- 8 Haziran 2014
- 1.962
- 4.967
- 133
- Konu Sahibi Cikita Muz
-
Öncelikle bu yaşta bu kadar aklı başında kültürlü ve bilgili olduğun için seni tebrik etmek isterim. Bu forumda maalesef senin 2 katın yaşı olup senin kadar olgun ve akıllı olamayanlar var. Neyse...Ben sana direk hukuk tavsiye ederim. Tıp kadın için zor, nöbetler, devamlı çalışmak, uzun eğitim süreci...Hosteslik=garsonluk, niye hostes olmak isterler insanlar çok da anlayamam ya neyse herkesin kendi tercihi...Psikolojiyi hobi olarak da okuyabilirsin. Özetle senin yerinde olsam bu dört seçenekten tercihim "hukuk" olurdu benim...
lisede sayısal okuyordum ve tek hedefim tıp fakültesiydi benim üniversite sınavına gireceğim sene ygs lys çıktı ve herkes istedği sınava girebilir hale geldi
edebiyat öğretmenimin yaptığı baskıyla tm sınavına da girdim çünklü ygs den çok iyi dereceler yapmıştım bütün puan türlerinde ve lys de hiç umulmadık bir şekilde tıp fakültesini kıl payı kaçırdım ve tm de derece yapıp lisede hiç aklımda olmayan hukuk fakültesine girdim asla pişman olmadım iyi ki bu bölümü seçmişim dedim
Anladım ki tıp isteğim sadece toplum ve aile baskısıymış asıl istediğim değilmiş ve Allah yardımcım oldu ve ben istedğim okulu bitirdim istediğim mesleği yapabileceğim
Bu senede sınava tekrar girip psişkolji kazanmaya çalışacağım sadece okumuş olmak için kişisel bir zevk olarak
bence siz sağlıkçı bir ailede büyüdüğünüz için tıp istiyor olabilirsiniz
hukuk isteyip istemediğinizi anlamak için de adliyeye gidin duruşma izleyin
çevrenizde bu bölümleri okuyan varsa tek tek sorun dinleyin
pilotaj-uçuş konusu ise hobi olarak devam edebilirsiniz mesleğinizin yanında
Ben tıbbı secerdim sanirim, bana en cekici gelen meslek iclerinde saydiklarinin. Pilotajda olabilir aslinda :) rehber ogretmeniniz varsa okulunuzda gorusmende fayda var, ama kendini dinlemen ve ben ne olmak istiyorum? Sorusunu kendine sordugunda aldigin cevap en dogrusudur senin icin :))
Haklisin, bende senin yasindayken coktan belirlemistim ne istedigimi ingilizceydi tek hayalim, ne zaman sinava girdim ve dedim ki herkes artik ingilizce biliyor ve bu dusuncem beni fransizca gibi bir dile yoneltti, suan hic pisman degilim 2 dil biliyorum ve cok mutluyum. Acikcasi kararsizliginin gececegi donem sinav sonuclarini gordugun an bitecek, o zaman islerin gercekten ciddiye bindigini ve bir tercih yapman gerektigini fark edeceksin :) olumsuz yazilanlara hic bakma bence sen bu meslekle bir omur gecireceksin onemli olanda bu :)Rehberlikçiyle de görüşeceğim sanırım.. Tıbbı aslında hala seviyorum, ama medyadan da görüyorsunuz, kendim de ailemden dolayı biliyorum, doktorları öldürüyorlar, bazılarının hataları dahi yokken dava açanlar var, saygısız davrananlar var vs vs. Annem nöbetteyken 2 günde bir olay oluyor. Babamı tehtid etmiş birisi daha geçen gün, ihtiyacı olmayan bir ilacı inatla yazdırmaya çalışmış. Bazen diyorum ki ben canıma mı susadım, aklımı mı kaçırdım kendimi niye böyle bir ortama atayım. Sonra da diyorum ki etrafımda doktordan nefret eden kişiler çıkacağına, çalışma çevrem doktor olsun.
Ki bu ülkede hiç bir mesleğin güvenliği yok. Savcıyı da öldürdüler. Geçenlerde psikolog darp etmişler. Ama doktorlara yapılan karalama kampanyaları yüzünden çok tereddütteyim
Yorumunuz için teşekkür ederim
Psikiyatri derim.
Hem aileden sağlık sektorune yatkınlık var hem psikoloji ilginizi çekiyor.
Hukuk çok güzel ama avukat olarak kalirsaniz büyük şehirlerde avukatlik burolarinda iş sıkıntısı baş göstermeye başladı diyorlar.mantar gibi çünkü çok fazla.
Pilotaj egitimini disardan da alabiliyorsunuz diye biliyorum.
Selam...
Tıp seçip psikiyatri uzmanlığı yapabilirsin. Psikiyatri zor bölümdür kuzenimden biliyorum ama senin için çok ilgi çekici olabilir çalıştığın yere göre.
Hukuk ve psikoloji de aynı şekilde bana göre imkanları geniş bölümler. Artık birçok seçenek var öğrencilerin önünde, yurtdışı, çift anadal yan dal gibi.
Zaten sevdiğin meslekteysen illa ki başarılı olursun biraz da aklını kullanırsan. Çünkü tutku başarıya götürür kendimde de gördüm bunu biraz.
Senin yapman gereken 10 yıl sonra ne yapmak istediğin sorusuna cevap vermek değil gerçekten 10-15 yıl sonra nasıl bir yaşam tarzı içinde olmak istediğine karar vermek. Mesela yurtdışında mı yaşamak istiyorsun, evlenip çocuklarına bakmak mı yoksa kariyer peşinde koşmak mı, ya da ikisi aynı anda mı. Veya nasıl çalışma saatleri istiyorsun... Bu tür sorularla kendini yönlendir, kendini bulmaya çalış...
Herşeyin en iyisi seninle olsun. 3)
En iyisini hedefle ve çok çalış. Belirli bir puan aldıktan sonra tüm kapılar açılır sana.Yorumunuz için teşekkürler öncelikle :))
Evet ben de hayat tarzı açısından hayal ediyorum hep. Yada üniformamı giyip, yürürken falan.. Hepsindeki hayat ilgimi çekiyor ama hepsinin artısı da var eksisi de.. Sanırım tıbbın eksilerini bizzat gözlemlediğim için, biraz soğuk yaklaşıyorum buaralar. Arkadaşlarım maşallah hepsi bulmuş yönünü, hatta ne uzmanı yada ne dalda ilerleyeceklerini de bulmuşlar.. Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali sanırım, ben o yüzden tıbba tereddütlüyüm, diğer işler de tozpembe gözüküyor, içlerini bilmediğim için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?