Kimsesiz bir şekilde evlenmeye çalışmak

cimcime19

Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2018
5
3
6
30
Öncelikle merhaba, kısaca özetlersem; öksüz yetimim, evleniyorum ve ablam benimle konuşmuyor bile. Konuşmama sebebi ise evini taşırken yardım etmemiş olmam!

Ben bebekken annem ve babam bir kazada vefat etti. 1 tane ablam var sadece aileden. Benden 10 yaş büyük.
Çocukluğum ve ergenliğim sefalet içinde zorluklar içinde geçti. Kendimi ve hayatımı kurtarmak için üniversiteyi kazandım, kimseden tek kuruş almadan okulu bitirdim işe girdim.

Şuan hayatımda biri var evlenmek istiyorum dedim. Benim tarafımdan kimse destek olmadı. Kimse bir kuruş verip bir şey almadı, bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı. Eşimin tarafı her şeye para verdi bornoz takımına kadar onlar aldı.
İşin üzücü tarafı şu; zaten başımda ana baba yokken her şeyin altından tek başıma kalkmaya çalışıyorum. Zaten yeterince üzülüyorum. Birde ablam denilecek şahıs benimle konuşmuyor.
Benimle küsme sebebi ise taşınırken yardım etmemem! "Benim kardeşim yokmuş beni yalnız başıma bıraktın taşınırken" dedi halbuki ben akşam 7ye kadar ayakta afedersiniz köpek gibi çalışıyorum. Yoruluyorum. Hatta mahvoluyorum yorgunluktan. Gidebildiğim kadar bir kaç akşam yardım etmeye gittim sonra zaten gitmedim diye çok ağır laflar etti 2 aydır da küs benimle.

1 ay sonra evleniyorum. Ortada ne gelinlik var ne eşya ne ev ne başka bir şey. Hiçbir şeyim yok tek başıma yapmasına yaparım ama en çok yardıma ihtiyacım olduğu zamanda ablamın böyle yaparak beni yalnız bırakması benim içimi acıtıyor.

Bütün gün çalışıyorum, bana yardım edecek 1 allahın kulu yok herkes bir köşeye çekildi. Kahırdan mideme ağrılar giriyor, Allahım ben ne suç işledim kime ne kötülük yaptım da herkes beni yalnız bıraktı diye ağlıyorum.

Nikahtan sonra ablama yaptıkları yüzünden, beni yalnız bıraktığı için ona hakkımı helal etmeyeceğimi söylemek istiyorum. Sizce de yapayım mı?

Öyle böyle bir şekilde evleniyor insanlar. Hepsi geride kalıyor. Önemli olan evlendiğiniz kişi ile mutlu bir yuva kurmanız.

Ablanızda madem gönülsüz, yok sayın, kendiniz elinizden geldiğince yapın. İçinizde nefret, kin biriktirerek şu güzel telaşlarınıza kötü bir enerji katmayın. Modunuzu iyice dibe çekmeyin.

Elinizde olduğu kadarıyla evleneceksiniz siz de madem. Herkes dört dörtlük ev düzüp listedeki her şeye uymak zorunda değil. Kendinizi böyle yıpratmış olursunuz.

Ablanız ayıp etmiş ama kimseniz yokken de onu silmek ister misiniz böyle? Belli ileride o da hatasını anlar barışırsınız.

size şuan sarılmak istedim.. Garip şekilde insanın insana en ihtiyaç duyduğu zaman düğünler.. bir şekilde destek oluyor, en azından oluyor gibi görünüyorlar. ama benim düğünüm de garipti, mutluydum ama o burukluğu hissettim derinden..
düğünümde babam yoktu, gelmedi- gelemedi her neyse artık. sanki düğünden sonra aa kızın babası gelmemiş diye ayıpladılar gibi hissettim sürekli..

Maddi şeyler de bir şekilde halloluyor, her şeyin muazzamı olmak zorunda değil. Yeni gelin eşyası dayatması diye bir şey var, buna aldırmayın.
Biz şuan tayinci olduğumuz için kendi eşyalarımız yok, eşyalı evde kalıyoruz. para biriktirip kendi evimize ve daimi şehrimize taşınınca baştan eşya düzeceğiz, artık ülkenin durumu nasıl olur onu da bilemiyorum da.

Metanetli olun, bu sizin seçiminiz değil ve kendinizi üzmeyip güzel günlerinizi düşünerek devam edin hazırlıklarınıza

Bence kapısına gidin ve boynuna sarılın abla sana ihtiyacım var sen ablasın yarı annem yerindesin manevi olarak yardım et yeter yanımda olduğunu bilmem yeterli deyin yumuşar gibi geliyor ablanız da sanırım yalnızlıktan sevgi eksikliğinden olsa gerek size cephe almış durumda ama siz de ne kadar yorgun olursanız olun o ev taşıdıysa çok iş yapmasanız bile yanında olup işin ucundan biraz tutsanız yetermiş siz çok yoruluyorum zaten işte deyip bikaç gün gitmiş üzerinizdeki sorumluluğu atmak istemişsiniz ama ablanız da ilgi beklemiş zira onun da sizden başka kimsesi yok gidin konuşun ve barışmanız için gönlünü alın

yapma .bende evlendim gerçi yaşın kaç bilmiyorum biraz duygusal bakabilrsin ben 31 da evlendiğim için ,herşeyi ama inan herşeyi tek başıma yaptım ailem memlekette gelmelerini istemedim git gel git gel kadın zaten yaşlı kardeşler başka yerde , ben yaparım dedim ve eşimle herşeyi tek yaptık yardımını çok gördüm, ben baktım netlerde dolaştım öylemi şöylemi olur diye çok düşündüm. evi bulduk ,evimi bile kaynanamlar ve tarafı çok yakındı biz temizleriz dediler olmadı temizlemediler bi türlü ben kadın tuttum beraber 2 gun temizledik haftasonu ve oturdugum evi kapatıp taşıyıp başka eve kendim taşınıp ben döşedim işten çıkardım her aksam 2 saat evi döşedim öldüm mü ölmedim sızlanmadım işten izin bile almadım ,elektrik su doglazda bi ugrastık o. annem seni yalnız bıraktık diye dertlendi hep, ben seni istemedim dedim .kimseye muhtaç değilsin ailene bile ,elin ayağın tutuyor.millet beni parmakla gösterdi sülalede gelin evimi kendim dizdim oturdugum evi kendim topladım yorucumuydu evet öyleydi ama 2 hafta en fazla kordineli oldum .duygusallaşma .hepimizin ailesi var ama yeri geliyor hayatta tek kalıyorsun işte o sırada oflamak yok sağlıklıyım diyip çalışcaksın

Son düzenleyen: Moderatör:
benim de evlenirken hiçbirşeyim yoktu gelinliğimi kiraladım ihtiyacım olacak kadar eşyayı yatak koltuk vs taksitle aldım bi şekilde halloldu şimdi herşeyimiz var çok şükür zamanla oluyor yeter ki siz mutlu huzurlu olun

ama anladığım kadarı ile sizin canınızı sıkan bu değil ablanızın tavrı onun için de yıpratmayın kendinizi o da bu tarz bi insanmış demek ki mesafenizi koyun zamanla anlar umarım hatasını çok mutluluklar diliyorum evliliğinizde

Öncelikle gelinlik işini hallet o varsa gerisi hallolur. Ben evlendikten 2 ay sonra aldim esyalarimi her şey zamanla olur

Yani zaten çok iyi aile ilişkilerinde bile evlenince herkesin gerçek yüzünü görüyorsunuz. Siz erken görmüşsünüz hepsi bu. Hiç kendinizi üzmeyin derim umarım çok çok mutlu olursunuz:KK200:

Kafaniza takmayin desem de takacaksiniz biliyorum..ama madem -Allah rahmet eylesin bu arada- anne baba yok, abla ve diğer akrabaları da yok sayın, ha davetiyenizi gönderin isteyen gelir istemeyen gelmez siz de herkes size nasil davraniyorsa ayni sekilde davranirsiniz bosverin. Ne güzel kendi ayaklarınızın üstünde durmussyunuz okumussunuz çalışıyorsunuz..kendi ailenize düzenine bakın İnan bu hayat zaten zor ailesi olanlar icin bile, aile bile olsa bazen kişiler kendi rahatlarina, cikarlarina dokunan yere kadar yaninda oluyorlar insanin. herkeste bencillik had safhada zaten ama bazen ailede bile oluyor inanın. O sebeple bosverin önünüze bakın..

Bakın kendiniz diyorsunuz bikaç akşam gittim sonrasında da gitmedim diye ağır laflar etmiş ablanız beni yalnız bıraktın demiş sizce ablanız haklı değil mi bir de onun tarafından bakın köpekler gibi çalışıyorum demişsiniz iş dönüşü ablanıza her akşam gidebilirdiniz en azından yanında olduğunu hissettirirdiniz o yorgunken ev taşıyıp yerleştirmek kolay değil hiç yardım etmeseniz bile yerleştirerken ona bi kahve yapsanız yemek yedikten sonra masayı toplasanız yetebilirdi ama siz bikaç akşam gidip işte giitim ya bikaç akşam yeter demek için gitmişsiniz bence empati yapın ve ablanıza gidin gönlünü alın hatalıydım affet ama şuan beni yalnız bırakma deyin

Su anki sorununuz bu olmasa da söylemek istedim umarım haddimi aştığımı düşünmezsiniz:

Çok üzüldüm eminim ki hiç kolay olmadı hayatınız. Ama birçok insanın olabilecek bütün imkanlarla başaramadığını bütün imkansızlıklarla başarmışsınız.

AMA

Öksüz yetimim kimliği yerine, tek başıma hayat kurmuş güçlü bir kadınım kimliğini en önemli özellik yapın evliliğinizde. Eşiniz, eşinizin ailesi nasıl insanlardır bilmiyorum tabii ama burda o kadar fazla kendini ezdiren kadınların konusunu okuduk ki, sizin yazış stiliniz bana eyvah dedirtti. Umarım yanılıyorumdur.

Ablanızı bırakın, yaptığı onun ayıbı olmuş.

Siz kendinize ne için evlendiğinizi hatırlatın, yuva kurmak düğün yapmakla aynı şey değildir. Bunu erken yaşta bir iğrenç evlilik geçirmiş biri olarak yazıyorum size.

Güçlü olun, ama hep güçlü olun.

Size hayatınızın sunabileceği en ama en güzel imkanları, güzellikleri ve mutlulukları diliyorum.

Öncelikle merhaba, kısaca özetlersem; öksüz yetimim, evleniyorum ve ablam benimle konuşmuyor bile. Konuşmama sebebi ise evini taşırken yardım etmemiş olmam!

Ben bebekken annem ve babam bir kazada vefat etti. 1 tane ablam var sadece aileden. Benden 10 yaş büyük.
Çocukluğum ve ergenliğim sefalet içinde zorluklar içinde geçti. Kendimi ve hayatımı kurtarmak için üniversiteyi kazandım, kimseden tek kuruş almadan okulu bitirdim işe girdim.

Şuan hayatımda biri var evlenmek istiyorum dedim. Benim tarafımdan kimse destek olmadı. Kimse bir kuruş verip bir şey almadı, bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı. Eşimin tarafı her şeye para verdi bornoz takımına kadar onlar aldı.
İşin üzücü tarafı şu; zaten başımda ana baba yokken her şeyin altından tek başıma kalkmaya çalışıyorum. Zaten yeterince üzülüyorum. Birde ablam denilecek şahıs benimle konuşmuyor.
Benimle küsme sebebi ise taşınırken yardım etmemem! "Benim kardeşim yokmuş beni yalnız başıma bıraktın taşınırken" dedi halbuki ben akşam 7ye kadar ayakta afedersiniz köpek gibi çalışıyorum. Yoruluyorum. Hatta mahvoluyorum yorgunluktan. Gidebildiğim kadar bir kaç akşam yardım etmeye gittim sonra zaten gitmedim diye çok ağır laflar etti 2 aydır da küs benimle.

1 ay sonra evleniyorum. Ortada ne gelinlik var ne eşya ne ev ne başka bir şey. Hiçbir şeyim yok tek başıma yapmasına yaparım ama en çok yardıma ihtiyacım olduğu zamanda ablamın böyle yaparak beni yalnız bırakması benim içimi acıtıyor.

Bütün gün çalışıyorum, bana yardım edecek 1 allahın kulu yok herkes bir köşeye çekildi. Kahırdan mideme ağrılar giriyor, Allahım ben ne suç işledim kime ne kötülük yaptım da herkes beni yalnız bıraktı diye ağlıyorum.

Nikahtan sonra ablama yaptıkları yüzünden, beni yalnız bıraktığı için ona hakkımı helal etmeyeceğimi söylemek istiyorum. Sizce de yapayım mı?
Düğün ne zaman? hangi şehirdesiniz?

Dügün arifesinde ananem vefat etti ve benim bir iğne ceyizim yoktu aynı sekilde bende tüm herşeyimi eşimle birlikte hallettim ablam olmasına müsait olmasına ragmen kimseden yardım istemedim
Yasınız mı genc bilemiyorum ama en güzeli emin olun tek basınıza yapmanız

Baska bisey olur ılk ablan yardıma gelır. O da zorlanmış belkı tasınırken. O da sizi yanında ıstemıs.o da bundan üzülmüş bellı ki kırılmış size. Valla dugun 1 kere olur oyle yada boyle oluyo. Ama o donem yanında olmayanlar asla unutulmaz. Eger ablan gelmezse yardım etmezse o da yokmus gıbı davran. Birine muhtacmıssın gıbı hissetmemeye calıs eşin ile paylas. Evlenmek zor ama kolaylıkları da var. Bı sekılde halledılıyo ınankı. Eşinle herseyin üstesinden gelirsin. Ablanın yaptıgını sen ablana yapma. Bı sekılde yanında olur olmazsa canı sagolsun de gec. Daha cok üzme kendini bence

Danısmak istedıgın birsey varsa yardımcı olmak isterim. Maddi olamam ama manevi olarak.

Ailesi olupta 0.0000001 kuruş vermeyenler ne yapsın intaharmi edelim
Kimseniz yok evet kardeslikte inan bı yere kadar iki kere taşındım kimseden medet ummadim
benim işim sonuçta he kimseye yardıma gidermiyim gitmem asla hemde
Benim başımda oldukça yuk var zaten
Sizde başınızın çaresine bakmayı öğrenin bu sizin kaderiniz maalesef herkes anne baba olamadığı gibi anneden babadan başkada yardım eden kimse olmaz bunu kabullenin
Böyle kimsem yok diye ağlamak yerine güçlü olun
olduğu kadar yapın yeter
Düğün vs hallolur bı gelinlik bı saça bakar
İç huzurunuz ve eşinizle mutluluğunuz daim olur insallah

Back
X