Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
slm arkadaşlar.bende sizlerin yorumlarına dayanarak tca aldım.dün ilk uygulamamı yaptım.bugün yüzüm biraz kırışık gibi gülünce.ama bi gerginlik de var gibi.sizlerinde böyle oldumu. soyulma ne zaman başlıyo.şimdiden tşklr a.s.

soyulma 3. gün başlıyor gerginlikler gayet normal.....soyulma evreside 3-4 gün sürüyor...1. seansı bitirdikten 15-20 gün sonra 2. seansı yapabilirsin...

arkadaşlarım sayfa sayfa okuyorum kaçgündür.........çok ilgimi çekti bu ürün...... ben şu anda roaccutane tedavisi görüyorum.....sivilcelerim gecti çok şükür,hamdolsun... ama çok fazla cukurlarım var..........acaba bu tca cukurlarada etki ediyomuki? tedavim bittikten sonra bunu kullansamdiyorum........bana bi yardımcı olurmusunuz arkadaşlarım?

cnm roaccutane tedavin bittikten en az 3-4 ay sonra kullanman gerekiyor...bu tedavide deri inceldigi için zararlı olabilir....

cvp için tşklr.umarım faydalı olur bu uygulamalara.s.

ne demek canım benim faydalı olabildiysem ne mutlu...yalnız soyulma evresi zor geçebilir..gerçi cilde göre değişiyor ama benim öyle oluyor...soyulma başladıgında akşamları ılık suyla duş al parmağınla yada avucunun içiyle hafif hafif ovalarsan soyulmayı hızlandırabilirsin...sevgiler...

yaa bu soyulma evresi beni öldürecekkkkkkk...zeyno yaaa sen bu konuda daha deneyimlisin...gerilme esnasında yüzünde kararma oluyor mu kahve rengi de degil böyle ne biliyim sanki yüzüm simsiyah gibi geliyo ya psikolojik mi nedir...işe yaramıyor gibime geliyor...ilk seansda elmacık kemiklerimdeki hafif güneş lekeleri gitmişti ama bıyık bölgemdekiler 2. seans olmasına ragmen hala duruyo acaba ileriki seanslarda mı gecer :( valla bıçak alıp yüzücem derimi sinir geldi...bu soyulma evresi psikolojimi bozuyor off..

kızlar tca yı nasıl evde kullanabılıyorsunuz
ben dermatologa sordum, asla evde kullanılmaz dedi
ve benım tenım acık renk oldugu ıcın kendı bıle uygulamaya korktu
ben gittigidiyordan tca alıp yüzü kılcal damar catlaması ıcınde kalan ınsanlar tanıyorum
cocuk oyuncagı degıl bu acid
ve normal bir acid de degil, evde kullanım icin olan peelingler hadı neyse
yüzünüzü mahvediceksiniz
burada teni bunu kaldırmıs olan kızlar olabılır, ancak bu sızın de aynı sonucu alacagınız anlamına gelmez
bır dermatologa sorun bakalım evde tca yapıcam dıye
dr sıze ne der?
burada yazılanların dogru oldugunu kım soyluyor? gelip satıcı adı veriyorlar
hepsi de gittigidiyor satıcısı
100 un uzerınde mesaj olan yok
hepsi o bu baslıga tıklayıp iki kelime yazıyor ee bunlar da kadın
bu forumda onlara hıtap eden kısımlar da var mesaj yazmaları dogal
rumuz vermelerınden bellı kı satıcılar ve sonucunun ne oldugu bellı olmayan cok tehlıkelı kımyasallar satıyorlar
sakın ola kı bu tarz urunlerı ne gg dan ne baska yerden almayın

yaa bu soyulma evresi beni öldürecekkkkkkk...zeyno yaaa sen bu konuda daha deneyimlisin...gerilme esnasında yüzünde kararma oluyor mu kahve rengi de degil böyle ne biliyim sanki yüzüm simsiyah gibi geliyo ya psikolojik mi nedir...işe yaramıyor gibime geliyor...ilk seansda elmacık kemiklerimdeki hafif güneş lekeleri gitmişti ama bıyık bölgemdekiler 2. seans olmasına ragmen hala duruyo acaba ileriki seanslarda mı gecer :( valla bıçak alıp yüzücem derimi sinir geldi...bu soyulma evresi psikolojimi bozuyor off..
azra yaptıgın seyı farkında mısın? o kadar tehlıkelı bır urunu yuzune surmussun
tabı kı kararır ust derını yaktın cunku
orta tabakaya ne oldugunu ıse gozle goremıyorsun
cıldının kılcal damarlarını yag dokusunu hücrelrrini öldürdügünü farket lutfen
sana ne oldugu kımsenın umrunda degıl
gelıp burda reklam yapıyorlar ve onlar ıcın onemlı olan urunun satılması
azraya ya da baskasına ne oldugu kımın umrunda?
kendınce zarar vermedıgını dusunebılırsın ama kendıne buyuk bır kotuluk yaptıgını
hatırlatmak ısterım
buna nasıl cesaret edıyorsun
lutfen gıt bır dra bunu evde yaptım de de bakalım sana ne dıyecek
burada her urun reklamı yapana kanmayın

kendınce zarar vermedıgını dusunebılırsın ama kendıne buyuk bır kotuluk yaptıgını
hatırlatmak ısterım

haklı olabilirsin cnm...ama insanın yüzü zaten beter olunca denemek elde degil...senin yüzün ne alemde? eminim bu tarz sorunların yoktur....napalım sen akıl ver bize o zaman...

hatırlatmak ısterım

ayrıca dermatolog evde kullanılmaz demesi gayet normal ben onalrada güvenmiyorum...evde yapılmaz gel ben sana yapayım seansı ne kadar 100 tl ne ürün kullnaıyorsunuz hımm şey aha yada tca ordaki ürünler farklı degil emin olabilirsin kaç yere sordum...

haklı olabilirsin cnm...ama insanın yüzü zaten beter olunca denemek elde degil...senin yüzün ne alemde? eminim bu tarz sorunların yoktur....napalım sen akıl ver bize o zaman...

canım ben kımseyı herhangı bır urun konusunda yonlendırmek ıstemem
ama buyuk markalarda, meyve asıtlı urunler var
dermalogıca da, benevde estee lauder da, clinique da ve digerlerınde
bunları dene
en azından en fazla kurutur yanı oyle ust derıyı yakarak soyup atmak ne kadar dogru
evde kullanılan cıldı zarar vermeden soyan cok urun var
md formulatıonda da vardı benım drum onu hastanede surmustu bana
ama ev urunuydu yanı belkı aldıgın urunlerden bırazcık daha pahalı olurlar
ama zarar vermeyecegınden emın olursun

ben eskıden cılt bakım urunlerının etkısıne cok ınanmazdım
fakat su an duzenlı olarak urunlerımı kullanıyorum
ve bence dısıplınımın karsılıgını aldım tabı benım yasım sızden buyuk
ama zamanında baksaydım mesela 20 lı yasların basında gunes koruyucu vs kullansaydım
sımdı cok daha guzel olabılırdı cıldım
en onemlısı gunes kremı
bır de o sıvılce ızlerı fılan gecer endıse etmeyın yanı vucut kendını yenlıyor
daha yasınız kac zamanla yok olur su an aktıf oldugu ıcın sıkıntı verıyor

canım ben kımseyı herhangı bır urun konusunda yonlendırmek ıstemem
ama buyuk markalarda, meyve asıtlı urunler var
dermalogıca da, benevde estee lauder da, clinique da ve digerlerınde
bunları dene
en azından en fazla kurutur yanı oyle ust derıyı yakarak soyup atmak ne kadar dogru
evde kullanılan cıldı zarar vermeden soyan cok urun var
md formulatıonda da vardı benım drum onu hastanede surmustu bana
ama ev urunuydu yanı belkı aldıgın urunlerden bırazcık daha pahalı olurlar
ama zarar vermeyecegınden emın olursun

ben eskıden cılt bakım urunlerının etkısıne cok ınanmazdım
fakat su an duzenlı olarak urunlerımı kullanıyorum
ve bence dısıplınımın karsılıgını aldım tabı benım yasım sızden buyuk
ama zamanında baksaydım mesela 20 lı yasların basında gunes koruyucu vs kullansaydım
sımdı cok daha guzel olabılırdı cıldım
en onemlısı gunes kremı
bır de o sıvılce ızlerı fılan gecer endıse etmeyın yanı vucut kendını yenlıyor
daha yasınız kac zamanla yok olur su an aktıf oldugu ıcın sıkıntı verıyor

anlıyorum seni amacım kullandıgım ürünü savunmak değil...ama senin yukarda saydıgın ürünlerini bir çogunu kullandım ben yaşım 28 az da degil....son çare diye buna sarıldım buda işe yaramazssa zaten ugraşmam....

kızlar tca yı nasıl evde kullanabılıyorsunuz
ben dermatologa sordum, asla evde kullanılmaz dedi
ve benım tenım acık renk oldugu ıcın kendı bıle uygulamaya korktu
ben gittigidiyordan tca alıp yüzü kılcal damar catlaması ıcınde kalan ınsanlar tanıyorum
cocuk oyuncagı degıl bu acid
ve normal bir acid de degil, evde kullanım icin olan peelingler hadı neyse
yüzünüzü mahvediceksiniz
burada teni bunu kaldırmıs olan kızlar olabılır, ancak bu sızın de aynı sonucu alacagınız anlamına gelmez
bır dermatologa sorun bakalım evde tca yapıcam dıye
dr sıze ne der?
burada yazılanların dogru oldugunu kım soyluyor? gelip satıcı adı veriyorlar
hepsi de gittigidiyor satıcısı
100 un uzerınde mesaj olan yok
hepsi o bu baslıga tıklayıp iki kelime yazıyor ee bunlar da kadın
bu forumda onlara hıtap eden kısımlar da var mesaj yazmaları dogal
rumuz vermelerınden bellı kı satıcılar ve sonucunun ne oldugu bellı olmayan cok tehlıkelı kımyasallar satıyorlar
sakın ola kı bu tarz urunlerı ne gg dan ne baska yerden almayın

2 yıldır tca uyguluyorum, daha önce kullanmadığım kozmetik dermakozmetik ve medikal ilaç krem kalmadı.. 4 ayrı doktora gittim sonuç mu ? koca bir SIFIR.....
en son dermatologun tavsiyesi üzerine kimyasal peeling seanslarına başladık seasn başı 80 lira ödedim 5 seansta 400 lira ödedim cildim doğru dürüst soyulmadı bile...
bana lütfen doktorları savunmayın şu zamanda dürüst doktorlar parmakla gösterilecek kadar...
peeling uygulaması yaptığında cildim doğru dürüst soyulmuyor ama dediğimde gülerek soyulur soyulur diyen bir insan ...
ilk % 15 tca ile başladım ve 1 hafta içinde inanılmaz soyuldu cildim ve daha sonraki seasnları uygulayarak cildimi adam etmeyi başardım.. şimdi % 20 tca kullanıyorum ayda bir yapıyorum ve inanın başka birşey kullanmıyorum cildimden oldukça memnunum...

doktora sordum evde yapılmaz dedi gibi laflara ben o kadar çok gülüyorum ki... tabi evde yapılmaz gel bana ben yapıyım sana tca yı... her seferinde 100 lira paranı alayım diyecek hali yok ya.....
tavsiyem üzerine 5 arkadaşım kullanıyor bir tane şikayeti olan yok... kılcal damar çatlaması için derinin 3-4 katmanının altına inmesi lazım , ki tca o kadar aşağı inmiyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
zeyno_can soyulma işlemi sendede çok yavaş gerçekleşiyormu..tamam güneşte soyuluyor gibi ama çok mini minik oluyor sinir geliyor bana yaa :(

kılcal damar catlagı olabilmesi için cildin derin katmanlarına inmek gerek , TCA da bu durum olmaz zeynocan ın dediği gibi ..cok yüzeysel soyar .. kese yapmışsızn gibi düşünü .. bu sonucu alan kişiler 'belki 'yüksek oranlı TCA kullanmıştır .% 50 gibi...TCA nın evde uygulanan formlarında yüz bölgesi için zaten % 20 yi aşmamak gerek , bunu GG satıcılarıda söylüyor. .GG ya güvenmiyorsanız ebaydan getirtirsiniz ..

dermotolog un yaptıgı ile bizim yaptıgımız sey arasında hiç bir fark yok .. tek fark onlar seans başına 100-150 tl cebe indiriyor ..dikkat edilmesi gereken sadece ; 1 cilt cok fazla hassas ve inceyse ( ki herkes cildini tanır ) tabiki önce cildin reaksiyonuna bakılmalı .. ve ilk uygulamalrda tca 1 dakikadan fazla yüzde bekletilmemeli .. eger ciltte uzun süre devam eden irritasyon , kızarıklık vs. olduysa tca sizin cildinize uygun degil demektir .. hassas ciltler için glicolic asit önerilir .. ama cildiniz normal , karma ,yaglı gözenekli , siyah nokta olusumuna megilliyse tca birebir dir ... önemli olan uygulama esnasında dikkatli olmak , hijyen kurallarına dikkate etmek , ve bakım kremiyle uygulama sonrasında cilde destek vermek .. ben 3 seans uyguladım ve hiç bir sorun yasamadım ..cildim aydınlandı , pürüzzüşleşti .. TCA yı daha uzun süredir kullanan ve sorun yaşamayanda bir cok insan tanıyorum .. bir ürünün her cilde faydalı olamayacgı gercegini tabiki göz ardı etmiyorum ama , bilinçli ve cilt yapımıza uygun kullanıldıgı taktirde tca nın gayet basarı oldugunu söylemek istiyorum . enazından beni ve bircok kişiyi pahalı ve işe yaramaz kozmetik ürünlerden kurtardı ..

zeyno_can soyulma işlemi sendede çok yavaş gerçekleşiyormu..tamam güneşte soyuluyor gibi ama çok mini minik oluyor sinir geliyor bana yaa :(

zeynocan a sormuşsun ama bende yanıt veriyimm : )evet yavaş yavaş minik minik soyuluyor canım .. ama önemli olan ne kadar sürdüğün ve ne kadar bekletiiğin .. ?ben bu uygulamamda 3. dakika bekletmeyi düşünüyorum , birde az sürdüğün zaman soyulma gec ve yavas oluyor .. pamuga biraz bol dökmek gerek ..

arkadaşlar bu arada cildiniz tca ya karşı zamanla direnç kazanıyor.. her seferinde aynı süre tutmayın... her seansta süreyi 30 saniye uzatın....

vallla benim 2. seans bittti henuz tam bir gelişme göremedim :(

ayrıca sanki yüzümün rengi açılacagınaa dahada karardı... peh...

soyulma olmadımı ? her seferinde biraz daha fazla tut tca yı cildinde....

cnm soyulma oldu ama bazı bölgelerde lekeler gidecegine sanki daha fazla lekelendi kapkara gibi oldu zamanla geçermi onlar bilmiyorum :( 2. seansda birinciye göre daha fazla bekletmiştim..acaba ondan mı oldu ki :(

Back
X