Kiracımız

Okudum okudum karismayayim dedim ama dayanamayacagim. Fiyati kim belirliyor biliyormusunuz. En basit anlatimiyla arz-talep dengesi diyor susuyorum.
Hayır emlakçılar evsahiplerinin aç gözlülüğünü kullanarak belirliyor. İnsanlarda arz talep dengesi burada böyle zaten şeklinde kabullenişe geçiyolar. Rayiç yükseldi diyerek açgözlülük yapmak ahlakî ve insanî değildir deyip ben de susuyorum

Mantıksız olan benim yorumum değil. Beyin fırtınası yapıp da neden diye sormayan sizsiniz.

Hayır ev sahibiyim. Üstelik kredi ödüyorum. Üstelik muhitinde 1000 tl olabilecek evimi 500 tl ye kiraya veriyorum çünkü ederi bu kadar

eski konunuzu hatırladım yengeniz arabanızı kendisine hibe etmesini istemişti. konuya şaşırmıştım ama demek ki sizde var bir tuhaflık. Kadına verin arabayı gitsin zaten arabanın ederi ne olabilir ki altı üstü bir araba hem yengeniz akrabanız.

eski konunuzu hatırladım yengeniz arabanızı kendisine hibe etmesini istemişti. konuya şaşırmıştım ama demek ki sizde var bir tuhaflık. Kadına verin arabayı gitsin zaten arabanın ederi ne olabilir ki altı üstü bir araba hem yengeniz akrabanız.
Ne alaka yani laf olsun torba dolsun

Evin kredisini ödüyoruz hanımefendi. Ederi o kadarsa 500'e mi kiraya vermemizi öneriyorsunuz?

Bizim ev sahibimizde çevredeki kira fiyatlarını öğrenmiş,bize ucuza oturuyorsunuz diye artık veryansın etmeye başladı.
Bu aralık ayında 600-700 tl birden arttırmayı planlıyor,tabiki bizde çıkacağız..öyle görünüyor.

Biz konak ve sitelerin bulunduğu bir muhitte apartmanda oturuyoruz.O civardaki evlerle ,benim evim aynı değil ki.

Yani benim dairem 2.500 etmiyor,ama benden bunu isteyebiliyor ev sahibi.Neden ,muhitteki kiralar böyle.

Kısaca,ev sahiplerini bu konuda aç buluyorum.Önce evine bakacaksın o pahada mı?

Burdan bir arkadaş da yazmış,1700 kira mı olur ya..

Hakkaten şaşırıyorum,ev sahiplerine merhamet versin Allah

hayir olmaz olamaz :KK11:
rumeysa diyorki Bebektede olsa 1000 tl olur ama 1700 tl ev kirasi olmaz
Hayır öyle demiyorum. Memur işçi kesiminin bulunduğu yerlerde rayiç yüksek deyip insanları kira adı altında gasp etmenin insani ve ahlaki bir yönü olmadığını söylüyorum. Yani 1700 tl de çok gerçekten. Allah fakir fukaraya yardım etsin ne diyeyim

Arkadaşlar evim İstanbul Göktürk'de. Butik site içerisinde. 3+1 145 m2. Şu an oturduğum yerde bu özellikte bir dairenin kirası 700 tl, ama kıyas yapmak mantıklı değil ki.
Ayrıca kiranız göktürk e göre oldukça uygun gerçekten.

Bizim ev sahibimizde çevredeki kira fiyatlarını öğrenmiş,bize ucuza oturuyorsunuz diye artık veryansın etmeye başladı.
Bu aralık ayında 600-700 tl birden arttırmayı planlıyor,tabiki bizde çıkacağız..öyle görünüyor.

Biz konak ve sitelerin bulunduğu bir muhitte apartmanda oturuyoruz.O civardaki evlerle ,benim evim aynı değil ki.

Yani benim dairem 2.500 etmiyor,ama benden bunu isteyebiliyor ev sahibi.Neden ,muhitteki kiralar böyle.

İşte demek istediğim bu.

Bugün herkes saçma yorumlar yapma yarışına girmiş herhalde.

Neden 1700 tl kira olmasın? Siz Türkiye'de yaşamıyor musunuz?
10000 dolar kiraları hiç mi duymadınız? Alan razı-veren razı ise ortada bir alışveriş varsa bu neden insafsızlık olsun?

Kaldı ki 1700 tl günümüz şartlarında iyi bir kira.

İyi bir kira mı??? Asgari Ücret 1300 tl hatırlatırım..

Bir de burdan düşünün

300 E yi kim belirliyo.
İmara açılan arsa sayısı belirler hanımefendi fiyatları bir il veya ilçede inşaata uygun ne kadar çok arsa var ise ev fiyatları uygundur arsa sayısı az ise arsa sahipleri fiyatları yükseltir ve müteahhitler arsalara yüksek ücret öderler bazı muhitte 100 E alır bazı muhitte 500 E alır , beton Demir ve ince işçilik fiyatları her inşaatta kalitesine göre aynıdır, 1. Sınıf malzeme kullanırsan fiyat her yerde aynıdır. Bir evin fiyatı A ilçede 300 bindir evin maliyeti 150 arsa maliyeti 150 dir aynı ev B ilçesinde 600bindir evin maliyeti 150 arsa maliyeti 450bindir , yeterince açıklayabildim mi?

Günümüz şartlarına göre değerlendirmiyorum. Ederine göre değerlendiriyorum. Evet maalesef kiralar çok yüksek. Bu emlakçıların ve evsahiplerinin daha çok para kazanmak için ederinden fazla talep edip bunuda insanlara meşrulaştırmasıdır.

Evet genel anlamda kiralar yüksek ama evlerde pahalı. Ortalama bir ev için en 400 bin tl'yi gözden çıkarman gerek. 400 bine ev alıyorsun, yeri de güzel, site içinde ve kullanmadan adamın birine teslim ediyorsun. Her türlü risk var, adam kapısına varana kadar çalabilir ve bir gece çekip gidebilir. Duvarını kırar, lambasını söker. Bunlar çokça olan şeyler. Kira vermiyor adam aylarca çıkartamıyorsun bile. Şimdi yeni ve pahalı bir evi neden 500'e 1000'e kiraya versin ki?

Ayrıca burada ev sahipleri suçlanmış ama o zaman insanlarda almasın bu evleri tıpış tıpış düşsün piyasa. Hayır kiracı olmak kadar ev sahibi olmak da zor. 100 bin tl değerinde ki evle 400-500 bin bir değil, ödediğin külfet masraf da bir değil. Hatta kirası 2 bini bulan evler 600 700 bine kadar çıkıyor. Adam 700 bin tl'lik evi nasıl 500-1000'e verecek, siz de azıcık merhamet edin.

Canım benim 1700 lira kira olmaz. Bunun bu kadar meşrulaştırılmış olması bukadar insanın nevarki istanbulda hep böyle, ama 2500 lira normalde, şeklinde yorumlar yapması sömürülmeyi nasıl kabullendiğimizi gösteriyor. Üzüldüm gerçekten. Emlakçıların daha çok para kazanmak için ev sahiplerinin açgözlülüğünü kullanıp insanlara da bunu meşru birşeymiş gibi göstermeleri insanlarında bunu normalmiş gibi kabul etmesi. Acınası bir durum. Evet alan razı veren razı. İşine gelmiyosa tutmasın evet haklısın

Biz buna serbest piyasa ekonomisi diyoruz.
Arz yeterli değilse talep artışı devam ettikçe fiyatlar yükselir. Yüz ölçümü olarak İstanbul'u bir düşünün sonra milyonlarca insanı düşünün. Belki ne demek istediğimi anlarsınız.

Kişilerin mülkiyet hakkı olmasın herkes aile ferdi sayısına göre evde yaşasın kimin nerede yaşayacağına devlet karar versin derseniz yanlış ülkedesiniz.

Fahiş fiyat probleminin çözümü için yapılması gereken şeyler belli. Mesela istanbul gibi merkez olabilecek çok güzel şehirlerimiz var ama yapılmıyor. İş olanakları ülke çapında yayılmıyor. (Bence müsade edilmiyor:işsiz:)

Son olarak inşaat sektöründe kira ve satılık fiyatlarında ciddi bir balon olduğu doğrudur yapacak bir şeyimiz yok. El mahkum.

Hee Ederi o mudur?

Valla şehir merkezine mesafe, toplu taşımaya ulaşılabilirlik, biraz nezih semtte hele hele çocuklu aileilerin önemli kriterlerinden olduğu gözönüne alınınca verdiği kira evet İstanbul'da budur. :işsiz:Hoşuma gidiyor mu? Hayır gitmiyor.

Kısaca herşey zincirleme bazı problemler var çözülmeli ama ....

Yazacak çok şeyim varda sonra siyasi yorum diyip kiblenmek, banlanmak istemiyorum.:işsiz:
Bu mesajıma siyasi yorumdur diyen olacaktır. Bakınız kendimi ihbar ediyorum. Değerlendirirler merak etmeyiniz.
Ah Mune Mune Abla Ah işte bunlar hep siyasetsizlikten. :KK51:

Hayır emlakçılar evsahiplerinin aç gözlülüğünü kullanarak belirliyor. İnsanlarda arz talep dengesi burada böyle zaten şeklinde kabullenişe geçiyolar. Rayiç yükseldi diyerek açgözlülük yapmak ahlakî ve insanî değildir deyip ben de susuyorum
Hayatım kimse kafasına göre fiyat yükselteniz sen merak etme hiçbir inşaatçı duygusal sebeplerle yüksek fiyattan arsa ev alıp yatırım yapmaz her malın bir ederi ve kuru var

Hanımlar sakin olalım lütfen, dün gece yeteri kadar insan banlandı, onlara sizlerde eklenmeyin isterseniz.

Öyle bir artış yapması yasal olarak mümkün değil , belli bir yüzdeyi geçemez sadece sizi çıkartıp daha gazla ücrete kiraya vermek için huzursuz edebilir sizi sadece

Hanımlar sakin olalım lütfen, dün gece yeteri kadar insan banlandı, onlara sizlerde eklenmeyin isterseniz.
Ben birsey ogrenmek istiyorum. Misal simdi burada konuya fazla dahil olmadan kimseye hakaret etmeden yorum yaptiysak; bu konu kapanirsa tek tek kotu yorum sahiplerini ayiriyormusunuz yoksa yorum yapan kim varsa engelliyor musunuz?

Back
X