Kiracı çıkmak istemiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.882
57.682
798
Merhaba hanımlar..
Anasının gözü bir kiracı ile başımız dertte. İstanbul'da eli yüzü düzgün tramvaya yürüme mesafesi eski bina içi sıfır evde 1700 e oturuyor düşünün.
Düzgün insan olsunlar vakitlice kirayı ödesinler yeterki diye yeni evleniyorlarken 900 e oturdular. 1 sene evvel 1700 zama zor ikna oldular.
Acikcasi bizim şuan derdimiz zam değil, yüksek kira almak değil. Annem ablamlarla anlaşmazlık yaşıyor. Yılların birikimi. Kiracıyı çıkarıp ben orada oturcam dedi.
Sözleşme bitmeden 2 ay evvel haber yolladık. Ev bakın biz oturcaz diye. Hamileymiş 3 ay sonra doğum yapacak 8 bin evler niye 8 bin vereyim diyor piskin pişkin, çıkmak istemiyor.
Biz bekleriz kendinizi bunaltmayin ama ev bakın annem oturcak dedik ama oralı değiller. Şu zamanda eşi bulunmaz ev sahibiyiz çünkü.

Acikcasi iyi niyetli olduklarına inanmıyoruz. Tilki var karşımızda. Bu yüzden size danışmak istedim.

2 sene dün doldu sözleşme dün bitti.
Kirayı aynı haliyle göndermiş bugün.
Şimdi bizim tepkimiz ne olmalı sizce?
Kirayı geri gönderip dalga mı geçiyorsunuz kira istemiyoruz biz evden çıkın, biz oturcaz mi demeliyiz?

Yoksa sessizce aynı kirayla oturmalarina , ağırdan almalarına izin mi vermeliyiz?

Kaç yıllık kiracılar? Kirasını zamanında eksiksiz yatiran kiracıyi zor çıkarırsınız.

2 sene bitti.
Gercekten bizim derdimiz zam ve para değil. Bize lazım ev.
Paraci olsak bu kiraya razı olmazdık vaktiyle zaten. Ama biz evde birbirimizi yerken bedavaya eli oturtmak hele de böyle tilkiyi, bilmişi. Zoruma gidiyor.

Aynı olayı Bursa da biz yaşıyoruz ve bugün 2021 den bu yana aidat ödemediğini öğrendik eşimden alev çıkıyor sinirden ramazan günü. 4+1 havuzlu sitede oturuyor kirası 3.500 6 bin olsun dedik adam telefonları açmamaya başladı uzlaşmaya çalışmak dahi yok , biz avukatla görüştük dava açıcaz ağustosta sözleşmesi bitiyor umarım kurtuluruz bu beladan bir an önce. Watsapp konuşmaları vs delil sayılıyormuş uyarılarımızı yaptık görüşme istedik verdiği cevap çok yoğunum 😤 biz artık ev sahibi olmak istemiyoruz belki de Satıcaz eve de cam balkon falan istedi yaptırdık vaktinde isteği de bitmiyor rezil etti bizi en güzeli toprak akmaz kokmaz duruyor ve değerleneceği günü bekliyor

Annenizin oturacağına dair ihtarname cektiniz mi ?
Avukat ile görüştünüz mü ?

İhtarname çekmedik.
Güzellikle konuşarak halletmek niyetimiz. Çünkü biz beklemeye razıyız 6 ay kadar.. Ama bunlar babalarından bulamayacağı kapiyi bulmuş, birakmaya niyetleri yok bunu gördük. Bu arada kiracimiz kendi icra takip memuru

Avukata danıştık.
Mahkeme uzar bu şekilde bu zihniyetten insanlar 3 buçuk yıla kadar otururlar.
O yüzden anlaşmaya gitmeye bakın demiş.

Aynı olayı Bursa da biz yaşıyoruz ve bugün 2021 den bu yana aidat ödemediğini öğrendik eşimden alev çıkıyor sinirden ramazan günü. 4+1 havuzlu sitede oturuyor kirası 3.500 6 bin olsun dedik adam telefonları açmamaya başladı uzlaşmaya çalışmak dahi yok , biz avukatla görüştük dava açıcaz ağustosta sözleşmesi bitiyor umarım kurtuluruz bu beladan bir an önce. Watsapp konuşmaları vs delil sayılıyormuş uyarılarımızı yaptık görüşme istedik verdiği cevap çok yoğunum 😤 biz artık ev sahibi olmak istemiyoruz belki de Satıcaz eve de cam balkon falan istedi yaptırdık vaktinde isteği de bitmiyor rezil etti bizi en güzeli toprak akmaz kokmaz duruyor ve değerleneceği günü bekliyor

Ahh ne kadar zor..
Gercekten kiracidan yana bizim de yüzümüz gülmedi.
Nerede sert, nursuz ev sahipleri kafaları rahat. İyi niyetimizden çekip duruyoruz.

Ahh ne kadar zor..
Gercekten kiracidan yana bizim de yüzümüz gülmedi.
Nerede sert, nursuz ev sahipleri kafaları rahat. İyi niyetimizden çekip duruyoruz.
Kesinlikle öyle, iyiniyetle çok güzel oynuyorlar, avukat eşimin arkadaşı çok umutsuz konuşmadı bizimle, inşallah çok uzamaz dava🙏🏻 Siz de bir an önce kurtulursunuz inşallah içten diliyorum başka avukatla da görüşün sözleşme bitmiş çünkü umarım bir yolu vardır

İhtarname çekmedik.
Güzellikle konuşarak halletmek niyetimiz. Çünkü biz beklemeye razıyız 6 ay kadar.. Ama bunlar babalarından bulamayacağı kapiyi bulmuş, birakmaya niyetleri yok bunu gördük. Bu arada kiracimiz kendi icra takip memuru

Avukata danıştık.
Mahkeme uzar bu şekilde bu zihniyetten insanlar 3 buçuk yıla kadar otururlar.
O yüzden anlaşmaya gitmeye bakın demiş.

Tamam zaten ihtarname çekince 6 ay süreniz var. Siz işlem başlatmadıkça çıkmazlar. Çıkmazlar mecbur yasal yolları deneyeceksiniz. Siz ihtarname çekmedikçe süreç uzayacak. Bir umut konu mahkemeye gitmesin diye 6 ay sonra çıkarlar.
Benim annemler de 1 yıldır uğraşıyor çıkmıyor.
Annemlerin kiracısı %200 zam teklif etti babam onu bile kabul etmedi kendi oturmak istiyor o evinde. 3 yıla kadar yolu var demiş avukat. Bekliyorlar işte.

Avukat ile görüşün ve karşı taraf size sert bir şekilde yaklaşırsa bile çizginizi asla bozmayın haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz.

1700 tl kira iyiymiş bu yüzden çıkmak istemiyor olabilirler ama çok fahiş bir zam yapmadığınız sürece ev sahiplerinin zam yapma hakkı var sonuçta ülkenin durumu belli aylık alınan 1700 tl artık değeri yok yine insaflı davranmışsınız senelerdir.

Yahu çok ilginç geliyor bana bazı konular. Aramızda anlaşalım diye bir şey olacağını ben hiç sanmıyorum. Demişler de açık açık.

İlk yapacağınız iş, bu işlerden anlayan bir avukat bulmak. Kişinin kendisi ya da 1.derecede yakını oturacaksa tahliye edebilirsiniz (evet mahkemeyle ve evet 2 yıl kadar sürer)

Anneniz gerçekten oturmayacaksa ve çıkartıp başkasına kiraya verecekseniz adamlar karşı dava ile 1 yıllık kira ücretini sizden alırlar.

Tahliyeden vazgeçtik adamlar zam dönemi aynı kirayı yolladı ise derdiniz yine ihtar çekeceksiniz. İşte şu tarihte zamlı kira gçndermeniz gerekirken aynı kirayı gönderdiniz, acil ödeyin diye ki bunu da avıçukatla yapın. Yeni kiranız maslesef %25 zam yapabileceğinizden (1 sene boyunca sadece %25 yapılabiliyor 5 yıl altı kiracılara) 2125 olacak. Seneye tüfe oranında iyi zama çıkartırsınız. 5.sene dolunca dava açıp kirayı çevredeki benzer evlerin kirasına çekebilir ve eskiye yönelil az ödediyse de onları da alabilirsiniz. 11.yılda bahanesiz çıkartırsınız.

Yani kanun açık gerçekten. Anlaşamadık vs diye bir şey olmaz çünkü onlar da 2 yıl olmuş taşınalı daha. İkide bir mi taşınsınlar? Ya anneniz oturmazsa ve başka birine kiraya verirseniz? O yüzden her şeyi kanuna uygun yapın. Avukatsız yapmayın bence.

Kendim oturacağım deyip evi baskalarina kiraya vermek isteyen fazlaca ev sahibi olduğu için onlarda kirayı artıralım belki çıkarmazlar diye düşünmüş olabilirler. Çok art niyetli göremedim kendilerini bu yazdıklarınızdan.
Öyle olsa 8 bine oturalım demezler kendi kendilerine.

Hayir öyle demediler.
Kiralar disarda 8bin.
Neden çıkıp 8 bin vereyim?
Ev yok çıkamam demis.

Hayir öyle demediler.
Kiralar disarda 8bin.
Neden çıkıp 8 bin vereyim?
Ev yok çıkamam demis.
O öyle dememiştir 8 bin TL'den aşağı kira yok ev nerden bulacağız abla demişlerdir. Sizin %25 zam hakknz var bildgm kadarıyla.
Sizin olayın aynısı başıma geldi de şükür ben ev sahibi oldum. 2021 temmuzda.
Bir de hamile kadın annenizi bir süre yanınıza alın 6 ay da mutlet noterden ihtarname çekin.
Benim ev sahipleri akıllıydilar başka şehirdler diye tüm faturalar onların üzerineydi.

Sözlesme bitmeden 2 ay önce ihtar çekmeniz gerekiyordu.
Anneniz kendisinin oturacağına dair ihtar çeksin ama eğer 3 yıl boyunca kendi oturmaz kiraya verirseniz ve kiraciniz bunu kanıtlarsa bir yıllık kira bedeli ödemek zorunda kalırsınız.
Gerçekten anneniz oturacaksa ihtar sonrası muhtemelen 6 ay icinde boşaltmış olmaları lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X