Kiracı evden çıkar mı?

Benim babamın davası üçüncü yılındaydı sonuçlandı. Haftaya polis eşliğinde tahliyemiz var. Ailemin aynı şehirde başka evleri de olmasına rağmen ben bu evde oturmak istiyorum bu semti seviyorum gerekçesiyle çıkarabildi. Yani başka evin olması da Engel değil. İstediği kadar avukat tanıdığı olsun.siz de avukat tutmadınız mı? Avukat tanıdık ayrıcalık değil ki.
Tuttuk tahliye çıktı kiracı tekrar istinafa gönderdi süreci uzatıyor. İmza benim değil dedi halbuki onundu davayı uzatmak için öyle dedi nitekim imza ona ait çıktı. Ben ücret ödemeden bir sürü avukat tutabilirim diyerek tehdit etti babam da arkadaşını tuttu avukatı olarak ancak avukatı babama yan çizdi. Şu an istinafın sonuçlanmasını bekliyorlar. 2022'de 3.500₺ ye oturuyordu dava açıldığı gün hiçbir şekilde zam talebini kabul etmedi.

Tuttuk tahliye çıktı kiracı tekrar istinafa gönderdi süreci uzatıyor. İmza benim değil dedi halbuki onundu davayı uzatmak için öyle dedi nitekim imza ona ait çıktı. Ben ücret ödemeden bir sürü avukat tutabilirim diyerek tehdit etti babam da arkadaşını tuttu avukatı olarak ancak avukatı babama yan çizdi. Şu an istinafın sonuçlanmasını bekliyorlar. 2022'de 3.500₺ ye oturuyordu dava açıldığı gün hiçbir şekilde zam talebini kabul etmedi.

Biz zam yaptırmadık ve dava sürecinde çok ucuz kira verilmesini kullandık. Aynı şekilde 2022 mayısta alınmıştı ev. İstinaflara gide gide bu aya karar çıktı.
Ama biz almadan avukata sormuştuk bu kadar süreceğini ön görmüştük.
12 yıl çok uçuk bir rakam bence.

Biz zam yaptırmadık ve dava sürecinde çok ucuz kira verilmesini kullandık. Aynı şekilde 2022 mayısta alınmıştı ev. İstinaflara gide gide bu aya karar çıktı.
Ama biz almadan avukata sormuştuk bu kadar süreceğini ön görmüştük.
12 yıl çok uçuk bir rakam bence.
Bugün de arabulucu avukat yanlışlıkla babam yerine beni aradı (numara babamın adına kayıtlıydı bir buçuk yıl önce üstüme aldım) 3 yıldır hala sonuçlanmaması çok can sıkıcı ben hastanede yatıyordum babamın aklı davadaydı mahkemesi vardı gitti. Açık açık beni çıkaramazsınız diyor. Kapımıza yağ sürdü polise ifade verdik inşallah bizim de sonuçlanır dava.

Kiracınız savcı da olsa burada bir vatandaş konumunda, hakim savcılara ayrı karşı ayrı bir TBK yürürlükte değil neticede. Bir hukukçu olarak elbette gerçekten konuta ihtiyacınız var ise tahliye edileceğini kendisi de biliyordur ancak kiracı-kiraya veren uyuşmazlıklarında pek çok somut olayda uzlaşmayıp da yargı ile tahliyeyi beklemek kiracı açısından daha karlı oluyor. Hukuki prosedürlere uyarsanız ve ihtiyacınız da gerçek ve samimi ise tabi ki tahliye kararı çıkacaktır.

sizi bilmem de benim eski ev sahibimi güzel bir dava bekliyor
sırf iyi niyetimi kullandığı yalan söylediği için
o yüzden hangi taraftaysanız dürüst olun

sizi bilmem de benim eski ev sahibimi güzel bir dava bekliyor
sırf iyi niyetimi kullandığı yalan söylediği için
o yüzden hangi taraftaysanız dürüst olun
3 sene kuralına riayet etmeksizin yeniden kiraya vermiş anlaşılan

Aiiiy kız ben biliyorum o okumuştum konuları 😅 ama isim hatırlamıyodum. O zaman rabbimin sopası yok diyebiliriz. Yiyorsa savcı kiracıyı dövdürsün nişanlısına 🥸
Nişanlısı polis değil miydi? Savcıyı nasıl dövecek? Kafamda deli sorular?🙈🙈

3 sene kuralına riayet etmeksizin yeniden kiraya vermiş anlaşılan
aynen öyle
üstelik öyle bir şerefsizlik yaparsam gel yüzüme tükür mahkemeye gerek kalmadan gel tazminatını al bürodan demişti

aynen öyle
üstelik öyle bir şerefsizlik yaparsam gel yüzüme tükür mahkemeye gerek kalmadan gel tazminatını al bürodan demişti
İcra marifeti ile evi tahliye etmişsinizdir umarım, bilginiz vardır; aksi halde yeniden kiraya verme yasağı gündeme gelmez

Back
X