• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimseyi sevemiyorum

ashley64

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2021
14
31
3
43
Herkese merhabalar. Benim sorunum kimseyi sevememek. Daha önce insan ilişkilerinde çok hayal kırıklıkları yaşadım. Hem de çok. Ondan dolayı yıllar sonra içime kapanık, kimseyle doğru düzgün iletişim kurmayan birine dönüştüm. Eskiden böyle değildim. Şimdi bana göre “herkes kötü, herkes sahtekar, herkes yalancı, herkes mutlaka dedikodumu yapıyor.” Hiç arkadaşım veya erkek arkadaşım yok uzun süredir. Bu durum beni çok üzüyor ama aksini yaparsam yani biriyle yakınlaşmaya başlarsam hemen kendimi tehlikeli bölgede gibi hissedip tekrardan geri adın atıyorum. Ve kapılarımı kapatıyorum. Yıllardır bir erkek arkadaşım da olmadı tabi. Görüşmek isteyenler oldu fakat çok basit nedenlerle heme kestirip attım. İlerde yalnız kalmaktan çok korkuyorum. Hem bundan korkuyorum hem de kimseyle ilişki kuramıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çünkü bu durum elimde değil. Çok korkuyorum.

Kendine bir mapushane yaratmışsın içi sevgisizlikten beslenen. Duvarlar örmüşsün, yüksek mi yüksek...

Tamam bacı kendini güzel korumaya almışsın da.. Vallahi hayatta en güzel şey sevgi. Sevmek ve sevilmek.

Nasıl mi seversin? Yık o kurduğun hapishaneyi, kır duvarlarını.. Tek bir hayatın var unutma emi...

Önceki ilişkilerde yaptığın hataları bul.
Hatam yok diye düşünme, en basitinden sevilmediğin kişi ile ilişki yaşamak hatadır.
Bulduğun hata konusunda dersimi aldım diye kendine sık sık tekrar et.
Yani ben dersimi aldım, bu konuda tekrar tekrar sınanmak istemiyorum. Yeni deneyimlere açığım şeklinde düşün.
Çünkü bu noktada çekim yasasını çalıştırsan aynı tiplere, direnç yasasını çalıştırsan yine aynı tiplere denk gelirsin.
O geçmişteki hataları bul. Düzelir.

Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemek hata olur.
Risk alacaksın tabi ki. Herkes yaşıyor hayal kırıklığı güvensizlik ihanet vs. Dersini alıp yoluna bakacaksın.

“herkes kötü, herkes sahtekar, herkes yalancı, herkes mutlaka dedikodumu yapıyor.”
Zihniniz size yanlis bir bicimde kanalize ediyor,sizde onceki yasanmisliklari referans alarak bunun dogru oldugunu dusunuyorsunuz.
Boyle bir sey yok,sadece bir daha dusmemek icin bisiklete binmekten korkuyorsunuz.
Dusmeden,kalkmadan ne surulur ne de ogrenilir bu meret.
Disarda sizi bekleyen bir hayat var bence kendinize eziyet etmeyin.Bu dusunceler tamamen kuruntu,ne kimse size bakiyor ne sizi kandirmak icin firsat kolluyor.Kotusu hep var zaten,tanimadan anlasilmiyor maalesef.

Her bir hayal kirikligindan ders cikarmaniz ve daha guclenerek ilerlemeniz gerekirken kendinizi kapatmissiniz ve hayati kacirdiginizin farkinda degilsiniz.

gidisatin farkindasin, lütfen kendine bunu yapma, bu kadar yalnizlik kendine zarar, herkesten zarar gelecek diye bir sey yok, düsüncelerin pek saglikli degil, bir yardim alsan?

Back
X