Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Esimin çalıştığı market perşembeden yığılma oluyor risk var zaten her daim. Yani insanlar bunu haftada bir yapsa olmuyor mu kendimden örnek vereyim haftalık yapıyorum alışverişi sabah gidiyorum ki sakin oluyor ortalik hizlica yapiyorum alisveris esim markette calistigi halde yani elimin altinda olsada hersey kendim halledip daha aldirmiyorum esime zaten diyorum ki ihtiyaci olana laf etmiyorum ama gezmek icin gelen niye geliyor ihtiyacı olan alıp çıkıyormuş zaten. OyalanmadanHaftasonu marketler kapalı olacak dediklerinde bu seferde cuma günü yığılma olmuştu geçen karantinalardaYani öyle eşiniz için daha riskli olmaz mı
Biz çıkmıyoruz, ekmeğimize kadar herşeyi cumadan halletmiş oluyoruz ama mecburi ihtiyaçlar için çıkanların olması çok normal bence..
Tepkinizi (ya da ifade şeklenizi) biraz abartılı buldum..
Kaldirmaz tabi. Bunca saglik calisani covid olmazdi keske %100 olsaydi.. ama sağlık calisanlarinin cook viruse her gun maruz kaldigini da unutmayin, esiniz cok saha şanslı o açıdan.Size sert yazdiysam kusura bakmayın, elbette tedbir alıyor eşim ve diğer çalışanlar ama bu gerçekten %100 ihtimali ortadan kaldırmıyordur öyle değil mi?
Kapı cam kırılmış eşime sordum neden diye saat 5.30 oldu kapıyı kapattık geldi sigara alacakmış satis yok dedim diyor kapiyi zorlamis ac diye esim de bulasmak istememis o da gitmis zaten bahanesi de karantinadan yeni çıkmış da o saatte gelmis kimse vermiyormus sigara. Polisi aramamis ama bolge sorumlusunu aramis o da yaptiririz demisBence sizin eşiniz çalıştığı yerde sıkıntı var ve müşterilerde bıraksın eşiniz müşteri kapıyı kırsın çağırır bir polis tutulur tutanak sonra 101 avukatları adama açar davayı uğraşır durur kapıyı kıranlar.
Cevap icin sagolun size de Allah sabir versin güç kuvvet versin her gün vitaminli şeyler tüketiyoruz ama ekstra d vit için başvuracağımKaldirmaz tabi. Bunca saglik calisani covid olmazdi keske %100 olsaydi.. ama sağlık calisanlarinin cook viruse her gun maruz kaldigini da unutmayin, esiniz cok saha şanslı o açıdan.
Maskeyi 2 kat taksin, siperlik veya gözlük taksin, een en onemlisi asla ellerini yuzune gozune ağzına götürmesin. Bir de bağışıklık gercekten cok onemli. Esiniz ve x arkadasi diyelim ikisi de 200 tane virüsü soludu, esiniz covid olmazken arkadaşı olabilir bu da savunma hücrelerine bagli. Belli miktarda virüsü (ne virusu olduğu bile önemsiz) vücudumuz hic kana hücrelere geçmeden bertaraf edebilir. Yani beslenme vs mutlaka cok dikkat edin ailecek. D vit eksikliği icin aile hekimi ile görüşebilirsiniz, kış aylari malum.
Ben sağlıkçı değilim. Kendimce vardığımda kanı aynı şekilde. Ev oturmaları toplantılar beraber yeme çay muhabbetinden bulaşıyor. Maske hijyen kuralına uyanlar markete gidip.gelmekle bişey olmuyor sanki. Olan illaki vardır tabi.Yani neyden rahatsizsiniz tam anlamadim, haftasonu marketlerin acik olmasindan mi yoksa haftasonu bile markete gidiliyor diye mi?
Esinizin hastalanma ihtimali haftasonu da hafta ici de ayni. Keza biz sağlıkçılar da ayni sekilde. sonucta virusun yayilma durumu değişmiyor.
Ama su konuda iciniz rahat olsun kurallara uyunca bulaş ihtimali oyle yüksek degil. Çoğu kisiye misafirlikten birlikte yenilen yemeklerden bulaşıyor.
BendeBazen benim de canım kola, cips vs çekiyor hiç dolaşmadan en yakınımdaki markete gidip geliyorum. Bu kadar kızmanıza anlam veremedim![]()
Iste polisi arayip şikayetçi olmayinca yarin da baska a101 bim şok un kapisi kırılacak, hatta arsızlığı artırıp çalışanlarin üzerine yürüyecek belki zarar verecek o AYI. keske arasaydi polisi, bu ayılar yemin ediyorum ülkenin sırtında kambur yük ya.Kapı cam kırılmış eşime sordum neden diye saat 5.30 oldu kapıyı kapattık geldi sigara alacakmış satis yok dedim diyor kapiyi zorlamis ac diye esim de bulasmak istememis o da gitmis zaten bahanesi de karantinadan yeni çıkmış da o saatte gelmis kimse vermiyormus sigara. Polisi aramamis ama bolge sorumlusunu aramis o da yaptiririz demis
Eğer markete ve çalışanlara zarar verirse 101 avukatları sülük gibi yapışır merak etmeyin. Size müjdem olsun 101 hes kodu sorgulama cihazları gelecek markete girerken hes koduna bakılacak .Kapı cam kırılmış eşime sordum neden diye saat 5.30 oldu kapıyı kapattık geldi sigara alacakmış satis yok dedim diyor kapiyi zorlamis ac diye esim de bulasmak istememis o da gitmis zaten bahanesi de karantinadan yeni çıkmış da o saatte gelmis kimse vermiyormus sigara. Polisi aramamis ama bolge sorumlusunu aramis o da yaptiririz demis
MaalesefIste polisi arayip şikayetçi olmayinca yarin da baska a101 bim şok un kapisi kırılacak, hatta arsızlığı artırıp çalışanlarin üzerine yürüyecek belki zarar verecek o AYI. keske arasaydi polisi, bu ayılar yemin ediyorum ülkenin sırtında kambur yük ya.
Ben de bir markette çalışıyordum. Büyük bir market . Işten memnun olsam da sırf insanların şu pandemideki acgozlulugunden ötürü sinir sistemim bozuldu ve işten çıktım. Tabi ek sebepler de vardı ama insanlara savaş de, felaket de, pandemi de hayatta kalma içgüdüsü ile komple markete hücum ediyolar ve bu yıpranmayı o sektörde olmayan da anlamıyor malesef . Şimdi ayıplayan olacak sizi bu yüzden işin iç yüzünü görmedikleri sadece müşteri olarak gittikleri için . Gece eve kendimi nasıl attigimi benden başkası bilemez o dönem.. pandemiden korktugumuza her boğaz ağrısnda acaba hasta miyiz panigine mı yanalım, insanların o vahşi yüzüne mı? Virüs olduğunu bile bile ust üste alışveriş yapmalarına mı? Kolonya için savasmalarina mı? Kasa kuyruğu için küfür günah hakaretlere mi?Hatırlayanlar vardır eşim A101 de çalışıyor pandemiden sebep mart nisan gibi buna benzer konu açmıştım.
Maalesef ki insanlar kul hakkı yemeye bayılıyor. Ya hu kardeşim zaten haftanın 7 günü açık olan marketlere vs, sokağa çıkma yasağı olduğu günler neden gidilir? Bu yerlerde çalışanların ve ya diğer hizmet verilen sektörlerde çalışanların bir can-ı, ailesi sevdikleri yok mu?
Neden sırf gezmek olsun kısıtlamada aman cekirdegim cipsim kekim eksik kalmasın diye markete gidilir? Ve ya cola gazoz almak için? Noldu kardeşim yemeden ölür müsün he ölür müsün? Sen ölmezsin ama benim eşim ve diğer çalışan insanlar ÖLECEK, biz aileleri çocukları ölecek haberin var mı?! Bu satırları sırf zevkine hava alayım diye markete bakkala gidenler okusun GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN.
Kapıları açın diye kırmak ne ya biri bana bunu anlatsın. (Konu siyasete varmasın çünkü ben zaten sorumluların yeteri kadar kulaklarını çınlatıyorum)
Eşim de azarlamiyor zaten merak etmeyin ben burada kızıyorumİnsanlar hafta ici calisiyor, o yuzden genelde haftasonu market alisverisi yapiliyor. Ustelik birileri gitmese bile marketler acik; cunku ihtiyac var. Kapali olunca hafta ici asiri yigilma oldugundan daha fazla risk var. Ustelik esinizin hasta olmasi insanlarin ne aldigina bagli degil farkindaysaniz. İsteyen ekmek su gibi temel ihtiyac alir, isteyen cekirdek cips kola. Ne yani cips alandan korona bulassa birilerine temel ihtiyacini almiyor diye kizacak miyiz? Mesela benim evinde bulasik deterjani bitmisti bugun aldik, hicbir market personeli de azarlamadi bizi![]()