Kimlikten din sildirme meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ceycey12345

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2018
616
397
103
Arkadaşlar merhaba!
İşe girilince evraklar isteniyor malumunuz. Ben yıllar önce sürekli vize reddi almam sebebiyle kimlikten din hanemi sildirmiştim. (Işid olaylarının olduğu karışık bir dönemde) Ardından tekrardan yazdırmayı unuttum erteledim fırsat olmadı. Şimdi nüfus kayıt örneği isteniyor orada din kısmı boş duruyor. Sizce bir sorun olur mu? Çoğu kişi insanları inançlarına göre yargılıyor. Başına böyle bir şey gelmiş olan var mı? Yarın evrakları teslim edeceğim bi derde düştüm 😅

Yeni kimlikte din ibaresi yok ki.
Hemen pazartesi git basvurunu yap. Gecici kimlik kagidi veriyorlar. Onu verirsin kuruma

Arkadaslar kimlik değil nüfus kayıt örneği de istendi orada yazıyor :KK43:
şu an elimde nüfus kayıt örneği duruyor geçenlerde bir iş için edevletten indirmiştim.dinle alakalı bir ibare yok.devletten aldığım hiçbir belgede de din ibaresi görmedim.

Ben Almanyada yaşıyorum. Bizim nüfus kayıtta yazmıyor. Sorun da olmadı hic. Ama Türkiyede nasıl bilmiyorum.

Kimlikte din yazmasının sebebinin eğer kişi ölür ve hiçbir yakını yanında olmazsa kendi dininin gereklerine göre ölüm töreni yapılsın diye yazıldığını duymuştum. Gereksiz olduğunu düşünmüyorum.

Benim bildigim kadari ile taninmayan insan zaten kimsesiz mezara atiliyor. Öyle tören mören yok. Yani kisi yahudi olsa, sinagogtami tören yapiyorlar sanki? Ki milyonlarca insan orda islam yazdiriyor, ki inancsiz oldugu halde. Sirf sorun olmasin diye.

Yani din ibaresi olmasi sacmadir.

Benim bildigim kadari ile taninmayan insan zaten kimsesiz mezara atiliyor. Öyle tören mören yok. Yani kisi yahudi olsa, sinagogtami tören yapiyorlar sanki? Ki milyonlarca insan orda islam yazdiriyor, ki inancsiz oldugu halde. Sirf sorun olmasin diye.

Yani din ibaresi olmasi sacmadir.
Kişinin aykırı bir vasiyeti yoksa ailesinin isteğine göre yapılıyor cenaze işlemleri

bu formatta bir nkörnegi ilk kez görüyorum. benim kullandiklarimda da böyle bir hane olmadı hiç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X