kiracılara güvenebilir miyiz?

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
kredisini ödemekte zorlandığım bir ev var kızlar..5 ay önce aldım..bu zaman zarfında kiraya vermeyi düşünmedim..ancak aklımdan böyle duracağına kiraya vermek geçiyor..krediyi rahatlatacağını düşünüyorum..ancak evini kiraya verenlerden kiracıların eve verdiği zararın yanında kira gelirinin pek cazip olmadığını,evi boş bırakmanın daha iyi olacağını söylüyorlar..

anlamadığım o derece mi hunharca kullanıyorlar..kira gelirini tadilata döktürecek kadar..bir fikir..boş mu bırakmalı,kiraya mı vermeli?

kredisini ödemekte zorlandığım bir ev var kızlar..5 ay önce aldım..bu zaman zarfında kiraya vermeyi düşünmedim..ancak aklımdan böyle duracağına kiraya vermek geçiyor..krediyi rahatlatacağını düşünüyorum..ancak evini kiraya verenlerden kiracıların eve verdiği zararın yanında kira gelirinin pek cazip olmadığını,evi boş bırakmanın daha iyi olacağını söylüyorlar..

anlamadığım o derece mi hunharca kullanıyorlar..kira gelirini tadilata döktürecek kadar..bir fikir..boş mu bırakmalı,kiraya mı vermeli?

enterasan..:27::27:
siz hiç kirada oturmadınızmı??
oturduğunuz evi kırar dökermisiniz??:ssz::ssz:

Ciddi ciddi abartmışlar. Ufak tefek tadilatlık şeyler çıkabilir (elektrik prizleri yerinden çıkmıştır, musluk bozulmuştur, kapı kolu sorunludur vs.) bunu da depozitodan karşılarsınız zaten. Ayrıca çoğunlukla bunlara bile gerek olmuyor. Bence boş duracağına size faydası olur.

Kiracıdan korkmayınız efenim...:23:

fazladan evım olmadıgı ıcın kıracı olayı kendım yasamadım fakat babamların bır evı vardı mustakıl kıraya verdıler
bırak kıra almayı evden dahı cıkaramadık,
en sonunda evı satmak zorunda kaldık ve sattık

kiralarken yazılı sözleşme yapar, evi iş güç sahibi bir aileye verirseniz sorun olmaz büyük ihtimal.

oyle bi sormussunuz ki kiracilar ve digerleri diye bi kategori canlandi gozumde//onlarda insan korkmayiniz efendim\\bu arada villa gibi yerde izole sekilde bi hayatmi yasiyosunuz kiracicagizlari hicmi gormediniz yahu//enteresan:6:

İnsanlar evinize ne kadar zarar verebilir ki?

Fare mi bunlar,duvarları kemirecek değiller ya...

Hayret bişey...

Diğer arkadaşların aksine seni anlıyor ve sana hak veriyorum arkadaşım. Anladığım kadarıyla öğretmensin. 3kuruşluk memur maaşıyla dişinden tırnağından arttırıp ev almışsın kaygılanman normal. Sana tavsiyem bekar bayana ya da yeni evli çifte vermen. Biz de öğrencilik yaşadık ve arkadaşlarımızın evlerine neler yaptığına şahit olduk :) duvara resim çizenler mi dersin, evden çıkarken ampule kadar sökenler mi :) akıl 5 karış havada. herşeyden önemlisi öğrenci doğal olarak kız- erkek arkadaşları gelebilir. Bu da apartman sakinler, tarafından sorun edilebilir. e gürültü olayı da malum. kontrat ve depozito olmasıda seni güvenceye alır. Baktın evin bir yerinde hasar var depozitodan kesersin. hem konrat olursa ödememeye karşı hukuksal bi güvencedir senin için. 29 yıldır kirada oturan birinden naçizane tavsiyer :)

O değilde ben başlığa takıldım. "kiracılara güvenebiliriz mi?" Bu arada aynı şekilde ben de duydum hatta gördüm. Çıkarken duvarları çizenleri ampulleri sökenleri... Tuhaf kafalar...

sadece kiraya vermeye değer mi diye merak ettim..kasıtlı zarar vereceklerinden de değil sadece özensizliklerini telafi etmek daha mı zorlar boş tutmaktan diye merak ettim..

fazladan evım olmadıgı ıcın kıracı olayı kendım yasamadım fakat babamların bır evı vardı mustakıl kıraya verdıler
bırak kıra almayı evden dahı cıkaramadık,
en sonunda evı satmak zorunda kaldık ve sattık

Aynı şey Dayımlarında başına gelmişti. Kavga kıyamet anca çıkarabildiler.

Kredisini ödemekte zorlanıyorsanız elbette kiraya verin.
Ayrıca dairenizi satarken kiracılı daire derseniz yatırımcıya daha cazip gelecektir.
Satmayacak oturacaksanız da iki kira depozito bedeli ki bu iki aylık
kiranıza denk gelir alacaksınız zaten.Tabi bu parayı bankada tutma zorunluluğu
var artık.Kiracınız çıktığında da eve tadilat yaptırıp faturalarıyla bu paradan düşüp kalanı
yine banka aracılığı ile kendisine göndereceksiniz.Bu kadar basit.
Ama yine de çok korkuyorsanız vermeyin derim evinizi.
Son olarak konuyu dağıtmayayım ama öğretmensiniz sanırım başlık
kiracılara güvenebilir miyiz? şeklinde olmalı..

Kiracı işi biraz şans işidir, iyi birine denk gelirseniz sorun yok tabi; hem kiranızı zamanında öder hem evinize zarar vermez.

Ancak evden çıkarken pencere-kapı kollarını, kabloları sökeni bile gördüğüm için çok mecbur kalmadığınız sürece kiraya vermeyin derim.

Kredisini ödemekte zorlanıyorsanız elbette kiraya verin.
Ayrıca dairenizi satarken kiracılı daire derseniz yatırımcıya daha cazip gelecektir.
Satmayacak oturacaksanız da iki kira depozito bedeli ki bu iki aylık
kiranıza denk gelir alacaksınız zaten.Tabi bu parayı bankada tutma zorunluluğu
var artık.Kiracınız çıktığında da eve tadilat yaptırıp faturalarıyla bu paradan düşüp kalanı
yine banka aracılığı ile kendisine göndereceksiniz.Bu kadar basit.
Ama yine de çok korkuyorsanız vermeyin derim evinizi.
Son olarak konuyu dağıtmayayım ama öğretmensiniz sanırım başlık
kiracılara güvenebilir miyiz? şeklinde olmalı..

dilbilgisi dışında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..ama türkçeye yeterince hakimim...kullanımın yanlış olduğunu biliyorum elbette.bu sadece tercihti.öğretmen de değilim.neyse ,mevzu bu değil zaten.

Bu ne demek şimdi?
Açtığınız konu başlığı ciddi şekilde imla kuralına aykırıysa uyarmak hakkım diye düşünüyorum.
Hiç değilse imla kurallarına çok hakimim demeyin.Nasıl bir tercih anlamadım ve gayet de kibarca uyardım.
Önce de konunuzla ilgili bilgi vererek.Çünkü işim bu.Diğer işim de redaktörlük ve başlığınızın da redakteye ihtiyacı var.:4:
uzatmaya da gerek yok

Back
X