Kiracılık mevzulari

Karadutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
1.458
3.260
83
Bazı sorunlarımdan dolayı çok kısa sürede ev tutmak zorunda olduğum için ev arayacak zamanım da enerjim de yoktu ve kirasi aidati çok yüksek olan çok eski bir binaya taşındim. Sadece guvenlikli olmasina baktimm.

1 aY oturdum evde ve klozet, musluklar bozulmaya, alaturka tuvaletin tavani su akitmaya basladi. Lavabolar tikaniyor sürekli evin panjurlari da acip kapatirken kiriliyor. Ev cok guzel her yeri dolap dolu ama demirbaslar resmen elimde patladi.

4 bin lira maaşım var ve yakıt da dahil ev bana kış aylarinda 2 bin liraya mal oluyor aylık. Bu evdeki sorunları ev sahibi mi ödeyecek yoksa kullanici hatası diye ben mi ödeyeceğim? Bina 60 yıllık. Nedir ne degildir çıkamadım işin içinden. Kira kontratı 1 senelik. Evi değiştirip ev sahibini mağdur etmek istemiyorum. Ama bu evde mutlu değilim.

Bu saydığınız herşey ev sahibine aittir. Bir musluktan emin olamadım ama tavan, panjur ev sahibine ait. Lavabo tıkanması tesisattan ötürüyse onu da ev Sahibi halletmeli. Konuşup, yaptırıp faturasını gönderip kiradan düŞebilirsiniz. 1 ayda tek kişi bu kadar şeyi bozamazsınız zaten.

Bu saydığınız herşey ev sahibine aittir. Bir musluktan emin olamadım ama tavan, panjur ev sahibine ait. Lavabo tıkanması tesisattan ötürüyse onu da ev Sahibi halletmeli. Konuşup, yaptırıp faturasını gönderip kiradan düŞebilirsiniz. 1 ayda tek kişi bu kadar şeyi bozamazsınız zaten.

Mutfak musluğu gece alt taraftan su kaçırmış. Sabah kalktım su olmuş yerler. Öylece duruyor. Altına kova koydum. Ev sahibine söyledim. Tesisatçı çağırmak lazım dedi. Bilemedim açıkçası. Ekonomik olarak bu kadar hasarı kaldıracak durumum yok. 1500 lira veriyorum kira ve bi de bunlara harcama yapmak istemiyorum 😔 ev sahibimi de çok seviyorum. Onunla bozuşmak yerine kendi cebimden ödemeye raziyim. Ama nedir doğrusu öğrenmem lazım.

Tabiki de ev sahibi yaptiracak saydiklarinizi.60 yillik binaya 2000 tl ? Keske daha iyi arastirsaydiniz..

Hiç zamanım yoktu. Boşanma davam vardı. Barışırız belki diye düşündüm evi değiştirmedim. Son bir hafta kala davaya evi taşıdım. O 1 haftada buldum evi. Aramadım bile ilk bulduğum eve taşındım.

Ben şuan oturduğum eve ilk çıktığımda lavoba tıkalıydı mutfaktaki musluk da bozuktu babam sağolsun musluğu falan kendi cebinden halletti ev sahibim biraz sorunlu ödemiyor adam. Kavga ederek mutfak musluğunun yağdan tıkalı olduğunu ve usta gelmesi gerektiğini söyledim başka sorunları da vardı. Açıkçası dişini göstereceksin haklı olduğun konularda. Ama herşey için de aramam kendim hallettim çıkacağım şimdi yana yakıla kiraci arıyor evi de mis gibi bırakacağım. Eski olsun olmasın ev yeni olmadığı sürece sorun.

Evi de taşımaya insan üşeniyor açıkçası o da masraf. En iyisi ev almak sen uğraşsan da kendi evinle uğraşırsın 😉

Mutfak musluğu gece alt taraftan su kaçırmış. Sabah kalktım su olmuş yerler. Öylece duruyor. Altına kova koydum. Ev sahibine söyledim. Tesisatçı çağırmak lazım dedi. Bilemedim açıkçası. Ekonomik olarak bu kadar hasarı kaldıracak durumum yok. 1500 lira veriyorum kira ve bi de bunlara harcama yapmak istemiyorum 😔 ev sahibimi de çok seviyorum. Onunla bozuşmak yerine kendi cebimden ödemeye raziyim. Ama nedir doğrusu öğrenmem lazım.
Kira sözleşmesi yaptınız mı?

Akan tuvalet falan ev sahibinin sorunu, ufak tefek olanları söyleyip ben yaptırdım diyin bence, büyük olanları da ona bırakın

1 ayda bozuluyorsa ev sahibine aittir herhalde tavandan akıntıyı üst katında oturan yaptırması gerekir lavabolara kostik dökün açılır

Tavanı panjurları ev sahibine aittir ama lavabo tıkanıyorsa gidere lavabo aç dökmeyi deneyin. Musluk akıyorsa contasını değiştirin yani bunlar için de ev sahibi aranmaz ki. Siz kullanıyorsunuz şu anda. Evet kontrol etseymiş keşke ama etmemiş. Ben kira tuttuğum eve girerken klozeti değiştirmiştim mesela ev sahibinin haberi bile olmadı. Çünkü ben memnun değildim. Birazını siz halledin birazını o halletsin.

Kiracıyken yeni tuttuğum 10 yıllık evin kombisi bozuldu. (Tamirci yüksek kat olduğu için su basınçsız geliyor ömrü kısalmış aletin dedi) Siz tutarken bozuk değildi gibi bir açıklamayla karşılaştık. Kış günü yaptırmama şansımız yoktu. Neyse haram edeyim tekrar.

Back
X