kim neyi almalı??

elmasshn

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
21
13
18
32
kızlar yeni evlenecek çiftlerde hangi taraf hangi eşyaları almalı ? herkesten kendi adetlerine göre yorumlar bekliyorum:)

Yatak odasi kiz tarafina aittir bizde. Yatak odasi esyalari, mutfak ivir zivirlari da kiza aittir. Geri kalan mobilya, beyaz esya erkek tarafina aittir.
Erkek kardesim evlenicek iki ay sonra, onlar da degisik yapti. Mobilyalarin hepsini erkek tarafi, beyaz esyalarin hepsini kiz tarafi aldi.
Duruma gore degisiyor bu isler.

erkek arkadaşımın (inşallah müstakbel kocam olacak yakın zamanda ) ailesi beyaz eşyalar kız tarafına ait demiş de bizim de öyle bir adetimiz yok nasıl olacak diye bi araştırma yapmak isitiyorum. biz de sadece yatak odasını ve mutfak ıvız zıvırı kız tarafına ait. ama üstteki entrydeki gibi bi değişiklik mantıklı :) yazdım aklımın bir köşesine :KK58:

erkek arkadaşımın (inşallah müstakbel kocam olacak yakın zamanda ) ailesi beyaz eşyalar kız tarafına ait demiş de bizim de öyle bir adetimiz yok nasıl olacak diye bi araştırma yapmak isitiyorum. biz de sadece yatak odasını ve mutfak ıvız zıvırı kız tarafına ait. ama üstteki entrydeki gibi bi değişiklik mantıklı :) yazdım aklımın bir köşesine :KK58:

merhaba canım bizdeki olanda şöyle camasır,bulasık makinası,küçük ev aletleri,yatak odası,halı perde kızın.diğer her şey erkek tarafına aittir.
biz de henüz nişanlı değiliz ama annelerimiz falan biliyo tanıstık. beyaz esyamızı aldık bz camasır ve bulasık mak aldım onlar buzdolabı fırın ocak. taksit azalsın diye şimdiden taksitine basladık seneye nişan-düğün nasipse :KK55::KK55:

merhaba canım bizdeki olanda şöyle camasır,bulasık makinası,küçük ev aletleri,yatak odası,halı perde kızın.diğer her şey erkek tarafına aittir.
biz de henüz nişanlı değiliz ama annelerimiz falan biliyo tanıstık. beyaz esyamızı aldık bz camasır ve bulasık mak aldım onlar buzdolabı fırın ocak. taksit azalsın diye şimdiden taksitine basladık seneye nişan-düğün nasipse :KK55::KK55:
bizim de seneye olacak inşallah nişan-düğün. allah mutlu mesut etsin şimdiden. ben de beyaz eşyaaları değil de mutfak araç gereçlerini almaya başladım beyaz eşyaları diğer eşyalarla birlikte alırız diye düşünüyorum.

Bizde adet genel olarak yatak odası mutfak eşyaları elektrikliler yatak odası eşyaları kız tarafına aittir beyaz eşyadan durumlar müsaitse 1 tane bulaşık makinesi ya da fırın alınır. Erkek tarafına beyaz eşyalar mobilyalar aittir. Perdeler ve halılar aileler arasında bölüştürülür. Kına kıza düğün erkeğe aittir. Tabisi bizim gibi aileler değil de kendiniz yapacaksanız kendi kendinize ortaklaşa alırsınız en temizi böyle :cool::KK53:

Back
X