Gebeliğe Hazırlık Kimyasal Gebelik Hakkında Herşey

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aselece

Hüküm ancak Allah'ındır..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2018
2.896
3.564
133
  1. Kimyasal gebelik idrar testi ile öğrenilip kan testi ile onaylanabilir.
  2. beta Hcg hormonu sağlıklı gebelikte 2 güne bir 2 kat artmasi gerekirken kimyasal gebelikte belli zaman düzensiz artıştan sonra birden düşmeye başlar.
  3. Kimyasal gebelikte ultrasonla bakıldığında kese görünmez.
  4. Çoğu kimyasal gebelikler kendiliğinden sonlanir. Beta hcg degeri düşüşe geçince kanama gerçekleşir. Eğer beta hcg degeri kendiliginden düşmez ise doktor kontrolü altinda kürtaj ile rahim temizlenir.
  5. Kimyasal gebeliğin ardından tekrar gebe kalinabilir. Ve tekrar hamile kalma olasiliklari da oldukça yüksektir.
  6. Beta hcg degerine kanama bitince bakılmalıdır.. 0 a düştü mü diye..
  7. Kanama 4.5 gün surebilir. Eğer 10 gunu buluyor ve aşıyorsa uzman doktora görünmelidir.
  8. Kimyasal gebelij yumurtlama dönemini etkilemez. Normal süreçte yumurtlama döneminiz sürebilir ve sonrasinda hamile kalabilirsiniz..
  9. Kimyasal gebeliğin nedenleri mutlaka arastirilmalidir.
  10. Kimlerde cok görülür denirse tiroit hastalarinda ileri yas gebelerde gebelige olumsuz olacak ilaclari kullananlarda radyasyona maruz kalanlarda cok görülür.
  11. Kimyasal gebelikten sonra mutlaka hormonlara ve enfeksiyon degerlerine bakilmalidir.
  12. Kanama nin 4 5 gun surmesi normal 10 gun uzerindeki kanamalar sorun teskil eder demistik. 4 5 gunluk kanama yasayanlar kanama basindan 21_35 gun sonra adet görürler. 10 gunu asan kanama yasayanlarin adeti normal gelebilecegi gibi soruna bagli olarak gecikebilir de. 4 5 günlük kanama yasayanlar bazisinda cok olur bazısında az olur. Ama kanama suresi 10 gunu asarsa sorun olur..

Son düzenleme:
Aselecim hayrli olsun.ben dr ye söyledim bi test bi ilac bisey yapilcami diye htta esime spermiyogram istedim hic gerek yok kendin hamile kalabiliyosun sevin uzulme dedi🤷‍♀️Simir testi hic yPtrmamistm 2senelik evliyim onu yaptrdim okdr

Yeni konun hayırlı olsun canımcım. 🤗☺ İnş yaralara Melhem olursun 🤲🏼 😘
Tesekkurler canim bu konuda sorun yasayan cok insan var ve bilgi ve kimyasal yasayanlarin birbirlerine destek olmalari acisindan actim konuyu. Çünkü kimyasal yaşayan bir kişi bu konuda kendini yalniz hissetmesin bunu hastalik olarak gormesin uzulmesin diye.. herkese hayirli olsun konumuz..

Aselecim hayrli olsun.ben dr ye söyledim bi test bi ilac bisey yapilcami diye htta esime spermiyogram istedim hic gerek yok kendin hamile kalabiliyosun sevin uzulme dedi🤷‍♀️Simir testi hic yPtrmamistm 2senelik evliyim onu yaptrdim okdr
Kuzum sen kimyasal yaşadın ama doğal yolla hamile kalabiliyorsun yani eşinde sende sagliklisin. Kimyasal gebeligin suclusu insanlar degildir. Kimyasal gebelik yumurta ve spermin belli nedenlerle dollenememesi sonucu embriyonun olusamamasidir.Kan degerlerine baktir.mutlaka tiroit degerine baktir. Diger yönde sende esinde sorun oldugu anlamina gelmiyor. Tiroit degeri saglikli bir gebede de yükseliş gösterebilir ve bebegin kalbini durdurabilir. Bu yuzden 3 un altinda olmasi gerekir duzenli takip edilmelidir.

Bnm troid e bakildi ama sorun cikmamisti daha önce tekrar isterim doktordan kimyasal gebelik yumurta ve sperm dollenip embriyonun tutunamamasi degilmi

Bnm troid e bakildi ama sorun cikmamisti daha önce tekrar isterim doktordan kimyasal gebelik yumurta ve sperm dollenip embriyonun tutunamamasi degilmi
Embriyo oluşsa düşük olur canim oluşamıyor malesef bu kimyasal gebelik oluyor yani düz kan gebelik..

kimyasal gebelikte, yumurta döllenir ancak döllenmiş yumurta sağlıklı embriyoya dönüşemez, rahim içine yerleşemeden atılır. Boyle okumuştum cok can sikici😞2.kez hamile kaldigimda kalp atisini duymadan sevinemem

Dr korunmayin rahime dokunmadik dedi oyuzden sende devam ediyosun dimi calismalara

Cok iyi anliyorum seni 2gun hamile gbi hssttim harika bi duyguydu😞bnde aynisini yasadim masallah

Ovulasyon kullaniyomusun ben ovulasyon aldim ztn onnla daha once calisiyodum yine devam kismet rabbim ins bize de nasip eder farkli formda bi arkadaş 45 gun sonra yine hamile kalmis bizde kalicax ins

Back
X