Kimyasal gebelik

herkese merhaba bugun öğrendim ki kimyasal gebelik yaşıyormuşum zaten gebeliği ilk öğrendiğimde 24.4 tu 1 gun sonra 37.75 cikti 1 gun sonra 79.75 cikti takibe alindim 1 gub sonra 66.15 cikti zaten kasik ve bel agrim coktu doktor bayramdan sonra carsamba tekrar çağırdı fakat dusuk olacak üzme kendini dedi üzmemek elde değil ama tabiki verende alanda Allah bir yerde bu durumda olup ardından yeniden sağlıklı gebelik yaşayıp doğum yapan varmi nasil bir yol izledi yardim edermisiniz deneyimlerinizle
Hiç üzülme kimyasaldan sonra daha kolay hamile kalıyorsun ben 3 ay sonra kaldım ama soğan suyu tavsiye ederim ben yaptım resmen Rahmi temizliyor yaptığım ay kaldım zaten

Hiç üzülme kimyasaldan sonra daha kolay hamile kalıyorsun ben 3 ay sonra kaldım ama soğan suyu tavsiye ederim ben yaptım resmen Rahmi temizliyor yaptığım ay kaldım zaten
Bunu çok kişi söylüyor daha çabuk hamile kalindigini kimyasaldan sonra soğanı direk yemeyi severim de suyu bilemedim o kür olaylarında ben biraz nane mollayim

Bunu çok kişi söylüyor daha çabuk hamile kalindigini kimyasaldan sonra soğanı direk yemeyi severim de suyu bilemedim o kür olaylarında ben biraz nane mollayim
Ben de 2 ay direndim ocakta kimyasal yaşadım martın 31 in de soğan suyuna başladım nisanın sonunda hamileydim bence dene çünkü ben 2ay sonra bişe yapmama rağmen neler çıktı benden neler

Ben de 2 ay direndim ocakta kimyasal yaşadım martın 31 in de soğan suyuna başladım nisanın sonunda hamileydim bence dene çünkü ben 2ay sonra bişe yapmama rağmen neler çıktı benden neler
Kimyasaldan sonra kanamam basladi ama normal adet gibi değil kahve rengi geldi yogun da değildi idrardan sonra sildikce bulasan bisey tuhaf halen devam ediyor carsamba doktoe randevum var bi gidiyim bakiyim ne diyecek ondan sonra zar zor bunuda deniyim bakalim neler olcak

Arkadaşlar bende şubat ayında kimyasal gebelik geçirdim.daha öncesinde iki bebek kaybı yaşadım.Eğer ilk kaybınız değil ise muhakkak tıbbi genetik bölümüne gidip test yaptırın.Ben en son geçirdiğim kimyasal gebelik sonrası dokturumu değiştirdim u.üniversitene bir doç.bir doktor buldum ona gittim şimdiye kadar bana hiç yapılmayan testleri yaptırdı.Virüs dolayısıyla henüz sonuçlarımı gösteremedim.Sanırım benim düşüklerin sebebi bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor.
Bağışıklık sisteminden olduğunu nasıl anladınız?

Bağışıklık sisteminden olduğunu nasıl anladınız?
Lupus Antikoagulan Doğr.Testi 1,44 yüksek çıktı.Normal referans değerleri 0,9-1,2 olması gerekiyor.Bende sıksık uçuk çıkıyor bir çok şeye alerjim var.Buna istinaden yorumladım.Sonuçlarımı henüz gösteremedim.Aklıma gelmişken söyleyeyim.Kimyasal gebelik sonrası çok kanamam oldu.Bende düşüklerden sonra kansızlık başlıyor.2.bebek kaybından 25 gün sonra yolda yürürken geçici görme kaybı yaşamıştım.Kansızlıktan özellikle B12 ve demir eksikliğinden dolayı bu tarz rahatsızlıklar olabiliyor.Kimyasal gebelik ya da diğer düşüklerden sonra kan değerlerine baktırmakta fayda özellikle tekrar gebelik düşünenler...

herkese merhaba bugun öğrendim ki kimyasal gebelik yaşıyormuşum zaten gebeliği ilk öğrendiğimde 24.4 tu 1 gun sonra 37.75 cikti 1 gun sonra 79.75 cikti takibe alindim 1 gub sonra 66.15 cikti zaten kasik ve bel agrim coktu doktor bayramdan sonra carsamba tekrar çağırdı fakat dusuk olacak üzme kendini dedi üzmemek elde değil ama tabiki verende alanda Allah bir yerde bu durumda olup ardından yeniden sağlıklı gebelik yaşayıp doğum yapan varmi nasil bir yol izledi yardim edermisiniz deneyimlerinizle
Öncelikle gecmıs olsun canım bende yasadım bunu, sonrasında korunma falan vermedı hemen hamıle kaldım 3 yasında kıızm var su an :) inşallah darısı sana hayırlısıyla

Lupus Antikoagulan Doğr.Testi 1,44 yüksek çıktı.Normal referans değerleri 0,9-1,2 olması gerekiyor.Bende sıksık uçuk çıkıyor bir çok şeye alerjim var.Buna istinaden yorumladım.Sonuçlarımı henüz gösteremedim.Aklıma gelmişken söyleyeyim.Kimyasal gebelik sonrası çok kanamam oldu.Bende düşüklerden sonra kansızlık başlıyor.2.bebek kaybından 25 gün sonra yolda yürürken geçici görme kaybı yaşamıştım.Kansızlıktan özellikle B12 ve demir eksikliğinden dolayı bu tarz rahatsızlıklar olabiliyor.Kimyasal gebelik ya da diğer düşüklerden sonra kan değerlerine baktırmakta fayda özellikle tekrar gebelik düşünenler...
Anladım çok teşekkür ederim. Benimde yakın zamanda kimyasal gebeliğim oldu ve hamile olduğumu öğrenmeden bi gün önce dudagımda ucuk cıktı. Bu 2. Düşüğüm olcak bi öncekinde de ağır grip olmuştum. Bu ihtimali doktorum düşünmedi ama benim aklıma geldi üst üste düşük ve ikisindede bağışıklığım düştü diye. Peki testi nerde yaptırdınız özel hastane mi?

Anladım çok teşekkür ederim. Benimde yakın zamanda kimyasal gebeliğim oldu ve hamile olduğumu öğrenmeden bi gün önce dudagımda ucuk cıktı. Bu 2. Düşüğüm olcak bi öncekinde de ağır grip olmuştum. Bu ihtimali doktorum düşünmedi ama benim aklıma geldi üst üste düşük ve ikisindede bağışıklığım düştü diye. Peki testi nerde yaptırdınız özel hastane mi?
Geçmiş olsun.Ben gebelik geçirdiğim dönemlerde idrar yolu enfeksiyonu da oluyorum.Üniversite hastanesinde Doç.Dr.gidiyorum.Genetik uzmanı bize NK testi yaptırmamızı önerdi.Bu test özel hastanelerde yaptırılabiliyor.Bir arkadaşımda romatizmal hastalıklardan dolayı da düşük olabildiğini söylediği için bende üniversite hastaneleri daha çok araştırdıkları için bütçeme uygun olduğu içinde doç.dr tercih ettim.NK testi yaptırmadan önce yapılması gereken daha farklı testler olduğunu söyledi.Perşembe günü için randevu aldım.Gelişmeleri paylaşırım.Eğer tatmin edici cevaplar alamazsam prof.gideceğim.Yapılan testler aşağıdaki gibidir.
LupusAntikoagulan(Doğr.Testi ile) 1,44 Y 0,9 - 1,2
SH 1,98 mU/L 0,35 - 4,94
Serbest T4 0,93 ng/dL 0,7 - 1,48
Prolaktin 61,6 Y µg/L 4,5 - 26
Post PEG Prolaktin 37,7 Y µg/L <20,5
Post PEG Prolaktin/Prolaktin 61,2 %
Rubella IgG 33 IU/mL POZİTİF Y 9,99 - 15
Toxo IgG 0 IU/mL NEGATİF <7,99
Anti-Kardiyolipin IgM MPL-U/ml <7
PCNA NEGATİF
PML-Scl NEGATİF
Ro-52 NEGATİF
SS-B NEGATİF
Histon NEGATİF
AMA-M2 NEGATİF
ELISA

Anti-Kardiyolipin IgG GPL-U/ml <10
İMMÜNBLOT

Nükleozom NEGATİF
nRNP/Sm NEGATİF
Jo-1 NEGATİF
Scl-70 NEGATİF
Sm NEGATİF
SS-A NEGATİF
dsDNA NEGATİF
Ribosomal P NEGATİF
Sentromer B NEGATİF

Geçmiş olsun.Ben gebelik geçirdiğim dönemlerde idrar yolu enfeksiyonu da oluyorum.Üniversite hastanesinde Doç.Dr.gidiyorum.Genetik uzmanı bize NK testi yaptırmamızı önerdi.Bu test özel hastanelerde yaptırılabiliyor.Bir arkadaşımda romatizmal hastalıklardan dolayı da düşük olabildiğini söylediği için bende üniversite hastaneleri daha çok araştırdıkları için bütçeme uygun olduğu içinde doç.dr tercih ettim.NK testi yaptırmadan önce yapılması gereken daha farklı testler olduğunu söyledi.Perşembe günü için randevu aldım.Gelişmeleri paylaşırım.Eğer tatmin edici cevaplar alamazsam prof.gideceğim.Yapılan testler aşağıdaki gibidir.
LupusAntikoagulan(Doğr.Testi ile) 1,44 Y 0,9 - 1,2
SH 1,98 mU/L 0,35 - 4,94
Serbest T4 0,93 ng/dL 0,7 - 1,48
Prolaktin 61,6 Y µg/L 4,5 - 26
Post PEG Prolaktin 37,7 Y µg/L <20,5
Post PEG Prolaktin/Prolaktin 61,2 %
Rubella IgG 33 IU/mL POZİTİF Y 9,99 - 15
Toxo IgG 0 IU/mL NEGATİF <7,99
Anti-Kardiyolipin IgM MPL-U/ml <7
PCNA NEGATİF
PML-Scl NEGATİF
Ro-52 NEGATİF
SS-B NEGATİF
Histon NEGATİF
AMA-M2 NEGATİF
ELISA

Anti-Kardiyolipin IgG GPL-U/ml <10
İMMÜNBLOT

Nükleozom NEGATİF
nRNP/Sm NEGATİF
Jo-1 NEGATİF
Scl-70 NEGATİF
Sm NEGATİF
SS-A NEGATİF
dsDNA NEGATİF
Ribosomal P NEGATİF
Sentromer B NEGATİF
Çok teşekkür ederim bilgiler için😊🙏🏻

Çok teşekkür ederim bilgiler için😊🙏🏻
Arkadaşlar dün doktora giittim.Doktor sonuçların iyi olduğunu Lupus Antikoagulan değerin biraz yüksek ama bu bizi çokta önemli değil,fakat prolaktin seviyemin yüksek olduğu için dostinex verdi.Bunu kullan göğsünden sıvı gelmesi kesilse hatta hamile kalsan da devam et.Bundan önce yaşadıklarını tamamen talihsizlik olarak gör,ve kafandan benim bebeklerim bundan sonra sağlıklı olacak diye düşün dedi.İlk bir ay korunacağız sonrasında besmele çekip başlayacağız çalışmalara🤭🤫

Kusura bakmayın acele ile yazdım.İnşallah hepimiz sağlıklı ve pandemisiz günlerde güzel haberler veririz.🤲🤗

Canım merhaba bende bu şekil bir olay yaşadım ilk gebeliğimde adetim 1 hafta geçince kan verdim 120 lerde çıktı 2 gün sonra verdim 160 larda çıktı ve sonra verdiklerimde artık değer düşmeye başladı kanamam oldu 1 hafta kadar sonra kesildi doktor bana 3 ay korun dedi sonra tekrar denersin dedi ama açıkcası ben onu hiç dinlemedim biraz kendimi topladıktan sonra yine olsun diye gayret gösterdim hiç korunmadım ve yaklaşık bu olaydan 2 2 buçuk ay kadar sonra da çok şükür yeniden hamile kaldım şimdi nerdeyse 7 aylık olucaz rabbime çok şükür hep de dua ediyorum rabbim herkese isteyen herkese nasip etsin diye inşAllah sende tekrardan sağlıklı güzel bir hamilelik yaşarsın 🤗💞

Canım merhaba bende bu şekil bir olay yaşadım ilk gebeliğimde adetim 1 hafta geçince kan verdim 120 lerde çıktı 2 gün sonra verdim 160 larda çıktı ve sonra verdiklerimde artık değer düşmeye başladı kanamam oldu 1 hafta kadar sonra kesildi doktor bana 3 ay korun dedi sonra tekrar denersin dedi ama açıkcası ben onu hiç dinlemedim biraz kendimi topladıktan sonra yine olsun diye gayret gösterdim hiç korunmadım ve yaklaşık bu olaydan 2 2 buçuk ay kadar sonra da çok şükür yeniden hamile kaldım şimdi nerdeyse 7 aylık olucaz rabbime çok şükür hep de dua ediyorum rabbim herkese isteyen herkese nasip etsin diye inşAllah sende tekrardan sağlıklı güzel bir hamilelik yaşarsın 🤗💞
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah darısı bizlere

Kimyasalın sebebı normal olmayabılıyor doktorlara ınanmıyorum artık normla normal herkes yasar deyıp gonderıyorlar sonra kı hamılelıklerde kayıplar yasanıyor yanı baya ılerıkı haftalarda bebek kayıplarına yol acabılıyor bunun olmaması ıcın 1 kere bıle kımyasal yasadıysanız genetık bolumune gıdın kan pıhtılasma testı yaptırın bu cıddı bır sorun

Arkadaşlar dün doktora giittim.Doktor sonuçların iyi olduğunu Lupus Antikoagulan değerin biraz yüksek ama bu bizi çokta önemli değil,fakat prolaktin seviyemin yüksek olduğu için dostinex verdi.Bunu kullan göğsünden sıvı gelmesi kesilse hatta hamile kalsan da devam et.Bundan önce yaşadıklarını tamamen talihsizlik olarak gör,ve kafandan benim bebeklerim bundan sonra sağlıklı olacak diye düşün dedi.İlk bir ay korunacağız sonrasında besmele çekip başlayacağız çalışmalara🤭🤫
Canım inşallah 1 ay sonra herşey cok güzel ilerleyecek senin için😍🙏🏻

Merhaba arkadaşlar.24 Haziran'da ben tekrar kimyasal gebelik yaşadım.dostinex kullandım ve ilaçın yan etkisi olarak geçici görme kaybı yaşadım.Sella MR çekilsi ve bir kaç test yapıldı.ENDOKRİNOLOJİ uzmanı geçici görme kaybını ilacın yan etkisine bağlı olduğunu ,lupus antigülan testimin pozitif çıkmasından dolayı bende antifosfolipid sendromu olabileceğini tekrarlayan gebelik kayıplarımın sebebinin bunun olabileceğini belirterek romatoloji uzmanına yönlendirdi.Bende prof.gitmeyi tercih ettim.Çünkü 1 yıldır sürekli ayaklarım ağrıyor sürekli yorgun ve halsizim ve çok şiddetli baş ağrılarım olduğu içinde gidecektim fakat başka sıkıntılardan romatolojiye gitmeye sıra gelmemişti.:olamaz:Doktorum Antifosfolipid tanısı koyabilmek için 12 hafta sonra tekrar bir kaç test yapılması gerektiğini söyledi.Yapılan testler (lupus antigülan,beta2 glikoprotein,antikardiyolipin.ANA ) testlerini yaptırdım.Diğer testlerimin hepsi negatif çıktı.Lupus testim tekrar pozitif çıktığı için bana lupus teşhisi konuldu.Tekrarlayan gebelik kayıplarımın sebebinin bu olduğunu,hamile kalır kalmaz aspirin ve heparin tarzı kan sulandırıcı iğne kullanmaya başlamam gerektiğini belirterek bana plaquenil diye bir ilaç verdi.Hamilelikte lupus daha da alevlendiğini söylüyorlar.O gün eşim beni hastaneden alacaktı.Fakat telefonda iyi olmadığını söylediği için apar topar eve geçtim.Gece acile gittik tahlil tomografi derken ertesi gün eşimin kovid testi malesef pozitif çıktı.Şuan evde tedavi görüyor.Romatoloji doktorumun bana verdiği ilacın aynısını şuan eşim tedavi sürecinde kullanıyor.Banada test yapıldı sonucum negatif çıktı.112 servisindeki doktorlar lupus hastası olduğum için eşimle aynı dönemde ilaca başlamamın şans olduğunu söylüyorlar.Şimdi öyle dua ediyorum ki,iyi ki hamile değilmişim.:dua:Bizler bizim başımıza iyi ya da kötü şeyler geldiğinde bizim için hayır mı şer mi bilemiyoruz.Rabbim bizler için en iyisini bilendir.

Kimyasalın sebebı normal olmayabılıyor doktorlara ınanmıyorum artık normla normal herkes yasar deyıp gonderıyorlar sonra kı hamılelıklerde kayıplar yasanıyor yanı baya ılerıkı haftalarda bebek kayıplarına yol acabılıyor bunun olmaması ıcın 1 kere bıle kımyasal yasadıysanız genetık bolumune gıdın kan pıhtılasma testı yaptırın bu cıddı bır sorun
Kesinlikle katılıyorum.

Back
X