kınama cezası alan taktir alabilirmi

songul1970

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2012
49
4
16
Bursa
merhaba bayanlar kızım Anadolu lise sonda okuyor. 2 ay kadar önce sınıftan 3 kızla tartışmışlar. kızımın arkadaşının biri 3 gün uzaklaştırma, kızımda kınama cezası aldı ,eve kınama ceza kağıdıda geldi 2 ay önce ,kızım çalışkan saygılı öğretmenlerinin bile bu tartışmaya girdiğine şaşırdığı bir öğrenci o ara okadar çok üzüldüki cezaya zaten üni sınavlarına hazırlanıyor okul dershane çok yoğun neyse tam kınama cezasını unuttu diyordum şimdide ortalaması 90 üzeri taktir ya vermezlerse kınama aldım diye derdine düştü bilen arkadaşlar varsa nolur yazarmısınız cumaya kadar kendinide benide gerdi yine ,birde başka şehirde endüstri mühendisliği okuyan oğlum var ona söylemedik kınamayı üzülmesin diye ama oda bu akşam aradı taktir geliyor yine abicim değilmi dedi kızım evet dedi ama iyice taktı bu akşam kınamaya e okuldan notlarını hesapladık 90 küsür ortalama bilen varsa lütfen

kınama cezasıyla ders notları ayrı şeyler. hiç bi öğretmenin bi öğrencisi kınama cezası aldı diye not kırmaya hakkı yoktur. ders notları iyi olduktan sonra taktir belgesini her türlü alır. sıkıntı yapmaya gerek yok

Takdir/teşekkür almanın şartı not ortalamasının yanı sıra davranış notunun yüz olmasıdır.kızınız kınama cezası aldığı için davranış notu doksana düşmüştür ve belge alamaz. Yalnız bu durum biraz da idareye bağlı.bence yarın okul yönetimini ya da kızınızın sınıf rehber öğretmenini arayarak öğrenebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Davranis puani 100 olan ogrenciler taktir ve tesekkur alir.
Kızınız kinama cezasi almis malesef davranis puani dustugunden dolayi alamaz...

Konu ilgili 07/09/2013 tarihinde yayımlanan MEM Orta Öğretim kuruları YÖn.maddeleri:
MADDE 159- (1) Örnek davranışların ve başarıların niteliklerine göre ödüllendirilmesinde öğrencilere;
a) Teşekkür belgesi,
b) Takdir belgesi,
c) Onur belgesi,
ç) Üstün başarı belgesi verilir.

Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme
MADDE 160- (1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesiverilir
MADDE 170- (1) Her ders yılı başında öğrencilerin davranış puanı 100’dür.
(2) Ceza alan öğrencilerin davranış puanlarından;
a) Kınama cezası için 10,
b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası için 20,
c) Okul değiştirme cezası için 40,
ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezası için 80
puan indirilir.

Bu yönetmelik 2013 yılında değiştirildi. O yüzden 2013 yılındaki disiplin yönetmeliği diye aratırsanız daha doğru bilgiler alırsınız.

Teşekkürler. Hakim olduğum bir konu değil, başlık sahibine yardımcı olabilir miyim diye baktım ama yanlış bakmışım :26: :26:

Lisedeyken arkadaşım 1gün uzaklaştırma almıştı ya da kınamamıydı tam hatırlamıyorum acıkcası. Ama notları cok iyi olmasına ragmen ne takdir ne de tesekkur almıstı.. Bilemiyorum yukarıda yonetmeligin degistigi yazıyor bir göz atın. Takdir veya tesekkur almak o kadar da onemlı degil kızınızın notları iyiyse, sembolik belgeler işte.

Son düzenleme:
cevaplarınız için teşekkür ederim .üzülmedim desem yalan olur hayırlısı, kızım cuma günü bir kez daha moral bozukluğu yaşayacak desenize

puanı var olduktan sonra takdir teşekkür olayını bu kadar takması gereken bir yaşta değil bence kızınız.

oğlumun takdir alması gerekirken bu dönem aldığı cezadan dolayı belge alamadı bu durum ikinci dönemde devam edecekmi yoksa ikinci dönemdemi belge alamıycak?

oğlumun takdir alması gerekirken bu dönem aldığı cezadan dolayı belge alamadı bu durum ikinci dönemde devam edecekmi yoksa ikinci dönemdemi belge alamıycak?
Cezası kalkarsa alır,kalkmazsa alamaz.

Kınama işlendiyse alamaz bence,ayrıca dönem sonunda hocalar toplanıp affedebiliyordu ben lisedeyken.

Kınama işlendiyse alamaz bence,ayrıca dönem sonunda hocalar toplanıp affedebiliyordu ben lisedeyken.
Yine var diye biliyorum dönem sonunda toplanılıp orada karar veriliyor,tabi cezanın kalkması için öğrencinin dönem içinde başka ceza almaması gerekir.

ilk dönem cezanın silinmesı okulun insiyatifindemi ben yıl sonu kurul toplanır ve iyi hali gözükürse silinir diye biliniyorum

ilk dönem cezanın silinmesı okulun insiyatifindemi ben yıl sonu kurul toplanır ve iyi hali gözükürse silinir diye biliniyorum
Yıl sonunda kurul toplanır eğer uygun görürlerse silerler,dönem sonu yani,tabi cezanın silinmesi için başka ceza almaması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…