• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı çıkmak istemiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar..
Anasının gözü bir kiracı ile başımız dertte. İstanbul'da eli yüzü düzgün tramvaya yürüme mesafesi eski bina içi sıfır evde 1700 e oturuyor düşünün.
Düzgün insan olsunlar vakitlice kirayı ödesinler yeterki diye yeni evleniyorlarken 900 e oturdular. 1 sene evvel 1700 zama zor ikna oldular.
Acikcasi bizim şuan derdimiz zam değil, yüksek kira almak değil. Annem ablamlarla anlaşmazlık yaşıyor. Yılların birikimi. Kiracıyı çıkarıp ben orada oturcam dedi.
Sözleşme bitmeden 2 ay evvel haber yolladık. Ev bakın biz oturcaz diye. Hamileymiş 3 ay sonra doğum yapacak 8 bin evler niye 8 bin vereyim diyor piskin pişkin, çıkmak istemiyor.
Biz bekleriz kendinizi bunaltmayin ama ev bakın annem oturcak dedik ama oralı değiller. Şu zamanda eşi bulunmaz ev sahibiyiz çünkü.

Acikcasi iyi niyetli olduklarına inanmıyoruz. Tilki var karşımızda. Bu yüzden size danışmak istedim.

2 sene dün doldu sözleşme dün bitti.
Kirayı aynı haliyle göndermiş bugün.
Şimdi bizim tepkimiz ne olmalı sizce?
Kirayı geri gönderip dalga mı geçiyorsunuz kira istemiyoruz biz evden çıkın, biz oturcaz mi demeliyiz?

Yoksa sessizce aynı kirayla oturmalarina , ağırdan almalarına izin mi vermeliyiz?
Sözleşmede zam oranı ne?

Siz yeni kira dönemi gelmeden ihtarname çekin bence, dava acar ya da açmazsınız sonrasına sonra da karar verirsiniz ama ihtar süresini kaçırırsanız 1 yıl daha beklersiniz

Ev hanımı haspam mii??
İnanın bazen burda konu açanlara oh olmuş diyeceğim geliyor da ramazan ramazan tutaym diyorum 🤭

Uff haspam deme nedenim ev hanımı olmasından değil, karsisinda ev sahibinin cocugu ben de 8 bin kira vermek için caliscam mecbur derken çalışmaya totosu yok 8 bin niye vereyim sizin gibi enayi varken demeye getirmesinden..

Anlamak isteseniz anlarsınız aslinda.

Merhaba hanımlar..
Anasının gözü bir kiracı ile başımız dertte. İstanbul'da eli yüzü düzgün tramvaya yürüme mesafesi eski bina içi sıfır evde 1700 e oturuyor düşünün.
Düzgün insan olsunlar vakitlice kirayı ödesinler yeterki diye yeni evleniyorlarken 900 e oturdular. 1 sene evvel 1700 zama zor ikna oldular.
Acikcasi bizim şuan derdimiz zam değil, yüksek kira almak değil. Annem ablamlarla anlaşmazlık yaşıyor. Yılların birikimi. Kiracıyı çıkarıp ben orada oturcam dedi.
Sözleşme bitmeden 2 ay evvel haber yolladık. Ev bakın biz oturcaz diye. Hamileymiş 3 ay sonra doğum yapacak 8 bin evler niye 8 bin vereyim diyor piskin pişkin, çıkmak istemiyor.
Biz bekleriz kendinizi bunaltmayin ama ev bakın annem oturcak dedik ama oralı değiller. Şu zamanda eşi bulunmaz ev sahibiyiz çünkü.

Acikcasi iyi niyetli olduklarına inanmıyoruz. Tilki var karşımızda. Bu yüzden size danışmak istedim.

2 sene dün doldu sözleşme dün bitti.
Kirayı aynı haliyle göndermiş bugün.
Şimdi bizim tepkimiz ne olmalı sizce?
Kirayı geri gönderip dalga mı geçiyorsunuz kira istemiyoruz biz evden çıkın, biz oturcaz mi demeliyiz?

Yoksa sessizce aynı kirayla oturmalarina , ağırdan almalarına izin mi vermeliyiz?
Kira sözleşmesi yaparken boş tarihli tahliye tahattutnamesi de imzalatmış miydiniz ?

Bildigim kadarıyla hayir..
Hic böyle bir niyetimiz yoktu.
Kiraci insan gibi insan olduğu takdirde o ev hep kiraci içindi bizim için..
iyi niyetinizden şüphem yok ama malum bütün yasalar kiracidan yana ve insanların niyetini bilemicegimiz için en başından böyle bir önlem almak gerekebiliyor hoş olmasa da. ihtar cekip 6 ay bekleyeceksiniz hala çıkmazsa dava açacaksiniz.

Uff haspam deme nedenim ev hanımı olmasından değil, karsisinda ev sahibinin cocugu ben de 8 bin kira vermek için caliscam mecbur derken çalışmaya totosu yok 8 bin niye vereyim sizin gibi enayi varken demeye getirmesinden..

Anlamak isteseniz anlarsınız aslinda.
Hamile kadını da ne işe alırlar amaa haklsnz hamile haliyle sokak sokak dolaşsın.
Yatırım için ev almissnz bunları hesap etmnz lazım baştan

Hamile kadını da ne işe alırlar amaa haklsnz hamile haliyle sokak sokak dolaşsın.
Yatırım için ev almissnz bunları hesap etmnz lazım baştan

Hamile değilken de çalışmıyordu ki :)
Zaten çok çok ucuz oturdukları eve yapılan ederinden az zam için kavga kıyameti tercih etti. Çalışmak her totonun harcı değildir.

Neyse konumuz bu değil.
İyi niyeti suistimal eden bir çift var ortada.

Babamlar yıllarca 4+1 siteiçi evi kiraya vermediler. Geçen zamanlarda niye vermiyorsunuz, aylık 8-10bine gider diyordum. Şimdi iyi ki vermemişler diyorum. Biz de kiracıyız. Geçen yıl ev sahibi aileden birisi gelip oturacak, çıkar mısınız dedi. Henüz sözleşme bitmeden, bir ay içinde 2 katı kiraya başka bir eve geçildi. Adamın kendi evi kavga, dövüşe gerek yoktu sonuçta. Şimdi aynı evi başkasına kiraya vermiş bile olabilir. Kavgayla, gürültüyle birisinin malına çökmek huzur vermez kimseye

Hamile değilken de çalışmıyordu ki :)
Zaten çok çok ucuz oturdukları eve yapılan ederinden az zam için kavga kıyameti tercih etti. Çalışmak her totonun harcı değildir.

Neyse konumuz bu değil.
İyi niyeti suistimal eden bir çift var ortada.
Zaten çok ucuza oturuyordu dediginiz kiracı 2 yılık kiracı. 7-8 yıllık kiracı olsa neyse. Zaten iki yıl önce güncel fiyat o dönem 900 olduğu için o fiyattan girmişler. 800 TL zam yapmissiniz 1700 olmuş. Şimdi de tefe TÜFE'ye göre zam yaparsınız. Uslubunuz çok çirkin. Yağlı kapı buldu çıkmaz. Yok şöyle yok böyle. Ülkedeki yabancı nüfusu bu kadar çok olmasa o kiraları verecek kimse olmadığı için mecbur kiralar da daha düşük kalacaktı. Suni bir emlak fahisligi var ve siz bunu kiracının ucuza oturması olarak yansitiyorsunuz. Asgari ücret 8.500 ortalama bir memur maaşı 16-17 bin TL. 8 bin kira neye göre 8 bin. Sahibindene birisi yazıyor 4 bin. O ilanı gören 4.500 diyor onu gören 5 böyle böyle artıyor. En kotu yabanci bekar erkeklere veriyorlar. 8-9 kişi ayni evde kalıyor. Millet de bunu kiraların ederi bu diye yansıtıyor. Allah inşallah aylarca evinizin boş kaldigi günleri nasip eder size. Sularin yüksekliğine göre kimin kimi yediği degisiyor ya. Kiracıya muhtaç olunan günler gelir inşallah.
Not olarak hem ev sahibiyim hem kiraciyim. Evimi kiraya verirken kiramın yarisini karşılarken sonra 4/1 ini bile karşılamaz oldu. Enflasyonun acısını millet kiracıdan çıkartır oldu. Depremden de kimse ders almadı tam tersi fiyatlar arttı. Nice lüks arabalar evler gitti.
Mal mülk hak hakkı savunmak önemli tabi ki ama bunun hassas bir terazisi var. Sizin uslubunuzdan bu terazinizin olmadigini görebiliyorum. Allah kiraciniza iyi bir ev nasip eder inşallah. Siz de dilerim evinize kavuşursunuz.

Sizinle aynı durumdayız . İhtarname çektik sözleşmesi biter bitmez yine de çıkmadı . Üzerinden de 6 7 ay geçti sanirim. Bu sürede de kibar bir sekilde iki kez aradık. Artık yarın tekrar aricam olmadı ya davaya vericez ya da evi satışa koyucaz. Çok düşük bir kira veriyor benim kiracim ve ev yok diyor o rakamlara bulamayacağı belliydi zaten. Bu arada benim de başka evim yok ve ben kendim taşınmak istiyorum . Yani ben mağdur olmasın diye bekledim fakat hala ses ,soluk yok. İmzalatabiliyorsaniz şu tarihte çıkacağına dair tahliye sözleşmesi imzalasin .
Kiracılı evler artik satılmıyor kimse kiracinin kolay kolay cikmayacagini veya zam yapmayacagini da biliyor bu ekonomi kiracılar için de ev sahibi için de kabus oldu.
Ayrica ev sahipleri artik kiraciyi çıkaramayınca satılık ev yazıyor evi değeri altında satmaya razı oluyor maalesef yine alan çıkmıyor.

%25 diye biliyorum.
Ben emlak danışmanlığı öğretmeniyim.
5 yıldan önce bir şey yapamazsınız.
Sözleşmede yazan oranda zam yapar kiracı.
Kendi aranızda anlaşırsanız su an yasal zam %25 tir onu yapabilirsiniz onun dışında kafanıza göre kiracı çıkaramazsınız.

Kirayı ödemiyordur kurallara uygun davranmıyordur o ayri

dava acin biz oturcaz diyerek zaten anneniz oturcaksa sorun olmaz .biz kiraci yuzunden evi sattik daha mi tovbe ettim kiraciya

Zaten çok ucuza oturuyordu dediginiz kiracı 2 yılık kiracı. 7-8 yıllık kiracı olsa neyse. Zaten iki yıl önce güncel fiyat o dönem 900 olduğu için o fiyattan girmişler. 800 TL zam yapmissiniz 1700 olmuş. Şimdi de tefe TÜFE'ye göre zam yaparsınız. Uslubunuz çok çirkin. Yağlı kapı buldu çıkmaz. Yok şöyle yok böyle. Ülkedeki yabancı nüfusu bu kadar çok olmasa o kiraları verecek kimse olmadığı için mecbur kiralar da daha düşük kalacaktı. Suni bir emlak fahisligi var ve siz bunu kiracının ucuza oturması olarak yansitiyorsunuz. Asgari ücret 8.500 ortalama bir memur maaşı 16-17 bin TL. 8 bin kira neye göre 8 bin. Sahibindene birisi yazıyor 4 bin. O ilanı gören 4.500 diyor onu gören 5 böyle böyle artıyor. En kotu yabanci bekar erkeklere veriyorlar. 8-9 kişi ayni evde kalıyor. Millet de bunu kiraların ederi bu diye yansıtıyor. Allah inşallah aylarca evinizin boş kaldigi günleri nasip eder size. Sularin yüksekliğine göre kimin kimi yediği degisiyor ya. Kiracıya muhtaç olunan günler gelir inşallah.
Not olarak hem ev sahibiyim hem kiraciyim. Evimi kiraya verirken kiramın yarisini karşılarken sonra 4/1 ini bile karşılamaz oldu. Enflasyonun acısını millet kiracıdan çıkartır oldu. Depremden de kimse ders almadı tam tersi fiyatlar arttı. Nice lüks arabalar evler gitti.
Mal mülk hak hakkı savunmak önemli tabi ki ama bunun hassas bir terazisi var. Sizin uslubunuzdan bu terazinizin olmadigini görebiliyorum. Allah kiraciniza iyi bir ev nasip eder inşallah. Siz de dilerim evinize kavuşursunuz.

Size pes diyorum.

Pandemi dönemi işsiz kaldığını bildiğimiz kiracıyı kendi kendimize arayip aylarca kira beklemiyoruz diyen insanlarız biz.

Kim hakkında ne biliyorsunuz da yazdınız bunları ?

2 yıl evvel o muhitte evlerin kirası 1.800 dü. Biz önceki kiracilardan da çektiğimiz için yeter ki vaktinde ödensin az olsun öz olsun ee yeni de evleniyorlar destek olalım diye 900 e verdik.
Masallah enflasyon hesabınız süper. O dönem için yarı fiyatına verdiğimiz ev icin de o hesabı yapabilseydiniz dedikleriniz etki ederdi. Lakin gram etki etmedi.
Şuursuz bir yorum olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X