bir ortamda herkes ikinci kadınlara karşı nefret doluyken, bu ikinci kadınlar kim yahu? """
bu yazdığınız cümle bana bunu düşündürttü arkadaşım....

"""Songül, hayır ben öyle demek istemedim. O halde ben de bu ikinci kadınları kınadığım için ve KK da olduğum için, ben de onlardanım sonucu çıkar bundan :)

Bildiğim kadarıyla bütün kadınlar iki kişinin yaşadığı bir ilişkinin arasına giren ikinci kadınlara karşı dedim :)"""

mantıklı her bayan karşıdır bence...
bazı değer yargıları olan her bayan karşıdır bence...
2.olmak istemeyen her kadın karşıdır bence...
kendine saygısı olan,kendini değerli gören her kadın karşıdır bence....

eh kendine saygısı olmayanın başkasına saygısı olur mu hiç...???
çevremizde çok çamurda yürüyüp izini belli etmeyenler var...onlarda vicdanlarıyla başbaşa....

sevgiler...

Linki okudum ben de demek ki arkadaşlar KK'da da varmış bu İkinci Kadınlardan :)))

Misal az önce öğrendiğime göre 1 adet var yani :))

hatalar insanlar içindir...önemli olan bu hatalardan ders çıkarmak,doğruyu bulmaktır...o arkadaşımız yaptığı hatanın ne kadar kendine zarar verici olduğu anladı sanırım en azından öyle umuyorum...yapan yada yapmayan herkes kendinden mesuldür...onun hesabını o verir...inşallah bu tip bayanlar kısa zamanda doğruyu görür...
sevgiler...

O bu değil de, belki farkında olmadan bile İkinci Kadın olmuş olabiliriz.. Sonuçta karşımıza biri çıktığında geçmişi yüzünde yazmıyor. Kendi anlattığı kadarıyla bilebiliyoruz bunu.

Belki o sırada başka bir kadın onu çok seviyor, onun yüzünden acı çekiyor, hayatında biri olduğunu biliyor ve üzülüyor v.s. v.s...

Çok karmaşık durumlar bunlar, içinden çıkamadığım için bu başlığın altında fikir alışverişi yaparız diye açtım aslında :))

Misal bu duruma magazin basınından örnek verebilirim, uzun süredir rezalet şeklinde TV lerde izliyoruz..

Deniz - Hüsnü - Nazire Aşk Üçgeni diyorum ben buna.

Olaya Deniz cephesinden baktığımızda kadın "çok seviyorum" diyor, ne denilebilir ki? İnsanların duygularına müdahele edebilme şansı yoktur.

Nazire cephesinden baktığımızda Deniz suçlu. Çünkü "kocasını elinden alan kadın" modunda, doğal olarak o da eşini, çocuklarının babasını kaybettiği için acı çekiyor ve bu da hakkıdır yani.

Hüsnü cephesinden baktığımızda onun da kendine göre haklı yanları olabilir belki ama, "erkek değil mi, kibrit çöpü.." deyip geçiyoruz :))

Örnekler çoğaltılabilir, sizin de gözlemledikleriniz varsa paylaşalım kızlar :)))

önemli olan 3.şahsın düşüncesi değil,iki evli insanın düşüncesi...dışardan birçok kişi bir çok kişiyi platonik sevebilir önemli olan baştan çıkarıp kendini 2.kadın grubuna sokanlarda sanırım...yani olay 3.şahıslarda...bu8da böyle uzar gider...sonuç aynı kalır...
iyi akşamlar size...

"""Kadının bu kadar çok olduğu bir ortamda herkes ikinci kadınlara karşı nefret doluyken, bu ikinci kadınlar kim yahu? """
bu yazdığınız cümle bana bunu düşündürttü arkadaşım....

Az önce cinsilatif arkadaşımızın da belirttiği gibi ben KK' nu bir örneklem olarak almıştım, kadın sayısı fazla bir ortam olması sebebiyle..

Ve bu konuyu da bahsi geçen linki okumadan açtım, ben başka konuyu okuduğumda oluştu bu soru işareti bende aslında.

Ve verilen linkte de gördüğümüz gibi, konuyu açan arkadaş dışında hiç kimse:

"Afferin iyi yapıyorsun, ne olacak ki.. Yüreğinin götürdüğü yere git, hayat kısa yaşa gitsin" dememiş..

Ki senin de belirttiğin gibi benim doğrularıma da ters geliyor bu. Ama işte bizlerin içinde bizim "yanlış" tabir ettiğimiz davranışları "doğru" olarak görenler de var yazık ki :)

ikinci kadınlar da içimizden çıkıyorlar aslında,
bazen erkekler ikinci kadınlarına bırıncı kadınlarının varlıgından bahsetmıyor,

bazılarını kandırıp 2. kadını halıne getırıyor, bazılarındaysa 2. kadınlar eskıden 1.kadın oldukları ıcın hırsını almak adına yönelıyorlar, bazıları bılınclı bazıları bılıncsız ama 2. kadınların var olma sebebı aslında erkeklerın onlara yönelmesı evet demesı ve 1.kadını belkı tümden de olsa gözden cıkarmalarıdır.

her zaman 2.kadınlar suclu olmayabılecegı gıbı 1.kadınlar da masum olmayabılırler.
yani içimızden cıkıyorlar bellı sebeplerden bazen bılıncsızce, bu yuzden hepsıne ahlaksız dıyemeyebılırız
belkıde adamlar bazen ahlaksız olanlardır? oyle degılmı

Son düzenleyen: Moderatör:
valla geçenlerde gerçek anlamda ikinci kadın olduğunu kabul eden ve bu konuda topik açan bir üyeye rastladım aslında bize sorduğu iki kişiyle ilişkim var biri evli öbütküde vs. vs. şeklindeydi siz olsanız neyaparsınız diye soruyordu bende yaptığının çok yanlış olduğunu evli bir erkekle birlikte olmayı vijdanına nasıl sığdırdığını sordum bana öyle kızdıki adam zaten karısını uzun zamandır aldatıyor ve asla karısından boşanmayacak dedi var 1 tane demişsiniz ya 2 tane oldu üstelik bu sanal bir aşkta değil ben topiği açan arkadaşın ne demek istediğini anladım sadece kknü örnek vermesi yanlış olmuş ben ufak bir yerde oturuyorum ve çevremde öyle çok buna benzer ilişki görüyorumki şaşırıyorum erkekler suçlu karılarını aldatıyor peki onun evli olduğunu bile bile birlikte olan kadınlara ne demeli

İkinci kadın .....Adı üstünde hep öyle anılacak " İKİNCİ KADIN" bu bizi rahatlatır en azından.
Onlar kim mi??? boş ver onların adınıda erkekler koysun.

Back
X