Kekler - Pastalar Kim yese fenomen olan ıslak kek tarifim

mimilicious

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
551
6
118
İstanbul
4 YUMURTAYI 2 BARDAK ŞEKERLE ÇIRP,YOĞURT KIVAMINDA. 1 SU BARDAĞI SICAK SÜT,YARIM SU
BARDAĞI SIVI,YARIM SU BARDAĞI ERİMİŞ KATI YAĞ,1 PAKET KAKAO 1 VANİLYA KARIŞTIR. BU
KARIŞIMDAN 1 SU BARDAĞI AYIR. DOLABA KOY. KALANA 1 PAKET PİRİNÇ UNU,1 AVUÇ UN. 1
PAKET KABARTMA TOZU KOY ÇIRP.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖK. 170 DERECE. 25 DK PİŞİR.PİŞİNCE
DLİMLERE AYIR. KAŞIKLA DOLAPTAN SOĞUK KARIŞIMI ÜZERİNE DÖK
Not: Tarife başlamadan katı yağı eritip sütü ısıtırsanız sizin için kolaylık olmuş olur. Un miktarını da
kafanızda ayarlayın çok cıvık olmasın ama katı bir hamur hiç olmasın kapkatı olur karışmam. Rahat
rahat çırpılcak bir kıvamda olsun.

hani tarifin nerde göremedim....ne zaman yapsam emeklerim boşa gitti dediğim bi kek türü hiç beceremiyorum :50:

Aaa evet ben de göremiyorum niye böyle olduki. Ben de ne zaman yapsam herkes tekrar yapacağım günü soruyor. Tekrar mı yazsamki? of yaa

4 YUMURTAYI 2 BARDAK ŞEKERLE ÇIRP,YOĞURT KIVAMINDA. 1 SU BARDAĞI SICAK SÜT,YARIM SU
BARDAĞI SIVI,YARIM SU BARDAĞI ERİMİŞ KATI YAĞ,1 PAKET KAKAO 1 VANİLYA KARIŞTIR. BU
KARIŞIMDAN 1 SU BARDAĞI AYIR. DOLABA KOY. KALANA 1 PAKET PİRİNÇ UNU,1 AVUÇ UN. 1
PAKET KABARTMA TOZU KOY ÇIRP.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖK. 170 DERECE. 25 DK PİŞİR.PİŞİNCE
DLİMLERE AYIR. KAŞIKLA DOLAPTAN SOĞUK KARIŞIMI ÜZERİNE DÖK
Not: Tarife başlamadan katı yağı eritip sütü ısıtırsanız sizin için kolaylık olmuş olur. Un miktarını da
kafanızda ayarlayın çok cıvık olmasın ama katı bir hamur hiç olmasın kapkatı olur karışmam. Rahat
rahat çırpılcak bir kıvamda olsun.

ahanda buraya kaçmış tarifin cnm:1: teşekkürler bir de senn tarifini deneyeyim

ahanda buraya kaçmış tarifin cnm:1: teşekkürler bir de senn tarifini deneyeyim

haha ay çok sağol canım. Eminim beğencek herkes ya cidde ne zman yapsam bıkıyorum artık herkes istiyor :51: yalnız 1 bardak ayırcaksınız ya o büyükçe bir bardak olsun yoksa kek kuru olur. önemli olan kekin sert olmaması ve iyi ıslanmış olması :54:

ne zamandır yapmak istiyordum :) eve gider gitmez deneyeceğim tarifinize... teşekkürler...

ne zamandır yapmak istiyordum :) eve gider gitmez deneyeceğim tarifinize... teşekkürler...

Önemli değil canım bu arada ordaki bir paket pirinç unu 500 gr olan bir paket değil. Bu teyzemin tarifiydi baya eski o zaman paketler nasılsa:52: neyse işte pirinç unu 1 avuçtan biraz fazlamı desem ne desem bilmiyorum dediğim gibi hamur ne cıpcıvık ne katı olacak benden şimdilik bu kadar :1:

Bende sürekli yaparım çok ta beğenilir eminim sizinki de öyledir ama ayırdığınız karışıma ben yumurta koymuyorum,çünkü istediği kadar çırpılsın yumurta çiğ,şu an hamile de olduğum için çiğ şeyler yasak,yumurta hariç ayırıyorum ve o da süper lezzetli oluyor..:34:

Bende sürekli yaparım çok ta beğenilir eminim sizinki de öyledir ama ayırdığınız karışıma ben yumurta koymuyorum,çünkü istediği kadar çırpılsın yumurta çiğ,şu an hamile de olduğum için çiğ şeyler yasak,yumurta hariç ayırıyorum ve o da süper lezzetli oluyor..:34:

Umarım hamileliğiniz çok güzel geçer ve çocuğunuz sağlıklı ve mutlu bir bebek olur! Ben de aslında onu denemek istedim yumurtasız ama tarifi bozmaya cesaretim olmadı :1: ben biraz orda ne yazıyosa onu yapan tipimdir hiç eklemem çıkarmam falan ama yumurtasız daha sağlıklı olcağı kesin hele bir de yazın bakteri üreyebilir ama napalım çok güzel oluyooo:52:

Back
X