Kira ödemek istemeyen ev arkadaşlarına ne yapmalı?

B biber dolması, ben evden çıkmasınlar, demiyorum. defolsunlar ama evi göremeyeceğimi bir zamana denk getirdiler, kendi kırdıkları yeri bana sen kırdın diyen birine iyi niyetli davranamıyorum.

Ev sahibi ailem oluyor. Gerçekten insanlara acımamak gerekiyor. Kirayı ödeyemiyor, avukatım var benim diyor. Bulundukları şehirde tanıdığım yok olsa da şu an kimse yabancılara yaklaşmak istemez.

Evden çıkmalarının benim için bir mahsuru yok ama insan bu kadar mı anı kollar. Dün yatıracağız hesabını ver diyorlardı, şimdi yatıramayız, depozitomuzu ver diyorlar. Kırdıkları yeri de biz geldiğimizde öyleydi diyorlar, neyse ki, video var.
Evimi görünce veririm depozitonuzu de

Ya evet,eşyalarımın olduğu odayı da açık bıraktım, kullansınlar diye. Aklıma kötü bir şey gelmedi. Ben pasaport fotolarını istedim vermedi, o benden kimlik istedi hemen verdim. Ben bir şeyler karıştırdıklarını tüymeye çalıştıklarını düşünüyorum.
Kusura bakmayın ama çok safmışsınız neden odanızın kapısını açık bırakıp gider ki insan daha önce de fatura yüzünden gerilmiştiniz ben olsam öyle insana su bile vermem.

gulguzeli_28 gulguzeli_28 , çok haklısın ama modem kablosu nedeniyle kapı kapanmıyor. Eşyalarım bir bavulda. Modemi götürseler zaten 500 lira yapar. Başka da önemli pek bir şey yok. Konut, eşya sigortası yaptırmıştım. Bir şey yaparlarsa kurtarır mı bilemem, bana ders oldu. Acıma yetime koyar g... canlı canlı yaşadım.

Kahveci bi hatun, ben kirada değilim, sadece evi görmeden paralarını göndermek istemiyorum. iyi niyetli olsalar bugünü beklemezlerdi, daha dün kalacaz diyorlardı. Eve gittiğimde, eşyasız görürsem, üstüne bir de depozito vermiş olacağım.
Siz bı polisi arayıp sorun ikametgahiniz kiraladiginiz eviin olduğu sehirdeyse gelebilirsiniz izinle nasıl olur bilmiyorum bı polisi arayın

Ben de bu kızlar evimde kaldı para vermediler desem nasıl ispat edecekler? Elden aldım. Madem beni aptal yerine koymaya çalışıyorlar.

Ben bu kızları ev arkadaşı arama gruplarından buldum, o grupta da bunların yaptığını ifşa etmek istiyorum. Suça girer mi? Bu kızlar kendilerini acındırıp insanların evine yerleşiyor, sonuç ortada.
Bence ifşa edin bölümünü falan biliyorsaniz su bölümü okuyan ismi a ve b ile başlayan iki arkadasla ı ev için anlastik bu bu problemleri cikardilar size referans olsun de

Evimi görünce depozitoyu vereceğim diyin. Üç ay beş ay artık ne kadar sürerse çok adil değil ama bir şeyler yaptıklarından şüpheleniyorsunuz mecbur. Ya da en mantıklısı bir yakınınıza evi gezdirip görüntülü konışmayla kontrol etmek. Faturalar falan fazlaysa da düşün bence. Ama 50-60 sa muhattap olmayın derim.

Nereyi kırmışlar cok merak ettim? Masrafı yüksek bi şey mi? Evi görmeye gelmeden depozitonuzu veremem prosedür böyle deyin. Onun dışında kira için anlayış gösterirdim ben ev sahibi isem. Üsluplarina takılmışsiniz siz ama o bahsettiğiniz kiriktaki tavırları bu durumlardan önceymis. Yabancılar diyorsunuz bir de onların durumu bizden daha perişan olabilir. Biri turist diğerinin oturma izni bitiyormuş. Ülkelerine dönemeyecekler. Belki sizden alacakları depozito parasına güvendiler. Kötü niyetli düşünemiyorum ortalık bu kadar karisikken. En mantıklısı evi görüp hasar tespiti yapınca depozitoyu eft yapıcam deyin. Ya da kısım kısım gönderin. Bir kısmını evi boşaltınca, kalanı siz evi görünce

Fayansı kırmışlar bu benim gördüğüm, odalarını görmedim bile. Ben fayansın parasında değilim, sorun kendi gözümle gördüğüm bir şeyi bile bana sen yaptın diyorlarsa, kimbilir ne oldu da yasaktan faydalanmaya çalışıyorlar. Kişisel eşyalarım da var, kapısı açık. Ev eşyalıydı.
saksidegilim saksidegilim , bu ayın faturları daha gelmedi. Ondan düşeceğim, ben zaten kızlara kalmak zorundasınız, ödeyeceksiniz kira demiyorum ama bunlar üzülecek insanlar değiller. Ben de saflık yapıp üzüldüm.

Daha öne bu konuyu da açmıştım:

Bu kızlar arkadaşım değil, internet üstünden bulmuştum. Ben 2 aydır evde değilim, kızlara da evden ayrılmaları için mayısa kadar süre vermiştim ama şimdi virüs çıktı. Ben başka şehirdeyim, ev başka yerde. Bana biz çalışmıyoruz, bu ay kiranın yarısını ödeyebileceğiz diyor. Durumları yoksa ailelerinden istemeleri gerekmez mi? Ben de çalışmıyorum. Şu an herkes aynı gemide, onlar bana ödeyemezse ben de, ailem de başkasına ödeme yapamayacağız.

Bu arada kirayı ödemeyeceklerini nedense şehirlerarası seyahat yasağı geldiği için söyleme gereği duymuşlar. Ondan önce öderiz diyorlardı, bana daha çok nasıl olsa gelemez diye düşünüyorlar gibime geldi.
Ev sahibi ile görüşün benim de param yok diyin. Yuh artık ha terbiyesizlik

Ev sahibi ailem, kızlar uzaktan beni sinir etti. Gidersem de nasıl geleceğim, ailem 65 yaş üstü, market alışverişlerini ben yapıyorum.

Kız iyi niyetli olsaydı pasaportunun örneğini ver dediğim de verirdi. Bir ay önce de evden çıkacağız dediler, 2 3 gün içinde de kalcaz dediler. 2-3 gün önce nisan ayının kirasını vereceğiz demişlerdi, yasak çıktığı günde ya yarısını verelim ya da evden çıkıcaz diyorlar. Ben bunda iyi niyet görmüyorum. Evet, herkes zor durumda, kırdıkları şeyin peşinde de değilim ama kaçar gibi gitmelerinde var bir şey. Zarar verirseniz mala zarar verme suçundan şikayet edeceğim diyeceğim belki insan gibi çekip giderler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anı kollamalari cirkin olmus.

Yoksa birakin yarim versinler, zorda olabilirler sadakaya zekata sayin derdim.

Ev sahibi ailem oluyor. Gerçekten insanlara acımamak gerekiyor. Kirayı ödeyemiyor, avukatım var benim diyor. Bulundukları şehirde tanıdığım yok olsa da şu an kimse yabancılara yaklaşmak istemez.

Evden çıkmalarının benim için bir mahsuru yok ama insan bu kadar mı anı kollar. Dün yatıracağız hesabını ver diyorlardı, şimdi yatıramayız, depozitomuzu ver diyorlar. Kırdıkları yeri de biz geldiğimizde öyleydi diyorlar, neyse ki, video var.
Sende depozito varsa onlar kirayi ödemediyse neyin davası. Verme olsun bitsin. Depozito. Bu tip.eksikler için zaten

A Aylakkadin , kızlar oturdukları ayın kirasını verdilre. 3 gün sonrada Nisan ayının kirasını vermeleri gerekiyordu. Ben kira ödemek zorundalar demiyorum, ev eşyalıydı, kendi özel eşyalarım da vardı. Evden kaçar gibi tam da dolaşım yasağı çıktı gün ya ikimiz aynı odada kalalım ya da çıkalım dediler. Ben de çıkın dedim ancak evi görmeden depozitoyu vermek istemiyorum. Daha gelmeyen faturalar var.

GeyikliGece GeyikliGece , şu an herkes aynı gemide. ben kendi kırmadığım yeri sen yapmışssın, biz yapmadık diyen birine sadaka vermek istemiyorum, yeter ki insan gibi çıkıp gitsinler. Evi gördükten sonra tabii ki veriririm paralarını. Onlar pat diye çıkma hakları olduğuna göre ben de depozitoyu evi gördükten sonra veririm.

Tamam ciksinlar, yalniz evin son halini görmeden ve faturalar gelmeden depozitoyu vermeyin derim ben. Bunu söylediniz mi?
Sonucta bu paraya muhtac olacaklarini sanmiyorum, evde kalmaya devam etseler yine ellerinde olmayan bir para olacakti.

Siz neden pasaport örneği istediniz
Ve neden onlara kimliginizi attiniz bunu anlamadım

Ev arkadaşlığı pismanliktir kesin net

Fatura ödemeden depozito istemek nedir
Inşallah avukat arkadaşlar yardımcı olur

S susuleta , dediğim gibi evde kendi özel eşyalarım da var, çalınırsa ben kızı nereden bulacağım. Onun benim kimliğimi istemesindeki sebep, ben istedim ya, depozitoyu alamazsa güya polise gidecekmiş, yabancıysa onun da hakları varmış falan. ben verdim ama o vermedi.

Kızlar benim şehir dışından gelemeyeceklerimi bildikleri için biz evden çıkıyoruz, depozitoyu ver diyorlar. 2 gün sonra çıkarlarmış. Evde bir yeri kırmışlardı, biz yapmadık diyorlar. Gerçekten de gidemiyorum ne yapacağım? Bu ayın faturaları da gelmedi.

Depozito yu niye onlara veresin

Ev sahibine verirsin

Back
X