Kiracı Olmak Özgürlükmüş Meğer, Yeni Aldığımız Evimize Isınamıyorum

8 yıl kirada oturduktan sonra nihayet bende 1 ay önce kendi evime taşındım.bina eski,2 oda 1 salon evim.içi çok çok kötüydü.biz herşeyini baştan yaptırdık.banyosundan,mutfağına,kapı,pencereye kadar içinde herşey sıfır.en üst kattayım.rutubet sorunu vardı oturmadan tavandan bişeyler yaptırdık.geçenlerde birkaç gün yağmur yağınca 2 oda duvar diplerinden rutubet almaya başladı.yazın tekrar evin dış tavandan ilaç döküp yapıcaklar.ama inanın hiççç takmıyorum bile.
kirada otururken tam 6tane ev değiştirdim.birinde su boruları patladı,ev sahibi usta gelceni haber bile vermeden paldır küldür gelip duvarları kırdırdı,anında çıktım.
diğerinde oturdum 8 ay sonra oğlu evlendi çıktım
bir başkasında kira günü sabahın köründe kapıma dayanmalar mı dersiniz,haftada 4 gün 3 öğünü evimde yapmalarmı dersiniz..ilallah ettim sonunda ,lanet ettim hepsine..şükürler olsun ki şimdi kend evimdeyim.dedğim gibi bina çok eski,2 oda bi salon ama tadilatını yaptırınca öyle şirin oldu ki..çok lüks değil ve hafiften rutubet sorunu var ama oda çözülür inşallah.ne olursa olsun kimseyle yüz göz olmadan kendi evimdeyim.BENİM EVİM :)

koku konusunda mutlaka bi çözümü vardır ama iyi bi ustasın ıbulmak lazım.birde imkanın oldukça hafiften tadilat yaptırıp,kendi zevkine göre düzenledinmi zamanla daha çok seversin cnm.allah herkese nasip etsin kendi evi olmasını,kiracılık çok zor..

8 yıl kirada oturduktan sonra nihayet bende 1 ay önce kendi evime taşındım.bina eski,2 oda 1 salon evim.içi çok çok kötüydü.biz herşeyini baştan yaptırdık.banyosundan,mutfağına,kapı,pencereye kadar içinde herşey sıfır.en üst kattayım.rutubet sorunu vardı oturmadan tavandan bişeyler yaptırdık.geçenlerde birkaç gün yağmur yağınca 2 oda duvar diplerinden rutubet almaya başladı.yazın tekrar evin dış tavandan ilaç döküp yapıcaklar.ama inanın hiççç takmıyorum bile.
kirada otururken tam 6tane ev değiştirdim.birinde su boruları patladı,ev sahibi usta gelceni haber bile vermeden paldır küldür gelip duvarları kırdırdı,anında çıktım.
diğerinde oturdum 8 ay sonra oğlu evlendi çıktım
bir başkasında kira günü sabahın köründe kapıma dayanmalar mı dersiniz,haftada 4 gün 3 öğünü evimde yapmalarmı dersiniz..ilallah ettim sonunda ,lanet ettim hepsine..şükürler olsun ki şimdi kend evimdeyim.dedğim gibi bina çok eski,2 oda bi salon ama tadilatını yaptırınca öyle şirin oldu ki..çok lüks değil ve hafiften rutubet sorunu var ama oda çözülür inşallah.ne olursa olsun kimseyle yüz göz olmadan kendi evimdeyim.BENİM EVİM :)

koku konusunda mutlaka bi çözümü vardır ama iyi bi ustasın ıbulmak lazım.birde imkanın oldukça hafiften tadilat yaptırıp,kendi zevkine göre düzenledinmi zamanla daha çok seversin cnm.allah herkese nasip etsin kendi evi olmasını,kiracılık çok zor..

Hayırlı olsun canım evin...Bak iyi oldu bunları da hatırlattığın.Ev sahibi sıfatını haiz diye saçma sapan insanlarla muhattab olmuyorum en azından değil mi? Doğru söylüyosun...Bu arada 2. kez kostik döktükten sonra koku sanki çok çok azaldı gibi...Umarım tekrar hortalamaz, aklınızda bulunsun kızlar kostik bu markalı ambalajlı lavabo açıcıların ana maddesiymiş.Fiyatı da çok ucuz kilosu 2 lira mı ne...şu odadaki rutubetli duvarı da en kötü ihtimal parkeleri kaldırtıp baktırcaz yazın...Kaynağı orası gibi görünüyor, parke kabarmış çünkü...Koku gidince daha iyi hissettim kendimi bugun :34: Çok teşekkür ederim hepinize yardımlarınız ve iyi niyetle çözüm önerdiğiniz için :71::71::71:

benim de bu 3cü evimi aldık,bir türlü ısınamadım bende,birincisi arka cephe diye bunalıma girdim,ev eskiydi içine o kadar masraf yaptırdık,mutfak dolabına kadar,ama gel gelelim geri satmaya,aldığımız fiyatın dahada altında ve okadar masrafı hiçe saydık çok ucuza sattık,ikincisi harika orta kat bir daire her taraf ön cephe,güneşli oh be dedim nihayet aradığımı buldum,bir daha asla satmam,sonra gel gelim komşulara yıllardır oturuyorum her gelen komşu aynı selam yok,kendileri sabaha kadar uyutmuyorlar,bize yürümemize dahi karışıyorlar,hepsi guruplaşmış binada bizi devre dışı bıraktılar anlıcağınız dışlanıyoruz.bu seferde buna dayanamadım kısa bir süre sonra evi yine aldığımızdan ucuza sattık.bu yeni evdede yine problem çıkarsa kiraya geçip,evide kiraya vermeyi düşünüyorum size demem ev almayın komşu alın, evinizi almadan bir gidin araştırın komşularınızı,gerekirse komşularla biraz olsun görüşün.sonuncu daireyi komşu yüzünden sattığımız için çok üzülüyorum...:43::43:

benim de bu 3cü evimi aldık,bir türlü ısınamadım bende,birincisi arka cephe diye bunalıma girdim,ev eskiydi içine o kadar masraf yaptırdık,mutfak dolabına kadar,ama gel gelelim geri satmaya,aldığımız fiyatın dahada altında ve okadar masrafı hiçe saydık çok ucuza sattık,ikincisi harika orta kat bir daire her taraf ön cephe,güneşli oh be dedim nihayet aradığımı buldum,bir daha asla satmam,sonra gel gelim komşulara yıllardır oturuyorum her gelen komşu aynı selam yok,kendileri sabaha kadar uyutmuyorlar,bize yürümemize dahi karışıyorlar,hepsi guruplaşmış binada bizi devre dışı bıraktılar anlıcağınız dışlanıyoruz.bu seferde buna dayanamadım kısa bir süre sonra evi yine aldığımızdan ucuza sattık.bu yeni evdede yine problem çıkarsa kiraya geçip,evide kiraya vermeyi düşünüyorum size demem ev almayın komşu alın, evinizi almadan bir gidin araştırın komşularınızı,gerekirse komşularla biraz olsun görüşün.sonuncu daireyi komşu yüzünden sattığımız için çok üzülüyorum...:43::43:

ya canım allah aşkına komşu için ev satılır mı hiç:26:
eğer çok ahlaksız huysuz insanlarsa aranızda sürekli kavga tartışma olduysa bir sözüm yok ama sırf selam vermiyorlar diye insan memnun olduğu evini bırakır mı
ben olsam bırakmazdım.sonuçta diğer alacağım yerde komşuların daha iyi olacağını nerden bilebilirim ki
komşuluk önemli ama bana değer verene veririm vermeyeni de görmem bile:19:

eğer çok ahlaksız huysuz insanlarsa aranızda sürekli kavga tartışma olduysa bir sözüm yok ama sırf selam vermiyorlar diye insan memnun olduğu evini bırakır mı
ben olsam bırakmazdım.sonuçta diğer alacağım yerde komşuların daha iyi olacağını nerden bilebilirim ki

komşu çok önemliymiş ben de onu anladım,yan komşumuzun yatak odası seslerini öyle bir duyuyorduk ki sanırsın bizim yatakta halvetteler:)ne fanteziler ne gürültüler aman yarabbim.hamile halimle bir e onların psikolojik işkencelerine maruz kaldım.bir gec sinirden duvarı yumrukladım (burda konu açmıştım ve duvara vurmam önerildi sonra ne hikmetse konumu kapatmışlar) adam gecenin 4ünde kapımıza dayandı.ne akla hizmet bunu yapıyorsa anlamadım,istediğim gibi sevişirim sanane diyecekti herhalde ama neyseki karısı sürükleyip eve geri götürdü.of Allahım neler çektim,taşınma imkanım da yoktu kiracı olmama rağmen.
iş kavgaya dökülünce seslerini kestiler biraz,biz de yalıtım falan yaptırdık ama halen gelir arada sesleri.

komşu çok önemliymiş ben de onu anladım,yan komşumuzun yatak odası seslerini öyle bir duyuyorduk ki sanırsın bizim yatakta halvetteler:)ne fanteziler ne gürültüler aman yarabbim.hamile halimle bir e onların psikolojik işkencelerine maruz kaldım.bir gec sinirden duvarı yumrukladım (burda konu açmıştım ve duvara vurmam önerildi sonra ne hikmetse konumu kapatmışlar) adam gecenin 4ünde kapımıza dayandı.ne akla hizmet bunu yapıyorsa anlamadım,istediğim gibi sevişirim sanane diyecekti herhalde ama neyseki karısı sürükleyip eve geri götürdü.of Allahım neler çektim,taşınma imkanım da yoktu kiracı olmama rağmen.
iş kavgaya dökülünce seslerini kestiler biraz,biz de yalıtım falan yaptırdık ama halen gelir arada sesleri.

Utanıp suçluluk duyacağına bi de üste çıkıyo di mi.Toplamış donunu dötünü sizin kapıya mı dayanmış bi de utanmaz.Az haykırsın azcık. Hiç mi düşünmezler seslerin gecenin sessizliğinde büyüyüp daha da duyulduğunu ??? Ben de burada duydum ilk defa geçen hafta sonu..Sabahın 5inde yahu, uykumdan uyandım...Müezzsinle yarıştı resmen sesleri..Yani seslerden pozisyon tahminine geçtim artık dinlemekten sıkılıp :84:Hey yarabbim, bazı insanlar cehenneme odun olsun istiyorum valla :47:

Utanıp suçluluk duyacağına bi de üste çıkıyo di mi.Toplamış donunu dötünü sizin kapıya mı dayanmış bi de utanmaz.Az haykırsın azcık. Hiç mi düşünmezler seslerin gecenin sessizliğinde büyüyüp daha da duyulduğunu ??? Ben de burada duydum ilk defa geçen hafta sonu..Sabahın 5inde yahu, uykumdan uyandım...Müezzsinle yarıştı resmen sesleri..Yani seslerden pozisyon tahminine geçtim artık dinlemekten sıkılıp :84:Hey yarabbim, bazı insanlar cehenneme odun olsun istiyorum valla :47:

evet malesef böyle terbiyesiz insanlarla dolu etrafımız,hadi burdan taşınalım,gittiğimiz yerde kim bilir nasıl tiplerle karşılaşacağız.sırf bu yüzden eşim müstakil bir ev almak taraftarı,kimsenin kahrını çekmeyelim diyor,haksız da sayılmaz hani

Yukarı ayrancı canım.

merhaba marjinal bende aşağı ayrancıda oturuyorum
bizim apartmandada ilk taşındığımız zaman mutfakta oluyodu koku
biraz havalandırınca su dökünce geçiyodu
bide komşularına sor onlardada varmı
ayrancı daki evler genelde yol seviyesinden aşağıda olduğu için kanalizasyon borusu dik şekilde yamuk oluyo oda evlere koku olarak geri dönüyo
eğer apartmanda varsa kanalizasyon borularına baktırsın yönetici

Bizde evimizi 3 ay önce aldık...

maalesef wc'de benimde koku oluyor.

sebebini anlamıs değilim.

evimi seviyorum ama bu koku beni çıldırtıyor.

Misafir geldiğinde wc'ye gittiğinde canım sıkılıyor.

ben bile girerken midem bulanıyorsa gelen insan ne düşünüyordur:14:

akşam her tarafı kapatım uyuduğumuzda,sabah odadan cıkarken berbat ötesi bir koku eve yayılmış oluyor.

ya eşim ya ben koşum cam kapı acıyoruz.

sabahları bu kötü kokuyla karşılaşmak çok üzücü :31:

Binaların eski olmasından dolayı mı bu koku sorunu oluyor acaba kızlar.Benimde banyoda ara sıra oluyor.Hemen hemen hergün yıkıyorum çok olmuyor ama tuhaf yani :25:

öncelikle eviniz hayırlı olsun , daha önce yazıldımı bilemiyorum hepsini okuyamadım ancak bi iki öneride bulunabilirim.evin yamuk duvarları için iyi bir boyacı ustası ile alçı çektirip üzerinede silikon bazlı boya uygulatabilirsiniz , kapılar ahşap ise söküp cilacıya götürüp mis gibi yeni almışsınız gibi boyatabilirsiniz,ses yalıtımı iyi değilse elyaf tabanlı duvar kagıdını en çok ses gelen duvarda kullanabilirsiniz...yada bir süre sonra cam yünüyle kaplatabilirsiniz şikayetiniz olan yerleri hiç ses sorununuz kalmaz.banyo da çok büyük değilse eğer tamamen kırdırmanız en kesin çözüm tabii ama eğer şu anda böyle bir imkan yoksa, derzlerini yenileyebilirsiniz, koku için banyoda sürekli fişe takılı air wicklerden kullanın, klozet kokularından , ayrıca sifonun içerisine konulan kokulardan,lavabo içerisine yine top şeklinde olan naftalinlerden koyun uzun ömürlü oluyorlar zaten, hatta pisuvarın içerisinede naftalin koyabilirsiniz...birde lavanta tabletlerinden etajerinizin üzerine koyabilirsiniz...koku havalandırmadanda geliyor olabilir havalandırma pencerisinin yalıtımını yenileyin,yapışkanlı süngerlerle sağlanmlaştırın...bir de hani şu moplar varya , ben mesela 2 tane mop bezimi sadece banyo ve evin duvarları için ayırdım , sık sık duvar silebiliyorum artık mop sayesinde,banyo içinde oldukça pratik ve mis gibi oluyor, 2 günde bir siliyorum:)tavsiye ederim...
dilerim evinize içiniz en kısa zamanda ısınır...
sevgiler

canım öyle böyle değil,evde olmadığımızı takip ediyorlar eve geliyoruz kapımız delik deşik,bir başka gün ise çanak antenimiz yamultup içini oymuşlar,sizin anlıyacağınız evi her boş bıraktığımızda bir şeyler oluyor,biz biliyoruz kim yaptığını fakat elimizde delirimiz yok,polis dahi çağırdık yaparken kimse görmeyince bir şey yapamıyorsun,adam emekli işi gücü yok,sürekli bizi takip ediyor.çoçuklarıma kadar rahatsız ediyor,diğer oturanlarda hep bu sapığın tarafında,artık savaşacak gücümüz kalmadı.....

Merhaba, ilişkiler anlamında bi dert değil ama özellikle birkaç gündür çok canımı sıkıyor bu durum. Biz yeni bir ev aldık ve taşındık.Önceden oturanlar evi çok hor kullanmışlar ve çok pis insanlarmış, apartman sakinleri de söylüyor bunu. Evi almadan önce gördüğümüzde biz da farkettik pis olduğunu ve binanın tamamının işçiliğinin kötü olduğu ama içini kendimiz yaptırırız diye düşündük, boya -badan- temizlik vs. sonucunda da bu pis şahısların kalıntılarından arınırız sandık. Çünkü evin konumu ve yeri çok güzel, o civarda o fiyata başka ev de bulamadık.

Ama şimdi neler mi oluyor? Banyodan gelen o pis koku geçmiyor...Çamaşır suyu döktüm, kostik döktüm, 2 kez sildirdim ama koku yeniden hortluyor...Evde köpek beslemişler ve tahminim köpeğe banyoyu kullandırtmışlar :59: Bir diğer mesele de zaten binanın işçiliğinin kötü olması...Çamaşır ve bulaşık makinesi suyu o kadar sesli alıyor ki, gürültüden ben korkuyorum borular delinecek diye...Diğer sorun duvarların yamuk olması... Baktıkça gözüme batıyor.Ve bugun en son banyoyla bitişik odanın duvarının alt kısmının yeni boyanmış duvarında kabarma ve nemlenme olduğunu farkettim,ki odayı hergün havalanadırırım.Demek ki o odadaki hafif tuhak bi kokunun sebebi de buymuş:59:Bi de rutubet zamanla sağlığımıza zarar verirse diye korkuyorum :59: Kabus evinde uyanmış zavallı bir korku filmi kahramanı gibi hissediyorum kendimi... Biliyorum, sağlık olsun, bunlar filan dert değil sağlık olduktan sonra ama şu birkaç gündür çok dert ediyorum...Bi de yani eski semtimize göre çok çok yüksek fiyatlara evlerin alınabildiği bir semt burası..Yani bizim için çok yüksek sayılabilecek bir fiyata aldık, bi ton tadilat yaptırdık, usta desen zaten ayrı bi beceriksiz çıktı, Duvarların boyaları kapılara, kapıların boyaları duvarlara bulaşmış, hiç özenmemiş. Onca para verdik, hiç içime sinmiyor, yeni ev aldık diye hevesle oturamıyorum :43:
Herkes yaşıyor mu evinde böyle sık sık sorunlar? Geçiyor mu düzeliyor mu bunlar, bunlarla yaşamayı mı öğreniyoruz? Evin mi var derdin varmış gerçekten.Kiracılık ne güzel ne özgürlükmüş meğer.

Siteden alsaydınız daha ii olurdu..

Back
X