Ben de evlendim evleneli asla bitmeyen bir 100 bin lira borcumuz var. Tam 80’e 70’e düştük diyoruz, hop bi bakıyoruz yine 100 olmuş borç. Tabii kenarda bu borç dururken bunu kapatmadan herhangi bir şeye yeltenmek mümkün değil.
Her neyse, bu ev haberi ile bi umutlandık. 2011 model bir arabamız var. Ederi 400 bin filan (o kadar etmez de maalesef piyasa böyle). Dedik onu satarız, kenarda Oğlanın doğumu sünnetş filan bi 25 bin lira hediye altın, benim de 3 bileziğim var. yapsın 60 bin lira toplamda. Hadi annemlerden de destek istesek en azından tapuda aldı sattıyı (ki o da evin %7’si dediler sanırım.) bi ev bakayım dedim. Çok zorlar bizi ama kira ödemeyiz, zaten krediler var filan aylık 15 bin lira gider var. Favorilere 1-2 ev ekledim. 4 ocakta 1.575.000 olan ev 6 ocakta birden 1.700.000 TL oldu. Ne değişti de hemen bu zam geldi?
ayrıca bir emlakçıyla görüştük, onun da dediği bankalar bu proje için evin “MALİYET DEĞERİNDEN” kredi veriyorlarmış. Diyelim baktığımız ev 2.000.000 ama evin müteahhide maliyeti 600.000 TL. Yani kredi bana 600.000 TL üzerinden çıkacakmış. Ne anladım ben bu işten? Kenarda anca olacak 1.5-2 milyonun ki hani üstüne artık son 500-600 bin liran kalmış olacak eksik, o şekilde bi ev alırsın. O da bende yok zaten. Daha sittin sene ev alamayız. ben memurum, eşim özelde öğretmen. ne uzadık ne kısaldık…