Kimliğimi kaybettim ne yapmalıyım

GloomyLady

Bitanesinee Aşık
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
427
601
kızlar ben cumartesi günü çantamı kaybettim çantamın içinde kimliğimde var çantayı bulma ihtimalim sıfır benim gidip yeni kimlik çıkarmaktan başka yapmam gereken bir şey var mı ilerde başıma iş çıkmasın

Geçmiş olsun
Herhangi bir nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz, kimliğinizi kaybettiğiniz için oradan alacağınız bir evrakla vergi dairesine gidip ceza ödüyorsunuz. Alacağınız dekontla tekrar nüfus müdürlüğüne gidip kimliğinizi çıkartabilirsiniz.
Eğer isterseniz 17-18 TL bedelle Sabah, Hürriyet vb. gazetelere kayıp ilanı verebilirsiniz.

öncelikle gazeteye kayıp ilanı ver. 'kimliğimi kaybettim hükümsüzdür' diye.

sonrada diğer arkadaşın dediğini yap. ama ilan vermeyi ve o ilanı almayı unutma.

Geçmiş olsun
Herhangi bir nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz, kimliğinizi kaybettiğiniz için oradan alacağınız bir evrakla vergi dairesine gidip ceza ödüyorsunuz. Alacağınız dekontla tekrar nüfus müdürlüğüne gidip kimliğinizi çıkartabilirsiniz.
Eğer isterseniz 17-18 TL bedelle Sabah, Hürriyet vb. gazetelere kayıp ilanı verebilirsiniz.

sağolun teşekükrler gazatede ilan vermem ne işime yarar bulunması için mi ?

hayır bulunması için değil, sadece kimliğimi .../..../ .... tarih de kaybettim, hükümsüzdür tarzında bir ilan.
gazeteye bugün ilan verseniz yarın sarı sayfalarda yayınlanıyor
ilanı alıp saklarsanız; ileride olumsuz bi olay olduğunda şu tarihte kaybettim, şu tarihte yenisini çıkarttım diyebilmeniz için.

hayır bulunması için değil, sadece kimliğimi .../..../ .... tarih de kaybettim, hükümsüzdür tarzında bir ilan.
gazeteye bugün ilan verseniz yarın sarı sayfalarda yayınlanıyor
ilanı alıp saklarsanız; ileride olumsuz bi olay olduğunda şu tarihte kaybettim, şu tarihte yenisini çıkarttım diyebilmeniz için.
çok teşekkürler başka birşey yapmama gerek var mı

evvela gazeteye kayıp ilanı vermelisinz, bi sonuç alamazsanız nüfus müdürlüğüne müraccat etmeniz gerekli

Önce emniyete gidip kimliğinin kaybolduğuna dair bir belge al. Sonra o belgeyi vergi dairesine götr. gazete ilanı ile olur mu o iş? nüfus cüzdanının çalınmış ya da kaybedilmiş olduğuna ilişkin belgenin aslının vergi dairesine ibraz edilmesi gerekiyor. Vergi dairesi kayıp olan nüfusunun bilgisi sicil kayıtlarına alınıyor. Kaybedilen nüfus cüzdanını bulan kötü niyetli 3.kişi herhangi bir dolandırıcılık yapmak isterse sistem uyarı veriyor. Üzerine hat alıp, kredi kartı, hatta kredi bile çekebilirler. Kaç kere haberlerde bile gösterdi aman sakın ihmal etme

karakola gı
kızlar ben cumartesi günü çantamı kaybettim çantamın içinde kimliğimde var çantayı bulma ihtimalim sıfır benim gidip yeni kimlik çıkarmaktan başka yapmam gereken bir şey var mı ilerde başıma iş çıkmasın

karakola gidıp bıldırmenız lazım ve mumkunse bıraz daha beklemeden.

Önce emniyete gidip kimliğinin kaybolduğuna dair bir belge al. Sonra o belgeyi vergi dairesine götr. gazete ilanı ile olur mu o iş? nüfus cüzdanının çalınmış ya da kaybedilmiş olduğuna ilişkin belgenin aslının vergi dairesine ibraz edilmesi gerekiyor. Vergi dairesi kayıp olan nüfusunun bilgisi sicil kayıtlarına alınıyor. Kaybedilen nüfus cüzdanını bulan kötü niyetli 3.kişi herhangi bir dolandırıcılık yapmak isterse sistem uyarı veriyor. Üzerine hat alıp, kredi kartı, hatta kredi bile çekebilirler. Kaç kere haberlerde bile gösterdi aman sakın ihmal etme

karakola gı

karakola gidıp bıldırmenız lazım ve mumkunse bıraz daha beklemeden.

bn karakola gittim dun git değiştir kimliğini bişey olmaz dediler

bn karakola gittim dun git değiştir kimliğini bişey olmaz dediler

Valla canım bana karakolda belge verdiler. Haberlerde kaç kere gösterdi kimliğini kaybedenleri. birinin adına kaç tane kredi kartı çıkartılmış geçen gün gösterdiler.Bence sen bir an önce kimliğini çıkart. Amcamın adına hat çıkarmışlardı baya uğraştı o yüzden, faturaalrı ödemek zorunda kaldı, 3 yıl sonra parasını verdiler. Kimlik çıkartmaya gittiğinde sorarsın ama bana denilen buydu. Polis kendi elleri ile kağıt verdi yönlendirdi beni. Bir kere haberlerde okudum adam cezaevind eyatmış kimliğini kaybetmiş. Adına şirket kurmuşlar falan. Arkadaşım muhtarlıktan belge almış 2 foto verip istersen o belgeyi al ne olur ne olmaz.

Polis amcalar abiler hep öyle der bir şey olmaz bir şey olmaz. Uğraşmak istemezler bildiklerinden değil. Google amcaya kimliğini kaybedenlerin başına gelenleri yazıp öğren.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/13785913.asp

Bak burada ayrıntıları ile çıkmış. Bir vergi dairesine git dilekçe ver ne olur ne olmaz Allah korusun bu işler sakat.

Bunların hiçbirine gerek yok.Artık gazeteye ilan falan vermene polis doğru söyledi yan.3 ay içinde bir kere cüzdanım çalındı.Bir kerede dolmuşta düşürdüm.Muhtardan vukuatlı nufus kayıt örneği alıyorsun.Alırken muhtara sor kimlğimi kaybettim yeni çıkartmak için alıyorum doğru mu diye.Sonra Nufus müdürlüğüne gidip 80 tl civarı ceza ve 6 tl kimlik bedeli verip yeni kimlik çıkartıyorsun.Nufus müdürlüğü sistemde yeni kimlik bilgisini revize ettiğinde eski kimliğin geçersiz sayılıyor.Yeni kimlik çıkarttığın an eski kimliğin geçersiz sayılıyor. Daha sonra da Mal müdürlüğüne gidip nufus müdürlüğünden aldığın kağıdı oraya teslim ediyorsun.Bu kadar.

X