Kimyasal gebelik sonrası boş gebelikle sonuçlanan bir tüp bebek macerası ve devamında yaşanan bir dış gebelik…

Monilimon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2021
1
2
36
34
Aslında 2019dan beri yani ilk gebeliğim kimyasal gebelik olarak düşükle sonuçlandığından beri takip ediyorum forumları ve yorumları. Yanlız olmadığımı bilmek güç veriyodu sanırım. Üzerine 2021 yılında tüp bebek denememiz oldu ve kalp atışı oluşmadan boş gebelik teşhisi konularak kürtaj oldum. Şimdi de üzerine tam doğal yoldan hamile kaldım diye sevinirken dış gebelik çıktı ve az önce methotrexate iğnemi oldum ve ilk defa buraya okumaya değil yazmaya geldim. Acısını paylaşabilen biri olamadım hiç, kendi kendimi kaldırırım genelde düştüğümde de. Bu sefer çok yorulduğumu hissettim ama… Sanki elimde bir checklist varmışta üzerinde ‘bir kadın kaç tür sağlıksız gebelik geliştirebilir’ listesi var ve ben de tek tek check atıyorum her seferinde… neyse hepimize geçmişler olsun vücutta ki iyileşiyor da ruhumuzdaki yaralarımız da çabucak iyileşşin dilerim. Benzer şeyleri yaşayan ama benim gibi konuşmayı da sevmeyen tüm kadınlara kocaman sarılıyorum.

İnşallah en hayırlı zamanda sağlıklıca kucağınıza alırsınız en azından hamile kalabiliyorsunuz demek ki bunda sorun yok sonrası İçin de araştırıldı mı bilmiyorum ama bir sorun varsa iğneleri falan var yani bir çözümü var mutlaka böyle sağlıksız gebeliklerden sonra birçok kişi sağlıklı gebelik yaşadı inşallah yaşadıklarınız hayallerinizden daha güzel olur Şuanda da ezan okunuyor bunları yazarken hadi bakalım inşallah

Çok geçmiş olsun. Listede ki kötüleri tamamladınız umarım en kısa sürede sağlıklı bir hamilelikle bebeğinize kavuşur bu kötü günleri unutursunuz

Çok geçmiş olsun canım. Seni en iyi anlayanlardan birisi benimdir herhalde. İlk gebeliğim bebek gelişimi olmadığı için kürtaj ile sonuçlandı. Şubat ayında kimyasal gebelik geçirdim. Şimdi tekrar denemeye başladık. İnşallah bundan sonra ikimiz içinde sağlıklı gebelikler oluşur.

Benim de 5 başarısız tüp bebek denemem var. Biri kimyasal gebelik, biri boş gebelik, birin de hiç embriyo oluşmadı, diğer ikisinde de tutunma olmadı. Sözde Mart ayındaki adetimle gidiyordum kliniğe tekrar başlamaya ama duygusal olarak hala güçsüz olduğumu hissettim. Geçen hafta adetim geldi ama Korktum yeniden yaşamaktan herşeyi. Yaşım oldu 40. Zamanı var mı, bana da kısmet olur mu bilmiyorum, biraz zor gibi görünüyor. Allah isteyen herkese nasip etsin.

merhabalar,
aynı durumları yaşayan biri olarak acınızı ve caresizliğinizi derinden hissediyorum.. yalnız değilsin. kendimi kısaca anlatayım 1 gebelik(5 haftalıkken düştü) 2.gebeliğim dış gebelik oldu iğne ile düştü.. daha sonra rahım fılmı cekıldım sag tüp hıdrosalpınks tesısıs ile bağlandı.. tek tüp ile dogal yoldan gebelıgın güö oldugu soylendı.. 2 kez tüp bebek yaptırdım tutmadı embryolar 5.gün çift transfer.. bayanlar olarak çok güçlüyüz rabbim isteyen herkese kucak dolusu nasıp etsin

Çok benzer durumları arkadaşım da yaşadı. Psikolojik olarak çökmüşlerdi ve bir süre vücudunu dinlendirmeye karar verdi. Sonra doğal yolla hamile kaldı ve bebeğini kucağına aldı. Umudunuzu kaybetmeyin, biraz doğal akışına bırakın vücudunuz hazır olduğu zaman tekrar olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…