• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kinci miyim

nefertiti00

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
181
45
18
33
Selamlar beni rahatsiz eden bir durum var yani Boyle degildim cunku nasil duzelirim bilmiyorum Anlatayim. 30 yasindayim evliyim cocugum var isim var. Kucuklugumden tutun universtenin bitimine kadar olan donemde insanlarla arkadasliklarla ailemle hicbir problemim olmadi yani cevrem dostlarim vardi sevilirdim uzuldugum konularda tolere eder toparlardim.sonra bir sey oldu atandim ve bu noktadan sonra hayatima giren insanlar tarafindan yalniz birakildim dislandim haksiz muamele gordum yani bu insanlar bir degil iki degil kac tane sayayim bilmiyorum esim haric. Insandan yana sansim bir anda dondu ve bu uzun zamandir Boyle ve Ben de su basladi bana Zarari dokunmayan insandan bile en ufak Lafindan kurulmaya basladim yani oyle Boyle degil. Benim buyuttugum kadar bile belki umrunda degilim. Ailemde dahil ornek verim annem lohusayken yemekleri bile benden bekledi zorla getirttim ve icten ice dusmanlasmaya basladim veya cagrilmadigim bi yere ve ordaki insanlara dusmanlasmaya ustlerini cizmeye basladim asla tolere edemiyorum ölüyoruz yetis deseler karsilarina gecip kahve icerim O denli bir kin mi diyeyim merhametsizlesmemi diyeyim ve eskiden Boyle degildim bende ki bu sorun ney anlayamiyorum gercekten

Biraz affedici ve merhametli olmak lazım. Aşırı değil ama enayiliğe kaçmadan sınırlı kesinlikle. Sizin söyledikleriniz bana çok keskin geldi,hepimizin hataları olabilir 🤔 herkes her yere çağırılmak zorunda değil ki. Neden üstünü çiziyorsunuz ki sırf bundan

Biraz affedici ve merhametli olmak lazım. Aşırı değil ama enayiliğe kaçmadan sınırlı kesinlikle. Sizin söyledikleriniz bana çok keskin geldi,hepimizin hataları olabilir 🤔 herkes her yere çağırılmak zorunda değil ki. Neden üstünü çiziyorsunuz ki sırf bundan
Kincilesmemis de narsistlesmis bencillesmis fılan bence

sonra bir sey oldu atandim ve bu noktadan sonra hayatima giren insanlar tarafindan yalniz birakildim dislandim haksiz muamele gordum yani bu insanlar bir degil iki degil kac tane sayayim bilmiyorum esim haric. Insandan yana sansim bir anda dondu ve bu uzun zamandir Boyle
Herkes aynı anda birleşip mi yapmaya başladı bunları? Kendinizde hiç sorun görmüyor musunuz? Milletin başka işi yokken durduk yere hadi gelin nefertiti00 yi dışlıyoruz mu dediler? Yalnız bırakıldım ne demek, birileri etrafınızda dört mü dönmeli? Eşli arkadaş grubu yemeklerinde bile zaten ısınamadım zaten samimi gelmedi, benimle çok kısa kestirip atıyorlar ama diğer dördü çok samimiler, benden gizli toplanıp beni çağırmadılar, ben ne alsam görümcelerim kıskanır hemen gider aynısını alırlar... Lohusalığımda annemi zorla getirttim falan annenize güvenip mi doğurdunuz, mecbur mu kadın? Kocanız niye organize etmedi yemek işini? Annem çocuğumu pışpışlamadı, yemeğimi yapmadı, işe dönersem çocuğa bakmayacak, kayınvalidem de bakmayacakmış... Siz bu insanlardan teminat alarak mı çocuk yaptınız? Herkes etrafımda pervane olsun, hep ben hep ben... Onu çizdim bunu çizdim... gidip bir psikologla görüşün ve tedavi olun. Maalesef görüşülecek arkadaş olunacak bir profil çizmiyorsunuz.

Araştırmalara göre;
1- Çin atasözü der ki: "İntikam peşinde koşan iki mezar kazmalıdır." Bilim bunu doğruluyor: kin tutmak ve stresi artırırken, affetmek vücudu sakinleştiriyor.
2- Kronik stres, bağışıklık sistemini zayıflatıyor ve telomerleri kısaltarak hücresel yaşlanmayı hızlandırıyor. Stres, kelimenin tam anlamıyla biyolojik saati ileri alıyor.
3- Bazı insanların saçları gerçekten de stresten beyazlar ve stres ortadan kalktığında yeniden eski rengine dönebilir.Videoda böyle bir kişinin saç telini görüyorsunuz (siyah→beyaz→sonra tekrar siyah):
4- Stresli anlarda neden canınız tatlı çeker? Çünkü şeker, beynin stres tepkisini (kortizolü) geçici olarak bastırır. Bu "kendi kendini tedavi" yöntemi zamanla, sizi stresten kurtaran değil, strese ve şekere daha bağımlı hale getiren bir tuzağa dönüşür.
5- HIV gibi sinir sistemini etkileyen virüsler yapabilir. Ancak tam tersi daha çok geçerli. Yani stres, virüslerin bizi hasta etmesine yol açabilir:
6- Yoğun kronik stres yaşamak DNA'mız üzerinde ölçülebilen 10 yıla karşılık gelen bir biyolojik yaşlanmaya yol açıyor.
7- Stres, geçmişin yükünü bugüne taşıyan bir köprüdür: Gençlikteki zihinsel sağlık sorunlarının yıllar sonraki ilişkileri bile zehirlemesinin en önemli nedenlerinden biri, kişinin hayatı genel olarak daha stresli algılamasına neden olmasıdır.
8- Stresin bağışıklık sistemimiz üzerindeki etkisi:394 sağlıklı kişiye laboratuvar ortamında çoğaltılmış nezle virüsü verildi. Stres seviyesi yüksek olan kişilerin daha çok hastalandıkları görüldü.
9-Hamileliğin son üç ayında annede artan stres hormonu (kortizol) seviyesi erkek çocuğun daha düşük zekâlı olmasıyla ilişkili. Fetüsün sağlıklı nörolojik gelişimi için hamile bir kadın strese neden olan faktörlerden uzak durmalı.
10- Bir erkek sosyal çevresine yatırım (arkadaş sayısı+harcanan zaman) yaptıkça o erkeğin depresyon ve stres yaşama olasılığı azalıyor.

Eklentiler

• GOhVq3-XQAABhoc.webp
    GOhVq3-XQAABhoc.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 2
  • Gsjjd4kWcAEupJe (1).webp
    Gsjjd4kWcAEupJe (1).webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 2
  • Gz8B95VWkAAGgcj.webp
    Gz8B95VWkAAGgcj.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 2
  • Gsjjd4kWcAEupJe.webp
    Gsjjd4kWcAEupJe.webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 2
  • G5eUWCbWQAA9s-X.webp
    G5eUWCbWQAA9s-X.webp
    81,6 KB · Görüntüleme: 3
  • G5ZYGOmWcAAsrm1.webp
    G5ZYGOmWcAAsrm1.webp
    77,7 KB · Görüntüleme: 2
  • G5ZXuWqXQAAUhxb.webp
    G5ZXuWqXQAAUhxb.webp
    37 KB · Görüntüleme: 2
  • G3omZZwWUAAGBRB.webp
    G3omZZwWUAAGBRB.webp
    65,1 KB · Görüntüleme: 2
  • G3oltWCWYAAy2wR.webp
    G3oltWCWYAAy2wR.webp
    39,7 KB · Görüntüleme: 3
  • G3olofsWwAAlx71.webp
    G3olofsWwAAlx71.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Herkes mi değişti .Siz değiştiğiniz için herkes sizden uzaklaşmış olmasin

Insanlar hayatinda neler yasayip ezilip, kullanilabiliyor. Zamanla sert bir tavir almak normal ama sizinki cok asiri. Sanki bütün iyi hisleriniz gitmis icinize hereeye karsi nefret girmis.
Saglikli degil bu

Selamlar beni rahatsiz eden bir durum var yani Boyle degildim cunku nasil duzelirim bilmiyorum Anlatayim. 30 yasindayim evliyim cocugum var isim var. Kucuklugumden tutun universtenin bitimine kadar olan donemde insanlarla arkadasliklarla ailemle hicbir problemim olmadi yani cevrem dostlarim vardi sevilirdim uzuldugum konularda tolere eder toparlardim.sonra bir sey oldu atandim ve bu noktadan sonra hayatima giren insanlar tarafindan yalniz birakildim dislandim haksiz muamele gordum yani bu insanlar bir degil iki degil kac tane sayayim bilmiyorum esim haric. Insandan yana sansim bir anda dondu ve bu uzun zamandir Boyle ve Ben de su basladi bana Zarari dokunmayan insandan bile en ufak Lafindan kurulmaya basladim yani oyle Boyle degil. Benim buyuttugum kadar bile belki umrunda degilim. Ailemde dahil ornek verim annem lohusayken yemekleri bile benden bekledi zorla getirttim ve icten ice dusmanlasmaya basladim veya cagrilmadigim bi yere ve ordaki insanlara dusmanlasmaya ustlerini cizmeye basladim asla tolere edemiyorum ölüyoruz yetis deseler karsilarina gecip kahve icerim O denli bir kin mi diyeyim merhametsizlesmemi diyeyim ve eskiden Boyle degildim bende ki bu sorun ney anlayamiyorum gercekten
Size şöyle söyleyeyim bende kinci biriyim maalesef, birine bir kez kırıldım mı yani bitiyor benim için. Bu huyumdan nefret ettiğim halde bir türlü aşamıyorum. Ama yakın tarihte şunu yaşadım ve üç günlük dünyada kırgınlık küslük kin hiç ama hiç gerek yokmuş yüzüme tokat gibi çarptı. Aile büyüklerimizden biri çok çok severdim ama bana bir cümle kurmuştu şaka yoluyla… ben ona o kadar kırıldım o kadar alındım normalde hep arayıp sorduğum insanı aramaz sormaz oldum. Bıçak gibi kestim aramayı, halbuki rahatsızlığımı dile getirsem eminim çözüme kavuşmayacak büyüklükte sorun değildi. Ama sadece susup kendi içimde kinlenmek kolay geldi :( ve şuan onu kaybettik… bende içimde tüm keşkelerim pişmanlıklarımla kalakaldım 😔 o kadar üzülüyorum o kadar pişmanım ki zamanı geri alabilsem eskisi gibi gülüp sohbet edebilsek diyorum. Ölüm yanı başımızda ben bu acıyı iliklerime kadar hissediyorum maalesef:( o yüzden sizde bunu düşünün belki bişeylerin önüne geçer 🤷‍♀️

Fıkra gibi konu. Tek bir kişi aynı kaldı diğer herkes değişti yani, peki.

Buraya yansıyan enerjiniz bile öyle negatif ki insanlar muhtemelen o yüzden uzaklaşıyorlar sizden.

Temel otoyolda ters yöne girer..
Bunu gören trafik polisi, sürücüleri uyarmak için radyodan anons yaptırır.
Bu arada ters yolda ilerleyen Temel de radyo dinlemektedir..
Polis radyodan:
Lütfen dikkat, ters yönde ilerleyen bir araç var!
Temel bağırır, ne bir tanesi hepsi hepsi..

Herkes yanlış bir biz doğru. Belki de ters yöne giren sizsiniz.

Bu kinle Birgül ölseniz cenazenizi kimse gelip kaldırmayacak anneniz dahil
Kimse atanmadımı sizden başka kim size atandığınız için ne yapmışsa olabilir ki
Ölümü kahve içerek kutlayacak kadar
Hastasınız bir uzmana başvurun
Atandigim icin demedim zaten hayatimin degisim donusumu atandiktan sonra oldu dedim aslinda Zaman belirttimm. O zamana kadar iyidi her sey atanmaya baglamiyotum zira hayatima giren O kisiler de Ben gibiysi

Temel otoyolda ters yöne girer..
Bunu gören trafik polisi, sürücüleri uyarmak için radyodan anons yaptırır.
Bu arada ters yolda ilerleyen Temel de radyo dinlemektedir..
Polis radyodan:
Lütfen dikkat, ters yönde ilerleyen bir araç var!
Temel bağırır, ne bir tanesi hepsi hepsi..

Herkes yanlış bir biz doğru. Belki de ters yöne giren sizsiniz.
Ama onca Zaman ters yonde degildim

Fıkra gibi konu. Tek bir kişi aynı kaldı diğer herkes değişti yani, peki.
Yani bir ornek vereyim Ben kazik yemedim hicbir arkadasimdan ta ki son bes sene hayatima girenler haric. Bir arkadas vardi hastalandi gittim basinda bekledim derdi oldu dinledim evimi actim yemegimi paylastim borc istedi verdim sonra arkamdan konusmalarini ogrendim yani simdi Ben mi sikintikiyim hep Boyle tipler girip duruyor hayatima son bes yildir

Size şöyle söyleyeyim bende kinci biriyim maalesef, birine bir kez kırıldım mı yani bitiyor benim için. Bu huyumdan nefret ettiğim halde bir türlü aşamıyorum. Ama yakın tarihte şunu yaşadım ve üç günlük dünyada kırgınlık küslük kin hiç ama hiç gerek yokmuş yüzüme tokat gibi çarptı. Aile büyüklerimizden biri çok çok severdim ama bana bir cümle kurmuştu şaka yoluyla… ben ona o kadar kırıldım o kadar alındım normalde hep arayıp sorduğum insanı aramaz sormaz oldum. Bıçak gibi kestim aramayı, halbuki rahatsızlığımı dile getirsem eminim çözüme kavuşmayacak büyüklükte sorun değildi. Ama sadece susup kendi içimde kinlenmek kolay geldi :( ve şuan onu kaybettik… bende içimde tüm keşkelerim pişmanlıklarımla kalakaldım 😔 o kadar üzülüyorum o kadar pişmanım ki zamanı geri alabilsem eskisi gibi gülüp sohbet edebilsek diyorum. Ölüm yanı başımızda ben bu acıyı iliklerime kadar hissediyorum maalesef:( o yüzden sizde bunu düşünün belki bişeylerin önüne geçer uzuldum

Herkes aynı anda birleşip mi yapmaya başladı bunları? Kendinizde hiç sorun görmüyor musunuz? Milletin başka işi yokken durduk yere hadi gelin nefertiti00 yi dışlıyoruz mu dediler? Yalnız bırakıldım ne demek, birileri etrafınızda dört mü dönmeli? Eşli arkadaş grubu yemeklerinde bile zaten ısınamadım zaten samimi gelmedi, benimle çok kısa kestirip atıyorlar ama diğer dördü çok samimiler, benden gizli toplanıp beni çağırmadılar, ben ne alsam görümcelerim kıskanır hemen gider aynısını alırlar... Lohusalığımda annemi zorla getirttim falan annenize güvenip mi doğurdunuz, mecbur mu kadın? Kocanız niye organize etmedi yemek işini? Annem çocuğumu pışpışlamadı, yemeğimi yapmadı, işe dönersem çocuğa bakmayacak, kayınvalidem de bakmayacakmış... Siz bu insanlardan teminat alarak mı çocuk yaptınız? Herkes etrafımda pervane olsun, hep ben hep ben... Onu çizdim bunu çizdim... gidip bir psikologla görüşün ve tedavi olun. Maalesef görüşülecek arkadaş olunacak bir profil çizmiyorsunuz.
Pekii

Back
X