• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kinci miyim

Size şöyle söyleyeyim bende kinci biriyim maalesef, birine bir kez kırıldım mı yani bitiyor benim için. Bu huyumdan nefret ettiğim halde bir türlü aşamıyorum. Ama yakın tarihte şunu yaşadım ve üç günlük dünyada kırgınlık küslük kin hiç ama hiç gerek yokmuş yüzüme tokat gibi çarptı. Aile büyüklerimizden biri çok çok severdim ama bana bir cümle kurmuştu şaka yoluyla… ben ona o kadar kırıldım o kadar alındım normalde hep arayıp sorduğum insanı aramaz sormaz oldum. Bıçak gibi kestim aramayı, halbuki rahatsızlığımı dile getirsem eminim çözüme kavuşmayacak büyüklükte sorun değildi. Ama sadece susup kendi içimde kinlenmek kolay geldi :( ve şuan onu kaybettik… bende içimde tüm keşkelerim pişmanlıklarımla kalakaldım 😔 o kadar üzülüyorum o kadar pişmanım ki zamanı geri alabilsem eskisi gibi gülüp sohbet edebilsek diyorum. Ölüm yanı başımızda ben bu acıyı iliklerime kadar hissediyorum maalesef:( o yüzden sizde bunu düşünün belki bişeylerin önüne geçer 🤷‍♀️
Basiniz sagolsun tabi bu kinlenme yakina olunca daha bi zor olur vefat durumunda iste yakinimi tolere edebilsem bile atiyorum kotuluk yapan normal arkadasi ya da uzaktan bi akrabayi tolere edemiyorum

Atanınca kendini bişey sanma sendromuna yakalanmışsın insanlarda senden uzaklaşmış olarak yorumladım. Hadi şimdi bana da kinlen 😏
Atanmayi Zaman olarak belirttim bi kistas demedim atanma yerine 25 yasimdan sonra da diyebilirdim bu seferde yasa mi bagladiniz yani dersiniz Eminim🤣

Bence büyük sorunlu birisin karşı taraftan bi sorun olmasa bile siz yine o şekilde düşünüp kurulursunuz öyle vıbe veriyorsunuz insanların sizden uzaklaşması gayet doğru bi tercih bu psikolojide Olan insanlar olmayan bişeyi bile oldu gibi varsayım olarak giderler iftira ya da görmeseniz bile gördüm evet evet diyen cinsden
Üzgünüm ama kin değil de kişilik bozukluğu olabilir

Yoo demezdim.
Buradan bile belli oluyor ki niyetin
Zaten Ben bu anormalligi gorup Kabul ediyorum insanin ustune gelmede birebirsiniz bence bu forum kapatilsin sorunun farkinda olan bir insana bile laf sokma elestirmek icin cayinizi cekirdeginizi hazir bekletiyorsunuz bazisi haric

Bence büyük sorunlu birisin karşı taraftan bi sorun olmasa bile siz yine o şekilde düşünüp kurulursunuz öyle vıbe veriyorsunuz insanların sizden uzaklaşması gayet doğru bi tercih bu psikolojide Olan insanlar olmayan bişeyi bile oldu gibi varsayım olarak giderler iftira ya da görmeseniz bile gördüm evet evet diyen cinsden
Üzgünüm ama kin değil de kişilik bozukluğu olabilir
Belirttigim gibi bes yil oncesine kadar hicbir insanla ne kavgam olmustur ne kinim olmustur hayatima giren insanlar iyi diye Ben iyi oldugu mu dusunuyor um kotuler girdikce kotu durumlar yasadikca Ben de kotulesmeye basladim bunu bariz goruyorum yani evet uzman yardimi almak istiyorum ama almadan kendi kendi me de tolere edebilme yollari telkinleri vs ariyorum bu gibi durumlar da sizlerin ne yaptigini merakettigim icin yazdim aslinda

Ben de çok kinciyim , ama bana gerçekten zararı dokunmuş kişilere karşı oluşuyor bu duygum. Aç mı kötü durumda mı ölüyor mu dönüp bakmam bile, ki herkes çok merhametli olduğumu söyler ama elimde değil bu 2 kişiye karşı bu duygum geçmiyor.
Kin bence bu hayattaki en kötü duygu , ben herkesi affedebilen insanlara çok imreniyorum...

Ben de çok kinciyim , ama bana gerçekten zararı dokunmuş kişilere karşı oluşuyor bu duygum. Aç mı kötü durumda mı ölüyor mu dönüp bakmam bile, ki herkes çok merhametli olduğumu söyler ama elimde değil bu 2 kişiye karşı bu duygum geçmiyor.
Kin bence bu hayattaki en kötü duygu , ben herkesi affedebilen insanlara çok imreniyorum...
Peki kotulukten kastiniz ne yaptilar Ben mi abartiyorum diyorum bazen

Belirttigim gibi bes yil oncesine kadar hicbir insanla ne kavgam olmustur ne kinim olmustur hayatima giren insanlar iyi diye Ben iyi oldugu mu dusunuyor um kotuler girdikce kotu durumlar yasadikca Ben de kotulesmeye basladim bunu bariz goruyorum yani evet uzman yardimi almak istiyorum ama almadan kendi kendi me de tolere edebilme yollari telkinleri vs ariyorum bu gibi durumlar da sizlerin ne yaptigini merakettigim icin yazdim aslinda
İşte şu durumda kin çok başka bişey sen kin adı altında yaptığımı düşünüyorsun ama konun kin değil aslında senin ilk önce bunu kabullenmen gerekiyor böyle atakda bekler gibisin hadi bişey olsun da bende karşılığını vereyim şunu yapayım gibisinden mesela hayatına biri girdi çok iyi ama sen onun altında bir neden arıyıp kalıba sokuyorsun çünkü sen iyisin böyle bişey yok işte
Bu şekilde hayat devam etmez kendi kendine de çözeceğin bir durum değil çünkü altdan altdan yine kendine vesvese verip duracaksın o yüzden bilincindeyim deyip uzman yardımı almak gerekiyor aksi taktirde kendine ve cevrenede hayatı zülüm etmeye devam edersin

Yani bir ornek vereyim Ben kazik yemedim hicbir arkadasimdan ta ki son bes sene hayatima girenler haric. Bir arkadas vardi hastalandi gittim basinda bekledim derdi oldu dinledim evimi actim yemegimi paylastim borc istedi verdim sonra arkamdan konusmalarini ogrendim yani simdi Ben mi sikintikiyim hep Boyle tipler girip duruyor hayatima son bes yildir
Yaptınız yaptınız da nasıl yaptınız bir de karşı tarafa sormak lazım işte, zira bazı insanlar kaşıkla verir kepçeyle almak ister "ulan keşke yapmasaydın" dedirtir insana, son beş yıldır hayatınıza giren insanlardan daha çok kendi psikolojik durumunuzu analiz edin bence, hadi bir iki kişi öyle oldu tamam ama herkesin aynı şekilde davranması, sizin dünyalar iyisi karşınıza çıkan istinasız herkesin aynı şekilde kötü olması imkansız.

Zaten Ben bu anormalligi gorup Kabul ediyorum insanin ustune gelmede birebirsiniz bence bu forum kapatilsin sorunun farkinda olan bir insana bile laf sokma elestirmek icin cayinizi cekirdeginizi hazir bekletiyorsunuz bazisi haric
Sizi mutlu etmeyen herkes ölsün, her yer kapatılsın, her şey yakılsın, yok edilsin. Başka istediğiniz var mıydı efendimisss😂😂😂

Kendini dünyanın merkezinde görme sendromuna yakalanmışsınız.

Benim hayatımda öyle keskin bir geçiş yok.
Ama yaşım ilerledikçe ben de kendimde benzer bir şey gözlemledim.
Ölse karşısında kahve içecek kadar değil tabi 😆 ama tamamen bağımı kopartacak kadar mesela.
Uzun süre geçtiği halde kimilerine hala içim ısınmıyor ya da yargım değişmiyorsa, kindarım diye endişelenmiyorum ben. Vardır bilinç dışımın bir bildiği diyorum, kesin beni koruyordur b.kyiyenlerden.

Ben de artık sizin gibiyim. Bana merhamet etmeyene zerre merhametim yok. Bu kincilikse kinciyim. Ben zor durumdayken ve kötü değilken düştüğümde beni umursamayanı ben de kötü gününde umursamıyorum. Çünkü hak etmedim. Ben onların iyiliğini, merhametini hak etmiyorsam onlar da benimkini hak etmiyor...Ben nasıl zor durumda tek başıma çırpındıysam onlar da çırpınsın, kuyularından çıksın. Bana ne.

Siz de böyle zor gününüzde hep yalnız bırakıldıysanız (kibirli, kötü olmadığınız halde) kalbinizin katılaşması normal. Zamanla böyle oluyor maalesef...

Benim sizin gibi bir tanıdığım vardı. Vardı diyorum çünkü ben de artık kendisiyle görüşmüyorum. O kadar saçma şeylerden insanlara bileniyordu ki çok şaşırıyordum. Mesela birisi çocuğu için sana değil babasına benziyor demiş, birisi evinin tavanı biraz alçak demiş. Tam olarak bu söylediğim tarzda şeylerden kinleniyodu.

Misal bir gün kocasının 20li yaşlarında bir erkek kuzeni var, onu aramışlar görüşmek için. Çocuk da sevgilisiyleymiş, görüşmek istememiş “kanka beni salsana” demiş. Vay efendim ne terbiyesiz çocukmuş, ne laubaliymiş, öyle mi konuşulurmuş. Ay abartmıyorum aylarca her görüşmemizde o çocuğu kötülemeye doyamadı.

O hiçbir zaman sorunlu olduğunu kabul etmedi. Herkes nezaketsiz, herkes nankör, vefasızdı. Siz en azından bir sorun olduğunun farkındasınız. Kendinizden başka kimseye eziyet değil bu. Millet sizinle görüşmez olur biter. Siz kendi zihninizde kendinize eziyete devam edersiniz.

Yahu soruya istediğiniz cevabı alamadınız diye niye tüm foruma kıydınız? 😂
Atanmayla da ilgili olabilir aslında. Atanınca kendinize, aslında ben de ciddiye alınması, saygı duyulması gereken biriyim, demiş de olabilirsiniz. Her şeye susan, eziklenen birine, kendine güven, bak sen de bir şeyleri başarmışsın, demiyor muyuz? Belki olan budur ama ipin ucu kaçmıştır. Olamaz mı?
Yaşın etkisi 35 den sonra net görülmeye başlanıyor genelde. Yani sizin yaşlar tahammülün hala fazla olduğu yaşlar.
Yalnız annenize haksızlık ediyorsunuz. Kendi sorumluluklarınızı kendiniz almalısınız. Yardım etse çok güzel olur fakat yapmıyorsa da bir şey diyemezsiniz.
Mesafeyi ve sınırları doğru ayarlamak önemlidir. Ne çok uzak ne çok samimi. Ve eş hariç herkesten az beklenti. Size verebileceğim tavsiye budur.

Atanmayla da ilgili olabilir aslında. Atanınca kendinize, aslında ben de ciddiye alınması, saygı duyulması gereken biriyim, demiş de olabilirsiniz. Her şeye susan, eziklenen birine, kendine güven, bak sen de bir şeyleri başarmışsın, demiyor muyuz? Belki olan budur ama ipin ucu kaçmıştır. Olamaz mı?
Yaşın etkisi 35 den sonra net görülmeye başlanıyor genelde. Yani sizin yaşlar tahammülün hala fazla olduğu yaşlar.
Yalnız annenize haksızlık ediyorsunuz. Kendi sorumluluklarınızı kendiniz almalısınız. Yardım etse çok güzel olur fakat yapmıyorsa da bir şey diyemezsiniz.
Mesafeyi ve sınırları doğru ayarlamak önemlidir. Ne çok uzak ne çok samimi. Ve eş hariç herkesten az beklenti. Size verebileceğim tavsiye budur.
Normal cevap verenleri tenzih ederimm😅 yani sorun su ki ben dedigim zamana kadar ezik bastirilmis bir karakter olmadim hissetmedim hissettirilmedimde oyle olsaydim evet dediginiz gibi bi ispat cabam olurdu ama gecmise donup bakiyorum gercekten toz Pembe ve insanlardan yana sansli bir hayat yasamisim sonra biri girdi hayatima sonra baska biri sonra baska biri ve hepsi sorunlu cikti kastettigim erkek vs degil atyorum is arkadasi komsu normal tanisilan arkadas vs evet tuhaf gelecek ama tam da Boyle oldu

Anneme sundan icerliyim normal de yapmayan yapamayan bir ka din olsa gercekten beklemem ama yengemin odasina kadar toplar kiyafetlerini duzler cocuguna bakar onune yemek koyar yani bu ka din yapabiliyor bana gelince yapmayinca evladi olarak dogal olarak icerledim

Back
X