Kira zammı ne kadar olmalı

evhayalim

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
918
759
53
Selam herkese,

Kirada oturuyorum,zam ayım gelmek üzere.Devletin koyduğu %25 lik bi zam var ev sahibim ne yapıcak kirayı h,ç bilmiyorum(Kiram 2000 tl bu arada)Ben öğluma diyorum'ki %50 yapsada sesimizi çıkarmayalım sonuçta uyğuna oturuyorum ne dersiniz?

Kaç yıllık kiracısınız?

Bence yüzde 40 yuzde elli gayet adil bir oran. 3000'den fazlasını kabul etmeyin bence. Kaç yıldır kiracınsınız?

Kaç yıllık kiracısiniz? Özellikle ilk 3 yıl yüzde 40 50 arası ideal
Birde binada/ sitede diğer fiyatlar nasıl?

Biz de hemen hemen aynı fiyata oturuyoduk. Bizimki %300 istiyo %100 e kabuldük ama kabul etmiyolar. Bence de hiç sesinizi çıkarmayın. Hem de adil olur ev sahibi için de
yuhh yani bir anda 3 katı istemek nasıl bir kendini bilmezliktir

bize %60 civarı yaptı, etraftakiler 7000'den başlıyordu. bu haliyle bile o rakamların çok altında kaldı. %25 diye ısrar etmedik ama en azından %50 oranında bi rakam söyledik, şu olmaz mı diye, kesinlikle olmaz bu zaten çok uygun deyip kabul etmedi. biz de uzatmadık, teşekkür edip yeni kirasını yolladık.

Bence bu uygunluk meselesi muhite göre ve eve göre değişiyor. Kimi yerde 5000 TL ucuz, kimi yerde 3000 TL pahalı.

Ancak kenar mahallede, yıkık dökük evleri bile Suriyelilere veriyorlar, daha fazla kira parası almak için ( mâlum onlar üç dört aile birden yaşıyor). Haliyle biraz eli ayağı düzgün bir ev varsa ev sahipleri alabilecek en yüksek kira bedelini istiyor.
Devletin verdiği %25 zamı az bulmakla beraber, %100 zammı da doğru bulmuyorum.

Ev sahiplerine hak veriyorum aslında, her şey aldı başını gitti. Bir ev trilyon olmuşken, 3000 lira aylık getirisi komik oluyor. Öte yandan asgari ücretin 5500 olduğu gerçeği var.

Ev sahibine de yazık, kiracıya da.
Ne durumlara geldik. Üzücü çok.

Herkes iyi kötü bir göz oda da olsa kendi evine sahip olur inşallah.

Bende öyle yapıcam muhtemelen

Daha 10 aylık kiracısınız. Ev geçen seneden bu seneye 10 bine çıkmamıştır zaten.
%40-50 ideal bence de o da uygun olduğu için. Atıyorum kiranız 8000 olsaydı bunu demezdim.
2750 teklif edin, 3000'e anlaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…