Kimse bana acımasın :(

Üzülmeyin halıyı ocağı eve geçince çıkar alırsınız . Benim eviminde dolabı bomboştu. Bir sürü eksikle evlendim bende. ErZak alan kişide iyiliğinizi düşünmüş ne güzel. Kendinizi düşkün gibi görmeyin. Böyle böyle bir aile kurulur ilk adım böylesi desteklerle olur. Mesela bu erzak meselesi eğer ilerleyen Zaman'larda olsaydı bende tepkili olurdum ama yeni evli çifte yardım edilir ihtiyaçları giderilir. Sizinde erzak ihtiyacınız varmış bu giderilmiş o kişi tarafından. Sonraki zamanlarda içinize hala sinmezse o kişinin evine giderken güzel bir hediye alırsınız. Yaptığı iyiliği unutmadığınız manasında güzel bir jest olur. Üzülmeyin.

Düzgün bir işiniz yani düzenli bir geliriniz varsa zamanla herşeyiniz olur. Bu günler tatlı bir hatıra olarak kalır. Önemli olan eşinizle sırt sırta verip zorluklara birlikte göğüs germeniz. Allah Mutlu etsin inşallah.

İkiniz mutlu olun, , gerisi hiiiiç önemli değil , Allah mesud bahtiyar etsin inşallah .

az bi birikmislikle markete gidip alisveris yapsaniz biz esimle oyle yapmistik.evlenmeden bi iki gun once alisveris yaptik dolaba koyduk.en azindan kahvaltilik alabilirsiniz..

Merhaba arkadaşlar o kadar bunaldım kş yazıp rahatlamak ve sizlerden fikir almak istedim. Yarın düğünüm var, Allah a şükür eşimle manevi hiçbir sıkıntımız yok Allah daim etsin inşallah. Eşimin tek başına koşturması ailesinin umursamazlığı inanın son saatler ve çok bunaldım. Ev düzdük ama buzdolabı bomboş, ocak yok, evde halı yok... Yokta yok. Az önce konuşurken vir tanıdığa bahsettim ve sanırım bana erzak almış. Ben acınacak durumda değilim ki. Biliyorum o iyiliğinden yaptı ama çok ağırıma gidiyor. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Allah a sığınıyorum inşallah hayırlısı olur.
Canim oncelikli olarak hayirli olsun senin bu yasadiklarini bende yasadim dugun gunu sabaha kadar aglamistim maddi anlamda destek beklemedim ama manevi anlamda da hic gormedum kina geceme bile babamin kizmasiyla geldiler o kadar umursamazalardi ama esimden Allah bin kere razi olsun herseyi bir basina yapti sen dugununu dusun canim mutlu olmana bak evlencek insana herkes yardim eder yanlis anlama..

Benim eşimin halı mağazası varken, evlendiğimizde halımız yoktu 2 ay, siz düşünün durumu.:rolleyes:
1.5 yıl oldu hala daha çok ama çok eksiğimiz var ve bu eksik olayı hiç bitmez, sakın canınızı sıkmayın.
Ayrıca erzak olayı bazı yerlerde adetmiş, gelinle damada incelik olarak yapılırmış, ben kabul etmemiştim mesela almak isteyenlerinkini.
Maddi zorluklardan dolayı alındığını düşünmeyin, alan kişi sizi mutlu etmek istemiş.

Her şey gelip geçici, maddi şeyleri hiç düşünmeyin, siz yarınki düğüne odaklanın ve hayatınızın artık nasıl güzel bir şekil alacağının hayallerini kurun.
Şimdiden tebrik ederim, Allah ayırmasın.

Ahh Canimm inan ki bu günleri ilerde gülerek anlatacaksin...
Bize de eski günleri hatırlattın şimdi düşünüyorum da perde hali tv hiç biseyimiz yoktu eşimle ..
Her şeyi borçla almıştık ..
3 gün sonra borçla tw, bilmem ne almıştık .
Yastık bile yoktu :cry:
Allaha bin şükür şimdi görüyorum ki o kadar mutluymusuz ki mutluluktan o eksikler bize hiç batmamiş.
Yavaş yavaş aldık yavaş yavaş yaptık herşeyimizi..
Inan bana huzurun olsun gerisi hiiicccc önemli değil ..sofraya oturdugun zaman biftek pirzola olup kavga gürültü varsa bi hikmeti kalmaz. Ama mutlu huzurlu olduktan sonra bi kuru ekmek bile yeter insana ...
İnşaalla h Coookk mutlu olursun ama bunları hiç dert etme . Bugün alamazsın yarin alırsın . Önemli olan mutluluk huzur .
O insancagiz da ne guzel düşünmüş. Allah razı olsun . acımak gibi düşünme sakin . herkes geçiyor bu yollardan . ve emin ol bu yollardan geçince evlilik gün ve gün tatlaniyor.
Hakkinizda hayırlısı olsun inşaallah:KK37:

Bilmiyorum boşluğuma geldi bahsettim böyle olunca da ağırıma gitti biraz. Teşekkür ederim.
Hiçbirşey olmaz canım benim hepimiz bu süreçlerden geçtik sende madem düğünden sonra bir ara o insanı yemeği davet edersiniz. Şimdiden sana musmutlu günler dilerim

Siz ve ailenizden bahsetmemissiniz? Yarin evleniyormussunuz mutluluğunuzu yasayin suan bunlari birakin artik.zamanla hepsi olur haliymis bilmem neymis hepsi hallolur.

Merhaba arkadaşlar o kadar bunaldım kş yazıp rahatlamak ve sizlerden fikir almak istedim. Yarın düğünüm var, Allah a şükür eşimle manevi hiçbir sıkıntımız yok Allah daim etsin inşallah. Eşimin tek başına koşturması ailesinin umursamazlığı inanın son saatler ve çok bunaldım. Ev düzdük ama buzdolabı bomboş, ocak yok, evde halı yok... Yokta yok. Az önce konuşurken vir tanıdığa bahsettim ve sanırım bana erzak almış. Ben acınacak durumda değilim ki. Biliyorum o iyiliğinden yaptı ama çok ağırıma gidiyor. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Allah a sığınıyorum inşallah hayırlısı olur.
Acınalacak haliniz yok zaten. Olur o kadar eksik. Tamamlanır. Hayırlısı olsun.

Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun. O kadar iyi hissediyorum ki şu an. Sizin sayenizde yarınım en güzel günüm daha da güzel geçecek inşallah. Bazı arkadaşlar ailemi sormuş, memleketler uzak o yüzden geldikçe hallettiler. Iğnesine kadar herşeyi ailem yaptı zaten ve maddi olarak tükendiler artık. Ama olsun sizin de dediğiniz gibi bu günler tatlı bir anı olur inşallah. Allah sağlık sıhhat mutluluk huzur versin.
Bu güzel şeyleri yazarak beni nasıl mutlu ettiniz bir bilseniz... Hepinize yürekten teşekkür ederim. Şimdi uyumalıyım iyi dilekleriniz için sağolun... Hayırlı geceler.

Hiç eksiklenmeyin.. ne güzel bizi düşünen de varmış deyin.. bi komşumuzun evine icra gelmişti.. 2 de çocuğu vardı.. aldık bi şeyler sokakta kimse yokken vermek için evine gittik.. zaten utana sıkıla gittim yanlış anlıycak diye bi tersledi ki beni öyle gücüme gitti ki.. eşim hatta bırak ya kabul etmese bile insan gibi söyleyemiyo mu demişti.. sonra bi komşu bizi izliyomuş o geldi çocukların karnını doyuramıyosunuz kibir zamanı değil ayıp ettin deyince.. kusura bakma kendimi kötü hissettiğimden bi anda tepki verdim dedi ama tabi ben yıkıldım.. yine de helal i hoş olsun bi ihtiyacın olursa ses et yeter dedim..

Bazen sizde olmaz bazen onda olmaz.. ne yani birbirimize yardım etmiycek miyiz?? Herkes zaman zaman yokluktan geçer bunda üzülüp eksinlencek ne var ki?? Sınav dünyası..

Hayırlısıyla düze çıkarsınız inşallah.. Allah yardımcınız olsun...

Ne güzel hayırlısıyla sevdiğinize kavusmussunuz.. Ne mutlu size.. Rabbim mutluluğunuzu daim etsin.. Dert etmeyin.. haledilmeyecek ve bir problem değil..

Yeni mi evlendiniz? Sizin calisma imkaniniz yokmu?
Bizde esimle kendi evimize gectigimizde sadece bir koltuk vardi tabak canak felan varda ocak yok. Öyle seyler iste bir hafta icinde aldik ocagi buzdolabini camasir makinasini. Zamanla alirsiniz bütün eksiklerinizi. Bende hatirliyorum o zamanlari markete gidince bütün aldiklarini hesaplamak sakin ha 20 euro yu gecmesin diye. Allah kolaylik versin sizede

Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun. O kadar iyi hissediyorum ki şu an. Sizin sayenizde yarınım en güzel günüm daha da güzel geçecek inşallah. Bazı arkadaşlar ailemi sormuş, memleketler uzak o yüzden geldikçe hallettiler. Iğnesine kadar herşeyi ailem yaptı zaten ve maddi olarak tükendiler artık. Ama olsun sizin de dediğiniz gibi bu günler tatlı bir anı olur inşallah. Allah sağlık sıhhat mutluluk huzur versin.
Bu güzel şeyleri yazarak beni nasıl mutlu ettiniz bir bilseniz... Hepinize yürekten teşekkür ederim. Şimdi uyumalıyım iyi dilekleriniz için sağolun... Hayırlı geceler.

Hayirli olsun. Allah yuzunuzu guldursun inşallah hep.

Varlik yokluk hepimiz icin. Anlik durumlara takilmamak lazim. El ele verir çalışırsanız her sey olur. Acelesi yok yavas olsun. Kimse karisamaz sonradan, ben yaptım sayemde oldu demez ne guzel.. Durum duzelene kadar cocuk sahibi olmayi ertelerseniz guzel olur.

Evlilik tecrubesi insanin kendi yasadiklariyla oluyor ama bu benimkilerden bir oneri olsun size;

Var ya da yok, iyi ya da kotu kimseye anlatmayin evinizi. Siz dost sanirsiniz o size karsi kullanir, siz sevindi sanirsiniz o alay konusu yapar sizi. Hep gulun, hep sorun yokmus gibi olun.

evlendiğimiz zaman evde 2. el eşyalar vardı
eski bi koltuk takımı
2. el mi kaçıncı el belli olmayan bi yatak

sadece 2 tane tabak
2 tane çatal
1 tane küçük tencere

böyle 1 sene yaşadık
her geçen gün çalışıp çabalayarak...
maaşı aldığımızda borçları ödüyorduk elimizde 30 tl kalıyordu sen düşün işte artık ne yiyip içtiğimizi

evleneli 4 seneyi geçti ve sana örnek olarak şöyle diyim, şu an evdeki elektrikli süpürgeyi 2.700 tl ye aldık
yani her şey zamanla ve çalışarak oluyor dert etme sakın

Omzuma kadar bilezik dizmezseniz evlenmem. A muhitinden ev almazsaniz evlenmem. Y marka esya olmadan aslaa diyen kizlarimiz okusun bu mesaji.

Konu sahibi size de mutluluklar dilerim.. ♡

Sanirim evlenirken cogumuzun dolabi bostu. Bizde balayindan donerken kayinvalidemler alisveris yapmis getirmis erzak. Bence acindigindan degil adet oldugundan. Allah yuva kuranin rizkini veriyor takilmayim hepimiz geciyoruz boyle donemlerden

Mutluluklar bizimde birseyimiz yoktu ,sevenlerimiz yardım etti sağlık mutluluk olsun ,kendi kazancimizla hem evliliyimiz ,hem aldığımız esyalar kıymetli oldu:halay:

Konunuzu okuyunca bir seyin farkina vardim, esimle ilk evlendigimiz siralar bizim de pek maddi durumumuz yoktu ama cok cok cok mutluyduk. Her seyi kurus kurus hesaplayip defter tutmak bile cok eglenceli geliyordu o zamanlar.

Simdi evleneli nerdeyse 5 yil oldu o zamana göre 2 kat fazla gelirimiz var ama huzur yok artik. Sahi niye böyle oldu. Yanimda yatiyor tokatlayasim var adami, o derece batiyor her hareketi.

Eskilerin dedigi gibi az olsun tatli olsun gerisi hallolup gidiyor hic takmayin kafaniza.
Siz yeter ki iyi gecinin inanin para ikinci planda kaliyor.
Allah huzurunuzu daim kilsin simdiden hayirli olsun :-)

Back
X