Kira Borcu Bıraktılar Nasıl hakkımı ararım ?

minis

Duyduğunuz kadar kötü,bildiğiniz kadar iyiyim :)
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2006
2.076
662
363
37
İstanbul
Geçen sene evimi kiraya verdim çocuklar öğrenciydi bana hem kira borcu hem de fatura borcu bıraktılar..
Bunu avukat olmadan icraya verebilir miyim ?
Bu arada kiraya verdiğim ev şehir dışında verdiğim öğrenci de farklı şehirde ?
Nasıl bir yol izlemeliyim yardım lütfen.

Önce mahkemeye başvurmalısınız borcumun ödenmesini istiyorum diye.Bunun dışında borçlunun size borcunu ödenmemesi süresince bu durumdan zarar gördüyseniz ayrıca tazminat hakkınız var.Avukata gerek var mı sorusuna gelince işi avukat daha iyi bilir dolayısıyla sizin tek başına yapacağınız işlemler sonuçsuz kalabilir ancak avukat daha sistemli hareket eder.Eğer avukat tutacaksınız borcun size ödenmesi durumda avukatın parasını o borçtan alması konusunda anlaşabilir,işlemleri hızlandırabilirsiniz.

Genel haciz yoluyla takibe başvurun, doğrudan icraya başvurmak demek bu. İtiraz etmezse öğrencinin evine hacize gidilir, itiraz ederse kira kontratını ve faturaları ( çakışan dönemleri ) delil olarak göstererek genel mahkemelerde ( Asliye Hukuk Mahkemesi) itirazın iptali davası açarsınız.
Yetki hususuna gelecek olursak, borçlunun yerleşim yeri icra dairesi yetkilidir. Yani eski kiracınız şuanda nerede ikamet ediyorsa o yerin icra dairesine başvurun.

Genel haciz yoluyla takibe başvurun, doğrudan icraya başvurmak demek bu. İtiraz etmezse öğrencinin evine hacize gidilir, itiraz ederse kira kontratını ve faturaları ( çakışan dönemleri ) delil olarak göstererek genel mahkemelerde ( Asliye Hukuk Mahkemesi) itirazın iptali davası açarsınız.
Yetki hususuna gelecek olursak, borçlunun yerleşim yeri icra dairesi yetkilidir. Yani eski kiracınız şuanda nerede ikamet ediyorsa o yerin icra dairesine başvurun.

Cevabınız için teşekkürler ben istanbulda oturuyorum , Kiralanan ev Bursada Öğrencinin kontratta belirttiği adres Ordu.
Orduya mı gidip başvuruda bulunmalıyım.
Anlayamadım ?

Cevabınız için teşekkürler ben istanbulda oturuyorum , Kiralanan ev Bursada Öğrencinin kontratta belirttiği adres Ordu.
Orduya mı gidip başvuruda bulunmalıyım.
Anlayamadım ?
öğrenci şuanda ordu'da mı oturuyor yoksa bursada mı? Eğer okulu bitmediyse ve hâlâ bursada yaşıyorsa, geçici meskende yani bursada da takip yapılır. Ancak anladığım kadarıyla şuanda Orduda yaşıyor. Bu yüzden ordu icra daireleri yetkili.
Fakat sizin için şöyle bir imkan var; bulunduğunuz yer nöbetçi icra dairesinde takip başlatırken Ordu İcra dairelerine gönderilmek üzere diye bir talep düşeceksiniz, nöbetçi icra dairesi de gönderme işini yapacak.

Back
X