kira sözleşmesi iptali yardim edin

now or never

°Ragnarok
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
456
250
Selamlar herkese. Yurttan atilip sogukta disarda kalinca en acilinden bir ev bulduk arkadasimla. Kucuk bir sehirdeyiz ogrenciyiz. Ertesi gun ev sahibi sozlesme imzalamak istedi bir gun erteledik, daha uygun bir ev bulabilirmiyiz diye.

Yoktu. Burda cok kiralik ev yok zaten. İmzaladik . Kendimizden kisariz dedik ama kac aydir fatura odeyemez durumdayiz kira yuzunden. Ailemizdende ekstra ekstra para isteyemiyoruz emekli paradiyla gecinen ailelerimiz..

simdi kirayi toparladik yarin vercez , aksamimindada otobuse binip 12 saat yol gidip memlekete gidcez ama kira parasi disinda 10 tl var sadece :) oda yarin son sinava giderken bitcek. Usandik artik anlayacaginiz. Yarin açız yani yol boyunca. Peki biz bu sozlesmeyi iptal etmek istedik adam yok dedi. Yerimize birini bulalm dedik her onune gelene evimi kiralamam, ayrica bu donemdede acikta kalmis ogrenci bulazsiniz dedi..

bunun bir yolu varmidir? İptalinin ? Lutfen bilenler yolunu soylesin artik kalmadi sabir :KK43:

iptali bilmiyorum ama
iş bulsanız ? akşamları kafelerde çalışabılcegınız ya da otel tanıtımı broşür anket vb .

iptali bilmiyorum ama
iş bulsanız ? akşamları kafelerde çalışabılcegınız ya da otel tanıtımı broşür anket vb .

dedigim gibi kucuk bir sehir ve ilce.. Yine bulduk is dedigin gibi ama okul saatlerimize gore duzenlemediler. İlk okuku astim calisayim diye ama olmadi notlar dustu. Okuldada is bulma imkani var demislwrdi burdan biri gittik baktik, doluymus kadrolar fazlasiyla

Sozlesmeyi iptal ettiginizde nereye gideceksiniz peki? Yagmurdan kacarken doluya tutulmayin?
Bir ev arkadasi daha alsaniz belki maddi olarak cok sıkılmazsınız?

Okulun ogrenci duyuru sayfasi bizim ilanlarla dolu :) arada soran oluyor fiyati soyleyince geri cevap bile yazmiyorlar. Sozlesmeyi iptal edincede bi tane ozel yutta bikac kisilik bos yer acilmis daha dolmamis oraya gideriz diye dusunduk

Sözleşme iptali için evde sağlık şartlarına engel koşullar olması lazım. Mesela küflenme, rutubet vs. Siz evden çıkarsanız ve ev sahibi size dava açarsa sıkıntı olur ancak. Dava açmazsa zaten sıkıntı yok. Kazansa bile sanırım maksimum 2-3 aylık kira tahsil edilir sizden, tabi bir de avukat (karşı taraf tutarsa) ve mahkeme masrafları. Eskisi gibi sözleşme bitene kadarki kiralar istenmiyormuş sanırım. Zamanında araştırmıştım oradan biliyorum.

Okulun ogrenci duyuru sayfasi bizim ilanlarla dolu :) arada soran oluyor fiyati soyleyince geri cevap bile yazmiyorlar. Sozlesmeyi iptal edincede bi tane ozel yutta bikac kisilik bos yer acilmis daha dolmamis oraya gideriz diye dusunduk
Cok tuhaf hakikaten, 3 e bolunulmus kira nasil o kadar pahali olabilir ufak bir yerde.

Onu iptal ettiremezsin ancak geçerli bir neden olması lazım. Sağlık sorunu gibi bir neden olması lazım. Kışın başında ev ısınmıyor diye edebilirdiniz belki. Gene de sulh hukuk mahkemesine gidip dilekçe verin ödemeyemiyoruz diye. Kabul edilir belki.

Onu iptal ettiremezsin ancak geçerli bir neden olması lazım. Sağlık sorunu gibi bir neden olması lazım. Kışın başında ev ısınmıyor diye edebilirdiniz belki. Gene de sulh hukuk mahkemesine gidip dilekçe verin ödemeyemiyoruz diye. Kabul edilir belki.

Bunu arkadasimla gorusecegim, umarim ise yarar. Ev sahibide cok zengin bu arada ama vicdansiz ne yazikki

600 tl sadece kira. İli soyleyip desifre olmak istemiyorum kuzenim filan var bu sitede uyeligimi bilmiyen

ev sahıbıne 1 2 ay ödeme sızı dırek atar zaten :)) Yanı cıkmak ıstıosan cıkartması lazm ogrencısınız ınsan olan halden anlar.. ben yerınızde olsam kırayı vermem ugrassn dursun :) cok mantklı bse soylemedgmn farkndaym ama o da ckartsn :)

ev sahıbıne 1 2 ay ödeme sızı dırek atar zaten :)) Yanı cıkmak ıstıosan cıkartması lazm ogrencısınız ınsan olan halden anlar.. ben yerınızde olsam kırayı vermem ugrassn dursun :) cok mantklı bse soylemedgmn farkndaym ama o da ckartsn :)

Bana kalsa bu yolu denerim, cikarir evden ama mahkemeyede sozlesmeyi verirse amanin :KK43:

O zaman kemerleri sıkabildiğiniz kadar sıkın..
Tek odanın kaloriferini açık tutun mesela ve aynı odada yatın kalkın havalar da ısınmaya başladı zaten
Bi de özel bi yurda geçmeyi planladığınızı söylemişsiniz ben devlet yurduna filan geçeceksiniz sandım neredesiniz bilmiyorum ama özel yurtlar da öyle çok ucuz değil
Ailenizin yanına gittiğiniz zaman evden kuru yarı, konsreve ..filan yiyecek alın alabildiğiniz kadar :KK48: ve onlar dışında çok lükse girmeden alışveriş yaparsanız toparlarsınız bence

Bi de cafede filan part time iş imkanlarını zorlayın ikinci öğretimlerin dersine gidip gündüzleri çalışabilirsiniz mesela..

benim de kiracım tarihinden önce çıktı.....kim uğraşıcak mahkemeyle,avukatla....nasılsa başka bir kiracı çıkar....güle güle dedim gittiler....ev sahibinizinde size dava açıcağını sanmam....derdinizi anlatın,helalleşin çıkın evden...herşey öyle prosedürüne uygun yürümüyor bu ülkede....

X