Arkadaşaım benim de aynı sorunum var,
Ağustos ayında zam yapacak, bakalım ne olacak?
ev sah,iplerinde hiç vicdan kalmamışki..
bizimki 75 ytl arttırdı..yoksa ev arayın diyor...ev taşımak çok zor...
ama hakkından fazlasını helal etmiyorum...
Serencim yardımın için çok saol ..
bizim bi tanıdık aracı olduğundan dolayı sözleşme falan yapmadık,
Çoğumuzun da sözleşmesi yoktur eminim...
Artık ortak yolu bulmaya çalışıcaz bakalım...
Kira sözleşmenizde artırımın yüzde kaç olacağı yazılıdır, genel uygulama enflasyon oranındadır, ancak kiranın rayiçlerine göre çok düşük kaldığı durumlarda evsahipleri kira uyarlama davası açabilirler.
Sözleşmenizde yazan artış oranı neyse ona göre artırın, eğer evsahibiniz bu orandan fazla para talep ediyorsa bunu dava açarak ispatlaması gerekiyor.
kızlar izmitte dünya banakasında ev tuttuk arkadaşımla şehir dışında okuyoruz
550 ytl kira istedi ki orda kiralar 450-500 arası neyse 500indirdik onu
adam demez mi yüzde 30 kira artışı!!!!istanbulda insanlar kira indiriyor kiracı gelsin diye bizzat birkaç yakınımdan biliyorum.düşünün seneye kirayı 650ytl yapacak!!babamlar konuştu etti yüzde ona düşürdüler.yani ya tutarsa yapıyor ev sahipleri.ne kadar yaparsak kar diyorlar.söyledikleri fiyatlar hep değerinden fazla.bize 650ye oturtucak sormasak bilmesek,millet 500e oturcak
bizimki de 450 ydi girdigimizde şimdi 500 yaptı.offf bide evini görseniz eski mi eski.e istanbulda da böyle işte herkes aç.evi olan çogu kişi diyecegim evi olanlar yanlış anlamasın herkes aynı degil tabi ama evi olan çok kişi ne oldum delisi arkadaslar.evi var diye kendilerini kral görüyorlar.ama bilmiyorlar ki kiracıları olmasa ne gelirleri olacak.herkes için geçerli degil bu.tabiki evini kiraya vermek hakkı ama lütfen yaaa azıcık insaflı olun be kardeşim.siz o kirayı isterken elinizi vicdanınıza koyun.benim evimin ne özelligi varki bu kirayı istiyorum diyen yok.ahır gibi de olsa aaaaa benim evim büyük kirası da şu depozitide şu diyolar böbürlene böbürlene..en sinirime dokunan ise ev bakarken ev sahiplerinin tavırları..offf ALLAHIM bu dünya kime kaldı ki ev sahiplerine kalacak.rahmetli sakıp sabancı bile ne evini götürebildi yanında ne bişeyini off.bu arada yanlış anlamasın ev sahibi olanlar ben hepsi için konusmuyorum mutlaka insaflılarıda vardır bende görüyorum çevremde öylelerini..ama anlatmak istedigim şu ki biraz kiracıları düşünün ve rahat ettirmeye calısın.onlardan aldıgınız paranın hakkını verin yani.sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?