Kimyasal gebelik

ummuuuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2025
9
3
1
23
merhaba arkadaşlar yeni aranıza yeni katildim ben 26 haziranda kimyasal gebelik geçirdim ve hemen ardından tekrar hamile kaldım 28 temmuzda yine bir kimyasal gebelik geçiriyorum yani bir ay da iki kere gebelik geçirdim resmen ama olumlu sonuçlanmadı maalesef iki defa kimyasal geçirip sağlıklı gebelik elde eden var mı aranızda lütfen cevaplarsanız çok mutlu olurum

tabii ki var kimyasal gebelik geçirmenin psikolojisi kötü bilirim ama tesellisi de şu tüplerden en az biri mutlaka açık demek ve yumurtanızın döllenme yeteneği olduğunu gösteriyor. yani bu da gebeliğe engel %90 durumu kafadan elemek demek. benim de 3 gebeliğim de hep kimyasal gebeliğin peşinden geldi. özellikle şuanki gebeliğimde aynı sizin gibi 2 defa üst üste kimyasal gebelik yaşamıştım. stres yapmayın, beslenmenize dikkat edin, sigara kullanmayın mutlaka olacaktır Allahın izniyle

Ust üste gelmesi beni endişelendiriyor çevremde bu durumu yaşayanlar korunmam gerektiğini rahimin dinlenmesini söyledi ama doktorlar gerek olmadığını söyledi bir yıldır evliyim ve tam bir yıl oldu hamile kaldım böyle ust üste sonuçlandı sorun mu var tekrar hamile kalabilir miyim diye ensilenmekten alikoyamiyorim kendimi

cidden sizi teselli etmek için söylemiyorum ben de evlendim tam 1. yılımdı önce kimyasal sonra normal gebe kaldım. hatta tam 1 yıl oldu diye o ay tüp bebeğe yönlendirmişlerdi hormon tahlili smear testi falan vermiştim. o gebelikten sonra peşi kesilmedi zaten her korunmadığımda hamile kaldım doktorum da diyordu ilk 1 sene vücut kendini hazırlıyor falan diye. üst üste kimyasal gebelik yaşamanın kısırlıkla hiçbir alakası yok. tersine dediklerim var. size söylediklerimi bizzat doktor söylediği için aynen ilettim.

evet kimyasal gebelik psikolojiyi etkileyen bir durum ama kendinizi yok yere stres altında tutuyorsunuz. 1 sene 4 ay boyunca denedik bu süreçte üst üste 4 kimyasal 1 kalp durması sonucu düşük yaşadım. Düşüğümden sonraki 4. Ayımda tekrar hamile kaldım şuan çok şükür 20 haftalık gayet sağlıklı ve hareketli endişe etmenize gerek yok ne kimyasal ne düşük doğurganlığınızı etkilemiyor tabiki sizde veya eşinizde herhangi bir sorun yoksa. Bebek düşünüyorsanız mümkün olduğunca stresten uzak sakin bir hayat geçirin çünkü siz stres altındayken bebeğin tutunmasını engelliyorsunuz. İnşallah en kısa sürede güzel haberlerle gelirsiniz buraya

Çok teşekkür ederim bi nebzede olsa rahatladım bu ay afedersiniz koruncam ondan sonra tekrar denicem nasip kısmet inşallah bir sıkıntı yoktur test vs vermek istiyorum ama doktorların yönlendirdiği bir bölüm yok bende merak ediyorum neden böle olduğunu acaba bi sıkıntı mı var diye düşünüyorum kendi kendime

Allahim isteyen tüm herkesin kucağını boş bırakmasın çok zor bi imtihan

Peki bu süre boyunca hastaneye gitiniz mi test vs verdiniz mi 4 kimyasal geciririken tıbbi genetik testi fakan varmış galiba siz hiç bu süre zarfinda gittiniz mi biyere

Merhaba, ben de dün kimyasal gebelik geçirdiğimi öğrendim. daha kanamam vs başlamadı sadece değerlerim düşüyor. Psikolojik olarak zor yine aynısı olur mu nasıl olur gibi düşünceler içerisindeyim. Pco'da var. Bu süreci atlatıp adet dönemimi görüp kilo verdikten sonra tekrar denemeyi düşünüyorum. Kimyasallardan sonra ne zaman adet oldunuz

Benim ilki iki gün arayla leke gelmeye başladı değerlerim düştü adetimin 10 gün geçmişti 10. Gün kanamam başladı bunda ise pazartesi öğrendim değerim düşmeye başladı 3 gün sonra yani dün kanamam başladı suan kanama devam ediyor maalesef

değeriniz kaça düşünce başladı benim bugün 114,95

O değişiyor geçenki 73 de başlamıştı bu çarşamba günü 213 du perşembe günü kanama başladı değerime baktırmadım bıda

Peki bu süre boyunca hastaneye gitiniz mi test vs verdiniz mi 4 kimyasal geciririken tıbbi genetik testi fakan varmış galiba siz hiç bu süre zarfinda gittiniz mi biyere
Hayır eşimle bende zaten bir sorun olmadığını biliyorduk o zamanlar sorun olmadığı halde neden böyle oluyor diye çok sorguladım ama özele gittiğimiz halde hiç araştırılmadı sadece düşüğü saydılar gerçi bir sağlık sorunumuz olmadığı için de gerek görülmedi sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…