kira zamı hukuken kaççççç

SiremimS

İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
11.270
1.279
223
arkadaşlar kirada oturuyorum ev sahibi 60 ytl birden yapmış zam ben hukuken yüzde 10 biliyorum yanlış mı biliyorum yoksa bu değerden fazla zam yapabilr mi ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

ev sah,iplerinde hiç vicdan kalmamışki..
bizimki 75 ytl arttırdı..yoksa ev arayın diyor...ev taşımak çok zor...
ama hakkından fazlasını helal etmiyorum...

Arkadaşaım benim de aynı sorunum var,
Ağustos ayında zam yapacak, bakalım ne olacak?

bzmde canım ağustosta işte zamlı vercez ama kabul etmycem yüzde 10 diye blyorum gbi fazlasını vermem :mymeka: vicdansız bunlar ya

ev sah,iplerinde hiç vicdan kalmamışki..
bizimki 75 ytl arttırdı..yoksa ev arayın diyor...ev taşımak çok zor...
ama hakkından fazlasını helal etmiyorum...

bugün bi yerlerde okudum netten %10 un dışında zam yaparlarsa mahkeme ye verse kiracı kazanırmış bilmem doğrumu gerçi kim uğraşcakkki bu işlerle of valla bzmde 60 ytl birden bilmem ne olcak tekrar görüşcez ama evede taşıyamayız kabul etmezse mecbur oturcaz taşınmak zor zaten 2 3 senede taşınan insanlarız biz tayin durumundan Çok üzgünüm çoook

Kira sözleşmenizde artırımın yüzde kaç olacağı yazılıdır, genel uygulama enflasyon oranındadır, ancak kiranın rayiçlerine göre çok düşük kaldığı durumlarda evsahipleri kira uyarlama davası açabilirler.
Sözleşmenizde yazan artış oranı neyse ona göre artırın, eğer evsahibiniz bu orandan fazla para talep ediyorsa bunu dava açarak ispatlaması gerekiyor.

Serencim yardımın için çok saol ..
bizim bi tanıdık aracı olduğundan dolayı sözleşme falan yapmadık,
Çoğumuzun da sözleşmesi yoktur eminim...
Artık ortak yolu bulmaya çalışıcaz bakalım...

Sözleşmeniz yoksa enflasyon oranında artırmanız doğru olacaktır, enflasyon rakamlarını da Merkez Bankasının web sitesinden öğrenebilirsiniz.

sağol seren cim ama kira sözleşmesi yapmadık aramızda anlaştık ve oturduk a.s.

kızlar izmitte dünya banakasında ev tuttuk arkadaşımla şehir dışında okuyoruz
550 ytl kira istedi ki orda kiralar 450-500 arası neyse 500indirdik onu
adam demez mi yüzde 30 kira artışı!!!!istanbulda insanlar kira indiriyor kiracı gelsin diye bizzat birkaç yakınımdan biliyorum.düşünün seneye kirayı 650ytl yapacak!!babamlar konuştu etti yüzde ona düşürdüler.yani ya tutarsa yapıyor ev sahipleri.ne kadar yaparsak kar diyorlar.söyledikleri fiyatlar hep değerinden fazla.bize 650ye oturtucak sormasak bilmesek,millet 500e oturcak

öğrencisiniz ya ondandır cnm 2 iken 5 olun dahada arttırır ev sahipleri böle işte cnm :mymeka: naparsın vicdansız çoğu klava:

arkadaşlar benim evsahibim de vicdansızın önde gideni benim en yakın akadaşım avukat ve o nerse onu yapıyorum öncelikle sözleşmemiz yok olsada enflasyondan 1 rakam fazla zam istese bile mahkemeye verme hakkım var ve kazanrım bunu bizzat bir ahkimden öğrendim . bana dedi ki isterse % 50 zam istesin enflasyonun üzerinde asla zam isteyemez isterse mahkemeye versin siz kazanırsınız dedi bu tip durumlarda yapmanız gereken şey kirayı düzenli ödemek biz düzenli öderiz evine kendi evim gibi bakıyorum 5 yıldır ama her kira dönemi olay çıkarır bir keresinde ( ilk zam kavgamızdı )250 den 375 e çıkarmak istedi efwndim o çevredeki rayiç oymuş 2 kişi çalışıyormuşuz vs. bu yıl da çıksın diye hbr yolladı bende mahkemeden tebligat göndersin çıkıyım dedim tabi cevap gelmedi ve bundan sonra görüşmek için beni değil avukatımı arayın dedim böle işte nasıl sıkıntı anlatamam allah hepimize tez gunde ev nasip etsin inş. yani kısacası kimse % 30 faln zam yapamaz

hukuken enflasyon oranında zam yapılıyor.
benim ev sahibim çok iyi bir insan
% 2,5 zam yaptı. sadece 10 YTL zam geldi bizim kiraya.

canım çok sanslısınız benimkisi etraftaki rayice bakıyor ve bu insan para içinde yüzüyor birde demişki benim çocucgum o kira ile okuyor olablir okuyabilir ama baba evinden okula gidip gelen 550 yt ile geçenemeyen öğrenci olabilir mi ?

babam ev sahibi..sözleşmede % 25 zam yazıldığı halde babam %10 zam almış
yani enflasyon oranında zam yapılıyormuş bu yıl %10 muş galiba

bizimki de 450 ydi girdigimizde şimdi 500 yaptı.offf bide evini görseniz eski mi eski.e istanbulda da böyle işte herkes aç.evi olan çogu kişi diyecegim evi olanlar yanlış anlamasın herkes aynı degil tabi ama evi olan çok kişi ne oldum delisi arkadaslar.evi var diye kendilerini kral görüyorlar.ama bilmiyorlar ki kiracıları olmasa ne gelirleri olacak.herkes için geçerli degil bu.tabiki evini kiraya vermek hakkı ama lütfen yaaa azıcık insaflı olun be kardeşim.siz o kirayı isterken elinizi vicdanınıza koyun.benim evimin ne özelligi varki bu kirayı istiyorum diyen yok.ahır gibi de olsa aaaaa benim evim büyük kirası da şu depozitide şu diyolar böbürlene böbürlene..en sinirime dokunan ise ev bakarken ev sahiplerinin tavırları..offf ALLAHIM bu dünya kime kaldı ki ev sahiplerine kalacak.rahmetli sakıp sabancı bile ne evini götürebildi yanında ne bişeyini off.bu arada yanlış anlamasın ev sahibi olanlar ben hepsi için konusmuyorum mutlaka insaflılarıda vardır bende görüyorum çevremde öylelerini..ama anlatmak istedigim şu ki biraz kiracıları düşünün ve rahat ettirmeye calısın.onlardan aldıgınız paranın hakkını verin yani.sevgiler...

bu arada kimseninde malı mülkünde gözümüz yok ALLAH dahada arttırsın olmayanlarada nasip etsin inşallah..

nedir bu ev sahiplerinden çektiğimiz. biz 250 ytl den tuttuk evi. kontratta efe tüfe ye göre zam yazmasına rağmen 2 kere 50 ytl zam yaptı. geçen sene bu orana göre 25 ytl zam yaptık. bu yıl da 400 ytl verebileceğimizi söyledik kabul etmedi. efe tüfe oranlarına göre hesapladığımızda kiranın 360 ytl olması gerekiyor bu sene.
biz 400 diyoruz kabul etmiyor. ne yapabiliriz.:uhm:Çok üzgünüm çoook

canım bizimki de aynen öyle insafsız. ev rutubet içinde her yer dökülüyor. lavabo çatlak musluklar bozuk vb. olarak tuttuk evi bir ara yaptırıp kiradan keselim istedik kabul etmedi kesinlikle. onlara aylarca oturup kirayı takıp çıkan ve evi harabeye çeviren kiracı lazım. eve kulandığım domestosun deterjanın haddi hesabı yok. yaranamazsın işte. tek gelirleri bu değil. kadın ev sahibi daha önce dediki bize alcağım parayı güne girdim oraya vereceğim dedi. bi de kızının okul servisine veriyormuş. ben mutfak masrafımdan tüpümden kısıp veriyorum.klava:

arkadaşlar sadece eflasyon oranında zam yapabilir...öyle kafasına göre 50 -75 ytl zam yapamaz...hakkınızı arayın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…