Kına Gecesi Kınada neler yapılır?

bizde şu şekildedir:

kınayı kız tarafı yapar...
kına evde yapıalcaksa evde olur evde yapılmayacaksa mekan tutulur...
kınada gelinin giyeceği bindallı,elbise vs.. erkek tarı alır tabiiki ayakkbaısı vs...
kınada kuryemiş meyvesuyu genllikle dağıtılır ama son deönmlerde pasta börek çörek yapanlarda var... kuruyemişi meyvesuyunu vs... ne verilcekse erkek tarfı hazırlatır... yahut parasını verir kız tarafı ayarlar...
kına bayanlardan oluşur genllikle ... kına yakılırken kayınvalide gelinin avucuna altın koyar... isteğe bağlı hediye olması açısından ayrıca altında takabilir... bilezik ,kolye vs....
müzik önemlidir bu günlerde hep aynı şarkılarda oynamak istemezsen iyi bir cd hazırla derim...
takı takılmaz kınada ancak düğüne gelemeycek olan yakınlar o gün takılarını verirler...

bizde şu şekildedir:

kınayı kız tarafı yapar...
kına evde yapıalcaksa evde olur evde yapılmayacaksa mekan tutulur...
kınada gelinin giyeceği bindallı,elbise vs.. erkek tarı alır tabiiki ayakkbaısı vs...
kınada kuryemiş meyvesuyu genllikle dağıtılır ama son deönmlerde pasta börek çörek yapanlarda var... kuruyemişi meyvesuyunu vs... ne verilcekse erkek tarfı hazırlatır... yahut parasını verir kız tarafı ayarlar...
kına bayanlardan oluşur genllikle ... kına yakılırken kayınvalide gelinin avucuna altın koyar... isteğe bağlı hediye olması açısından ayrıca altında takabilir... bilezik ,kolye vs....
müzik önemlidir bu günlerde hep aynı şarkılarda oynamak istemezsen iyi bir cd hazırla derim...
takı takılmaz kınada ancak düğüne gelemeycek olan yakınlar o gün takılarını verirler...

aynen cnm bizdede böledir, hiçbi fark yokvereliniortak

Valla ben kınam için şimdiden başladım hazırlamaya ekim 9 da olucak ama

aldıklarım

*Kaftan takımı (3 abiye giyicem ayrıca değiştirerek )opuyorumnanaktan
*Kına sepetim kına tepsim çerez sepetim hazır kaydirigubbakcemile3
*Tülden keselere koyucam kınaları ve çerezleri alkisalkisalkis
*Kına için bir kafe ayarladım büyük ve güzel müziklerd eharika ama her ihtimale karşı yanıma cd yapar koyarım zaten sositososito
*Kına yakılırken kullanmak için desemli kına yakmak için hint kınası ve şablonlarımı hazırladım :utangac:

evde yapmak istemedim çünkü giren çıkan bir yandan hemd ev batmıyor hemde herşey bir yerd ekalıyor :kedi:

umarım yardımcı olur bu yazdıklarım sanadaopuyorumnanaktan

kına kız evinde yapılır ama erkek tarafı yapar. nişanı kız tarafı yapar sadece. evin önünde yapılacaksa kına müzik v.s. ayarlanır. kına için gelinle damat hazırlanır kıbleye karşı oturtulur yengeler kınayı yakar. gelin avcunu açmaz kaynana birşey takar ondan sonra açar avcunu. oynanılır felan. tabi kınayla çerez dağıtılır bu arada. biz kınaya çıkarken havai fişekler patlatmıştış meşaleler kar makinası felan süperdi.

bizde kına gecesi genelde düğün salonunda olur ilk olarak gelinle damat çıkar müzik eşliğinde dans ederler dans etmek istemeyen oynar eğer erkek evi düğün yapmayacaksa takı töreni yaparlar ilk kız evi takar sonra erkek evi kayınvalide bilezik set falan takar sonra gelin yengesiyle oynar arkadaşları kadınlar falan oynar gelinler eskiden çok kıyafet değiştirirdi ama artık tek abiye giyiyorlar kına yakılacağı zaman bindallı veya pijama takımı giyer tabi her zaman yanında yengesi olur onu giydirmek için falan gelinin seçtiği bir kaç kişi kına yakar gelin elini açmaz genelde kayınvalide altın koyar o zaman kına yakarlar arkadaşları kına yakanların kollarına hediye eşarp takarlar arkadaşları gelini havaya kaldırır damatın ismini bağırır damat gelir kucağına alır indirir sonra hep beraber oynarlar çerez falan dağıtırlar bazıları cevizli lokum reçel peynir falan verir bu şekilde oluyor bizde kına geceleri

Back
X