kimseye bir şey anlatamamam

Eşime patlayabiliyorum bazen...bi de kardesimden bile daha cok guvendigim bi dostum var...ona anlatinca catlamaktan kurtuluyorum....:KK70:bi de iste burasi...digerleriyle hatta annemle bile sadece sıradan mevzulari konusuyorum...

Benim de çok sevdiğim bir dostum var ama ona bile anlatmam her şeyimi.
Mevlana der ki : gün gelir dostun düşman, düşmanın dost olur :KK66:

Son düzenleme:
Ohaa..hadi yaa...biz de yakalanabiliriz yani...kk gittikce daha tehlikeli olmaya basladi..:KK70:.cùnkù dert ustune dert yaziyoruz buraya:confused:

Onu yazan ben değilim.
Hatlar karıştı zaar :KK45::KK45:
Ben de şok oldum çünkü.
Dedektif gibi maşaallah kk hatunları En Büyük KKEn Büyük KK

Asla anlatmam çünkü annem ablam dahil sinirlendiklerinde bana b*k atmaya hevesli insanlar, gizli saklı kalmıyor bendede. OYüzden nişanlından baskasiyla paylasma ne yasiyorsan

senin yaşadığını sen ve eşin unutursunuz, silinir gider hafızanızdan ama senin ailen asla sana yapılanı unutmaz. her defasında ısınıp öne gelir tekrar. anlatmamak en iyisi. eşinle ilgili bir şeyi şayet aran iyiyse onun ailesinden biriyle paylaşabilirsin, tabi objektif olabilmesi şartıyla. böylece sen unutmadan onlar unutur bile sende anlatıp rahatlamış olursun. unutmasa bile ısıtıp önüne sürmez.

Dünyanın durumu böyle artık.
Siz kendi meselelerinizi anlattıkça; bununla ilgili konuşma fırsatı sunulmuş gibi davranıyor insanlar.

"O anlık bir paylaşımla derdimi söyledim ben" diye düşünüyorsunuz.
Karşı tarafta "benimle sohbet etti, bende kırıcı, yıkıcı yorum yapabilirim; bu hakkım var" diye düşünüyor.

Az insan, az eşya. Bu hayattaki kuralım. Annem, babam, kardeşlerim ve üç tane samimi arkadaşım.
1+1 bir ev ve ihtiyacım kadar eşya, bolca kitap ve eski bir radyo.
İşte bazı insanların bizi ve hayatı getirdiği durum.
Buna şükür.

Geçmişte bende çok yaşadım bu sıkıntıyı.
O an ki ruh haliyle bütün herşeyi seriyoruz çarşaf gibi , sonra aramız düzelince de laf anlat o öyle değildir sinirden oldu vs diye. Akıllandım kimseye bişey anlatmıyorum. 1 tane dostum var ona anlatırım sadece bazı şeyleri , o da bana anlatır.
Gerisi bende:KK49:

Kızlar ben çevremdeki insanlara hiçbirşey anlatamıyorum çünkü en yakın arkadaşım,hatta kız kardeşim dahil herkes başka bir gün anlattıklarımı konuşma sırasında genelleyerek bana geri döndürüyor. mesela ben nişanlımın oturduğu evle çok övünmesinden hoşlanmadığımı söylemiştim en yakın arkadaşıma, biz o konuyu nişanlımla kapattık üstünden bir sürü vakit geçti en yakın arkadaşımla aramızda geçen muhabbet sonunda alakasız yerde nişanlım için;

-görgüsüz ya o çocuk gibi herşeyle övünüyor.

(hiç alakasız yerde ve en yakın arkadaşımla nişanlım toplamda yarım saat muhabbet etmiştir şimdiye kadar, o evle övünme meselesinin de benle ilgili başka bir şeyden olduğu ortaya çıkmıştı ve anlatmıştım)

bu yüzden kimseye onunla yaşadığım şeylerden tartışmalardan ya da normal konuşmalardan bahsedemiyorum.
kızkardeşim de aynı şekilde onunla yaşadığım her sorunda hem beni hem onu suçlamak saçmasapan küsmek ne olacak hiç bilmiyorum. evlenince de mi aynısı olacak böyle sorunlarımı kimseye anlatamıycam.
oysa ne olurdu hep destekçi olup yapıcı yorum yapsalar,
nişanlım için sürekli olumsuz şeyler söylüyorlar ve ben kendilerine bir şey anlatmadığım çok da birbirleriyle görüşmelerini istemediğim halde diyorlar. çünkü biliyorum görüşseler beni olumsuz etkileyecekler.

sadece içimi dökmek istedim.
Bu senin arkadasina ve kizkardesine ait bisey deil.Genelde insanlar boyle.Hatta daha yadadikca cok tecrubelenceksin.Yeri gelcek insanlar seni senin acilarinla uzuntulerinle yuzune vurarak uzecek.Kimseye anlatma.Sus bosver.Evlendinmi evliliginde olanlatida anlatma anne veya kardesine hic kimseye.

ben kendi anneme ilişkimle ilgili birşeyler anlattığımda dönüp dolaşıp tartışmada kavgada anlattıklarımı yüzüme vurdu. bir gün çok kırıcı ve beni rencide eden bir laf etti bu konuda. kaç yıl oldu o gün bugündür asla ilişkilerimle ilgili tek kelime etmem. ki zaten annem bu ilişkime gelene kadar olan hiçbir ilişkimi bilmezdi. bir tek bunu anlatmıştım o da ciddi olduğumuz içindi. siz siz olun akraba anne kardeş asla detay vermeyin. üstünkörü anlatın anlatacaksanız. arkadaşlar nispeten daha anlayışlılar.

şanssızlığın etrafındaki insanlar :KK43:
arkadaşın yanlış denk gelmiş ve maalesef kardeşlerde böyle yüze vurup can acıtma oluyor ben de muzdaribim bu durumdan...
ama arkadaşlarım iyidir.
sen bize anlat biz dinleriz döndürüp de karşına getirmeyiz (en azından ben) :KK51::KK68:
ay burada da geliyor, eski konuları okuyup dönüp ordan vuruyorlar bazıları

nişanlınla aranızdakiler özel kalsın boşver...benim çevremde ne kadar kıskanç mutsuz varsa hepsi eşimle nişanlıyken eşime bahane bulurlardı.şimdi hiçbiriyle görüşmüyorum.kendi eksikliklerini eşime yülenerek kapatıyorlardı.hiç takılma bunlara...

Back
X