Kiracılık mevzulari

Normalde evin demirbasi ev sahibine aittir ama ev sahipleri evin eksiklerini kiracı giderip.kiradan da düşmesin istiyorlar! Kiralarken saglamdi diyorlar ama elektrik su abonelikleri olmadan tesisatin saglam mi değil mi.oldugunu bilemeyiz ki!
Ben de gecen seneki evimde banyoda cok sorunlar yasadim; musluk ezelden beri su akitiyormus dolaplar küf icinde kaldı komsu eskiden de akitiyor dedi. Ev sahibi sen icindeyken bozuldu yaptır! Klozet su kaçırıyor calisan insanim ayda 150.lira su faturasi geliyor! Ev sahibi umursamadığı icin 6 ay kovayla su döktüm. Simdiki evime taşınırken herseyi.sordum kombi icin ev sahini bakim yaptir kiradan düş yazin degistirecegim.zaten dedi. Simdi de yan çiziyor, çözüm öneriyorum yok, kendi gelecek randevu veriyor iptal.ediyor arayıp sormuyor bile! En sonunda yaptırıp kiradan dusecegim dedim benden habersiz yapamazsin ya da evden cik dedi!
Yani ev sahipleri kira gelsin ev yikilsa bile kiraci basinin caresine baksin istiyor.
Siz de söyleyin baktiniz yanaşmıyor yaptırıp faturalandirin ve kiradan düşün.
Lavabo icin de açıcı kimyasallar deneyin o da olmuyorsa tesisatci cagirin ve sorun giderdeyse onu da yaptırıp kiradan düşün. Faturaniz oldugu sürece hic bir sey yapamaz! 1 yil dolunca da çıkın eger daha uygun bir ev bulursanız.
Inanın tasinmak çok zor, esya kolile, ev ara bul anlas abonelik.al, boyasi badanasi, temizligi nakliyesi... ay düşündükçe daral geliyor

Ben de eski bir evde oturuyorum, daha girerken bir sürü ufak tefek şeyi yaptırıp girdim. Ufak tefek ama çok ciddi yekûn tuttu. Ev sahibi, ev bu beğenen tutsun mantığındaydı. Ama bu, eve de bağlı, ben tutmasam başkaları da tutardı, çünkü konumu, manzarası, tercih edilen bir yer bu civarda.
Sonra her sene bir şey çıktı, yaptırdım. Sonra bir sene, bu sene kiraya kuruş zam yok dedim tamam dediler.:KK53:

O kadar çok ev değiştirdim ki profesyonel kiracıyım, şunu söyleyeyim, iyi niyetli ev sahibi çok mühim, o zaman kolaylıkla orta yol bulunuyor.

Bazı sorunlarımdan dolayı çok kısa sürede ev tutmak zorunda olduğum için ev arayacak zamanım da enerjim de yoktu ve kirasi aidati çok yüksek olan çok eski bir binaya taşındim. Sadece guvenlikli olmasina baktimm.

1 aY oturdum evde ve klozet, musluklar bozulmaya, alaturka tuvaletin tavani su akitmaya basladi. Lavabolar tikaniyor sürekli evin panjurlari da acip kapatirken kiriliyor. Ev cok guzel her yeri dolap dolu ama demirbaslar resmen elimde patladi.

4 bin lira maaşım var ve yakıt da dahil ev bana kış aylarinda 2 bin liraya mal oluyor aylık. Bu evdeki sorunları ev sahibi mi ödeyecek yoksa kullanici hatası diye ben mi ödeyeceğim? Bina 60 yıllık. Nedir ne degildir çıkamadım işin içinden. Kira kontratı 1 senelik. Evi değiştirip ev sahibini mağdur etmek istemiyorum. Ama bu evde mutlu değilim.
Evin demirbaşlarını mal sahibi öder. Şöyle düşünün panjuru yaptırsanız çıkarken götürecek misiniz hayır.

60 yıllık evde panjur kırılıyorsa, tuvalet akıtıyorsa tabi ki ev sahibinin sorunu. Kiracımız eve girerken bir şeyleri tamir ettirdi 1 ay kira almadık mesela. Kombi bakımı yaptırdı onu da kiradan düştük çünkü daha kendisi kullanmamıştı bile. Ama kendimiz de kiracıyız kombi bozuldu kendimiz yaptırdık çünkü biz kullandık sonra bozuldu. Bakım vs biz ödüyoruz. Öyle tuvalet akması vs durumları kullanıma bağlı değil tesisat kaynaklıdır eskimiştir tesisat bu durumda ev sahibi ödemesi gerekir. Çıkarken tesisatı yanınızda götürmeyeceksiniz

Ben de eski bir evde oturuyorum, daha girerken bir sürü ufak tefek şeyi yaptırıp girdim. Ufak tefek ama çok ciddi yekûn tuttu. Ev sahibi, ev bu beğenen tutsun mantığındaydı. Ama bu, eve de bağlı, ben tutmasam başkaları da tutardı, çünkü konumu, manzarası, tercih edilen bir yer bu civarda.
Sonra her sene bir şey çıktı, yaptırdım. Sonra bir sene, bu sene kiraya kuruş zam yok dedim tamam dediler.:KK53:

O kadar çok ev değiştirdim ki profesyonel kiracıyım, şunu söyleyeyim, iyi niyetli ev sahibi çok mühim, o zaman kolaylıkla orta yol bulunuyor.
Evet aynen öyle ev sahibi iyi niyetli olunca insan yaptigi masrafı bile görmüyor
Ilk evim büyük diye cikmistim.ev yeniydi sorunu yoktu
Ikinci ev sahibim depozito bile almadi cikarken evi öylesine gezdi helallestik hatta lavabo su akıtıyor diye altina kap koymustum onu da söyledim ben idare ettim ama baktirin isterseniz diye. Gayet iyi ayrıldık.
Üçüncü ev sahibim aşırı paragozdu, asansörün yillik bakim ücreti icin bile sen ödeyeceksin sen kullaniyorsun dedi!
Simdiki ev sahibim de başta girerken herseye okey ben varım dedi hatta komsulara bile dedi, bahce ve bina düzenlemesi icin. Ama benim 6 aylik izlenimim adamin kaypak oldugu yönünde. Söz veriyor tutmuyor, ben yaptırıp.kiradan düşeyim.diyorum evden cik diyor, çözüm üretmiyor benim bulduklarima da hayir diyor biraz da erkek egosu ben erkegim sen bana uy modunda (bunu da bana müsait misin diye sormadan kafasına göre gelip gitmesinden anladim) tabii fena bozuyorum ama çıkartabilir onca masraf da ettim :(
Yani ben de baya tecrübeli kiraciyim ama ev sahipleriyle uğraşmak cidden zor. Evi kiraya verdim kiracı da kirami ödesin ama eve de baksin sorun cikarmasin diye düşünüyorlar.
Simdiki ev sahibi eski kiraciyla kıyasliyor mesela, ben de onlar susup.oturmuslar ben idare edemem calisan insanim diyorum :)

Back
X