kim haklı?

regarde-moi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2014
1.072
764
Arkadaslar merhaba. Size ailem ve eşimle ilgili bi konuda fikir danışmak istiyorum.

Benim bi ablam var. Kendisi nişanlı. Geçenlerde benim ailem ablamin nişanlısı ve eşim bi ortamdaydik. Eşim iş seyahati için şehir dışına çıkacak. o tarihlere yakın bi tarihte de ailem ablamin nisanlisinin babannesini ziyarete gideceklermis ki ben bunu o gün öğrendim. Babanne bize bayagi uzak bi şehirde ve dört gün kadar orda kalacaklarmis.

Babam seni de götürüyum isten izin al da dedi. Ben de alamam baba dedim. Haftasonuyla birleştiririz diye ısrar etti. eşim de benden için yalnız başına gitmesini istemiyorum dedi. Bizimkiler bozulup yalnız degil ki bizle gidecek dediler. Eşim de yalnız derken bensiz gitmesin zaten gelebilecek olsa benim gideceğim yere gelir dedi. Ben de zaten haftasonları eşim eve gelecek ki ben zaten sizinle oraya gelmek istemiyorum diye belirttim en son. Babam bize kızdı farkındayim. En cok da eşimin tavrına. Su an kardeşlerim bana tavırlilar babamla da konuşmadim olaydan sonra.

Şimdi kim haklı kim haksız arkadaşlar. Esimle tartıştım eve geldigimizde cok sinirliydim. Benim adima konuştuğu ve beni zor durumda bırakıp ailemi yok saydığı için ama babamin beni ısrarla oraya davet etmesi ne kadar doğru herkesin içinde.

EDIT: arkadaslar az önce babamı aradım. Gayet sıcak konuştu. Hatta eşimi sordu nasıl diye. Eşimin babası rahatsizdi. Onun telefon numarasini istedi aramak için. Vee bu haftasonu için başka bir yere davet etti. Ben de esimin de burda olduğunu ona soracagimi işimiz olmazsa eğer gelebileceğimizi söyledim. Gider miyiz bilmem ama babam açısından sorun yok gibi algiladim. Yoksa yeni bi teklifle gelmezdi herhalde değil mi? Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Baban eğer ablanın nişanlısı varken söylediyse hata etmiş.Tek olsanız,ne işim var bilmemkimin babaannesinde diyebilirdin.Ama eşinin kurduğu cümle kırıcı olmuş.Orada da baban alınmakta haklı.Keşke eşin karışmadan sen halletseydin.

Babanızın ısrar etmemesi gerekiyordu. Kardeşlerinizin tavır alması da enteresan. Sorumlu olduğunuz bir eşinizin olduğunu hatırlatmanız gerekiyor bence ailenize.

Siz zaten gidemeyeceginizi soylemissiniz. bende eşim izin gunlerini beraber gecirebilecegimiz şekilde kullanmasini isterim ama ailenizin yaninda kendi yollamiyomus tavrina girmesi hoş değil.

Tavirin sebebi eşimin benim adıma konuşması. Yani yalnız göndermem dedi yani babama göre gorusmemize engel koydu babami hice saydi. Yada ben mi uyduruyorum bunları bilmiyorum ama benim neyim oluyor ki gidip enistemin babannesinin evinde kaliyim buna anlam veremedim. enistemin ailesiyle o kadar sıkı fiki samimiler ne güzel iyi anlassinlar ama yapılan çifte standarta da canım sıkılıyor.

eşiniz siz konuşabiliyorken atlayıp ''bensiz gidemez' dememeliydi.
üstüne ''gelse benımle gelir sizinle değil''diye daha da batırmamalıydı.

sonuçta siz uslubuyla babanıza durumu kırmadan anlatabılırdınız. ama esınızın tavrı yanlıs olmus.
babamın kızmasına kalmaz esıme ben kızardım.

Son düzenleme:
bencede babanız haksız
hep beraber gıdılırse guzel olur dıye dusunmustur ama senın evın, kararların,duzenın ayrı
hıc esınle arayı bozma sonucta aılende esınle huzursuz olmanı ıstemezler bence
aılenınde gonlunu alırsın olur bıter

Arkadaslar merhaba. Size ailem ve eşimle ilgili bi konuda fikir danışmak istiyorum.

Benim bi ablam var. Kendisi nişanlı. Geçenlerde benim ailem ablamin nişanlısı ve eşim bi ortamdaydik. Eşim iş seyahati için şehir dışına çıkacak. o tarihlere yakın bi tarihte de ailem ablamin nisanlisinin babannesini ziyarete gideceklermis ki ben bunu o gün öğrendim. Babanne bize bayagi uzak bi şehirde ve dört gün kadar orda kalacaklarmis.

Babam seni de götürüyum isten izin al da dedi. Ben de alamam baba dedim. Haftasonuyla birleştiririz diye ısrar etti. eşim de benden için yalnız başına gitmesini istemiyorum dedi. Bizimkiler bozulup yalnız degil ki bizle gidecek dediler. Eşim de yalnız derken bensiz gitmesin zaten gelebilecek olsa benim gideceğim yere gelir dedi. Ben de zaten haftasonları eşim eve gelecek ki ben zaten sizinle oraya gelmek istemiyorum diye belirttim en son. Babam bize kızdı farkındayim. En cok da eşimin tavrına. Su an kardeşlerim bana tavırlilar babamla da konuşmadim olaydan sonra.

Şimdi kim haklı kim haksız arkadaşlar. Esimle tartıştım eve geldigimizde cok sinirliydim. Benim adima konuştuğu ve beni zor durumda bırakıp ailemi yok saydığı için ama babamin beni ısrarla oraya davet etmesi ne kadar doğru herkesin içinde.

Eşiniz haksız babanız sizi davet etmiş gidip gitmemek size kalmış,eşinizin söylemiş olduğu sözü doğru bulmuyorum,sonuçta siz oraya gidecekseniz de ailenizle gideceksiniz yabancı biriyle gitmeyeceksiniz.

Bir yönden eşiniz haksız. Ne demek yalnız gitmesini istemiyorum. Bir anne babaya söylenecek söz olmamasını da geçtim sizin böyle bir şeye karşı çıkmanız gerekir bence.
Babanız da ısrar ettiği için haksız. Gereksiz bir ısrar olmuş ama sizin orada onlarla birlikte mutlu olacağınızı düşünmüştür muhtemelen.
Siz de hatalısınız. Gitmek istemiyorsanız "baba izin alamam bu aralar. İşler çok yoğun" falan gibi bir şeyler söyleyerek kesin olarak gidemeyeceğinizi belirtebilirdiniz. O zaman ne eşinize laf düşerdi ne de babanız ısrar ederdi.

yanlız basına gitmesini istemiyorum demesi olmamıs neticede aileniz ne demek yanlız biz neyiz derdim bende..onun yerine sana bırakırdı sende yok ben gelmiycem haftasonu gelicek zaten burda kalmak istiyorum derdin en azından sen ve baban arasında gecerdi olay..

Baban eğer ablanın nişanlısı varken söylediyse hata etmiş.Tek olsanız,ne işim var bilmemkimin babaannesinde diyebilirdin.Ama eşinin kurduğu cümle kırıcı olmuş.Orada da baban alınmakta haklı.Keşke eşin karışmadan sen halletseydin.
Aynen öyle o kadar iyi ozetlemissin ki. Ablamin nisanlisi da olduğu için bahane üretip gitmemek istediğimi anlatmaya çalışırken babam çok israr edince esim dahil oldu konuya. Bana soran bile yok diye çok bozulmuş ve gitmemden korkmus öyle söyledi ama çok yersiz oldu. Babam çok kırıldı ben çok sinirlendim. Ama ne yapılır da düzeltilir bilmiyorum.

Tavirin sebebi eşimin benim adıma konuşması. Yani yalnız göndermem dedi yani babama göre gorusmemize engel koydu babami hice saydi. Yada ben mi uyduruyorum bunları bilmiyorum ama benim neyim oluyor ki gidip enistemin babannesinin evinde kaliyim buna anlam veremedim. enistemin ailesiyle o kadar sıkı fiki samimiler ne güzel iyi anlassinlar ama yapılan çifte standarta da canım sıkılıyor.
bunu siz de düşünebiliyorsunuz işte eşiniz de sizin reddecegınzı biliyor o zaman neden babana karsı ''gidemez'' deme gereği duyuyor.

babanız birlik istemiş olabilir benım babam da benı turlu yerlere götürmek ister ama babanız gelemediğiniz için değil eşininizin gereksiz tavrı için kırılmıs olmalı. ve bence babanız kırılmakta haklı.

Siz hariç herkes sizin adınıza konuşmuş resmen.

Eşinizin cümlesi benim bakış açıma göre çok yanlış. Onsuz ailenizle bile bir yere gidemeyecek misiniz yani? Babanız bu konuda kızmakta haklı. Kızıyla bir yere gitmek için baba olarak eşinden izin mi alacak yani?

Babanız da ısrarında haksız. Çok yakın akraba falan olsa tamam ama o da değil. Keşke ısrarcı olmasaymış.

Eşinizin karışmamasını yeğlerdim. Evde bile olsa ailenizle bir yere gitmeye bence karışmaya hakkı yok. Evde yalnız kalmanız daha mı iyi sanki.

Babanız bu kadar ısrar etmemeliydi ama eşinizde yanliz gitmesin derken, ailenizi hiçe saymiş gibi oluyor. Olan size olmuş arada kalmışsınız. Eşiniz müdahil olmasaymış , siz zaten izin alamam dediğiniz için, konu öyle kapanabilirdi ama eşiniz müdahil olunca olaylar farklı gelişmiş.

eşin sen konuşabiliyorken atlayıp ''bensiz gidemez' dememeliydi.
üstüne ''gelse benımle gelir sizinle değil''diye daha da batırmamalıydı.

sonuçta siz uslubuyla babanıza durumu kırmadan anlatabılırdınız. ama esınızın tavrı yanlıs olmus.
babamın kızmasına kalmaz esıme ben kızardım.
Ben kiizdim zaten cok kızdım hatta. Tartıştık hak verdi bana ozur diledi ama olan oldu. Nasıl düzelecek bilmiyorum. Hic yere arada kalan ben oldum.

X