Kim sırf gezme olsun diye markete bakkala gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Hatırlayanlar vardır eşim A101 de çalışıyor pandemiden sebep mart nisan gibi buna benzer konu açmıştım.

Maalesef ki insanlar kul hakkı yemeye bayılıyor. Ya hu kardeşim zaten haftanın 7 günü açık olan marketlere vs, sokağa çıkma yasağı olduğu günler neden gidilir? Bu yerlerde çalışanların ve ya diğer hizmet verilen sektörlerde çalışanların bir can-ı, ailesi sevdikleri yok mu?

Neden sırf gezmek olsun kısıtlamada aman cekirdegim cipsim kekim eksik kalmasın diye markete gidilir? Ve ya cola gazoz almak için? Noldu kardeşim yemeden ölür müsün he ölür müsün? Sen ölmezsin ama benim eşim ve diğer çalışan insanlar ÖLECEK, biz aileleri çocukları ölecek haberin var mı?! Bu satırları sırf zevkine hava alayım diye markete bakkala gidenler okusun GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN.

Kapıları açın diye kırmak ne ya biri bana bunu anlatsın. (Konu siyasete varmasın çünkü ben zaten sorumluların yeteri kadar kulaklarını çınlatıyorum)

Yani neyden rahatsizsiniz tam anlamadim, haftasonu marketlerin acik olmasindan mi yoksa haftasonu bile markete gidiliyor diye mi?
Esinizin hastalanma ihtimali haftasonu da hafta ici de ayni. Keza biz sağlıkçılar da ayni sekilde. sonucta virusun yayilma durumu değişmiyor.

Ama su konuda iciniz rahat olsun kurallara uyunca bulaş ihtimali oyle yüksek degil. Çoğu kisiye misafirlikten birlikte yenilen yemeklerden bulaşıyor.

Valla benim de eşim dün akşam eve 8de gelince market alışverişini yapamadık bu sabah gittik. Büyük migros var mahallemizde. Bütün istanbul oradaydı sanki. İnanamadım.
Ama sorun gidende değil açık bırakanda. Yapacak bir şey yok. Benim iş yerim de açık bugün cayır cayır çalışılıyor ben gebe olduğum için gitmiyorum.

Yani neyden rahatsizsiniz tam anlamadim, haftasonu marketlerin acik olmasindan mi yoksa haftasonu bile markete gidiliyor diye mi?
Esinizin hastalanma ihtimali haftasonu da hafta ici de ayni. Keza biz sağlıkçılar da ayni sekilde. sonucta virusun yayilma durumu değişmiyor.

Ama su konuda iciniz rahat olsun kurallara uyunca bulaş ihtimali oyle yüksek degil. Çoğu kisiye misafirlikten birlikte yenilen yemeklerden bulaşıyor.
Rahatsızım neden çünkü gelenlerin yarısı esimi azarlıyor sebep kural 5 6 kişi alınıyor insan okan anlıyor ama insan olmayan anlamıyor. Siz rahat olabilirsiniz ama biz hiç rahat değiliz. Zaten ihtiyacı olana laf eden yok ihtiyacı olmayana laf var. Gitmesin kimse bir yere biz gidiyor muyuz? laf olsun diye

Millet markete diye ortalıkta fink atıyor valla haklisiniz.

Alış-veriş ihtiyacı olan tabi ki gidecek ama ihtiyacı olmadığı halde market bahanesinin arkasına sığınıp dolaşanlara kızıyorum.

Insanlar bilinçlenmedikçe yasaklar onları bir noktaya kadar durdurabilir.
Allah ıslah etsin.

Son düzenleme:
Ben de normalde öğle yemegimi bile evden getiren biriyim ama şu dönemde dışarıdan yemek söylemeye özen gösteriyorum. Çünkü lokantalar zaten batti, kepenk kapattı. Bari 'bir umut belki paket servisle de idare ederiz' diyen esnafa katkı olsun diye. İnşallah 'ulan zikkimlar, bu pandemide de yemeyin' falan demiyordur getiren kurye 🙄🙄
Ama yine de benim düşüncem bu devirde a101 gibi ,migros gibi köklü firmalar yerine mahalle bakkallarıni, manavlari falan tercih etmek.. ve (seni kötü etkilemeyecekse) normalde yaptığından biraz daha fazla sipariş vermek. Bizim mahallede bakkal var, hiç bir şey olmasa sigaralarıni her gün oradan alır annemler, karantina haftaları alışverişleri ben yapıyorum. Elimde poşetlerle sebzeleri manavdan, peyniri-salcayi peynirciden,eti tavuğu mahalle kasabindan alıyorum. Eskiden bir süpermarketten her şeyi alır çıkardım...

Siz açmıyorlar diye kapıyı mı kırıyorsunuz? tedarik etseniz yani biliyorsunuzdur kendinizi.
Sanırım sinirle kendinizi tam olarak ifade edemediniz. Tabiki de ne kapıyı kırıyorum ne de hizmet sektöründe çalışan herhangi bir insana saygısızca davranıyorum. Bu zamanda en çok sağlıkçılar ve onlar yoruluyor maalesef

Rahatsızım neden çünkü gelenlerin yarısı esimi azarlıyor sebep kural 5 6 kişi alınıyor insan okan anlıyor ama insan olmayan anlamıyor. Siz rahat olabilirsiniz ama biz hiç rahat değiliz. Zaten ihtiyacı olana laf eden yok ihtiyacı olmayana laf var. Gitmesin kimse bir yere biz gidiyor muyuz? laf olsun diye
Niye bu kadar kizginsiniz anlayamadim, siz hasta olup öleceğiz dediniz ben de iciniz rahat etsin kurallara tam olarak uyulursa risk oldukca düşük dedim.
Gercekten yanlış anlamayin ama esinize davranislarini kinadiginiz insanlar gibi davranıyorsunuz suan.

Haftasonu marketler kapalı olacak dediklerinde bu seferde cuma günü yığılma olmuştu geçen karantinalarda🤔 Yani öyle eşiniz için daha riskli olmaz mı🤷‍♀️
Biz çıkmıyoruz, ekmeğimize kadar herşeyi cumadan halletmiş oluyoruz ama mecburi ihtiyaçlar için çıkanların olması çok normal bence..
Tepkinizi (ya da ifade şeklenizi) biraz abartılı buldum..

Ay ben gitmedigimden bilmiyorum demekki, gercekten gezmeye dolasmaya cikiyor millet :KK57:
ben bugun bi kac sey almak icin gittim, teyzenin biri bildigin gezmeye gelmisti her urunu elleyip elleyip bakiyordu sadece, kizdim teyze herseyi elliyosun alacagin neyse sadece ona dokun diye, yani hadi 1 2 seyi bakip biraksa merak etmistir yada fiyati fazla gelmistir diyecegim ama bir reyondaki urunlerin yarisini bakip bakip birakti resmen gezmeye gelmis ve her şeyi elliyor normal zamanda tamam istersen tum marketi kucakla geri birak ama hastalik var suan

Niye bu kadar kizginsiniz anlayamadim, siz hasta olup öleceğiz dediniz ben de iciniz rahat etsin kurallara tam olarak uyulursa risk oldukca düşük dedim.
Gercekten yanlış anlamayin ama esinize davranislarini kinadiginiz insanlar gibi davranıyorsunuz suan.
Size sert yazdiysam kusura bakmayın, elbette tedbir alıyor eşim ve diğer çalışanlar ama bu gerçekten %100 ihtimali ortadan kaldırmıyordur öyle değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X