Kına gecesine gelmeyen Erkek tarafı !!

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
Dünden beri düşünüyorum buraya yazsammı yazmasammı diye.. Ama birileri ile konuşmam lazım artık..

Kızlar çok kısa özetlemek istiyorum , geçen ekim ayında sözlendik.. Farklı şehirlede yaşıyoruz ikimizde.. (Bursa&İstanbul) Sözüme sadece ortanca abisi - eşi ve annesi geldi.. Nişan zamanı yer tutacaktım diğer ablaları ve abisi (toplam 6 kardeşler) biz gelemeyiz yol parası veremeyiz durumumuz yok demişler.. Bende kimse gelmiyor diye evde yaptım nişanı yine aynı kadro.. abisi-eşi, annesi geldi.. Nişandan sonra birde ''yer tutsaydınız biz gelirdik.. '' dediler sırf sinir etmek için der gibi.. Bir anlam veremedim.. Neyse kına gecesi yapıcam kızlar haberleri var.. dün nişanlım haber verdi ''bizimkiler gelmiyor yol parası çok tutarmış durumları yokmuş'' diyorlar dedi... ''ii gelmesinler ama benide gelinleri saymasınlar beni, annemi, babamı saymayanı ben hiç saymam'' dedim.. Ve şu an gerçekten çok sinirliyim kızlar ne masraf yaptılar ki bide yol parası gibi komik birşeyi bahane ediyorlar?? Ne bir kavga nede bir gürültümüz oldu durup dururken Kına gecesine gelmicez biz yol parası veremeyiz ne demek ???? görende artvinden geliyorlar sanıcak...

Nişanlımlada birbirimize girdik , oda bana triplerde beni suçluyor gibi dün ağzından cımbızla laf alıyordum resmen ne mesaj çekiyor ne de arıyordu saat 12 ye kadar bekledim arayan soran yok.. kapattım telefonumu dün akşamdan beri kapalı.. arayan soran yok.. 3 saat önce facebook a girmiş beyimizin çevirimdışı tabi ne bir mesaj atmış ne de herhangi birşey klasik bişi yok gibi tarkan videoları paylaşmış keyfi yerinde herhalde..

Ve kızlar ben onlar zor duruma düşmesin masraf yapmasın diye ne takı ne düğün istedim ailemi karşıma aldım laf söyletmedim hep idare ettim şimdi bana yaptıklarına bakarmısınız? Hakmı bu??

Özet dedim ama kendimi kaybetmişim okuyanlardan Allah razı olsun..

----------------------------------------- 27/08/2010 -------------------------------------------
Kızlar barıştık mecburen , yorum yazan arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim.. Bu zor günümde yanlız bırakmadınız beni..
Allah kimseye böyle zor durumlar yaşatmasın, gerçekten tek bir tavsiyem var kızlar.. taviz vermeyin.. Kız evi naz evi demişler..

Son düzenleme:
sen haklısın alt tarafıı otobüs bileti parası,yani istanbul-bursa ne kadar tutarki.hemde kardeşlerinin mutlu günü paylaşmaları lazım.

Ve kızlar ben onlar zor duruma düşmesin masraf yapmasın diye ne takı ne düğün istedim ailemi karşıma aldım laf söyletmedim hep idare ettim şimdi bana yaptıklarına bakarmısınız? Hakmı bu??

Hak değil elbette,sonu iyi olsun demek istiyorum ama dilim varmıyor :((
zor bir durum,çok ayıp etmişler..ne desem ki sana..kendin düşünüp taşınıp karar verceksin :(((

canım dönüşü yok artı bunun yani bu saatten sonra bitti diyemem :(( ama bende aptal değilim nişanlımada söyledim ''onlarında kınası düğünü olur yarın öbür gün ne ölüsüne ne dirisine gidersem benimde adım revindell değil '' dedim.. ailesi umrumda değil kızlar ama nişanlımın bana tavrı çok üzüyor beni..

Dünden beri düşünüyorum buraya yazsammı yazmasammı diye.. Ama birileri ile konuşmam lazım artık..

Kızlar çok kısa özetlemek istiyorum , geçen ekim ayında sözlendik.. Farklı şehirlede yaşıyoruz ikimizde.. (Bursa&İstanbul) Sözüme sadece ortanca abisi - eşi ve annesi geldi.. Nişan zamanı yer tutacaktım diğer ablaları ve abisi (toplam 6 kardeşler) biz gelemeyiz yol parası veremeyiz durumumuz yok demişler.. Bende kimse gelmiyor diye evde yaptım nişanı yine aynı kadro.. abisi-eşi, annesi geldi.. Nişandan sonra birde ''yer tutsaydınız biz gelirdik.. '' dediler sırf sinir etmek için der gibi.. Bir anlam veremedim.. Neyse kına gecesi yapıcam kızlar haberleri var.. dün nişanlım haber verdi ''bizimkiler gelmiyor yol parası çok tutarmış durumları yokmuş'' diyorlar dedi... ''ii gelmesinler ama benide gelinleri saymasınlar beni, annemi, babamı saymayanı ben hiç saymam'' dedim.. Ve şu an gerçekten çok sinirliyim kızlar ne masraf yaptılar ki bide yol parası gibi komik birşeyi bahane ediyorlar?? Ne bir kavga nede bir gürültümüz oldu durup dururken Kına gecesine gelmicez biz yol parası veremeyiz ne demek ???? görende artvinden geliyorlar sanıcak...

Nişanlımlada birbirimize girdik , oda bana triplerde beni suçluyor gibi dün ağzından cımbızla laf alıyordum resmen ne mesaj çekiyor ne de arıyordu saat 12 ye kadar bekledim arayan soran yok.. kapattım telefonumu dün akşamdan beri kapalı.. arayan soran yok.. 3 saat önce facebook a girmiş beyimizin çevirimdışı tabi ne bir mesaj atmış ne de herhangi birşey klasik bişi yok gibi tarkan videoları paylaşmış keyfi yerinde herhalde..

Özet dedim ama kendimi kaybetmişim okuyanlardan Allah razı olsun..

yerinde olsaydım ailesinin(ablası, abisi bilmemne..) gelmeyişlerini senin yaptığın kadar umursamazdım.sen üstüne düşeni yapmış davet etmişsin ama onlar reddetmiş bir bahaneyle.. buraya kadarını umursama ama sonra çıkıp da salon tutsaydın gelirdik demeleri elbette adamı çileden çıkarır. bu noktada nişanlının sana hakvermesi gerekir.
kına gecesi meselesinde ise istemiyorlarsa gelmesinler. gene niye sıkıntı ediyorsun ki?
bir de çıkıp nişanlına beni gelinden saymasınlar dememeliydin. iyi niyetli olmana ragmen,adını kötü geline çıkarmışsın nişanlının yanında.umursamamalısın böyle şeyleri. hem extra zahmettir oğlan evi kına gecesinde..gereksiz bence..
benden sana bir tavsiye erkek tarafından onurunu zedeleyici bir davranış görmedikçe,onları umursama dallarına binici laflar etme nişanlının yanında, ilişkiniz zedelenir boş yere.

bu arada nişanlının tutumu konusunda haklı gördüm seni. her ne kadar senin beni gelinden saymasınlar lafın ağır kaçmış olsadaa... bu tip durumlarda sebep ne olursa olsun, ağzı bir olamayan çiftlerin pek çoğu da mutsuz evlilik yapıyor.. bence sen onu biraz daha düşün.

sonuna kadar haklısınız..
bir adım geri atmayın devamı gelir..
değer vermedir bu ne demekmiş yol parası filan..

ailesi ayrı ayıp etmiş nişanlınız ayrı ayıp etmiş..

canım dönüşü yok artı bunun yani bu saatten sonra bitti diyemem :(( ama bende aptal değilim nişanlımada söyledim ''onlarında kınası düğünü olur yarın öbür gün ne ölüsüne ne dirisine gidersem benimde adım revindell değil '' dedim.. ailesi umrumda değil kızlar ama nişanlımın bana tavrı çok üzüyor beni..

Canım o zaman hazırlıklı ol,demekki''onlarında kınası düğünü olur yarın öbür gün ne ölüsüne ne dirisine gidersem benimde adım revindell değil ''diyemeyeceksin.Bunu şimdiden kabul et,sonradan isyan etme.

bende senin gibi masraf olmasın dedim ama şimdi hiiiiiçççç kıymetim yok..masraf yaptıracaksın ...gelecekler neden gelmiyorlar demişsin güzelim senin kıçını kaldırmamak için işte güya seni ada sınıfına koymuyorlar sende onları tanıma ben öyle yaptım..evime bile adım atamazlar..

Canım o kadar uzun bir hikayeki aslında inan bu söylediğim laf ağar değil.. Beni aileme karşı öyle zor durumlara düşürdülerki o kadar ayıp ettilerki ben hiç birşey demedim onlara .. kalkıpta neden böyle yaptınız demedim.. ama yeter artık bu kadar olmaz gerçekten.. benim umrumda değil gelmesinler kına geceme.. ben kendimde eğlenirim.. ama ya annem ? babam? ne düşünücekler?? BEn onların tek kızıyım ve hiçbirşey istedikleri gibi olmadı hep içlerinde bir burukluk var farkındayım ama ben mutlu olayım diye seslerini çıkarmıyorlar.. İki aile pek görüşmüyor kızlar zaten yani sözde görüştüler - sözden sonra karşılıklı gidildi - bide nişanda görüştüler .. öyle normalde telefonda felan asla görüşmüyoruz.. Yani düşünün nişan haziranda oldu ben o günden beri kaynanam yada elti- görümcemle konuşmadım.. Benmi aricam? kız evi naz evi onlar arasın sorsun halimizi.. onlar aramıyor diye bende aramıyorum.. bayramda felan da aramicam kızlar..

Kızlar yorumlarınızı okuyorum ve alıntı yapmadan cvp yazıyorum..

Durumları o kadar kötü değil canım yani insanın son kardeşi evleniyor ya kolundan bir bilezik bozup yine gelirsin yani ...

Benim kıçımı kaldırmasınlar bakalım ama herkes hakettiğini bulur ben bunları unutmicam..

O kadar pişmanım ki onlara iyilik yaptım ben aman masraf yapmasınlar dedim ama kıymet bilmedim..

İstanbuldan Bursaya gitmenin yol parasını bahane yapanlar acaba İstanbulda nasıl geçiniyor -tatlicadiarzu-

bunda yol parasından daha önemli neden(ler) vardır ama siz deştikçe kokusu çıkar, hiç olmadık şeyler öne sürmeye başlarlar. belki de boş yere sözlünüzle aranız açılacak ve acı çekeceksiniz

sadece kınaya mı gelmeyeceklerdi, düğüne gelecekler miydi fisfisfis

Kızlar ben annesini annem gibi abisini abim gibi sevdim o kadar güzel düşünüyordum ki ben kıymetimi bilselerdi istedikleri gibi bir gelin olurdum onlara ama beni aileme karşı çok mahçup ettiler..

Canım o kadar uzun bir hikayeki aslında inan bu söylediğim laf ağar değil.. Beni aileme karşı öyle zor durumlara düşürdülerki o kadar ayıp ettilerki ben hiç birşey demedim onlara .. kalkıpta neden böyle yaptınız demedim.. ama yeter artık bu kadar olmaz gerçekten.. benim umrumda değil gelmesinler kına geceme.. ben kendimde eğlenirim.. ama ya annem ? babam? ne düşünücekler?? BEn onların tek kızıyım ve hiçbirşey istedikleri gibi olmadı hep içlerinde bir burukluk var farkındayım ama ben mutlu olayım diye seslerini çıkarmıyorlar.. İki aile pek görüşmüyor kızlar zaten yani sözde görüştüler - sözden sonra karşılıklı gidildi - bide nişanda görüştüler .. öyle normalde telefonda felan asla görüşmüyoruz.. Yani düşünün nişan haziranda oldu ben o günden beri kaynanam yada elti- görümcemle konuşmadım.. Benmi aricam? kız evi naz evi onlar arasın sorsun halimizi.. onlar aramıyor diye bende aramıyorum.. bayramda felan da aramicam kızlar..

bak canım. direk senle birebir şahit olmadığımız için birşeylere uzaktan yorum yapıyoruz bizler..
elbette haklı sebeplerin çoktur. ama evlenmekteki niyet oğlan eviyle ( haklı olsan bile ) bela bulmak değildir. burdaki birinci amaç senin mutluluğun, ve benim anladığım kadarıyla nişanlın ailesinin gönlü edilmeden senin gönlünü edecek biri değil. o yüzden bence ya alttan alacaksın,ufat tefek rahatsızlıkları(onurun kırılmadıkça) görmeyecek, duymayacaksın. ya da bu evlilik meselesini bir kez daha düşüneceksin ki ben olsam 2.yolu seçerdim.
eğer kavga patırtı yolunu seçersen evliliğin de kavgalı patırtılı olur gibime geldi bana...

Kızlar yorumlarınızı okuyorum ve alıntı yapmadan cvp yazıyorum..

Durumları o kadar kötü değil canım yani insanın son kardeşi evleniyor ya kolundan bir bilezik bozup yine gelirsin yani ...

Benim kıçımı kaldırmasınlar bakalım ama herkes hakettiğini bulur ben bunları unutmicam..

O kadar pişmanım ki onlara iyilik yaptım ben aman masraf yapmasınlar dedim ama kıymet bilmedim..

Benden sana bir abla nasihati,
kesinlikle saygıda kusur etme onlara karşı,ister gelirler ister gelmezler ama çok ayıp ve haksızlık ettikleri ve seni özelliklede aileni önemsemdiklerini gösterdiler.Bundan sonrası için ne yapabiliriz onu düşünelim.Bunlar eşinin ailesi,kesinlikle hayatından çıkarıp atamazsın.Evlendiğinde aaraya mesafe koymalısın,sık sık gidip gelmeler yapma,sen onlara gittiğinde misafir gibi dur,onlar sana geldiğinde misafir olduklarını hissettir.Ancak bunu yaparsan sadece kocana karşı görevini yerine getirmiş olursun ama onlara kul köle olmazsın.

Düğün olmuyor canım sadece nikah olucak bursa da.. Oda memleketleri yani zahmet olmazsa kalkıp gelirler herhalde..

Altında ne olabilir canım inan hiçbirşey yok.. Yani diyorum ya aileler karşılıklı görüşmüyor bile sık sık.. Ne bir söz ne bir kavga gürültü hiçbirşey yok.. benim yüzümden mi diyorum.. nişanlım hayır seninle alakalı değil bana tavır alıyorlar diyor.. neyin tavrını alıyorlar senin kıymetini bilsinler ne istiyorlar senden diyorum hiçbirşey söylemiyor

Back
X