Gebeliğe Hazırlık Kimyasal gebelik sonrası

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gul431

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2018
671
240
103
37
Arkadaşlar kimyasal bir gebelik geçiriyorum kanamam bittikten sonra doktora gidip iyice bir muane olmak istiyorum sorum şu hamilelik öncesi hpv ve semar testi öneriyorlar ben şimdi hangisini yaptırarak kesin sonuç alırım yada ikisi aynı yapilirmi

Hamilelik Öncesi hpv testine gerek var mı ilk defa duydum ? Daha once hpv geçirdiysen yada siğilin varsa hpv testi yapılır. Onun dışında smear kontrol amaçlı yaptirabilirsin. Vitamin değerlerine kan degerlerine baktır gebelik düşünüyorsan ayrıca folik asit kullanabilirsin tabi doktora danışarak. Geçmiş olsun bu arada

Hani diyorlar ya hpv var ise doğumla bebeğe geçermiş korktum acikcasi

Hpv var ise siğil De olur. Ve Dr bunu gozle muayene de anlar. Siğil varsa hpv testi ister. Siğil yoksa tek eşli iseniz zaten risk yok.
Aaa çok testeşek ederim bende çok korkuyordum yalan yanlış bilgi ile doldurmuş um kendimi hpv var ise sanıyordum yani illa sigil olması mı lazım

Hpv var ise siğil De olur. Ve Dr bunu gozle muayene de anlar. Siğil varsa hpv testi ister. Siğil yoksa tek eşli iseniz zaten risk yok.
Risk yok diye bir şey yok. Ben de tek eşliyim hayatım boyunca da öyle oldum, siğilim de yok ama geçen sene gebelik öncesi kontrol amaçlı sağlık ocağındaki ketem ekiplerinin yaptığı smear testinde hpv 16 olduğumu ve Rahim ağzında lezyonlara neden olduğunu öğrendim bence gebelik öncesi böyle bir kontrolden geçmek çok iyi olur. Çünkü eğer hpv nin riskli tiplerinden biri var ise gebelikte bağışıklık düştüğü için rahim ağzında lezyon yapma ihtimali artıyor.

Eğer 30 yaşın üzerindeyseniz sağlık ocağına danışıp vereceğiniz tek bir smear ile hem rahim ağzında problem olup olmadığına hem de hpv var mı yok mu diye baktırabilirsiniz. Eğer 30 yaşın altındaysanız önce smear testi yaptırın eğer smear sonucunuzda lezyon olduğuna dair bir sonuç çıkarsa ozaman hpv baktırırsınız çünkü dışarda bu testi yaptırmak biraz maliyetli. Smear temizse ozaman hpv olma riskinizin düşük olduğundan bahsedilebilir.

Şöyle bişey. Eger ki smear temizse ve lezyon siğil yoksa hpv dna tiplemesi önerilmez. Dna tiplemesi için öncelikle bir lezyon yada belirti olmasi gerekir. 10 yıllık hemşireyim uydurmuyorum.

Hpv varsa siğil de olur dediğiniz için yazma gereği duydum. Siğil olmasa da hpv olabiliyor bende olduğu gibi. Zaten aynı şeyi söylüyoruz smear temizse hpv testi istemez ama yine de 30 yaşın üzerindeyse sağlık ocağına gidip hem smear hem hpv testi yaptırabilir kendi isteğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…