• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim haklı kim haksız ?

nghn987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
448
1
46
Denizli
kızlar şimdi nerden başlasam bilemiyorum, nişanlımın ailesi ile benim aramda çok fazla kültür farklılığı var ben izmirliyim onlar doğu kökenli ama nişanlımla aramızda böyle bi sorun yok kendiside akademisyen uzun yıllar yurt dışında eğitim görmüş biri, sorunumuza gelince malum kaynana derdi, saygıdeğer kaynanacığım !!! olur olmaz yerde konuşmayı pek sever, kaynanayım ben moduna girmeyi de tabii, neyse ben işlerim dolayısıyla (bu bahane tabi) çok sık görüşmüyorum kendileriyle, geçtiğimiz günlerden birinde annemlerle birlikte gittik o arada bi laf sokuşturdu hemen gelinlik görevin tabi gelecek gideceksin gibisinden, aslında çokta umursamam ama bugün annemle telefonda konuşurken kaynanana gidiyomusun dedi bende en son seninle gittim işte dedim, gelinlik görevini aksatma dedi gülerek, benimde canım sıkıldı biraz en azından yalnızken laf sok demi be kadın :47::47: anacığımı niye üzüyosun ufff, nişanlımda bende kalacaktı duydu tabi annemin dediğini, sıkma canını şaka yapmıştır, takmamıştır benim annemin cahil olduğunu anne bilmiyomu sanki (benim annemden bahsediyor) falan dedi, hem ben karışmıyorum sana kim ne diyosa saygı çerçevesi içinde hak ettiği cevabı vereceksin ama annemin kötü niyeti yoktu öylesine laf olsun diye söylemiştir dedi bende biraz sert çıktım, ne sen ne annen hatta mezardan baban çıksa gelse bana durduk yerde laf sokamaz dedim :26: tabi nişanlımda bozuldu birazcık en iyisi ben bu gece kalmayayım bu işin sonu kötüye gider tartışırız dedi evine gitti, bende gitme demedim kötü mü etmişim??

Yok en dogrusunu yapmışsın seni kutluyorum başkalarının sırf egosunu tatmın edebilmek için deli divane olmaya gerek yok . Herkes hak ettiğini görür bu hayatta =))

kızlar şimdi nerden başlasam bilemiyorum, nişanlımın ailesi ile benim aramda çok fazla kültür farklılığı var ben izmirliyim onlar doğu kökenli ama nişanlımla aramızda böyle bi sorun yok kendiside akademisyen uzun yıllar yurt dışında eğitim görmüş biri, sorunumuza gelince malum kaynana derdi, saygıdeğer kaynanacığım !!! olur olmaz yerde konuşmayı pek sever, kaynanayım ben moduna girmeyi de tabii, neyse ben işlerim dolayısıyla (bu bahane tabi) çok sık görüşmüyorum kendileriyle, geçtiğimiz günlerden birinde annemlerle birlikte gittik o arada bi laf sokuşturdu hemen gelinlik görevin tabi gelecek gideceksin gibisinden, aslında çokta umursamam ama bugün annemle telefonda konuşurken kaynanana gidiyomusun dedi bende en son seninle gittim işte dedim, gelinlik görevini aksatma dedi gülerek, benimde canım sıkıldı biraz en azından yalnızken laf sok demi be kadın :47::47: anacığımı niye üzüyosun ufff, nişanlımda bende kalacaktı duydu tabi annemin dediğini, sıkma canını şaka yapmıştır, takmamıştır benim annemin cahil olduğunu anne bilmiyomu sanki (benim annemden bahsediyor) falan dedi, hem ben karışmıyorum sana kim ne diyosa saygı çerçevesi içinde hak ettiği cevabı vereceksin ama annemin kötü niyeti yoktu öylesine laf olsun diye söylemiştir dedi bende biraz sert çıktım, ne sen ne annen hatta mezardan baban çıksa gelse bana durduk yerde laf sokamaz dedim :26: tabi nişanlımda bozuldu birazcık en iyisi ben bu gece kalmayayım bu işin sonu kötüye gider tartışırız dedi evine gitti, bende gitme demedim kötü mü etmişim??

kaynananin hirsini zavalli nisanlindan cikarmissin gibi geldi bana...

biraz öyle oldu ama katlanamıyorum yerli yersiz laflarına, akıl izan arıyorum azıcık yahu azıcık, yani aslında takılmazdım sallardım ayda 1 ya gidiyorum ya da sınav okumam gerek falan deyip telefon açıyorum ama annemin yanında laf sokma kadın ona bozuldum ben asıl :30::31::31:

kızlar şimdi nerden başlasam bilemiyorum, nişanlımın ailesi ile benim aramda çok fazla kültür farklılığı var ben izmirliyim onlar doğu kökenli ama nişanlımla aramızda böyle bi sorun yok kendiside akademisyen uzun yıllar yurt dışında eğitim görmüş biri, sorunumuza gelince malum kaynana derdi, saygıdeğer kaynanacığım !!! olur olmaz yerde konuşmayı pek sever, kaynanayım ben moduna girmeyi de tabii, neyse ben işlerim dolayısıyla (bu bahane tabi) çok sık görüşmüyorum kendileriyle, geçtiğimiz günlerden birinde annemlerle birlikte gittik o arada bi laf sokuşturdu hemen gelinlik görevin tabi gelecek gideceksin gibisinden, aslında çokta umursamam ama bugün annemle telefonda konuşurken kaynanana gidiyomusun dedi bende en son seninle gittim işte dedim, gelinlik görevini aksatma dedi gülerek, benimde canım sıkıldı biraz en azından yalnızken laf sok demi be kadın :47::47: anacığımı niye üzüyosun ufff, nişanlımda bende kalacaktı duydu tabi annemin dediğini, sıkma canını şaka yapmıştır, takmamıştır benim annemin cahil olduğunu anne bilmiyomu sanki (benim annemden bahsediyor) falan dedi, hem ben karışmıyorum sana kim ne diyosa saygı çerçevesi içinde hak ettiği cevabı vereceksin ama annemin kötü niyeti yoktu öylesine laf olsun diye söylemiştir dedi bende biraz sert ıktım, ne sen ne annen hatta mezardan baban çıksa gelse bana durduk yerde laf sokamaz dedim :26: tabi nişanlımda bozuldu birazcık en iyisi ben bu gece kalmayayım bu işin sonu kötüye gider tartışırız dedi evine gitti, bende gitme demedim kötü mü etmişim??

en iyi kayınvalide olsa da biyere kadar diyorum .... her gelin kayınvalidesiyle bu tarz sorunlar yasayabiliyo bende yasıorum zaman zaman ama bi kulaktan giriyo bi kulaktan cıkıyo oldugu gibi kabul ettim artık nişanlımın hatrına napim düşünüp düşünüp huzurum mu bozulsun sende boşver canım nişanlının hatrına görme duyma tabi büyük bi sorun olur o zman başka ...kendını nişanlının yerıne koy bu sorunu yasayan nişanlın olsaydı snde onun üzüldüğü gibi üzülürdün emiinim o yüzden kafanı yorduguna değmez ....

bu yaziyi okuyunca aklima gelen ilk sey, hepimizin de mutlaka duydugu su cümle..., okumussun ama adam olamamissin....hani bir hikaye varya..

KIBIR NEDIR: kendini üstün gösterme çalışmasıdır... nitelikli kişilerin asla bu eyleme kalkışmıyacağı gerçeği vardır... kibir bir insanın kendini üstün gösterme çabası sonucu davranışlarında oluşturduğu bir yapılanmadır... kendini yüceltme gereksinimi yaşayan insanlar bu eyleme girme zaruriyetini kendi içinde hissederler... demek ki değer görme gibi bir gereksinimleri vardır... kendini üstün göstermeye çalışan her bir insanın iç dünyasında yaşadığı gerçek duygu yoğun değersizlik duygusudur... nasıl ki insanlar çirkin gibi algıladıkları yönlerini makyajlarla örtmeyi amaçlarlar... çevresi tarafından yüceltilmeyen insanlar bu eksiğini bu kibir makyajıyla örtmek isterler... onun için bu tutum içine girerler...

yanlış davrandığını düşünüyorum kesinlikle.
nişanlının sana "senin annen benim annemin cahil olduğunu biliyor nasılsa" demesi de garibime gitti.
arkadaşlar sana hak vermiş ama ben o kadıncağızın sana söylediği kötü birşey göremedim.
bir gelini olacak, gelecek, gidecek diye seviniyordur belki de...
küçücük bir sözden nasıl nişanlının evden gideceği kadar büyük bir olay çıkardın onu da anlamadım.
çok mu hoşgörüsüzsün acaba?
demişsin ya haklı mıyım haksız mıyım diye... bence haksızsın...

Son düzenleme:
Anacığınıza ne kadar üzülmüşsünüz. Kayınvalide adayınızın söylediği bir laftan dolayı kırıldı diye. Oysa nişanlınıza anasıyla ilgili saydırmışsınız, hiç o adamın anacığına sıraladığınız laflardan üzüleceğini düşünmeden hem de. O kadın laf sokamaz ama siz istediğiniz kadar lafı sokuşturursunuz. Neden acaba merak ettim?
Burada dikkat ettiğim şey nedense cahil ve kültürsüz olan bu ailelerin yetiştirdiği erkeklerin hep kendini geliştirmiş ve kültürlü olmalarıdır.
Unutmayın ki, o sevdiğiniz adam, o kültürsüz dediğiniz kadından olmuş ve onun genlerini almıştır.
Ben sizde biraz böbürlenme gördüm, kayınvalide adayınıza karşı kullandığınız cümleler hatta nişanlınızın annesi için sarfettiği cümle hiç hoş değil.

ya pardon da sizin nişanlınız nasıl "benim annemin cahil olduğunu bilmiyo mu" gibi bi laf etmiş
kendi annesi için bunu söyleyen ve söyleten adam -istediği kadar okusun- cahildir bence
Bir anne çocuğunu büyütebilmek için ne tür zorluklar geçiriyo, annesi hakkında öyle konuşmaya nasıl kıyar

ayrıca ben de nişanlıyım, benim kayınpederim de her fırsatta "hiç aramıyosunuz etmiyosunuz" gibi şaka yollu laflar eder. Ben de "babacığm sınavlarım yoğun" ya da " hep aklımdasınız aslında" vs vs deyip gönlünü alıveriyorum. hatta annem tembih verir "kızım ara dualarını al" der.
nişanlım da benim aileme karşı böyle...
yani ne diye bu kadar büyütmüşsünüz ve nişanlınızın canını sıkmışsınız anlam veremedim doğrusu

kusura bakma ama nisanlinin annesi densizlik etmis
ama sizin dediginiz soz cok saygisizca
insanin ici burkulur
ölmüs babasini karistirip mezardan cikip gelse dediniz
bence bir ozur borclusunuz nisanliniza
kaynananiz konusundada akilli bir sekilde dengeyi kurmaya calisin

sorunumuza gelince malum kaynana derdi, saygıdeğer kaynanacığım !!!

gelinlik görevin tabi gelecek gideceksin gibisinden

sıkma canını şaka yapmıştır, takmamıştır benim annemin cahil olduğunu anne bilmiyomu sanki (benim annemden bahsediyor) falan dedi, hem ben karışmıyorum sana kim ne diyosa saygı çerçevesi içinde hak ettiği cevabı vereceksin ama annemin kötü niyeti yoktu öylesine laf olsun diye söylemiştir

ne sen ne annen hatta mezardan baban çıksa gelse bana durduk yerde laf sokamaz dedim

ben bu gece kalmayayım bu işin sonu kötüye gider tartışırız dedi evine gitti

Bu mu kaynana derdi ? Sen laf sokuşturmak nedir görmemişsin.
Gidip gelmiyorsun diye kendince sitem etmiş kadıncağız.Ki zaten kasten gidip gelmiyormuşsun.
Nişanlın doğru davranmış.Kalsaymış son derece gereksiz bir tartışmaya girecekmişsiniz.
Çok fazla abartmış,aşırı tepki göstermişsin.Bu kadar önyargılı davranma bence.
Nişanlın ailesinden ayrı yetişmiş olabilir ama ailesidir sonuçta.Bugün sana hak verir,bir susar iki susar,yarın öbürgün gururuna dokunur o da patlar.
Şimdiden iki sözü idare edemezsen ileride ne yaparsın bilemiyorum.(Nişanlın da şu an böyle düşünüyor olabilir.)

Biraz söylemleriniz agır olmuş ama bence bir yandan da iyi yapmışsınız.

Şimdiden bu tarz konularda tavrınızı koyarsanız ileride yaşanacakların bir nebze olsun önüne geçmiş olursunuz.En azından nişanlınız böyle bir durumda sizin düşüncenizi bilmiş olur.

Yalnız bir daha böyle bir şey olursa bu kadar sert degil de güzel güzel konuşarak iletin nişanlınıza. Yoksa ters teper :)

Bu arada söylemeden geçemeyecegim nişanlınız yine de inceden inceye annesini korumuş.

Arkadaşların bir çogu hak vermemiş ama bence burada anlattıgınız yaşadıklarınızın sadece bir kısmı. Çünkü eminim ki başka laflar da sokmuştur ki en son bu lafın üzerine patlamışsınız...

Son düzenleme:
ben burada sizin tekinize karşı nişanlınızın ailesini özellikle annesini aşağılamasına çok kızdım. kimsenin kayınvalidesi ya da annesi dört dörtlük değil ama ben kocamı çok seviyorum bu nedenle annesine de saygı duyuyorum bizimde aramızda kültür farklılığı var ben memur kızıyım onlar çiftçi kökenli bağ bahçe işleriyle uğraşıyorlar bense apartman katlarında şehir merkezlerinde büyüdüm giyim, kuşam, yalam tarzı, alışverişlerimiz bile farklı ama sonuçta o bir "ANNE" ne kadar cahilde olsa herşeyimiz farklıda olsa o bir "ANNEé ve size söylediği lafta hiç bir şey yok bence siz lüzumsuz yere kapris yapmışsınız daha nişanlıyken bu kadar basit bir laf için kayınvalidenizi aşağılıyorsanız (nişanlınızın cahil kelimesini kastediyorum) yarın birgün Allah o kadını sizin elinize düşürmesin diyorum muhtemelen öyle bir durumda bakmazsınız diye düşünüyorum ama unutmayın sizde bir "ANNE" adayısınız ve yarının neler getireceğini bilemezsiniz
Akıl vermek gibi algılamayın ama size tavsiyem bu üslubunuzdan vazgeçin ve anneleri oldukları gibi kabul edin o zaman hayat daha güzel olacaktır.

nişanlınızın annesi hakkındaki söylemleri pek garip geldi banada açıkcası..ben haklısınız yada haksızsınız demicem ama madem annenizin yanında laf söylemesine alındınız,madem mezardan babası kalkıp gelse laf sokamaz size,sizde sevgili kaynanacığınıza gereken cevabı verseydiniz saygınızı kaybetmeden..nişanlınızda bunu yapmanızı söylemiş bunu yapsaydınız kırılmayacakmış demekki.daha sonradan nişanlınızla bu durumu konuşmanıza daha doğrusu tartışmanız anlamsız çok gereksiz geldi.evden gitmeside çok mantıklı bir davranış

Son düzenleme:
Nişanlınız ve onun ailesi size saygı göstermeli, önünüzde el pençe divan durmalı çünkü;

Siz İzmirlisiniz, aileniz batılı, vs....... hasbelkader Türkiyenin batısında oturuyor olmayı üstünlük olarak görmekle büyük gaflet içindesiniz.

Üniversite mezunusunuz......artık üniversite mezunu olmak, çalışan bir kadın olmak vs. asla bir ayrıcalık değil .

Size gelince sırf sizden daha doğudaki bir koordinatta bulunuyor diye, sizden daha az süre ile okula gitti diye adamın anasına, hatta mezardaki babasına ağzınıza geleni söyleme hakkına sahipsiniz.

Kendinize ve asil ailenize uygun görmüyor idiyseniz, kendi çevrenizden, hatta Edirneden falan( daha batısı elimizde yok kusura bakmayın) bir eş seçseydiniz kendinize.

Daha nişanlıyken böyle, valla evlenince o kaynana oğlunun evine bile girebilirse şanslı saysın kendini bu gidişle.

Nişanlıya da pes ; annesinin cehaleti ne yazık ki akademik hayatının sonuna kadar peşini bırakmayacak. O da bunu bayrak yapıp sallasın artık; "BENİM ANNEM CAHİL BENİM ANNEM CAHİİİİL DİYE"

Sabah sabah çok sinirlendim.

nişanlına ağır konuşmuşsun...ayrıca mezardan baban bile çıksa bana laf sokamaz da nedemek..ayıp değilmi bu yaptığın ? kaynanan densizlik etmişte, sen ne yapmışsın peki ?kaynanandan bir farkın kalmış mı?
hem nişanlının suçu ne ? git kaynanana söyle bu lafı...

insan ağırlığını böyle koyamaz...böyle konuşmaya devam edersen saygı görmezsin..baştan söyliyim...

kimseyi kırmadan , kimseye bağırmadan iki laf edersin taşı gediğine oturtursun..ama bunu sana kim laf söylüyorsa ona yaparsın...nişanlına söylemenin ne anlamı var ?

Son düzenleme:
Canım ben yazdıklarını okuyunca şunu düşündüm..
Acaba burada (KK'da) yazılan k.valide konularını okuyup okuyup, k.validene karşı doldun ve gereğinden fazla mı tepki verdin?

Aslında verdiğin tepki de k.validene değil, kendini ve nişsanlını doldurmakla kalmışsın. Verdiğin tepkinin adresi hatalı. Esasen ben de eşimin ailesiyle sorun yaşadığımda, gereken tepkiyi eşimin vermesini tercih ederim. Çünkü ben eşim vasıtasıyla muhatabım o kişilerle. Aynı şekilde eşime yapılan saygısızlıklarda da ailemin karşısına hep ben dikilmişimdir. Ama bir söz işittiğinde, ortamda nişanlın da yoksa gereken tepkiyi anında vermen daha doğru. Ama doğru bir üslupla, kalp kırmadan.

Nişanlına söylediklerin ve özellikle rahmetli babasını konuya dahil etmen pek yakışık almamış. Ağır olmuş. Neyse ki nişanlın büyük bir tepki vermemiş. Ama evlendiğinizde bu kadar alttan almayabilir, nişanlıyken gördüğün anlayışı göremeyebilirsin.

Bence tepkilerini k.validene ver, ama doğru bir üslupa. "Görevin tabi" sözü beni irite ederdi açıkçası. Ben de bozulurdum, çünkü kimseye karşı bir görevim-ödevim yok benim evlatlarımdan ve eşimden başka. Ama dediğim gibi tepkini doğru yerde, doğru kişiye ve doğru bir tarzla vermeye çalış tatlım.

Son düzenleme:
Valla konuya yorum yapacağım ama siz nişanlınla bildiğin tencere-kapak olmuşsunuz !

O çoooooooook okumuş akademik olarak zirvede tüüü tüü maşallah adamı kim doğurmuş,nereden çıkmış bir sorar mısınız? Cahil annesinin bir tarafından çıktı,unutmuş hatırlatın bir ara..

Back
X